Hvorfor er efterspørgslen efter feltenergilagring stor i Danmark

Det er ikke set i 40 år, men nu er det virkelighed: Inflationen i Danmark er to-cifret. Med den her inflation skal en gennemsnitlig dansk børnefamilie have omkring 45.000 kroner mere op af ...

Danskernes sortsyn vil kaste grus i det økonomiske maskineri, …

Det er ikke set i 40 år, men nu er det virkelighed: Inflationen i Danmark er to-cifret. Med den her inflation skal en gennemsnitlig dansk børnefamilie have omkring 45.000 kroner mere op af ...

Hvorfor finder man så meget kalk i Danmark?

»De fleste har, ligesom læseren, sikkert bemærket, at kalk eller kridt er meget almindeligt i Danmark. Kridtet er især kendt fra Stevns Klint og Møns Klint samt fra de store kridtgrave i Ålborgområdet. Hvis man ser ud over Nordvesteuropa er det imidlertid ikke noget specielt, at der er kridt i undergrunden.

Elafgift – Hvad er afgifter på el i Danmark?

I Danmark betaler du el afgifter på den strøm, du bruger. Afgifterne inddrages gennem din elregning. Elafgifterne er et resultat af både nationale og internationale politiske aftaler og love, og derfor afhænger din elregning i Danmark altså også af politiske aftaler og det politiske fokus på klima og miljø.

Dansk vin: Det danske vinland med stort potentiale

Langt de fleste vinbønder i Danmark er registreret hos Foreningen Dansk Vin og her kan man se, at der i Danmark er ca. 1100 vinavlere og -producenter. Af disse er ca 90% erhvervsavlere og -producenter. Der findes dog også vinproducenter, der ikke er registreret hos Dansk Vin, så det endelige antal må antages at være større.

Hvorfor er elprisen steget? Find ud af det

Men helt grundlæggende er det et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Mindre regn påvirker elprisen. I Norden er elpriserne i høj grad påvirket af vejrsituationen. I Norge og Sverige produceres der store mængder strøm på vandkraftværker, mens vi i Danmark er rigtig glade for vindkraft. Hvor meget det blæser varierer meget og hurtigt.

Energilagring: Grønnere strøm begynder med et hul i jorden

Et hul fyldt med sten, isolering og en stor hårtørrer kan gemme strøm og potentielt være med til at gøre Danmark mere CO2-neutral. Forskere er i gang med at finde ud …

Tema om inflation

Efter mange år med lav og stabil inflation i Danmark steg priserne markant i slutningen af 2021 og det meste af 2022. Mens de fleste centralbanker sigter direkte efter et bestemt niveau for inflationen, har Danmark og Nationalbanken søgt at opnå stabil inflation gennem fastkurspolitikken over for euroen.

Forskere rygende uenige om atomkraft i Danmark – …

Men ifølge Bent Lauritzen er det bedre at indstille sig på atomkraft nu, end at vi om fem til ti år opdager, at atomkraft er nødvendigt i Danmark. For tiden er knap. - Langt den største ...

Et tilbageslag i Kina vil reducere væksten i Danmark betydeligt

Samlet eksporterede Danmark for 126 mia. kr. til Kina i 2022 – svarende til 6,3 pct. af dansk bruttoeksport. 1 Det er mere end en fordobling siden 2005 og gør Kina til den 4.-største aftager af dansk bruttoeksport, selvom der stadig er et stykke op til Danmarks største eksportmarkeder USA og Tyskland. 2 Eksportfremgangen til Kina afspejler bl.a. øget kinesisk …

Stor forskel: Derfor er elpriserne lavere i Norge end i Danmark

Der er stor forskel på elpriserne i Danmark, Norge og Sverige. ... og derfor har han spurgt TV 2 Kosmopols Spørg Os-redaktion, hvorfor priserne er lavere i eksempelvis ... grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. TV 2 Kosmopol forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten ...

Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …

I dag er der hverken brintlagre eller rørledninger til transport af brint i Danmark. Mange analyser peger dog på, at brint kommer til at spille en vigtig rolle i den grønne …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Ligegyldigt hvordan fordelingen af de nye energikilder bliver - sol, vind, bølgekraft, geotermi osv. - så er der et centralt problem, vi skal have løst: Der bliver behov for at lagre. Både at lagre elektricitet på kort sigt - og energi på længere sigt.

Elpriser

I Danmark kommer en stor del af vores energi fra vindenergi. Nok blæser det ofte i Danmark, men der er også perioder med mindre blæst, og det betyder selvsagt, at vindmøllerne ikke altid vil kunne producere lige meget energi. ... De høje …

Hvorfor er elprisen forskellig i Øst

Derfor er der forskel på elprisen i Vest- og Østdanmark. Forskellen på elpriserne i Danmark skyldes, at Østdanmark og Vestdanmark ikke har samme forbindelse til vores nabolande. Danmark er en del af et fuldt europæisk elmarked, og forsyningen af el til Danmark er koblet sammen med Sverige, Norge og Tyskland via ledninger og kabler over og ...

Industrialiseringen i Danmark

Når industrialiseringen først kom til Danmark så længe efter den første industrielle revolution i Storbritannien, har det mange årsager. ... Industrialismen er den periode, hvor de nye store mekaniserede fabrikker havde deres guldalder, …

Danmark risikerer en periode med større udsving i energipriser, …

En væsentlig årsag til den store lagerbeholdning i 2023 er den usædvanligt varme vinter 2022/2023, se Copernicus (2023). Det Internationale Energiagentur (IEA) …

Hvorfor har vi ikke store jordskælv i Danmark?

Hvad er det værste jordskælv i Danmark? Danmark ligger uden for jordskælvszoner og der er derfor sjældent mærkbare jordskælv i Danmark. Det kraftigste målte jordskælv i Danmark blev målt til 4.7 på richterskalaen. Det nordvestlige Jylland og det nordøstlige Sjælland er det sted i Danmark, hvor der er størst risiko for jordskælv.

Kontanters rolle i et samfund med lavt brug af kontanter

Der er længere mellem kontantbetalingerne. I Danmark blev der i 2023 foretaget ca. 272 mio. betalinger med kontanter af borgere i fysisk handel og mellem privatpersoner, mens den samlede værdi af betalingerne foretaget med kontanter var ca. 84 mia. kr. Den samlede værdi betalt med kontanter er reduceret fra ca. 10 pct. af den totale værdi af …

Finans Danmark: Stor efterspørgsel efter globale aktiefonde

Mens tilgangen af midler til danske investeringsfonde stadig ligger på et lavt niveau sammenlignet med rekordårene 2020 og 2021, så er efterspørgslen efter globale aktiefonde stor. Det viser nye tal fra Finans Danmark. Der er generelt tegn på, at investorerne i stigende grad fokuserer på investeringer med stor risikospredning.

Presset på arbejdsmarkedet er taget af efter et jobintensivt opsving

Under opsvinget efter pandemien er beskæftigelsen steget markant i Danmark, euroområdet og USA, og fremgangen har været stærkere i forhold til BNP end under tidligere opsving. Den høje jobintensitet af det seneste opsving i dansk økonomi har flere årsager, bl.a. sektorforskydninger, ansættelse af mindre produktiv arbejdskraft og en øget brug af …

Pengepolitikken i Danmark

Har du tænkt over, hvorfor eurokursen har været stort set den samme, hver gang du har været på ferie i et euroland? År efter år? Det er slet ikke et tilfælde. Nationalbanken holder nemlig hver dag året rundt øje med den danske krone og er klar til at træde til, hvis kronekursen over for euroen ændrer sig. Det skyldes, at vi i Danmark har fastkurspolitik.

Hvorfor stiger energipriserne?

Det er nu over to år siden krigen i Ukraine udbrød. Krigen om Europas gasforsyning var den altoverskyggende årsag til de høje energipriser som, især i 2022, udspillede sig. Men flere faktorer spiller ind. Situationen i dag er anderledes. Energipriserne har siden stabiliseret sig, men er fortsat højere end de historiske niveauer. Her giver vi både et oprids af, hvad der skete …

Hvorfor har vi nu negative renter? | Pengepolitik og bankernes …

Der er mange "sælgere". Men efterspørgslen efter penge er lav. Der er få "købere". Det betyder, at prisen på penge – dvs. renten – falder. Den er nu faldet så længe, at enkelte bankkunder med store opsparinger i dag skal betale for at have pengene stående i banken. De skal betale negativ rente.

