Energikilder i Danmark i 2023 | Bliv klogere hos …
Hvad er vedvarende energi? Vedvarende energi er de energiformer, der er en del af jordens normale ressourcer og ikke er udtømmelige i menneskets levetid. Olie er et eksempel på en udtømmelig ressource, og forskere har forudsagt, at olie …
Bred politisk aftale om bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark ...
Det er svært at overdrive, hvor vigtigt dette er i forhold til at understøtte vores politiske ambition om, at man skal kunne bo, leve og uddanne sig i hele Danmark. Med aftalen sikrer vi, at Danmarks unge også i fremtiden får mulighed for at tage en uddannelse uanset, hvor i landet de bor", siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
STATUS STYRKER SYNERGIER
DaCES RAPPORT OM ENERGILAGRING I DANMARK 2023 Med DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 fremlægger vi en række anbefalinger målrettet beslutningstagere, myndigheder og bevillingsgivere, sekundært rettet mod investorer, teknologi- og erhvervsledere. Visionen er at gøre energilagring- og konvertering til en dansk styrkeposition.
Hvad vil partierne med klimaet? Her er overblikket
Mangler du et grønt overblik – så har vi her spurgt partierne, hvad de tre vigtigste emner er i deres klimapolitik. Kort sagt, hvad vil de kæmpe for, hvis du stemmer på dem. 1. ... Kristendemokraterne mener, at Danmark skal satse på en bred ny grundforskning på energiområdet, og det vil kræve, at man investerer et engangsbeløb på ...
Fakta om dansk energi
Danmark er førende inden for grøn energi. Som et led i Danmarks ambitiøse klima- og energipolitik har Danmark opnået en førerposition, hvad angår udviklingen af grønne energiløsninger. I dag er Danmark således et af de førende lande inden for vedvarende energi og effektivisering af energiforbruget.
Dansk klimapolitik
Fra 2021 starter en ny forpligtelsesperiode som løber frem mod 2030. Danmark har under EU''s 2030-ramme for klima- og energipolitikken forpligtet sig til at nedbringe udledningerne fra de ikke-kvoteomfattede sektorer med 39 pct. i 2030 ift. 2005-udledningen, herunder opfyldelse af gradvist skærpede årlige delmål fra og med 2021.
Det danske politiske system
Det politiske system i Danmark kaldes parlamentarisme. Parlamentarismen blev indført som styreform ved regeringsskiftet i 1901, men det var først i 1953, at den blev stadfæstet i den danske forfatning, Danmarks Riges Grundlov. ... Selvom Venstre og de konservative er de enestepartier i regeringen, må de basere sig på støtte fra ...
Den nye regerings politik er klar | Politik | DR
Et af de punkter, der er kommet frem, inden den nye regering præsenterede sit politiske grundlag, er klimaområdet. For både SF og De Radikale forlod regeringsforhandlingerne, fordi de ikke mente, den nye regering ville være ambitiøs nok på det område.
Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...
Innovationsfonden, DI Energi, DTU, Ingeniørforeningen IDA med flere inviterede torsdag den 24. august til debat i Industriens Hus om den rolle, forskning og innovation spiller i en kommende energiaftale med særligt udgangspunkt i, hvad perspektiverne er for at udvikle dansk viden og know-how om energilagring i Danmark. - Det er vigtigt med ...
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Det svarer til en besparelse på næsten 100 km² solceller eller ca. 500 havvindmøller. Faktisk kan det meget vel være, at der også kan skæres hundredevis af millivolt …
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Dansk Center for Energilagring har præsenteret sin første rapport om energilagring i Danmark. Ingeniøren var med. ... dog uden at have tal at underbygge det med. I Danmark er der næppe de store muligheder for det. Men det er der i Norge og mange andre steder på kloden. ... der har gavn af at fremstille et enøjet skønmaleri. Alt hvad vi ...
STATUS, STYRKER, SYNERGIER: DaCES RAPPORT OM …
nationalt og internationalt. Forudsætningen er hurtig, understøttende og vedholdende handling fra flere niveauer, faggrupper og sektorer. Dansk Center for Energilagring (DaCES) er med til at …
EU''s klimamål
EU har på vegne af Danmark og de andre EU-lande meldt, at vi samlet vil sænke vores udledningen af drivhusgasser med 55 procent i 2030. ... Hvad er EU''s målsætninger? Inden 2030 vil EU reducere CO2-udledningerne med 55% (i forhold til 1990). EU lovgiver om stort og småt og har igennem de seneste år inddraget hensynet til klimaet, når der ...
Fakta og tal om danskernes frivillige engagement
Omvendt finder vi færrest frivillige blandt de unge og de ældste, således er 31 % af de 16-25-årige og de 26-35-årige frivillige, mens 32 % af de ældre over 75 år er frivillige. De frivilliges gennemsnitsalder er de seneste 20 år steget fra 44 år til 52 år.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på …
Det betyder, at energiindholdet af produktet er betydelig lavere end input-energien. Dette tab bliver konverteret til varme. Power-to-X teknologien relativt umoden, og vi er kun så småt begyndt at se enkelte større projekter. …
Pengepolitikken i Danmark
Hvad er forskellen på flydende og faste valutakurser? ... Norden: Danmark er i dag det eneste land i Norden, der fører fastkurspolitik. Sverige, Norge og Island styrer efter egne inflationsmål, og Finland udskiftede i 1999 deres egen valuta …
Rødlisten: Oversigt over de rødlistede arter i Danmark …
Hvad betyder de 9 kategorier på rødlisten? Regionalt uddød: En art vurderes som regionalt uddød, når det er hævet over enhver rimelig tvivl, at det sidste individ, som havde en reel mulighed for reproduktion indenfor landets grænser, er dødt …
Forskere rygende uenige om atomkraft i Danmark – her er deres ...
