Den seneste forskningsstatus for indenlandsk energilagringsteknologi

Inflationen i dansk og international økonomi er det seneste år faldet kraftigt. Energipriserne er faldet mærkbart, og kraftige rentestigninger har dæmpet væksten, så kapacitetspresset er taget af, og inflationsforventningerne er forblevet velforankrede omkring centralbankernes målsætning både i euroområdet og USA. 3 Faldet i inflationen kommer efter …

Inflationen er på rette kurs, men der er fortsat et vist inflationspres

Inflationen i dansk og international økonomi er det seneste år faldet kraftigt. Energipriserne er faldet mærkbart, og kraftige rentestigninger har dæmpet væksten, så kapacitetspresset er taget af, og inflationsforventningerne er forblevet velforankrede omkring centralbankernes målsætning både i euroområdet og USA. 3 Faldet i inflationen kommer efter …

Fakta om dansk økonomi

Danmarks Statistik har samlet et ark med fakta om udviklingen i dansk økonomi. Generelt har væksten i bruttonationalproduktet været positiv både i Danmark og i vores nabolande de seneste 55 år. Den seneste nedgangsperiode var i forbindelse med COVID-19-pandemien, der har påvirket økonomien markant i både Danmark og udlandet.

DFIRbrief 48: Et vindue for indflydelse på den europæiske …

Læs DFIRbrief 48: Et vindue for indflydelse på den europæiske forsknings- og innovationspolitik (pdf) Mario Draghis nye rapport, "The future of European competitiveness", understreger behovet for en kursændring i europæisk forskningspolitik, så kontinentets globale position styrkes.

Producent

Læs den seneste nyhed nedenfor og få nyheder om Producent- og importprisindeks for varer direkte i din indbakke. 15.11.2024. ... 3200 til beregning af Importprisindeks for varer og ca. 5200 prisindberetninger anvendes til beregning af Prisindeks for indenlandsk vareforsyning.

Presset i økonomien bør dæmpes

Inflationen er på det højeste niveau i 40 år, og centralbanker i hele verden strammer derfor i øjeblikket pengepolitikken. Tilsammen lægger det en dæmper på vækstudsigterne for økonomien herhjemme og i udlandet de kommende år. Kombinationen af høj inflation og et meget stramt arbejdsmarked herhjemme giver dog risiko for en selvforstærkende …

Batteriopvisning: Lithium-ion

På den anden side tilbyder nikkel-metalhydrid-batterier et mere miljøvenligt alternativ til ældre batterikemi som nikkel-cadmium, med højere energitæthed og lavere toksicitetsniveauer. Valget mellem lithium-ion- og nikkel-metalhydrid-batterier afhænger ofte af specifikke krav såsom energilagringskapacitet, levetid ...

Den Mobile Statistikbank

Prisindeks for indenlandsk vareforsyning i alt 02 Kød og spiseligt slagteaffald 03 Fisk og krebsdyr 04 Mælk og mejeriprodukter mv. 05 Diverse produkter af animalsk oprindelse 09 Kaffe, ... Hvis du ikke vælger noget for tids-variablen, så får automatisk valgt den seneste periode (2024M08) Luk.

Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …

Sådan lyder det om den grønne omstilling fra Radikale Venstres formand, Martin Lidegaard, der får lov til at skyde årsmødet for Dansk Center for Energilagring (DaCES) i gang …

Faldende men fortsat høj inflation

Dertil er den seneste aftale om ny inflationshjælp formentlig ikke aktivitetsneutral, selvom forslaget er fuldt finansieret, da beskatningen af overnormale profitter må formodes at have lavere aktivitetsvirkning end udbetalinger til likviditetsbegrænsede husholdninger. ... Indenlandsk markedsbestemt inflation tyder på, at dansk inflation i ...

