Det skal du vide, om lagring af elektricitet
Hvilke batteriteknologier er tilgængelige, til lagring af elektricitet? Den fremherskende batteriteknologi til lagring i private husholdninger, er lit-ion-batteriet. I de tidlige dage med lagring i hjemmet, var blybatterier stadig fremherskende, men denne teknologi er nu forældet, og spiller ikke længere nogen rolle.
Ny aftale skal sikre anlæg til CO₂-fangst og lagring i drift i 2025
En køreplan for fangst, transport og lagring af CO 2 er anden del af den samlede strategi for fangst og lagring af CO 2.Første del kom i juni. Aftalen lægger op til at udmønte tilskudspuljen på 16 mia. fra Klimaaftalen for energi og industri fra 2020 over to gange til udvikling af fangst, transport, lagring og anvendelse af CO 2.; Midlerne udmøntes på den korte …
Offshorerig på vej ud for at gøre klar til lagring af CO2 i Nordsøen
Fangst og lagring af Co2 har et stort potentiale til at nedbringe mængden af Co2 der udledes til atmosfæren effektivt og hurtigt. Det kan ikke stå alene, men det er et vigtigt værktøj, hvor lagring af Co2 er en del af løsningen. På kort sigt kan »Project Greensand« lagre op til 1,5 millioner tons Co2 om året i 2025.
Geologisk lagring af CO2 på land og kystnært
Projektnavn Udarbejdelse af miljøvurdering (SMV) i forbindelse med bekendtgørelse 2 på under 100 kilotons Energistyrelsen Dato 27-04-2023 . 3 . ... nævnt er den danske undergrund meget velegnet til geologisk lagring af CO. 2. Når bekendtgørelsen er godkendt, og det efterfø lgende udbud af områderne er gen- ...
Nyt saltbatteri er et gennembrud inden for lagring af
Det rejser dog et nyt problem. De fleste batterier er i dag fremstillet af sjældne de metaller litium, grafit og kobolt. Hvis EU skal være klimaneutrale i 2050, kræver det, at forbruget af litium skal øges med en faktor …
Virksomhed mener at have knækket koden til at lagre grøn energi
Dampen kan bruges direkte i en industriproces eller til at drive en turbine, der leverer elektricitet og varme. Det afkølede salt pumpes tilbage til den kolde tank indtil næste …
100 gode projektnavne | Firma-navn blog
På den måde bliver der skabt mere positiv opmærksomhed, som vil komme projektet til gode. Nogle af de populære kategorier for navne inkluderer blandt andet: Gamle kodenavne. Her finder du en masse gode navne til projekter. Det skal dog selvfølgelig passe til situationen, så det ikke sender de forkerte signaler.
Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer
Energistyrelsen forventer, at der fastsættes et nyt tidspunkt for åbningen af den næste offshore licensrunde senere i 2023. Opdatering 13. december 2023: Der pågår i øjeblikket en screening af, hvilke områder vil være mest gunstige for havvind.Når den er færdiggjort vil der blive taget stilling til, hvilke områder der kan udbydes til CO 2-lagring i den vestlige del af Nordsøen og ...
Energilagring skal være en dansk styrkeposition
– Vi skal gøre lagring til en dansk styrkeposition, og det kræver, at energibranchen, industri, rådgivere, leverandører og forskere arbejder målrettet sammen om at …
Offentlig høring af forslag til miljørapport for den strategiske ...
Til Energistyrelsen [email protected] Høringssvar sagsnr 2022-5526 Høringssvar til Offentlig høring af forslag til miljørapport for den strategiske miljøvurdering af bekendtgørelse om geologisk lagring af CO2 på under 100 kt med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer på land og kystnært fra
Nyt samarbejde løfter forskning og innovationen på energilagring
Effektiv lagring af grøn energi er både en forudsætning for den grønne omstilling og et potentielt industrieventyr med afsæt i en dansk styrkeposition. For bedst muligt at …
Åbner for ansøgninger: Fem områder er i spil til CO2 …
Energistyrelsen åbner nu for ansøgninger til at undersøge muligheden for CO2-lagring i undergrunden. Dermed er et nyt kapitel åbnet for Danmarks undergrund. Allerede i februar 2023 tildelte Energistyrelsen de …
Udsigt til store fremskridt for lagring af solenergi
Når udfordringerne omkring lagring af solenergi er overvundet, forsvinder der samtidig en væsentlig hindring for udbygningen af solcelleparker verden over, forudser Bent Hansen. ... Værdiskabelsen er stor, når et nyt energiprojekt er udviklet helt frem til byggestart. Det er svært at nå dertil, men når det lykkes, er det en attraktiv og ...
