Fremtidens Videnskab og Teknologi City Energilagringskraftværk

Fremtidens astronomiske forskning vil foregå i et partnerskab mellem teleskoper ude i rummet og superteleskoper her på Jorden. I denne artikel vil vi se på de nye superteleskoper, og hvorfor vi ikke bare kan nøjes med teleskoper ude i rummet. Rumteleskoper og deres begrænsninger

Fremtidens superteleskoper opføres her på Jorden ...

Fremtidens astronomiske forskning vil foregå i et partnerskab mellem teleskoper ude i rummet og superteleskoper her på Jorden. I denne artikel vil vi se på de nye superteleskoper, og hvorfor vi ikke bare kan nøjes med teleskoper ude i rummet. Rumteleskoper og deres begrænsninger

Nyt forskningsprojekt skal undersøge fremtidens grønne ...

Bygninger står for i dag 39 procent af samfundets CO 2-udledninger globalt, hvoraf en tredjedel stammer fra produktionen af materialer, mens resten kommer fra opvarmning og brug af bygningerne. Oven i hatten kommer så, at mere intensivt byggeri lægger pres på de mineralråstoffer som sand, grus og sten, der bruges til at producere cement og beton, og …

Fremtidens internet kan få business

Netudviklere og forbrugerorganisationer i hele verden frygter, at reguleringer af trafikken vil gå ud over ytringsfriheden og være konkurrenceforvridende. Mange net-udbydere, eksempelvis danske TDC, tjener penge både på at tilbyde både internet og telefoni. Men nettet kan samtidig bruges til at ringe gratis over.

Konference om Avanceret Energilagring

Energilagring får stadig større samfundsmæssig relevans, når fluktuerende sol og vind i stigende grad skal dække det danske energibehov. Teknologisk Institut ønsker med konferencen om …

Fremtidens leg og legesteder

Det kan være i form af spil, der ikke spilles på skærmen, men i det offentlige rum eller i form af klatrestativer med indbygget teknologi og mulighed for en række nye udfordringer. Mulighederne er mange. Også for leg og legende oplevelser, der ikke nødvendigvis udelukkende henvender sig til børn og unge – voksne kan også være med.

ESOF 2014: International konference skal skabe dialog ...

Fremtidens udfordringer kan løses med viden I Danmark er der store forventninger til konferencens forløb. Uddannelsesministeriet håber på, at selve konferencen vil tiltrække mellem 4.000 og 5.000 deltagere, mens gratis udstillinger, fremvisninger og foredrag under temaet "Science in the City" skal tiltrække 30.000 fra nær og fjern til de københavnske …

SDU skal udvikle fremtidens flybrændstof, og ...

Projektet er blevet døbt Take-Off og går – lidt forsimplet sagt – ud på at forvandle brint og CO 2 til flybrændstof, skriver universitet. Selve CO 2 ''en skal høstes fra eksempelvis affaldsforbrændinger, mens brinten skal komme fra elektrolyse båret af vindmølleenergi. Du kan læse mere om elektrolyse i artiklen: ''Elektrolyse gør al energi fra …

Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …

Vi er på vej imod 50 PJ biogas om året omkring 2030. Nogle anlæg er begyndt at levere systemydelser til Energinet via anlæggenes motorer, og flere er på vej. Anlæggene …

Fremtidens evolution: Vil mennesket blive mere avanceret ...

Forskerne Formidler. Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ''Forskerne Formidler''. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede befolkning, kan du også blive skribent. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks …

Fremtidens solceller ser ud til at opnå markant større ...

De mest interessante begivenheder og fund - kort fortalt. Videnskab.dk''s redaktion udvælger og resumerer det mest spændende, andre troværdige medier og forskningsinstitutioner har bragt. ... Fremtidens solceller ser ud til at opnå markant større effektivitet ved at blande materialer ... Mest læste om Teknologi 1 Kæmpe infografik: 10 ting ...

Fremtidens bæredygtige energisystemer og energikomponenter …

Teknologisk Institut vil i en ny resultatkontrakt, 20''ernes energisystem, arbejde for, at fremtidens grønne energisystemer hænger bedre sammen. Potentialet er store CO2-besparelser og et …

Kunstig intelligens er fremtiden … siger hvem?