STATUS, STYRKER, SYNERGIER: DaCES RAPPORT OM …

procent inden 2030 og nå klimaneutralitet i 2045 - med et pitstop allerede i 2025. Den danske regering har vedtaget en lang række politiske aftaler, der skal gøre klimamålsætningerne til …

2022 gav pæn vækst i både BNP og beskæftigelse

Den samlede efterspørgsel var samtidig særligt påvirket af stigning i de faste bruttoinvesteringer. ... Endelig indenlandsk anvendelse. 674,6-0,4. 1,0 . 2,6 -3,0. 2,9. Endelig anvendelse i alt 4. 1149,8 ... Den seneste offentliggørelse af nationalregnskabet er Nationalregnskab 3. kvt. 2022, revideret. Læs mere om revisioner i BNP-væksten ...

Demand planning: Hvad det er + den ultimative guide

Hvad nu, hvis den seneste efterspørgsel er mindre relevant? Forestil dig, at du har været udsat for en række forkrøblede lagerunderskud i løbet af de sidste par måneder på grund af alle de forstyrrelser i forsyningskæden, der har været. Det fald i efterspørgslen, som du ser i dataene, er sandsynligvis ikke en sand afspejling af den ...

Konference om Avanceret Energilagring

Med de seneste teknologiske fremskridt er de første storskala-pilotanlæg nu i drift, både i Danmark og internationalt. Termisk lagring bidrager til en mere bæredygtig og effektiv fremtid …

Open Access til videnskabelige artikler — Uddannelses

Det offentlige investerer mange milliarder kroner i forskning hvert år, og det er Uddannelse- og Forskningsministeriets ambition, at ikke bare andre forskere, men også virksomheder, lærere, praktiserende læger, journalister og andre, der søger og bruger viden har fri og gratis adgang til samtlige videnskabelige artikler fra danske universiteter m.fl. via internettet.

2022 gav pæn vækst i både BNP og beskæftigelse

Den samlede efterspørgsel var samtidig særligt påvirket af stigning i de faste bruttoinvesteringer. ... Endelig indenlandsk anvendelse. 674,6-0,4. 1,0 . 2,6 -3,0. 2,9. Endelig anvendelse i alt 4. 1149,8 ... Den seneste …

forskning – Lex

Forskning, systematisk videnskabelig undersøgelse af et emne. Formålet med videnskabelig tænkning og forskning er den videst mulige erkendelse af alle tilværelsens aspekter. I forskningsprocessen anvendes en stringent metode, hvor der lægges afgørende vægt på, at den erkendelse, der søges, kan begrundes eller bevises.

Danmarks konkurrenceevne og eksportformåen

Eksporten afspejler forskellen mellem på den ene side tilgangen af re-surser (produktion og import) og på den anden side den indenlandske anvendelse (forbrug og investeringer). I perioder med stærk indenlandsk efterspørgsel vil der være en mindre andel af produktionen til overs til eksport sammenlignet med en normal konjunktursituation.

Statens låntagning og gæld 2023

I 2023 faldt statsgælden for tredje år i træk, til det laveste niveau i mere end 40 år. Den lave statsgæld understøtter, at staten i 20 år har fastholdt den højest mulige kreditvurdering (AAA/Aaa) hos de tre største internationale …

Vedvarende energi i Danmark

primært på baggrund af IEA''s rapport og Energistyrelsens seneste Energistatistik for 2005. 2 1. International sammenligning (hvem producerer mest vedvarende energi). ... den måde kommer Letland ind på en 1. plads, idet vedvarende energi dækker ikke mindre end 36 ... (andel af indenlandsk efterspørgsel) Vindkraft Biomasse Biogas 0,0 5,0 ...

DTU er blandt de bedste til Open Access I Science Report

På Danmarks Tekniske Universitet går det rigtig godt med sikre åben adgang til forskningen. DTU er det universitet i Norden, der er er længst fremme med "Open Access", det vil sige at gøre forskningsartikler frit tilgængeligt på internettet, og nummer 31 i verden, viser en ny rangliste fra Leiden University. I dag udgives næsten to tredjedele af de videnskabelige artikler …

Vigtige aftaler om dansk-tyske brintrør er indgået

Den tyske regering har foreslået en storstilet udrulning af brintinfrastruktur, hvor de tyske industrielle forbrugere skal kobles til bl.a. de danske brintproducenter. Samtidig indgår Energinet og Gasunie samarbejde om brintnet. Green Power Denmark glæder sig over den seneste udvikling, der kalder på en dansk aftale om finansiering af brintinfrastruktur inden jul.