Inflationen er på rette kurs, men der er fortsat et vist inflationspres

Inflationen er faldet kraftigt, og penge- og finanspolitikken er indtil videre lykkedes med at holde inflationsforventningerne velforankrede. Der er imidlertid stadig et inflationspres fra højere lønninger, som typisk giver et mere vedvarende inflationspres end energi og andre råvarer. Derfor er der fortsat behov for, at penge- og finanspolitikken samlet set …

Fortsat højt inflationspres kræver stram økonomisk politik

Inflationen er faldet siden slutningen af 2022, bl.a. på grund af lavere priser på energi. Svækket købekraft har sammen med rentestigninger dæmpet væksten i dansk økonomi. Kerneinflationen er fortsat høj, og der er udsigt til, at høje lønstigninger vil forlænge perioden med høj inflation. Der er behov for en stram økonomisk politik for at bringe inflationen ned.

Efter euforien: Hævntørst, drab og kampe i tiden efter Danmarks …

I tiden efter krigens afslutning opstod der store bølger af etnisk vold, hævndrab og store udrensninger af mennesker rundt omkring i Europa. Når man ser på, hvor brutalt det gik for sig i andre lande, slap vi relativt mildt igennem det i Danmark,« siger Claus Bundgård Christensen, som blandt andet anbefaler bogen ''Savage Continent'', der beskriver voldsbølgen …

Istiden skabte landskabet i Danmark

Den store havsænkning. For 20.000 år siden dækkede mægtige gletsjere størstedelen af Danmark med kilometertyk is. Havniveauet var 130 meter lavere end i dag, fordi enorme mængder af klodens vand lå hen som indlandsis. Danmark var en del af et stort europæisk kontinent, som strakte sig ud til vest for Irlands kyst.

Turismen i Danmark slår ny rekord – vi kan takke vores nabo, som er ...

Han siger, at efterspørgslen er så stor, er der faktisk er marked for, at endnu flere danske sommerhusejere kan invitere turister indenfor. - Vi står et rigtig, rigtig godt sted både ...

Derfor er madspild et problem: Sådan rammer det …

Derimod er det af stor betydning, hvilket produktionssystem fødevaren kommer fra. For eksempel er kød fra malkekvæg mere klimavenligt end kød fra kødkvæg. I forhold til grøntsager er en lokalt produceret …

Hvornår er strømmen billigst → Er der billig strøm i dag?

Hvis du er på udkig efter billig strøm, skal du sørge for at bruge strømmen udenfor spidsbelastningsperioden – det vil sige, at du ikke skal bruge mest strøm i tidsrummet kl. 17-20. Strømmen er som sagt lavets, når …

Hvorfor er efterspørgslen efter lønkonsulenter steget i 2024?

Efterspørgslen efter lønkonsulenter er steget markant i 2024. Dette skyldes flere faktorer, som øgede compliance-krav, digitalisering af lønsystemer og mangel på interne ressourcer. I denne blog ser vi nærmere på, hvad der driver denne stigende efterspørgsel, og hvorfor lønkonsulenter er blevet så vigtige for virksomheder i dag.

Udsigt til en stabil prisudvikling i dansk økonomi

Beskæftigelsen i Danmark er fortsat med at stige, men uden tegn på, at presset på arbejdsmarkedet er taget yderligere til det seneste år. De kommende år er der udsigt til, at lønstigningerne aftager på grund af mindre …

Hvorfor har Danmark så høje elpriser for tiden

Priselasticitet er en måde at udtrykke hvor meget efterspørgslen efter en vare falder, når prisen stiger. Det vil sige, at man ser på i hvor høj grad en ændring i pris forårsager en ændring i efterspørgslen. Når man snakker om at …

Kontakt Os