Debatten om atomkraft splitter i disse dage EU. Og den danske befolkning. En spritny Megafon-måling viser, at 35 procent bakker op om atomkraft i Danmark, mens 41 procent er imod.
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
Integration af indvandrere i Danmark
af, hvad integration er, og hvordan det står til med den på forskellige centrale områder i det danske samfund. Indvandringen til Danmark Da Danmark er det empiriske fokus for de fem bidrag i nærværende temanum - mer, er det på sin plads at …
Smart energilagring kan gøre virksomheder mere robuste
– Vores kerneydelse er smart energilagring med anlæg med en energikapacitet på 80 kWh til 1 MWh. Det er størrelser, der passer til mange danske virksomheder, og er et rigtig interessant segment for os. Vi forventer størst vækst i forhold til erhvervsliv og forsyningsselskaber i de kommende år, fortæller direktør Morten Ebbesen fra Xolta.
Forstå vigtigheden og metoder til energilagring | 1KOMMA5° Danmark
Energilagring er altså en vigtig del af energistyringen. Desuden forbedrer energilagring energieffektiviteten. Ved at opbevare overskudsenergi, kan man nemmere undgå spild og dermed maksimere udnyttelsen af tilgængelig energi. Danmark har en ambitiøs satsning på vedvarende energi. Danmark har blandt andet en betydelig vindenergikapacitet ...
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
Vi fremlægger 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin position som grønt foregangsland inden for energilagringsteknologier, systemintegration og forskning til gavn for …
Nyheder
I løbet af sommeren har Energy Cluster Denmark sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. Energy Cluster Denmark skal styrke innovationskraften indenfor alle energiområder fra energiproduktion og lagring til infrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling, og med helt friske tilsagn til seks nye …
Danmark i EU
Et flertal af danskerne stemte ja til dansk medlemskab af EF den 2. oktober 1972. Tre måneder senere, den 1. januar 1973, blev Danmark officielt medlem af De Europæiske Fællesskaber (EF) eller den Europæiske Union (EU), som det europæiske samarbejde kaldes i …
Inflation: Hvorfor er den så høj, og hvad vil drive den i fremtiden?
Inflationen er steget kraftigt siden starten af 2021, og i 2022 nåede den et niveau, der ikke er set siden 1980''erne. Nu ser det endelig ud til at gå den rigtige vej, men hvad har forårsaget den, og hvilke faktorer vil drive den fremadrettet? Det har vores cheføkonom Las Olsen diskuteret med Nationalbankens Chef for Økonomi og Pengepolitik.
Fakta om solenergi
Energistyrelsen offentliggør via plandata''s kortløsning stamdata for nettilsluttede solcelleanlæg i Danmark. Kortløsningen indeholder to lag under menupunktet "Solcelleanlæg". Laget "Solcelleanlæg på kommuneniveau" viser den samlede nettilsluttede kapacitet på kommuneniveau. For hver kommune er de installerede anlæg inddelt i tre ...
Hvad er energilagring | Lær om de forskellige typer af energilagring
Lær om de forskellige typer af energilagring, deres fordele, og de udfordringer, der følger med implementeringen. Grundlæggende klima- og miljøbegreber. Bæredygtighed; Drivhusgasser; Global opvarmning; ... Hvad er energilagring? Energilagring refererer til teknologier og systemer, der gør det muligt at opbevare energi til senere brug. ...
Danmark skal være førende inden for Power-to-X
Danmark i førersædet. Målet med indsatsen er at gøre energilagring og konverteringsteknologier mere effektive. I Danmark er vi allerede konkurrencedygtige inden for bæredygtige e-fuels og …
Et vildt år i dansk politik er forbi
Og jeg er faktisk ikke i tvivl om, vil jeg gerne have lov til at sige, at hvis ikke vi havde haft de embedsmænd i centrale ministerier i Danmark, som vi har haft, så havde vi ikke klaret denne ...
Lovgivningsprocessen
Den danske lovgivningsproces kan logisk opdeles i fire faser: Initiativfasen, lovforberedelsesfasen, beslutningsfasen (med tre behandlinger i Folketinget) og implementeringsfasen t relevante ministerium er omdrejningspunktet i en lovgivningsproces, men en række andre aktører medvirker også: regeringen, Folketinget naturligvis, partier og interesseorganisationer.
Inddragelse eller involvering
Ved involverende processer ligger der med andre ord en stor opgave for den offentlige aktør i forhold til selv at blive helt klar på, hvad der er i spil, og hvad der er vilkår og dermed ikke i spil. I forlængelse af dette ligger der også en stor opgave i at få kommunikeret rammerne og mulighederne til de involverede borgere, så der er en ...
Virksomhed: Her er tre tiltag, der bør inkluderes i den danske ...
Danmark bør sigte mod at følge trop og endda overgå disse forslag med en ny, ambitiøs energieffektiviseringsstrategi, som bakkes op af både regeringen og erhvervslivet. For kun med …