Fremtidens bæredygtige batterier

Fertiliteten for kvinder i Danmark har været faldende gennem de seneste 10-15 år. Trods det ligger vi stadig i den pæne ende i forhold til hele EU. Og i Norden er kun Island bedre. Det viser tal fra Danmarks Statistik. I Danmark var fertiliteten …

Professor: Danmark kan tage føringen inden for energilagring

Det helt afgørende for fremtidens energinet bliver nemlig, hvordan de forskellige løsninger til lagring af energi – uanset om den kommer fra sol, vind, bølgekraft eller geotermi – …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Den forestående transformation med at ændre den globale energiforsyning fra primært at være baseret på at grave brændsel op af jorden og brænde det af til i stedet at …

Udsigt til en stabil prisudvikling i dansk økonomi

Beskæftigelsen i Danmark er fortsat med at stige, men uden tegn på, at presset på arbejdsmarkedet er taget yderligere til det seneste år. De kommende år er der udsigt til, at lønstigningerne aftager på grund af mindre pres på arbejdsmarkedet og en markant lavere inflation i forhold til for et par år siden. Lavere lønstigninger vil bidrage til at sikre en stabil …

Dansk realkredit

der. Opgørelsen dækker indenlandsk udlån, ultimo juni 2021. Kilde: Nationalbanken. Der er meget lave tab på danske realkreditlån, og den væsent- ... kreditobligationer under og efter den seneste krise. I 2011 var det kun 15 pct. af alle realkreditobligationer, der var på uden-landske hænder. Udlandets ejerandel af danske

Lungemedicinsk Forskning Odense Universitetshospital …

I 2016 blev den første forskningsstrategi for Lungemedicinsk Afdeling J udarbejdetfor perioden fra 2016 til 2019. Her blev det besluttet, at der som led i evaluering og justering af strategien skulle ... 2018 og nu også 2019. I forbindelse med seneste årsrapport blev målet for årene 2018 og 2019 opjusteret til 30 videnskabelige arbejder ...

Nøgletal for nationalregnskabet (BNP)

Læs den seneste nyhed nedenfor og få nyheder om Nøgletal for nationalregnskabet (BNP) direkte i din indbakke. 20.11.2024. ... betalingsbalancen og udenrigshandel, prisindeks for indenlandsk vareforsyning, producentprisindeks for tjenester, forbruger- og nettoprisindeks. Kvartalsvist, revideret (KNR90): Som KNR50 + firmaernes køb …

Fragmentering af global handel kan udfordre dansk økonomi

Der er på nuværende tidspunkt ikke evidens for, at politiske beslutninger og handelshindringer er skyld i stagnationen i globaliseringen. 6 "Slowbalisation" kan i højere grad tilskrives en normalisering af væksten i global handel som følge af en lang periode med stærk fremgang. Herudover er den globale efterspørgsel skiftet mod tjenester (der oftere handles …

Corona i 2024 – nye varianter og nye symptomer

Corona rører på sig igen – nye varianter har nye symptomer. Der er stadig tale om et lavt niveau, men hvor kurven på samme tidspunkt sidste år var nedadgående, har den i år i fire uger ...

Analyse: Forskning i energilagring, energikonvertering og digitale ...

Sådan lyder konklusionerne i den analyse, som IRIS Group har udarbejdet om den statslige forsknings-, udviklings- og demonstrationsindsats (FUD) på energiområdet. …

DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk

Vi fremlægger 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin position som grønt foregangsland inden for energilagringsteknologier, systemintegration og forskning til gavn for …

Kontakt Os