Politik har jo med normer og værdier at gøre, mens videnskab og teknologi er objektive og følger rationale regler. Politik er baseret på visioner om at gøre fremtiden bedre, mens videnskab og teknologi er løsninger på afgrænset problemer. Men denne adskillelse holder, som vi har set, ikke længere.

Fremtidens energiløsninger findes. Hvordan kommer …

Forskerne Formidler. Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ''Forskerne Formidler''. Er du forsker, og vil du gerne formidle populært til den brede …

Store græsædere kan løfte biodiversiteten, og danske forskere …

Danmark skal være med helt fremme i bussen, når det kommer til at udvikle fremtidens batterier til elbiler. Det er i hvert fald ambitionen på Aarhus Universitet, hvor man netop har modtaget 85 millioner kroner til udviklingen af et batteri, der skal placeres under sædet på bilen og kunne oplades på blot 6 minutter, skriver universitet i en pressemeddelelse.

Teknologi – en del af fremtidens sygepleje

Teknologier bidrager til fremtidens sundhedsvæsen og sygeplejeprofession samt de sundhedsydelser, som borgerne og patienterne modtager. ... at brug af teknologi og digitalisering er foreneligt med menneskers sikkerhed, værdighed og rettigheder. Teknologier skal være en del af løsningen på manglen af sygeplejersker: Der er brug for ...

Danskerne: Teknologi og forskning skal løse fremtidens problemer

Gallup har lavet en ny undersøgelse, som viser, at 91 procent af den danske befolkning mener, at forskning og ny teknologi har helt afgørende eller stor betydning, når det drejer sig om at løse fremtidens store udfordringer i Danmark og globalt. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

Udtjente vindmøller skal forvandles til mursten

En ''bolledej'' af knuste vindmøllevinger og ler kan blive fremtidens mursten. Forsker i bæredygtig arkitektur ser potentiale – især, hvis én detalje bliver til virkelighed. ... Fremtidens hjem. Videnskab.dk sætter gennem en ny …

Efter TESLA: Danske forskere giver deres bud på fremtidens …

Forskellen mellem TESLAS batteri, som er et metal-ion batteriet og metal-luft batteriet, er blandt andet energitætheden. Metal-ion batteriet bruger tunge overgangsmetal oxider for at lagre energien, hvilket blandt andet gør dem meget tunge og betyder mindre energi pr. vægt.; Metal-luft batteriet reagerer mere simpelt med luften, hvilket blandt andet gør dem …

Hvilken rolle får mennesker i fremtidens rumfart?

Vi er begge uddannet på Københavns Universitet i astronomi, fysik og matematik. I snart 50 år har vi desuden beskæftiget os med at formidle astronomi og rumfart gennem radio, fjernsyn, bøger og foredrag og kurser - herunder på Folkeuniversitetet.

Teknologi | Nyheder fra Videnskab.dk

Få den nyeste, forskningsbaserede viden om Teknologi, og gå på opdagelse i alle vores artikler, podcasts og videoer i dette tema. Få den nyeste, forskningsbaserede viden om Teknologi, og gå på opdagelse i alle vores artikler, podcasts og videoer i dette tema. ... Få Videnskab.dk''s nyhedsbrev ''Red Verden'' med inspirerende løsninger ...

Fremtidens brændstof laves af CO2 og strøm: Et ...

Power-to-X er en teknologi, hvor man laver grøn strøm om til grønt brændstof. Vindmøller producerer strøm, når vinden blæser. Solcellerne, når Solen skinner. Når Solen ikke skinner, og vinden ikke blæser, laver de ikke strøm. Med Power-to-X tager man strøm fra dage med høj produktion af vind- og solenergi og gemmer strømmen.

Videnskab.dk''s rumeksperter: Så langt er rumfarten …

Helle og Henrik Stubs vision for fremtidens rumfart omfatter turisme, minedrift og baser på Månen og Mars domineret af robotter. ... Teknologi; Temaer; Video; Podcast; Quiz; Spørg Videnskaben; Journalistisk Tilgang. ...

