Geologisk lagring af CO2 i den danske undergrund
Projektets formål er at bidrage til, at geologisk lagring af CO_2 i den danske undergrund kan blive en effektiv og sikker metode til betydelig reduktion af CO_2 udslippet til atmosfæren. Projektet vil udføre en serie laboratorieforsøg, der skal belyse, hvorledes segl- og reservoirbjergarterne reagerer på injektion af CO_2. ...
Ni selskaber vil lagre CO2 i den danske undergrund
Der er allerede tildelt tre tilladelser til undersøgelser med henblik på CO 2-lagring i den danske del af Nordsøen. Se information herom i pressemeddelelsen af 6. februar 2023. Kontakt: Ture Falbe-Hansen, mobil: 25 13 78 46, [email protected]. Kontorchef Henrik Sulsbrück, tlf: +45 33 92 66 86, [email protected],
Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer
Energistyrelsen modtog to ansøgninger i den første udbudsrunde af tilladelser til lagring af CO2 i den danske undergrund i Nordsøen der åbnet 15. august 2022 og lukket 1. oktober 2022. De to ansøgninger kom fra TotalEnergies EP Danmark A/S og et konsortium bestående af INEOS E&P og Wintershall Dea International. De to ansøgninger levede ...
Hirtshals Havn bliver knudepunkt for lagring og udskibning af …
Der er et enormt klimapotentiale i den aftale, som syv virksomheder netop har underskrevet om transport og lagring af biogen CO2 i Nordjylland. Partnerne vil i første omgang transportere opfanget CO2 fra lokale biogasanlæg til Hirtshals Havn, hvorfra det udskibes til lagring i tomme oliefelter i Nordsøen. Samarbejdet indebærer desuden undersøgelse af …
Stort potentiale for lagring af CO2 i den danske undergrund
Fangst og lagring af CO2 (CCS) er nødvendigt for at nedbringe de globale temperaturstigninger, og den danske undergrund er særligt egnet til lagring af CO2. GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) vurderer, at der i den danske undergrund er potentiale for at lagre flere hundrede gange Danmarks årlige CO2-udledninger. …
Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...
Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. …
Den samlede strategiske indsats for udbredelse af fangst og lagring af …
CO₂-lagring være en kerneaktivitet i det danske farvand og understøtte Danmarks grønne omstilling og vejen mod 70. pct. reduktionsmålet og målet om klimaneutralitet senest i 2050. Samtidig rummer ... • Aftale om en køreplan for lagring af CO₂ (juni 2021): 210 mio. kr. i 2022-24 til modning af yderligere ...
Energistyrelsen offentliggør høringsmateriale på områder med …
Energistyrelsen har samlet input fra borgere, foreninger og virksomheder i forbindelse med den strategiske miljøvurdering af planerne om lagring af CO2 i potentielle områder i den danske undergrund. Høringen af borgerne, foreningerne og …
Fangst og lagring af CO2 (CCS)
Danmark har et stort potentiale for CCS, Carbon Capture and Storage. Den danske undergrund kan sandsynligvis indeholde op til 22 mia. ton (GT) CO2. Det svarer til mellem 500 og 1000 års samlet dansk CO2-udledning på nuværende …
Nyt Geoviden om CO2-lagring i undergrunden
Her fremhæves CCS som en løsning, da den danske undergrund kan lagre meget store mængder af den problematiske drivhusgas – over 500 års samlet udledning på Danmarks nuværende niveau. Vores undergrund er faktisk så velegnet til CO 2 -lagring, at Danmark eventuelt kan tilbyde andre lande at lagre deres CO 2 også, hed det i rapporten.
Optag og lagring af CO2 er vigtigst for en god klimaløsning
Energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt pointerede dog i sit oplæg, at lagring af energi ikke løser klimaudfordringerne alene, og at optag og lagring af CO 2 er en af de helt centrale løsninger. Mere skov og bæredygtig skovdrift er oplagt til både at opsamle og lagre CO 2. Lars Christian Lilleholt er selv fortaler for ...