Åbner for ansøgninger: Fem områder er i spil til CO2-lagring
Energistyrelsen åbner nu for ansøgninger til at undersøge muligheden for CO2-lagring i undergrunden. Dermed er et nyt kapitel åbnet for Danmarks undergrund. Allerede i …
Fra fangst til lagring: Nu er døren til nyt milliardudbud åbnet
Massiv udbygning af vedvarende energi på land og til havs, udfasning af fossile brændsler og udvikling af nye redskaber som CO2-fangst og lagring, grøn brint og pyrolyse. For ifølge FN''s Klimapanel, IPCC, er det ikke muligt at nå klimamålene, hvis ikke CO2 også fjernes fra …
Helt ny lovgivning om lagring af CO2 i storskala er godt nyt hos ...
Det markerer startskuddet til et nyt grønt erhvervseventyr, som også vil sikre storskala-anlæg og bidrage til CO2-reduktioner inden udgangen af 2025. ... • Danmark har i dag ikke en dedikeret rørbunden brintinfrastruktur til transport og lagring af brint. Link til relateret artikel. Havnen bliver knudepunkt for lagring og udskibning af ...
Nyt lovforslag skal lovliggøre lagring af CO2 i Danmark
Det skal være lovligt dumpe CO2 i undergrunden under den danske havbund. Det mener regeringen, der med et nyt lovforslag vil gøre det muligt at lagre CO2 under havbunden. Regeringen mener nemlig, at lagring af CO2 har "et stort potentiale" i Danmark. Regeringen henviser til beregninger fra GEUS, De Nationale Geologiske Undersøgelser for …
Konsortium får 200 mio. kr. til CO2-lagring i Nordsøen
Det såkaldte Greensand-konsortium, som hvis alt går vel, skal sikre lagring af otte millioner ton indfanget CO2 i udtjente oliereservoirer under Nordsøen, har modtaget 197 millioner offentlige kroner til sit pilotprojekt.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Dermed er batterier yderst attraktive til korttidslagring, altså lagring i timer. For lagring af el over længere tid, i flere dage, er Redox Flow Batterier (RFB) en lovende teknologi. …
Ørsted får milliarder til CO2-lagring
Energistyrelsen har tildelt Ørsted 8,2 milliarder kroner til fangst, transport og lagring af CO2 i fuld skala. Projektet vil fange og lagre 430.000 ton CO2 om året fra 2026 og 20 år frem. ... Ørsted har tilbudt fangst og lagring af 430.000 ton …
Midtvejsstatus: Harald er godt rustet til lagring af CO2
Midtvejsstatus: Harald er godt rustet til lagring af CO2. Projekt Bifrost er nu halvvejs med sin analyse af CO2-lagring og transport i Nordsøen Foto: projekt Bifrost Af Redaktionen/mbbp 9. januar 2023 12:30 Det statsstøttede projekt Bifrost er nu halvvejs i studiet af CO2-transport og -lagring i stor skala i Nordsøen, og det er derfor blevet ...
Ørsted vinder CCUS-udbud og modtager otte milliarder til fangst …
"Med sit bud har Ørsted kunnet fremlægge en plan for, hvordan fangsten på de to værker kan føre til lagring af 0,43 mio. ton CO2 om året fra 2026 og 20 år frem. "Det svarer til et tilskud på 1000kr/ton plus det Ørsteds kunder skal ryste op med. Man kan sammenholde det med disse 400.000 ejendommme med gas/olie.
Teknologisk Institut bliver en del af Danmarks store satsning på ...
Pressemeddelelse publiceret den 24. juni 2022. Nyt partnerskab skal udvikle og modne teknologi og infrastruktur til at fange, lagre og bruge CO 2. 20 projekter igangsættes nu, og de første løsninger skal være klar i 2025.. Fangst, lagring og anvendelse af CO 2, også kaldet CCUS, bliver en del af løsningen for at nå Danmarks mål om 70 procent reduktion af CO 2 i 2030.
Fra udledning til undergrund: De første efterforskningstilladelser til ...
Sidste år åbnede vi for efterforskning og lagring af CO 2 i den danske del af Nordsøen, og nu åbner vi døren på land. Vi har en undergrund, der er som skabt til CO 2-lagring – det skal vi udnytte," siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard. Der er i første omgang tale om efterforskningstilladelser.
Stort batteri til lagring af grøn strøm klar i Københavns Lufthavn
Ifølge lufthavnen er der tale om et af de første batterier af slagsen i en europæisk lufthavn. Batteriet skal bruges til at lagre strøm fra sol- og vindenergi i forbindelse med målet om at nedbringe lufthavnens CO2-udledning. Det har været en udfordring at få godkendt batteriet.
Kæmpe investering i Hirtshals: Frontløber inden for lagring af …
Den grønne omstilling på Hirtshals Havn tager endnu et stort skridt med etableringen af et af Danmarks største grønne energilagre. Virksomheden Green Energy Vault etablerer et anlæg til lagring af grøn energi på havnen og bidrager dermed til havnens ambitiøse planer om at blive et knudepunkt for produktion og forbrug af energi fra vedvarende energikilder.