14 danske byer sættes fri af love og regler: Nu skal der liv i bymidten
14 danske byer sættes fri af love og regler: Nu skal der liv i bymidten. I dag kl. 02:59 Kort nyt. 132 hjem brændt ned: Skovbrande hærger Californien. ... Det sydlige Californien kæmper natten til lørdag med at slukke skovbrande, der begyndte onsdag og har udviklet sig over de seneste dage. 132 hjem er brændt ned, skriver nyhedsbureauet ...
Smart energilagring kan gøre virksomheder mere robuste
Batterianlæg fra Xolta kan producere og lagre grøn elektricitet, erstatte dieselgeneratorer til backup og bidrage til et stabilt elnet med salg af frekvensregulering. Xolta er en af de …
Elnetselskaber udgiver ny ''drejebog'' for elinstallatører
Fællesregulativet er blevet nænsomt opdateret på baggrund af EU-forordning. De nye regler skal følges fra den 18. august. Elinstallatører og elektrikere kan nu sikre sig en ny udgave af Fællesregulativet, der er elbranchens drejebog for korrekt etablering af el-anlæg, hvad enten det drejer sig om hele husstandes el-installationer, varmepumper, elbilbatterier, elmålere eller ...
Libguides: Danske Retskilder: Love, bekendtgørelser, regler mm.
For at være gyldige skal de have lovhjemmel eller i det mindste være forudsat i lovgivningen. De er interne og regulerer alene myndighedernes adfærd og er derfor ikke bindende for borgerne. Vejledninger. Retsforskrift indeholder regler, der er vejledende for myndighederne. I praksis bliver de ofte opfattet som bindende af de underordnede ...
Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...
En af de virksomheder er HPNow, som er et start-up fra DTU i 2015. De forsker, udvikler og kommercialiserer en teknologi til decentral produktion af kemikalier på basis af grøn strøm. De har modtaget støtte fra Innovationsfondens Innobooster-program, der er rettet imod iværksættere og SMVere.
Grundloven og det danske demokrati
Efter at en dom er afgjort, kan Folketinget og regeringen ikke rette afgørelsen. Det kan kun domstolene selv. Ved at dele magten mellem regering, Folketing og domstole forhindres magtmisbrug, idet det f.eks. ikke er den samme statslige myndighed, der både laver lovene og dømmer efter dem. Tanken er, at de 3 magter holder hinanden i skak.
Handelspolitik
Den seneste runde var Uruguayrunden, som afsluttedes i 1994, samt ved hver eneste udvidelse af EU. Globale tariffer er i dag en del af de grundlæggende spilleregler i Verdenshandelsorganisationen, som EU og alle medlemsstaterne er medlemmer af. EU har fået flere medlemmer, og det har Verdenshandelsorganisationen også. Handel er på én og ...
Derfor skal din investering i frekvensregulering være langsigtet
Behovet for den såkaldte frekvensregulering er i kraftig vækst, og på grund af lukrative aftaler er der lige nu stor deltagerinteresse fra både virksomheder og investorer, der øjner en hurtig gevinst. – Lagring af energi er blevet meget effektiv på det seneste, fordi batteriteknologien er …
Love og regler for CO2-kvoteordningen
Officielt navn: Bekendtgørelse om EU''s CO 2-kvoteregister og Det Danske Kyoto-register. BEK nr. 1637 af 18/11/2020. Bekendtgørelsen supplerer Kommissionens forordning nr. 389/2013/EU om oprettelse af et fælles EU-register og Det Danske Kyoto-register. De to registre bliver samlet omtalt som CO 2-kvoteregisteret og administreres af ...
Derfor skal din investering i frekvensregulering være langsigtet
MEDLEMSNYHED - Effektive lagringsmetoder til elektricitet får lige nu virksomheder og investorer til at kaste sig ind på markedet for frekvensregulering. På grund af svingende produktion fra …
Reform af elektricitetsmarkedets udformning: Rådet og
Rådet og Parlamentet blev enige om at styrke de foranstaltninger, som medlemsstaterne skal træffe for at beskytte sårbare og energifattige kunder, bl.a. tilføjelsen af …
Regler for elinstallationer og elanlæg
Elsikkerhedsloven trådte i kraft 1. januar 2016. De mere detaljerede regler fastlægges i en række bekendtgørelser. Her får du en oversigt over lov og bekendtgørelser samt link til Retsinformation.dk, hvor du kan finde reglerne.
Konference om Avanceret Energilagring
Teknologisk Institut afholder årligt en konference om avanceret energilagring. Energilagring får stadig større samfundsmæssig relevans, når fluktuerende sol og vind i stigende grad skal dække det danske energibehov.Teknologisk Institut ønsker med konferencen om avanceret energilagring at give et overblik over nye teknologier og aktuel status på forskning i energilagring.
Testzoner for Udvikling og Afprøvning af Fremtidens …
Testzonerne udformes og evalueres løbende. Det er planen, at de første udtalelser om effekt af nye rammebetingelser og regler vil kunne foreligge efter relativt korte forløb (1-2 år). Omvendt vil hensyn til business-case og eventuelle justeringer forskrive at testzoner får ro til at agere over en længere årrække.
