Dansk ny energiproduktions krav til energilagring

Den 7. december 2023 landede et politisk forslag efter afsluttende trilogforhandling for bygningsdirektivet. I denne artikel kan du læse mere om de nye krav til bl.a. ladestandere til elbiler, løft af bygninger med dårlig energistand, stop for fossil opvarmning og opsætning af solceller.

Hvornår skal Danmark producere vedvarende energi?

Det betyder, at Danmark i 2050 skal kunne producere vedvarende energi nok til at kunne dække det samlede danske energiforbrug. Derfor skal energiforsyningen omstilles, så den er baseret på vedvarende energikilder, som eks. vind, sol, biomasse og geotermi.

Hvor sparer Energistyrelsen?

Energistyrelsen driver bl.a. forbrugersitet SparEnergi.dk, hvor du kan læse om forskellige tiltag, hvor du både sparer på energien og samtidig sparer penge. Som led i aftalen om udmøntningen af energireserven blev det i december 2015 besluttet at afsætte midler til gratis mail- og telefonrådgivning i perioden 2016-18.

Er det obligatorisk at registrere energimærkede produkter i Europa?

Siden 1. januar har det været obligatorisk at registrere energimærkede produkter, som bringes i omsætning i EU, i produktdatabasen EPREL. EPREL er en europæisk fælles database, hvor leverandører og producenter skal registrere en række oplysninger om deres produkter.

Hvad sikrer den brede opbakning i energisektoren?

Den brede opbakning sikrer stabilitet i forhold til den førte energipolitik, hvilket er vigtigt for energibranchens parter, fordi investeringerne i energisektoren ofte er meget langsigtede. Den seneste store energipolitiske aftale blev indgået i juni 2018.

Hvad er rådgivning for Energibesparelser?

Rådgivningen omfatter både små energibesparende tiltag som valg af lyskilder og hårde hvidevarer samt introducerende rådgivning i forbindelse med større projekter, f.eks. renovering af boligens varmeforsyning, klimaskærm mm. I forbindelse med initiativet vil der også blive udviklet og afprøvet andre former for rådgivnings-aktiviteter.

Hvad betyder omstillingen til vedvarende energi?

Omstillingen til vedvarende energi vil betyde, at energien fremover i vidt omfang vil blive produceret både lokalt og regionalt og at Danmark i højere grad vil drage nytte af det europæiske samarbejde om energiproduktion, mens behovet for import af fossile brændstoffer vil være reduceret.

Nye energikrav til bygninger: Disse krav er afgørende ...

Den 7. december 2023 landede et politisk forslag efter afsluttende trilogforhandling for bygningsdirektivet. I denne artikel kan du læse mere om de nye krav til bl.a. ladestandere til elbiler, løft af bygninger med dårlig energistand, stop for fossil opvarmning og opsætning af solceller.

Sådan skærer Danmark en tiendedel af sit energiforbrug

Som svar på det nye direktiv lancerer Dansk Industri nu et nationalt udspil – Energieffektivitet 2.0 – der består af 39 konkrete forslag, som sætter retningen for, hvordan …

Elektrisk energilagring

Anlæg med elektrisk energilagring (herunder også hybridanlæg) skal overholde de krav der bliver stillet i den Tekniske Forskrift 3.3.1 fastsat af Energinet. Green Power Denmark har derfor udarbejdet en række bilag til nettilslutning af energilageranlæg til lav-, mellem- og højspændingsnettet baseret på TF 3.3.1.

Byggeri og renovering

Byggeloven giver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen hjemmel til at udarbejde et bygningsreglement. Bygningsreglementet sikrer gennem detaljerede krav, at brand-, sikkerheds-, energi- og sundhedsmæssige forhold er i orden. Læs mere om byggeloven på Retsinformation. Energikrav i bygningsreglementet. Staten stiller krav til bygningers energiforbrug.

Standarder skal hjælpe med at indfri EU''s nye krav til ...

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU''s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som herefter skal godkendes formelt af Europa-Parlamentet, inden den bliver offentliggjort. Forordningen skal …

DaCES – Dansk Center For Energilagring

Med etableringen af DaCES var visionen, at skabe grundlaget for, at energilagring kunne blive en ny dansk industriel og forskningsmæssig styrkeposition på lige fod med vandløsninger, vindenergi, fjernvarme, pumper og klimasikring. ... inspiration til dansk erhvervsliv. Bæredygtig produktion. Projekt. EuroSkills 2025. Bæredygtig produktion ...