Skjult potentiale for CO2-lagring: 20 procent af …
CO2-lagring handler om at suge CO2 ud af atmosfæren. Det gør træer ved at binde CO2 fra atmosfæren som en del af fotosyntesen. Træ kan lagre kulstof i flere hundrede år. Kilder: DR og AU. Kortlægningen viser, at en …
Lagring af solenergi | Få mere ud af dine solceller
Oplev XOLTA''s banebrydende solenergi lagringssystemer, som forvandler din grønne strøm til bæredygtige besparelser og energiuafhængighed. Udforsk vores tilpassede batteriløsninger til hjemmet, boligforeninger og virksomheder. Styrk …
Oftest stillede spørgsmål om CCS
CO 2 er en af hovedårsagerne til den globale opvarmning. Derfor haster det at få bremset udledningen af CO2 til atmosfæren. Fangst og lagring af CO 2 (CCS) er et afgørende redskab, hvis vi skal kunne levere de store reduktioner af …
Geologisk lagring af CO2 på land og kystnært
Geologisk lagring af CO 2 på land og kystnært ENERGISTYRELSEN . MILJØRAPPORT FOR MILJØVURDERING AF BEKENDTGØRELSE FOR PILOT - OG DEMOSTRATIONSPROJEKTER . ... Bidrager til danske mål for lagring af CO: 2. Undergrunden . Påvirkning af undergrunden fra lagring af CO: 2. Ikke-væsentlig og negativ (Ingen relevante miljøbeskyttelsesmål)
Dansk Offshore: "Licenstildelinger til onshore-lagring af CO2 er et ...
Dansk Offshore er tilfreds med dagens tildeling af efterforskningslicenser til landlagring af CO 2. "Det er et vigtigt næste skridt henimod, at vi får etableret et marked for fangst og lagring af CO 2 i Danmark. Med de tildelte efterforskningslicenser til landlagring af CO 2 kommer vi tættere på det klare klimapolitiske mål, vi har sat os i Danmark om, at vi skal …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
For lagring af el over længere tid, i flere dage, er Redox Flow Batterier (RFB) en lovende teknologi. Et RFB er en slags kombineret elektrolysecelle/brændselscelle men hvor …
Dansk undergrund har plads til 1.000 års CO2-udledning
Her ligger en vigtig del af løsningen på klimaudfordringerne, for den danske undergrund er nemlig ideel til lagring af CO2 – også kaldet CCS. CO2-lagring i undergrunden er en velkendt teknologi, som allerede er i brug i lande som Norge og USA, og som eksempelvis Storbritannien og Holland vil satse stort på i de kommende år.
Udspil: Fangst og lagring af CO2
Regeringen fremlægger et nyt udspil, som skal sikre klarhed for branchen, sætte fart på udviklingen af en dansk industri for fangst og lagring af CO2 og stille krav om fuld fangst allerede i 2029. En industri for CO2-fangst og lagring er under opsejling i Danmark. Den første udbudsvinder af CCUS-puljen er fundet, tre ...
Ni selskaber vil lagre CO2 i den danske undergrund
Dermed er planerne om lagring af CO2 på land i den danske undergrund kommet nærmere en realisering. Den danske undergrund rummer flere steder gode geologiske forhold for at lagre CO 2. Fem danske områder på land er identificeret som potentielt velegnede til sikker lagring af CO 2 langt under jordens overflade. Nu skal områderne undersøges ...
Alternative investeringer med fokus på klimaet
INVESTERINGSBELØB • Minimumsindskuddet for en investering i fonden er 100.000 euro (ca. 750.000 kroner). ... Lagring af energi Fx batteriteknologi til lagring af elektricitet fra vedvarende energikilder. ... division af Danske Bank), som har stor erfaring med alternative
Lagring af CO2 i træprodukter
Hvis vi regner med at halvdelen af alle køkkenbordplader, er lavet af træ, må resten være lavet af plastik. Jeg har regnet med 2.000.000 bordplader, af 4 m2, 5 cm i tykkelsen (2.000.000*4)/100*5 Hvis man bruger …
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Måske vi skulle se på hvilke teknologier der gør at vi bliver afhængige af lagring og tilskrive udgifterne af lagring til netop de teknologier. Og er vi rigtig smarte, måske undgå de …
Ny aftale skal sikre anlæg til CO₂-fangst og lagring i drift i 2025
En køreplan for fangst, transport og lagring af CO 2 er anden del af den samlede strategi for fangst og lagring af CO 2.Første del kom i juni. Aftalen lægger op til at udmønte tilskudspuljen på 16 mia. fra Klimaaftalen for energi og industri fra 2020 over to gange til udvikling af fangst, transport, lagring og anvendelse af CO 2.; Midlerne udmøntes på den korte …
Fangst, transport og lagring af CO2
Fangst, transport og lagring af CO2 – uden standarder risikerer et eksplosivt marked at blive til varm luft Dansk Standard har netop oprettet et nyt udvalg for CO2-fangst, -transport og -lagring, som skal være med til at udvikle standarderne på området. Alle interessenter inden for området kan deltage i udvalget og dermed få indflydelse ...
Energistyrelsen offentliggør høringsmateriale på områder med …
Den danske undergrund rummer flere steder gode geologiske forhold for lagring af CO 2, som er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.Ligesom de fossile kulbrinter i de naturlige olie- og gasfelter, vil CO 2 blive lagret langt nede i undergrunden i porøse sandsten overdækket af tykke lag af massiv lersten som sikrer, at CO 2 ikke siver op. Fem danske …