Hvad er en energilagringsleverandør i EU

EU-traktaten siger, at enhver europæisk stat, der overholde de principper, som EU er baseret på, kan ansøge om at blive medlem af EU. Det er ikke nærmere defineret, hvad en europæisk stat er. Ansøgerlandet skal også leve op til de såkaldte Københavnskriterier: 1. EU''s politiske krav

Hvilke krav skal et land opfylde for at blive medlem af EU?

EU-traktaten siger, at enhver europæisk stat, der overholde de principper, som EU er baseret på, kan ansøge om at blive medlem af EU. Det er ikke nærmere defineret, hvad en europæisk stat er. Ansøgerlandet skal også leve op til de såkaldte Københavnskriterier: 1. EU''s politiske krav

Hvordan er EU-landenes energiforbrug?

Hvad er en handelsaftale? ... Hvordan er EU-landenes energiforbrug? Her kan du se, hvor langt de enkelte medlemslande er med den grønne omstilling. Forklaring. Senest opdateret: [29.11.2023] Sideansvarlig: Kristian Tolbøll Kontakt. Folketingets EU-Oplysning Christiansborg 1240 København K ...

Direktiv om energieffektivitet / Folketingets EU-Oplysning

Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/27/EU af 25. oktober 2012 om energieffektivitet, om ændring af direktiv 2009/125/EF og 2010/30/EU samt om ophævelse af direktiv 2004/8/EF og …

DIT EU | HVORDAN FUNGERER EU?

OPGAVE 7 HVEM GØR HVAD I UNIONEN? Det var en masse viden på én gang! Men det er vigtigt at forstå, hvad »Bruxelles« egentlig er, og hvem der er ansvarlig for hvad i Unionen. Tag testen nedenfor for at se, hvor meget du kan huske. Sæt kryds i feltet ud for den eller de institutioner, beskrivelsen passer på.

Hvor meget udbetales der i landbrugsstøtte?

I tabellen nedenfor ses landbrugsstøtten fordelt på hvert enkelt medlemsland. Det man traditionelt kalder landbrugsstøtte er de markedsrelaterede udgifter og den direkte støtte. Landbrugsstøtten udgjorde i 2022 ca. 26,8 procent af de samlede midler, der blev udbetalt fra EU''s budget til medlemslandene.

Energiinfrastruktur i EU

EU understøtter forskelligartede energiinfrastrukturprojekter, som ofter går på tværs af grænserne, og som går ud på at producere, lagre og distribuere energi på en effektiv måde. Denne støtte …

Hvad gør Danmark for at få danskere ansat i EU?

Hvad er en handelsaftale? ... Antallet af danskere ansat i EU er faldet fra 875 i 2009 til 704 i 2019. Samtidig regner man med, at der i de kommende år vil blive pensioneret 15-20 danskere ansat i EU-institutionerne årligt. Danmark er derudover blandt otte lande, som EU''s personaleudvælgelse har peget på, har problemer med at bestå den ...

Fakta og tal / Folketingets EU-Oplysning

Hvad er en handelsaftale? ... Her kan du læse, hvad ansatte i EU laver, hvordan man kan få job eller praktikplads i EU, og hvad man gør for at få flere danskere i EU''s administration. Institutioner. EU''s institutioner danner rammen om det europæiske samarbejde. Statistik.

EU''s asylpolitik

I kølvandet på de store flygtningestrømme i 2015-17, da krigen i Syrien var på sit højeste, udfordredes EU''s asylpolitik. Derfor har man diskuteret modeller for, hvordan man kan fordele asylansøgerne bedre mellem EU-landene, hvis vi får en ny krise. Men det er en svær diskussion med mange argumenter for og imod.

DIT EU

Hvad EU gør i dag, former din fremtid i morgen. Den Europæiske Union, som vi kender den i dag, er blevet skabt over en årrække. Arbejdet er hele tiden i gang, og snart vil din generation begynde at forme udviklingen. Tiden er nu inde til, at du danner dig dine egne meninger om Unionen. ... Det er en sjov mulighed for at repetere nogle af ...

Energi og den grønne pagt

Den europæiske grønne pagt fokuserer på tre nøgleprincipper for omstillingen til ren energi, der skal bidrage til at reducere drivhusgasemissionerne og øge livskvaliteten for EU''s borgere: at …

Indflydelse i EU

Hvad er en handelsaftale? ... Efter EU i dag er udvidet til 27 medlemslande er stemmereglerne som hovedregel sådan, at et enkelt land ikke længere kan blokere for et forslag. Europa-Parlamentet er medlovgiver, og landene skal derfor også være enige med europaparlamentarikerne.

Hvad tjener et medlem af Europa-Parlamentet?

Vederlaget (lønnen) indgår i Parlamentets budget og fratrækkes en indkomstskat til EU og et bidrag til ulykkesforsikring, hvorefter det udbetalte beløb er på 7.853 euro (ca. 58.500 kr.). Medlemmer, som bor i Danmark beskattes derudover også her i landet efter de almindelige danske skatteregler – dog modregnet den skat, de allerede har betalt til EU.