Nye regler om dansk indfødsret juni 2021

Denne sektion var først skrevet i juni 2021 efter CIS nr 9461 var offentliggjort, og nogle dele har været opdateret siden. De retningslinjer i cirkulæreskrivelsen om naturalisation, CIS nr 9461 af 17/06/2021 kan findes på Retsinformation hjemmesiden.. For generelle spørgsmål om dansk statsborgerskab, læs vores FAQ side.. Foreløbig vejledning

Ny EU-lovgivning om batterier – kender du de nye krav?

Kommissionen, Europa-Parlamentet og medlemsstaterne er blevet enige om en ny forordning, der sætter krav til batterierne i hele deres livscyklus. Det, at den nye batterilovgivning er en forordning, betyder, at den …

Krav til biomasse strammes yderligere | Danskfjernvarme

Krav til biomasse strammes yderligere. Det er vigtigt, at vi stiller høje krav til vores energisektor og til den biomasse, vi anvender for at kunne levere strøm og varme til Danmark, lyder det fra Dansk Fjernvarme i en kommentar til de skærpede bæredygtighedskrav.

Nyt Center for Energilagring skal skubbe grønt eksporteventyr

KU-forskere knækker kode til at udvikle ny medicin uden dyre laboratorieforsøg . DI på besøg hos AU: -Biosolutions kan blive vores næste store eksporteventyr . ... Det er Industriens Fond, der har bevilliget 11 millioner kroner til Dansk Center for Energilagring (DaCES). Centeret skal fremover koordinere forskningssamarbejdet omkring ...

Ny i Danmark

Du vil vide, om ændringer i dit privatliv eller arbejdsliv påvirker din tilladelse til at være i Danmark. Seneste nyt. 08-11-2024 . Den nationale sanktionsliste opdateret. 04-11-2024 . Den nationale sanktionsliste opdateret. 30-10-2024 . …

Nye krav til belysning ved arbejdspladser

Den nye revision af standarden DS/EN 12464-1, der stiller krav til belysning af indendørs arbejdspladser og som indgår i bygningsreglementet BR18, er nu på trapperne. Det medfører en række ændringer, som får betydning for alle, der arbejder med projektering af lys.

Nye krav til dine vinduer

Bygningsreglementets energikrav til vinduer og døre. Pr. 1. februar 2021 skal vinduer og døre overholde følgende energikrav: Vinduer til renovering og nybyg: Eref på min. 0 kWh/m2 pr. år (svarer til energiklasse A) Vinduer til sommerhuse og uopvarmede rum: Eref på min. -17 kWh/m2 pr. år (svarer til energiklasse B)

Teradan

Med intelligent energilagring i din bolig, spare du miljøet for mange tons CO2 hvert år, uden at skulle ændre dit forbrug af strøm. ... er her nu! Få adgang til intelligent energilagring og opnå betydelige CO²-besparelser i din bolig med et IBESS Husbatteri. ... på omkostningerne til strøm, benytter vi os af en metode som hedder ...

Nye CO2-krav til byggeriet

De nye krav træder først i kraft med en ændring af bygningsreglementet i juli 2025. Det giver branchen tid til at omstille sig til de nye krav. Der er også fastsat endnu strammere grænseværdier gældende fra 2027 og 2029.

Ny EU-lovgivning om batterier – kender du de nye krav?

Kommissionen, Europa-Parlamentet og medlemsstaterne er blevet enige om en ny forordning, der sætter krav til batterierne i hele deres livscyklus. Det, at den nye batterilovgivning er en forordning, betyder, at den gælder i alle EU-lande, som den er, uden at den først skal vedtages som lovgivning i landenes parlamenter. ... Dansk Industri H ...

Politisk aftale sikrer fremtidens grønne elnet

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået politisk aftale om en mere robust el-infrastruktur. Aftalen lægger første grundsten til, at vi i Danmark i fremtiden kan bruge grøn strøm langt mere end i dag. Det er centralt for at indfri klimamålet om 70 procents reduktion i 2030. Aftalen lægger fundamentet for regeringens kommende elektrificeringsstrategi.

Dansk Center for Energilagring

Dansk Center for Energilagring | 1.650 følgere på LinkedIn. Partnership for energy storage and conversion. | Dansk Center for Energilagring er et partnerskab som dækker hele værdikæden fra forskning og innovation til industri og eksport indenfor energilagring og -konvertering. Dansk Center for Energilagring (DaCES) vil styrke samarbejde, vidensdeling og etablering af nye …

Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...

Innovationsfonden, DI Energi, DTU, Ingeniørforeningen IDA med flere inviterede torsdag den 24. august til debat i Industriens Hus om den rolle, forskning og innovation spiller i en kommende energiaftale med særligt udgangspunkt i, hvad perspektiverne er for at udvikle dansk viden og know-how om energilagring i Danmark.

