Danmark skal være førende inden for Power-to-X
Det er netop visionen med en ny resultatkontrakt omkring energilagring og konvertering, som Teknologisk Institut står i spidsen for. Her udgør Power-to-X en stor del af indsatsen. - Vi vil …
Dansk it-gigant: Helt urealistisk at stoppe udviklingen af kunstig ...
I går offentliggjorde Future of Life Institute, som Musk står bag, et brev underskrevet af mere end 1100 tech-folk og AI-eksperter. I brevet kræver de, at udviklingen af ny kraftfuld kunstig intelligens øjeblikkeligt sættes på pause i mindst seks måneder.
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Biogas - ca 1/3 af gasforbruget kommer fra biogen Biogas. Desuden får man næsten "gratis" CO2 med i løsningen og i et omfang der gør det realistisk at nå vores 2030 …
VE i energisystemet
I Danmark har vi besluttet at gøre os fri af fossile brændsler. Derfor skal vores energisystem omdannes til 100 pct. vedvarende energi. Og arbejdet er i fuld gang. Vindenergi på land og hav er langt den største vedvarende energikilde, vi har i Danmark. Derfor kommer vind til at spille en hovedrolle i den grønne omstilling af vores ...
NY TEKNOLOGI I GAMLE KRAFTVÆRKER KAN BIDRAGE TIL …
En ny energilagringsteknologi, hvor varme fra grøn strøm opbevares i smeltet salt, vil som sidegevinst også kunne levere systemydelser. Derfor er Energinet med på sidelinjen med …
Udvikling i Danmark
Ny frist for indsendelse af idébeskrivelser til annonceringen "Omstilling til levende og bæredygtige bymidter" ... Udviklingen tager afsæt i anbefalingerne fra regeringens regionale vækstteams og støttes af REACT-EU. Samtidig er der afsat i alt 500 mio. kr. i 2021-2027-programmerne til erhvervsfyrtårnene.
NYT: Vigende udvikling i bilsalget
Tilgangen af nye personbiler i februar 2020 var på 16.900 (sæsonkorrigeret). Det er 2,0 pct. lavere end i januar. Udviklingen er sammensat af 2,9 pct. flere biler i husholdningerne og 8,2 pct. færre i erhvervene. Den samlede tilgang i …
Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...
Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. …
Batteriopvisning: Lithium-ion
Udviklingen af NiMH-batterier var primært drevet af behovet for et mere miljøvenligt og genopladeligt batteri med højere energitæthed. Gennem kontinuerlig forskning og innovation har NiMH-batterier udviklet sig gennem årene, hvilket har ført til forbedringer i deres ydeevne, sikkerhed og effektivitet.
Ny aftale: Alle Folketingets partier vil vende udviklingen ved ...
Regeringen og alle Folketingets partier har i dag indgået en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi for 2024-2027. Med aftalen får domstolenes økonomi et historisk løft, der bl.a. skal vende udviklingen i domstolene med stigende sagsbehandlingstider, mangel på retssale og behov for styrket it-understøttelse.
Andel i nyt partnerskab om udvikling af solcelleparker
Hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling, er der brug for flere vindmøller og solceller, som kan producere masser af vedvarende energi og gøre os uafhængige af fossile brændsler. Sådan lyder ambitionen hos energi- og fibernetkoncernen Andel, der indgår et nyt partnerskab om solcelleparker rundt om i landet. Den første solcellepark skal ligge ved …
Kina strammer grebet om udviklingen af kunstig intelligens
I Kina ønsker man også større kontrol med udviklingen af kunstig intelligens, og det førte i går til, at det asiatiske land indførte en række restriktioner. Ifølge det amerikanske magasin Time har den kinesiske regering udsendt en vejledning på 24 retningslinjer på området, som de kinesiske udviklere skal overholde.
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
Rapporten præsenterer en kortlægning af potentialet for en række energilagringsteknologier: Termisk energilagring, batterier, Power-to-X og systemintegration i et energisystem baseret på …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Vi må ikke være bange for, at det er "for stort" for Danmark. Her i landet har vi virkelig fine traditioner for at være på forkant med nye energiteknologier, og lagring af energi er …
Topmoderne faciliteter gør det muligt at udvikle fremtidens ...
Med E-MAT er barrieren for at kunne etablere virksomhedssamarbejde omkring udvikling af nye energimaterialer væk. Vi har nu en fælles laboratorieplatform, den stærkeste af …
Fortums nye teknologi til lithiumgenvinding styrker bæredygtigheden og ...
Fortum Recycling & Waste i Finland, som også er i Danmark, har nu patenteret en banebrydende teknologi til en ny genvindingsmetode, som reducerer miljøpåvirkningen ved genanvendelse af lithium, og gør det muligt for elbil- og batteriproducenter at foretage et blødt og mere bæredygtigt skift til elektrisk drevne køretøjer.
De globale udledninger af CO2 viser et opsigtsvækkende niveau i år
Når det kommer til CO2-udledninger på globalt plan, så ser det ud til at gå den forkerte vej. Mængden af udledninger vil stige med omkring en procent i år og slå rekorden for størst mængde udledning af drivhusgasser nogensinde, viser de foreløbige resultater af ny forskning fra CICERO-institut for klimaforskning i Norge.