Klinisk videnskab og teknologi

Klinisk videnskab og teknologi er for dig, som gerne vil udvide din fagidentitet via forskningsbaseret uddannelse. Kombinér analyse, vurdering og udvikling af den kliniske praksis og bidrag til at kvalitetsudvikle vores sundhedsvæsen – altid med afsæt i en konkret problemstilling. ...

Ny artikelserie på Videnskab.dk: Hvordan skal vi bo i fremtiden?

Hjemmet er hverdagslivets sokkel. Og med klimaforandringerne, indvandring og en voksende verdensbefolkning er spørgsmålene om fremtidens bolig blevet endnu mere afgørende. Videnskab.dk sætter gennem en ny artikelserie derfor fokus på fremtidens bolig fra 10 vidt forskellige vinkler:

Hvad betyder de mange raket-uheld for fremtidens rumfart?

SpaceX med Dragon rumskibet og raketten Falcon 9. Orbital Sciences med Cygnus-rumskibet og Antares raketten. Rusland med Progress rumskibet og Soyuz-raketten. Japan med Kounotori-rumskibet og H-II raketten. Her burde Europa have været med. Men produktionen er indstillet af de såkaldte ATV-forsyningsrumskibe, der ellers var rigtig store.

SpaceX-rumskibet Dragon får stor betydning for …

Fremtidens marked for rumfart står måske overfor store forandringer. (Foto: NASA) Man har skønnet, at NASA og de andre deltagere i ISS efterhånden var nået op på at dække næsten 17 procent af det russiske …

Fremtidens øl risikerer at blive ringere og en mangelvare

De har regnet med, at i årene 1970-2050 vil temperaturen stige med 1,4 grader, og nedbøren falde med 24 mm. Den danske professor og forsker i klima og landbrug Jørgen E. Olesen fortæller, at forskerne har brugt de samme metoder, som man generelt bruger til at fremskrive effekterne af klimaforandringer på udbytte og kvalitet af afgrøder.

Førerløse biler, chatbots og hjernechips: EU-rapport spår om fremtidens ...

Ny rapport fra Europa-Kommissionen gennemgår 100 af fremtidens potentielle, innovative gennembrud. ... Jeg har derudover taget en bachelor i filosofi ved Københavns Universitet.Jeg er tidligere praktikant på Videnskab.dk, og jeg har derfor været i huset mere eller mindre siden 2013 - lige med undtagelse af seks mellemliggende måneder som ...

Fremtidens robot-kollega skal kunne forstå, hvad vi mennesker vil

Thomas Bolander er ph.d., professor i logik og kunstig intelligens på DTU Compute. Hans forskning fokuserer primært på sociale aspekter af kunstig intelligens, hvor han undersøger, hvordan vi gør fremtidens computere, smartphones og robotter socialt intelligente. Se de Videnskab.dk- og Forskerzonen-artikler, han har medvirket i her.

Europa afprøver model af fremtidens rumfly

Målet er at bane vejen for en ny generation af raketter og rumskibe. ... hvordan man vil anvende denne teknologi. Der er for tiden ingen konkrete planer om, at Europa skal bygge egne bemandede rumskibe, men under mottoet ''rettidig omhu'' har ESA en serie programmer løbende, hvor man forsøger at udvikle ny teknologi til næste generation ...

Hvordan "Carbon Capture" Teknologi Bekæmper CO₂-Emissioner og ...

Carbon capture teknologi er en innovativ metode til at reducere CO₂-emissioner ved at fange og lagre drivhusgasser fra industrielle kilder. Med processer som CCS og CCU kan vi enten lagre CO₂ i geologiske formationer eller genbruge det i industrielle processer, hvilket hjælper med at opfylde klimamål og reducere den globale opvarmning.

Fremtidens teknologi: Oppfinnelsene som endrer …

Fremtidens teknologi tillater 3D-printing av all slags materiale. 3D-printere kan nå skrive ut nær sagt hva som helst i hvilke som helst materiale. De blir raskere, rimeligere og enklere i bruk. Med ny teknologi og bedre programvare kan vi …

Kontakt Os