Forstå vigtigheden og metoder til energilagring

Termisk energilagring er en billig og effektiv måde at gemme energi på. Dog vil termisk energilagring, sammenlignet med andre metoder til energilagring, have en lavere effektivitet, hvor tabet kan overstige 50%. Energilagring i varme sten. Energilagring i sten fungerer ved at opbevare varme i knuste sten i ærtestørrelse i isolerede ståltanke.

Dansk Center for Energilagring er snart en realitet

Håbet er, at energilagring kan blive en ny dansk styrkeposition. Gå til hovedindhold Search. Servicemenu. Om os. Medlemsoversigt; Medarbejdere; Bestyrelse; Medlemsfora; Værdikædefællesskaber. Intelligent Energi ... Udviklingen af teknologier til energilagring er ikke kun en potentiel god forretning for Danmark – det er også nødvendigt ...

Nye krav til ladestandere skal fremme funktionaliteten

Den mest anvendte standardserie til at sørge for, at ladestanderne opfylder disse krav, er DS/EN 61851-serien, siger Søren Storm, seniorkonsulent i Dansk Standard. Den første standard i serien, standarden for generelle krav til konduktive opladningssystemer til el-køretøjer, DS/EN 61851-1:2019, er hamoniseret.

DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk

Vi fremlægger 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin position som grønt foregangsland inden for energilagringsteknologier, systemintegration og forskning til gavn for …

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders …

Hvis du vil vide mere om energiledelse og samtidig blive klar til at leve op til de nye lovkrav, afholder Dansk Standard et diplomkursus i energiledelse 26.-27. februar 2024. Kurset introducerer dig til standarden ISO 50001 for energiledelse og giver inspiration og vejledning til, hvordan du kommer godt i gang med de relevante systemer og ...

Hvad betyder de nye krav til bæredygtighed for ...

21.05.21 - opdateret 9. juli (om overgangsordning) Nye krav om bæredygtighed af halm Fra 1. juli 2021 har energiselskaber med anlæg på mere end 20 MW biomasse indfyret effekt, der anvender halm og/eller anden landbrugsrestbiomasse, leve op …

Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med omstillingen til …

I de seneste årtier er omkostningerne ved vind- og solenergiproduktionen faldet dramatisk. Det er en af grundene til, at det amerikanske energiministerium har lavet en fremskrivning, der viser, at vedvarende energi vil være den hurtigst voksende amerikanske energikilde frem til 2050.. Det er dog stadig relativt dyrt at lagre energi, og fordi produktionen af …

Ny aftale: 130 millioner til energilagring

Ny aftale: 130 millioner til energilagring. ... Dansk Folkeparti, Radikale og SF. Fremrykker lempelser Skatte- og afgiftslempelserne er udtryk for en fremrykning af to lempelser i aftalen om Erhvervs- og iværksætterinitiativer, der blev indgået i …

Nye CO2-krav for byggeriet i Danmark fra 2025

Regeringen har netop indgået en ny aftale med SF, Konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Aftalen sætter rammerne for, hvor meget CO2 der må udledes, når der bygges nyt fra januar 2025. – Med aftalen strammer vi kravene langt mere, end der var lagt op til i den oprindelige aftale fra 2021.

STATUS, STYRKER, SYNERGIER: DaCES RAPPORT OM …

Dansk Center for Energilagring (DaCES) er med til at løse udfordringerne og bringe Danmark frem i feltet inden for energilagring. Dette gør vi ved at igangsætte samarbejder og sikre …

Virksomheder klar til at levere: Batterier er sjældne i …

Vi er rigtig gode til at designe energisystemer. Der kan sagtens være behov for batterier nogle steder i elnettet, men det skal være for at balancere, ikke for at lagre til vindtørker," siger han. Tilbage hos Axcelfuture påpeger Joachim …

energilagring

I et energiforsyningssystem oppstår det et behov for å lagre energi når det ikke er sammenfall mellom produksjon og forbruk av energi. En enhet som lagrer energi blir ofte omtalt som akkumulator eller batteri.Hovedprinsippet for energilagring er at energi som opptrer på en form som er vanskelig å lagre, omformes til en energiform som er egnet til å lagres.

Nye krav til afløb

Nye krav til afløb - DS 432 i ny version ... på Dansk Standards webinar 7. oktober. - Hvis du arbejder med afløb, er der en række krav i BR18 til projektering, udførelse, drift og vedligehold af afløbsinstallationer, du skal overholde. De væsentligste krav finder du i standarden for afløbsinstallationer, DS 432, som nu er kommet i en ny ...

Kontakt Os