Udvikling i ladeinfrastruktur og bestand af el
Nedenfor belyses udviklingen i ladeinfrastrukturen i Danmark til og med september 2023 samt udviklingen i bestanden af el- og plug-in-hybridbiler. Herunder belyses geografiske forskelle i udvik-lingen, fordelingen af lynladere, hurtigladere og normalladere samt karakteristika for bilparken. Datagrundlaget i notatet er med en-
Sådan firedobler vi kapaciteten af vind og sol på land frem mod …
Markant udbygning af sol og vind på land. Den politiske aftale"Et grønnere og sikrere Danmark" fra juni fastslår, at Danmark skal firedoble sol og vind på land frem mod 2030. Solceller skal ti-dobles til 20 GW og landvind skal fordobles til 8 GW. Flere vindmøller på land kræver planer, plads, godkendelser, lokal accept og netforbindelser.
"Danmark som Industriland". Tale af A. Foss i Industriforeningen …
Danmark som Industriland. Da den Generation, hvortil jeg hører, gik i Skole - det var i Aarene omkring 1870 -, lærte vi, at Danmark var et agerdyrkende Land, som i Hovedsagen var fri for Industri og for de mange sociale Ulykker, som denne medførte i de store Industrilande.
Redegørelse for udviklingen i Danmarks udviklingssamarbejde
Som en central del af den politiske aftale bag Danmarks udviklingspolitiske strategi "Fælles om verden" vil der hvert år blive udarbejdet en redegørelse for udviklingen i Danmarks udviklingssamarbejde. Med udvalgte eksempler viser redegørelsen, hvordan målsætningerne i "Fælles om Verden" for den pågældende periode er blevet ...
Analyse: Forskning i energilagring, energikonvertering og digitale ...
En ny analyse konkluderer, at ti teknologiområder på energiområdet rummer et betydeligt dansk potentiale. Vindenergi, bioenergi, fjernvarme og energieffektivitet. Det er …
OVERBLIK: Her er regeringens plan for ny infrastruktur i Danmark
Billigere billetter til kollektiv transport, mindre kødannelse og nye veje og broforbindelser for milliarder. Det er nogle af elementerne i et nyt udspil for den danske infrastruktur frem mod ...
To afgørende uddannelsesudspil vil vise, om regeringen kan
Regeringens udspil til reformer af de videregående uddannelser og ungdomsuddannelserne vil vise, om de tager konsekvensen af udviklingen af de unges søgemønstre og samfundets behov, og om de derfor etablerer et system af videregående uddannelser med mere end et forjættet land, skriver Stefan Hermann.
Danmark bliver en del af det europæiske el-samarbejde PICASSO
PICASSO er en ny platform, der gør det muligt for de forskellige europæiske lande at udveksle strøm på en mere fleksibel måde. ... Mere grøn energi: Du bidrager til en mere bæredygtig fremtid ved at støtte udviklingen af vedvarende energi. Hvad sker der nu? ... Batterier: En Overset Energilagringsteknologi. februar 22, 2024. Elprisen ...
Hvad er energilagring? Hvorfor gemme energi? | Lithium batteri
11. Generelt er pumpelager stadig hovedkraften blandt alle former for energilagring, men udviklingen af ny energilagring vil øges. Batteriet er den mest værdifulde energilagringsteknologi, og det vil også blive fokus for forskning og …
Udvikling i ladeinfrastruktur og bestand af elog plug-in …
Nedenfor belyses udviklingen i ladeinfrastrukturen i Danmark frem til august 2021 samt udviklingen i bestanden af el- og plug-in-hybridbiler. Herunder belyses geografiske forskelle i udviklingen, fordelingen af lynladere, hurtigladere og ''kantstensladere'' samt ka-rakteristika for bilparken. Datagrundlaget i notatet er med enkelte
Fremtidens byggeri: Genbrug, masser af træ og innovative løsninger
Byggeriet står for en markant andel af Danmarks CO 2-udledning.Nedrivning, renovering og nybyggeri forbruger både energi og ressourcer. Ifølge den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll udgør produktion og transport af materialer samt arbejdet på byggepladsen i dansk nybyggeri op mod 80 procent af klimaaftrykket i bygningens levetid.. Derfor fik Danmark den 5. …
Ny strategi for mere energi fra solceller
Antallet af mindre taganlæg stiger støt, men udviklingen drives særligt af store produktionsanlæg i det åbne land, som leverer til det kollektive elnet. Opsætning af solceller er blevet en god forretning, og udbygningen er markedsdrevet. Siden 2020 og til og med 2023 er kapaciteten af energi fra sol tredoblet fra ca. 1,1 GW til ca. 3,5 GW.
Landbrugets udvikling i Danmark – Trap Danmark | Lex
Det kan have været en mulig sideeffekt af den tiltagende tørlægning af det åbne land, at forekomsten af den dødelige sygdom malaria (koldfeber) aftog markant gennem 1800-tallet. Især havde malariamyggen, som bærer den parasit, der hos mennesker fremkalder sygdommen, gode livsbetingelser på Lolland-Falsters fede, udrænede lerjorde, og ...