Derfor skal din investering i frekvensregulering være langsigtet
MEDLEMSNYHED - Effektive lagringsmetoder til elektricitet får lige nu virksomheder og investorer til at kaste sig ind på markedet for frekvensregulering. På grund af svingende produktion fra vedvarende energikilder er der store penge at hente ved at agere stabilisator for et elnet midt i en grøn omstilling. Men pas på, at investeringshorisonten ikke bliver for kort og ensporet.
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
Derfor skal din investering i frekvensregulering være langsigtet
I takt med, at PtX-teknologierne bliver udviklet, vil mulighederne for energilagring blive bedre, og det kommer forventeligt til at lukke hullet i reguleringsmarkedet, mener Allan Andreasen. Ifølge …
De juridiske rammer for regler og politikker på arbejdspladsen
SJ Law vil med dette nyhedsbrev give vores læsere en kort opdatering på de juridiske rammer for de regler og politikker, en arbejdsgiver kan opstille på arbejdspladsen. Nyhedsbrevet tager sit afsæt i et juridisk notat vedrørende Odense Kommune, som er udarbejdet i anledning af en længerevarende debat på Tarup Skole, hvor en mandlig ...
Publikationer og politikker | Bæredygtighed | Danske Bank
På denne side finder du vores rapportering, politikker, position statements og frameworks inden for bæredygtighedsområdet, og du kan også se de internationale initiativer og standarder, vi støtter. Du kan også gå til sektionen Bæredygtighedsrelaterede oplysninger, se vores klimaplan eller læse mere om vores prioriteter frem mod 2028.
NIS2-direktivet: Bliv klogere på de nye regler om cybersikkerhed
Vi giver dig et overblik over de nye regler om cybersikkerhed relateret til NIS2-direktivet. ... informations- og cybersikkerhed de seneste år, herunder med introduktionen af de reviderede databeskyttelsesregler (GDPR) og NIS-direktivet. ... hvilke konkrete danske virksomheder og offentlige institutioner – i direktivet kaldet enheder – der ...
Solenergi og lagring
I de seneste år har vi udvidet vores portefølje af solenergi- og energilagringsløsninger markant. Vi udvikler, opfører og driver allerede i dag solenergi- og batterilagringsanlæg, og vi har i øjeblikket solenergi- og energilagringsanlæg med en samlet kapacitet på 460 MW under opførelse.
UDFORMNING AF POLITIKKER, REGLER, PROCEDURER …
interne politikker, regler og procedurer skal være enkle og meningsfulde. De skal skabe klarhed og være nemme at anvende. Men det er ikke nødvendigvis nogen nem opgave at leve op til de ønsker. Derfor er denne skrivelse tænkt og udformet som en hjælp til dig, der sidder med den opgave på dit bord. På de næste sider finder du 3 trin, som du
Kina kan nå sine klimamål før planlagt ifølge ny dansk ...
Kina kan knække kurven på landets CO2-udledning fra energisektoren før 2030, og dets energiforsyning kan blive CO2-neutral længe før planlagt. Det viser en ny rapport, som i dag præsenteres på FN''s Klimatopmøde, COP28. Rapporten er udarbejdet af kinesiske myndigheder med hjælp fra danske eksperter.
EU''s klimamål
De danske forbehold ... EU har på vegne af Danmark og de andre EU-lande meldt, at vi samlet vil sænke vores udledningen af drivhusgasser med 55 procent i 2030. EU''s klimapolitik handler om at nå det mål. ... EU lovgiver om stort og småt og har igennem de seneste år inddraget hensynet til klimaet, når der er lovgivet om andre emner, som ...
Batterier skal hjælpe dansk selskab med spændings
Det største batteri til energilagring i Danmark har en kapacitet på 30 MW og kan lagre op til 43 MWh – og befinder sig lige nu om bord på et skib fra Kina. Når det ankommer til Kalundborg, …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Eftersom både batterier, RFB og Power-to-X i global sammenhæng skal implementeres på terawatt skala - dvs. 1000 GW skala - og på GW skala alene i Danmark, …
Klimarådet gør status for dansk klimapolitik og kommer med …
Klimarådet konkluderer i sin årlige statusrapport, at der de seneste to år er sket en betydelig fremdrift mod opfyldelse af 70-procentsmålet i 2030, og i alt er reduktionsbehovet i 2030 reduceret med cirka 10 mio. ton CO2e. Siden Klimarådets seneste statusrapport har Folketinget vedtaget konkrete reduktionseffekter i en landbrugsaftale og i finanslovsaftalen for …
Sikker elforsyning med sol og vind
anskueliggør, at de danske klimamål nås. Rådet skal desuden bidrage til den offentlige debat og udarbejder også ... frekvensregulering og manglende inerti. Disse udfordringer er imidlertid ikke fokus for denne analyse. ... Analysen undersøger historiske vind- og solforhold for de seneste knap 40 år. Vejrforholdene giver en idé om, hvilke
Her er de mest populære og upopulære politikere
Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ender på tiendepladsen over de mindst populære politikere. 37 procent af danskerne svarer, at de er negative overfor ham. Regeringen er også godt på vej til at misse deres eget klimamål i 2025, som han for et år siden kaldte ''ambitiøst''.