Retning af danske husholdningers energilagringsfelter

Den danske økonomi er havnet i en tilstand af stagnation uden økonomisk vækst. I denne artikel undersøges årsagerne til denne situation på baggrund af en analyse inspireret af den Keynesianske økonom Josef Steindl med særligt fokus på de danske husholdningers adfærd og den manglende økonomiske politik. I artiklen fremføres, at

Hvad betyder omstillingen til vedvarende energi?

Omstillingen til vedvarende energi vil betyde, at energien fremover i vidt omfang vil blive produceret både lokalt og regionalt og at Danmark i højere grad vil drage nytte af det europæiske samarbejde om energiproduktion, mens behovet for import af fossile brændstoffer vil være reduceret.

Hvad sikrer den brede opbakning i energisektoren?

Den brede opbakning sikrer stabilitet i forhold til den førte energipolitik, hvilket er vigtigt for energibranchens parter, fordi investeringerne i energisektoren ofte er meget langsigtede. Den seneste store energipolitiske aftale blev indgået i juni 2018.

Kan energiforsyningen omstilles?

Derfor skal energiforsyningen omstilles, så den er baseret på vedvarende energikilder, som eks. vind, sol, biomasse og geotermi. Det er en krævende opgave, men gennemfører Danmark omstillingen, kan det medvirke til at løse to udfordringer i fremtiden, nemlig spørgsmålet om forsyningssikkerhed og klimaudfordringen.

De danske husholdninger og stagnationspolitik

Den danske økonomi er havnet i en tilstand af stagnation uden økonomisk vækst. I denne artikel undersøges årsagerne til denne situation på baggrund af en analyse inspireret af den Keynesianske økonom Josef Steindl med særligt fokus på de danske husholdningers adfærd og den manglende økonomiske politik. I artiklen fremføres, at

Analyser og rapporter

Danske bankkunder er stadig blandt de mest mobile i EU Nyhed Hvert år skifter godt 4 pct. af danskerne bank, og det placerer Danmark helt i top blandt de øvrige EU-lande. Samtidig synes langt de fleste, der har skiftet bank og …

Nominering af nye medlemmer til bestyrelsen i Danske Bank A/S

Generel ansvarsfraskrivelse Formålet med oplysningerne og dokumenterne på dette websted er udelukkende at give oplysninger og anses ikke som et tilbud eller en opfordring til at tegne eller købe værdipapirer eller andre investeringsprodukter eller rådgivning inden for rammerne af direktivet om markeder for finansielle instrumenter.

Det danske opsparingsoverskud: Tendenser i virksomheder og ...

I de seneste 30 år har Danmark haft et opsparingsoverskud i den forstand, at bruttoopsparingen har oversteget bruttoinvesteringerne. Det svarer til et overskud på betalingsbalancens løbende poster, og det har været særlig udpræget siden den globale finansielle krise i 2008. Opsparingsoverskuddet er i høj grad skabt af virksomhederne. Mens …

DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk

Rapporten præsenterer en kortlægning af potentialet for en række energilagringsteknologier: Termisk energilagring, batterier, Power-to-X og systemintegration i et energisystem baseret på …

Madspild hos de danske forbrugere

En undersøgelse af de danske husholdningers madspild i 2017 viser, at på trods af et fald til ca. 247.000 ton (kilde 2), spildes der stadig en stor mængde mad hos de danske forbrugere, og dermed er madspild i Danmark stadig et ressourcemæssigt spild samt et miljø- …

Finansielle markeder Bredt fungeret fremgang i ledende aktieindeks

Side 2 af 7 Obligationsformuen vokser og vokser. De danske husholdningers egne aktie- og obligationsformuer faldt samlet set en anelse med 2,2 mia. kr. i sep-tember. Obligationer trak op, mens aktier trak i den modsatte retning. Det seneste halvandet års kraftigt stigende renter har øget renteafkastet på

Kilde: Arbejdernes Landsbank på baggrund af Nationalbanken.

de Fed og ECB. I starten af året var der forventet knap tre rentenedsættelser i denne periode. De danske husholdningers egne aktiebeholdnin-ger voksede med 32 mia. kr. i januar. Det bringer den samlede aktieformue op på 672 mia. kr., hvilket er det højeste nogensinde målt. Fremgan-gen skyldes i særdeleshed de seneste måneders

Husholdningernes opsparing og gæld – et internationalt landestudie …

gæld) i løbet af de sidste 15 år, jf. figur 2.1. Danske husholdningers net-toformue er steget med ca. 250 procentpoint af disponibel indkomst fra 1995 til 2010, mens den i Sverige, Frankrig og Spanien er steget endnu mere. I nogle få lande er nettoformuen dog omtrent uændret, bl.a. i USA, Japan, Portugal og Irland.

Stigende renter og husholdningers omlægning af fastforrentede …

2 om det danske realkreditsystem i Danske Bank (2016). Stigende renter og husholdningers omlægning af fastforrentede realkreditlån Omtrent hvert andet realkreditlån i Danmark har en fast rente i 30 år. Det kan have en lidt overraskende betydning for danskernes forbrugs- og opsparingsadfærd, når renterne stiger.

Afkast på danske husholdningers pensionsformue

Ved at knytte disse data til indkomst- og skatteregistre på personniveau giver vi et komplet billede af nettoformuegevinster på tværs af aldersfordelingen. Det danner grundlag for yderligere analyser, bl.a. af pengepolitikkens effekt på danske husholdningers kapitalgevinster. Datasættet kan tilgås via Danmarks Statistiks forskningsservice.