EU''s historie

Se film om EU''s historie, klik dig igennem tidslinjen og find ud af hvordan Danmark blev en del af samarbejdet. Hvis du vil se videoen, skal du acceptere statistik-cookies. Bemærk, at du skal opdatere siden efter ændring af dit valg af cookies.

117 spørgsmål og svar om EU 117

BAGGRUNDEN FOR EU 1 Hvad er EU? EU er en forkortelse for Den Europæiske Union. Union betyder sammenslutning. EU er en gruppe af europæiske lande, der samarbejder og laver fælles regler på en række politikområder. EU kan sammenlignes med en klub eller en forening. Et land skal opfylde en række krav for at blive med -

Hvad er Schengensamarbejde? / Folketingets EU-Oplysning

Schengenreglerne blev en del af EU-samarbejdet med Amsterdamtraktaten, der trådte i kraft den 1. maj 1999. Danmark har siden 25. marts 2001 deltaget fuldt ud i Schengensamarbejdet. Derfor skal man ikke igennem paskontrol, når man flyver til Italien, Frankrig eller et andet land, som også deltager i den del af samarbejdet, der indebærer ophævelse af personkontrollen ved grænserne.

EU – Den Europæiske Union

Det eneste land som er trådt ud af EU er Storbritannien, som forlod EU i 2020. Derudover er der fem lande, som har søgt optagelse og blevet accepteret som kandidatlande. De fem lande er Serbien, Montenegro, Tyrkiet, Albanien og Makedonien. De er dog ikke EU lande, men kan måske blive det en dag.

Frihandel og vækst / Folketingets EU-Oplysning

Frihandel er kernen i EU-samarbejdet, og det har også stor betydning for dig og din hverdag. Hvad er frihandel egentlig? Og hvilken betydning har det for dig, din arbejdsplads og de produkter, du køber? ... Hvad er en handelsaftale? En handelsaftale bestemmer vilkårene for handel mellem to eller flere lande. EU forhandler aftaler med ...

Hvad handler Lissabontraktaten om? / Folketingets EU-Oplysning

Derfor er en række af ændringerne i Lissabontraktaten skabt med henblik på at lette beslutningsprocedurerne i EU. Lissabontraktaten har fokus på at øge åbenhed og demokrati i EU. Det afspejles f.eks. i traktatfæstelsen af de åbne møder i Ministerrådet, i den øgede rolle for de nationale parlamenter i EU''s beslutningsproces samt i skabelsen af et ''borgerinitiativ''.

Hvad er EU? | Ultra nyt skole Mellemtrin | DR

Rådet er en meget vigtig del af EU, og det består af de 28 landes regeringschefer, som fire gange årligt fastsætter EU''s overordnede linjer. Hvad laver en kommissær? EU består af mange dele, men dem du oftest hører om er nok Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen.

Danmark i EU

Formålet med det europæiske samarbejde er at sikre økonomisk velstand, stabilitet og sikkerhed i hele Europa.En af de væsentligste styrker i EU-samarbejdet er samarbejdets evne til at hjælpe medlemsstaterne med at kunne håndtere udfordringer i en omskiftelig verden. Den danske EU-repræsentation. Læs mere på Danmarks EU ...

Konventioner / Folketingets EU-Oplysning

Konventioner i EU-regi. Konventioner er mellemstatslige, internationale aftaler med forpligtelser og forholdsregler om et bestemt emne. I EU-regi bruger man i stedet lovgivning, der forpligter medlemslandene juridisk. Tidligere har EU-landene indgået konventioner, som senere er blevet til EU-lovgivning. Det gælder f.eks.:

Vedvarende energi | Faktablade om Den Europæiske Union

Formålet med forslaget er at tilpasse beskatningen af energiprodukter til EU''s energi- og klimapolitikker og dermed fremme rene teknologier og afskaffe forældede undtagelser og …

Beslutningsprocessen i EU / Folketingets EU-Oplysning

Hvis et kvalificeret flertal af EU-landene er enige i Europa-Parlamentets udtalelse, bliver forslaget vedtaget. Hvis ikke, vedtager Ministerrådet en såkaldt fælles holdning, der er et bud på, hvordan forslaget skal ændres. Proceduren i praksis . Der vil som regel være en løbende og tæt kontakt mellem Europa-Parlamentet og Ministerrådet.

EU''s politikker

EU''s politikker EU''s politikområder dækker alt fra EU''s miljøpolitik til udenrigspolitik. Hovedreglen er, at noget skal være grænseoverskridende, før EU kan lovegive på området. EU''s lovgivning dækker derfor ikke alle politikområder.

Hvad er forskellen på Ministerrådet og Det Europæiske Råd?

Ministerrådet er en af EU''s lovgivende institutioner, og dets medlemmer varierer fra møde til møde. Hvis der f.eks. er en sag om miljø på dagsordenen, så er det EU-landenes miljøministre, der mødes. Det Europæiske Råd fastlægger EU''s overordnede politiske retningslinjer.

Kontakt Os