TENDENSER I REGULERING AF ENERGIINFRASTRUKTER I …

Det trækker i retning af scenariobaserede strategier for investeringer, hvor sandsynligheden for for-skellige udfald er drivende for, hvilke investeringer, der skal gennemføres. Det er grundtanken i den regulering som den danske systemoperatør Energinets investeringer i …

Presset i økonomien bør dæmpes

Inflationen er på det højeste niveau i 40 år, og centralbanker i hele verden strammer derfor i øjeblikket pengepolitikken. Tilsammen lægger det en dæmper på vækstudsigterne for økonomien herhjemme og i udlandet de …

Klimastatus og fremskrivning 2024 Priser og vækst

Dette sektorforudsætningsnotat er en del af Klimastatus og -fremskrivning 2024 (KF24). KF24 er en såkaldt frozen policy fremskrivning, hvilket indebærer, at ... (danske importpriser kr./GJ, 2023-priser på nær CO 2-kvotepri-sen som er i (kr. per ton, ... om Husholdningers og erhvervs energiforbrug og procesudledninger.

Mere risikovillig kapital og færre byrder

hovedsageligt gennem de danske pensionsinstitutter, som altså forvalter en betydelig formue på dan-skernes vegne. Det er derfor en vigtig kilde til risikovillig kapital til dansk iværksætteri, hvis man kan finde ekspertisen til at facilitere den rigtige spredning af risikoen på tværs af iværksætter - og vækstvirksomhe-

Strukturelt provenu fra aktieindkomstskat

afhænger derfor af bl.a. danske husholdningers frie aktieformue (aktieformue fra ejersiden), aktiekapital i danske selskaber (aktieformue fra udstedersiden), virk somhedernes udlodning af udbytte og danske aktionærers realisationsadfærd for uden naturligvis kursstigninger og -tab på aktiemarkederne og i sidste ende selska bernes overskud.

TENDENSER I REGULERING AF ENERGIINFRASTRUKTER I …

ret præget af mange små forbrugere – både virksomheder og husholdninger - med et forholdsvist ufleksibelt forbrug placeret i peak hours. Den stigende dominans af volatil elproduktion og nyt …

Anm.: Stiplede linjer angiver den nuværende rente. Kilde: …

Aktieformuerne fik stryg i oktober. De danske husholdningers egne aktie- og obligationsformuer faldt med samlet 8,7 mia. kr. i oktober. Det sker på baggrund af, at det danske C25-indeks var på skrump i oktober. Det gik hårdt ud over Statsrenterne dykker kraftigt i ugen Kilde: Arbejdernes Landsbank på baggrund af Macrobond og Federal Reserve.

Energiregnskab for Danmark 2022

Brancher og husholdningers forbrug af energi var 1,7 pct. lavere i 2022 end i 2019, når det opgøres uden køb af brændstof til køretøjer, skibe og fly i udlandet. Det giver især mening at …

Publikation udgivet 2017 | 3 Energirenovering af den private boligmasse

Det er nogle af de spørgsmål, vi har stillet os selv i Realdania, og som vi har bedt den grønne tænketank CONCITO om at besvare i denne rapport. Da vi bestilte rapporten, var den tænkt som et internt arbejdsredskab, der kunne være med til at kvalificere og sætte retning for Realdanias arbejde for en bæredygtig udvikling af danske byer.

Nyt DI-udspil: Sådan får vi et mere elektrificeret Danmark

3 · Der mangler en samlet og klar plan for udviklingen af elektrificeringen af det danske energiforbrug, der kan bidrage til at fremme nye investeringer i brug af mere grøn strøm. Derfor …

Danske husholdningers miljøbelastning

opdatere for at få et dækkende billede af miljøbelastningen i danske husholdninger. Resultat af pilotberegningen Det er stadig "bøf, bil og bolig", der er i fokus, når man kort skal karakterisere typiske danske husholdningers miljøbelastning. Og det er stadig brugen af tekstilvaskemidler, der er det mest miljøbelastende, når det drejer ...

Globaliseringen fortsætter for danske fonde

"Ser vi på udviklingen over de sidste godt fem år, er der meget, der peger i retning af, at den samlede formue, der er investeret i danske detailfonde, er blevet mindre risikobetonet. Målt på standardafvigelsen, der er det traditionelle mål for en investerings risiko, ligger globale fonde med en standardafvigelse på ca. 16.

Udvikling af læreruddannelsen

Udvikling af læreruddannelsen - Retning, indhold, principper og progression i fremtidens læreruddannelse er udarbejdet i 2019/2020 af forskere og ledere på professionshøjskolernes læreruddannelser, og er Danske Professionshøjskolers indspil til en overordnet ramme for udvikling af en langtidsholdbar læreruddannelse.

20. december 2019 Arbejdspapir Danske husholdningers …

Danske husholdningers elforbrug time for time Af Maria Rønde Holm, Pernille Yde Nielsen og Laust Hvas Mortensen Alle danske elforbrugere vil ved udgangen af 2020 have installeret en elmåler, der automatisk registrerer elforbruget alle timer i …

Strategisk retning | Danske Bank | Bæredygtighed

Mere om vores retning. Du kan læse mere om vores strategiske retning frem mod 2028 i publikationen "Sustainability Strategic Approach & Priorities", som vi offentliggjorde i februar 2024. ... Danske Bank A/S er under tilsyn af …

Derfor går udviklingen i folkeskolen i den gale retning, vurderer ...

I maj viste den internationale læseundersøgelse PIRLS, at danske skoleelever i 4. klasse aldrig har læst dårligere i de 15 år, Danmark har deltaget i testen.

Kontakt Os