Den fremtidige udvikling af energilagring af brintbrændstof

Brint ser ud til at blive en uundværlig komponent i det fremtidige energisystem i Danmark og globalt - både som energilagring og integration af vedvarende energi til hele …

et vigtigt skridt frem mod uafhængighed af fossile brændsler

Brint ser ud til at blive en uundværlig komponent i det fremtidige energisystem i Danmark og globalt - både som energilagring og integration af vedvarende energi til hele …

Stort potentiale for lagring af CO2 i den danske undergrund – I …

Fangst og lagring af CO2 (CCS) er nødvendigt for at nedbringe de globale temperaturstigninger, og den danske undergrund er særligt egnet til lagring af CO2. GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) vurderer, at der i den danske undergrund er potentiale for at lagre flere hundrede gange Danmarks årlige CO2-udledninger. …

Lagring af brint i avancerede højtryksbeholdere

Hvis halvdelen af den fremtidige bil- og lastbiltransport vil ske med brint, kræver det et årligt energiforbrug på ca. 22 TWh. Det mindste brintlager for at dække dette forbrug er ca. 400 GWh. Udnyttelse af brint til systemreserver kan ske til primærreserve, automatisk reguleringsreserve og manuel reguleringsreserve.

Demenssygdommes fremtidige økonomiske belastning af social

Indledning: Befolkningsudviklingen medfører, at der i de næste 15 år bliver flere ældre, og at det absolutte antal demensramte forøges. Dette medfører øget efterspørgsel efter social- og sundhedsvæsenets tilbud til demensramte. Formålet med denne analyse er at belyse mulige økonomiske konsekvenser af den demografiske udvikling.

Udvikling af lette materialer til brintlagring

Med projektet er der opnået mange gode resultater inden for forskningen i brintlagringsmaterialer, bl.a. med blandinger af LiBH4 med NaAlH4 samt inden for Li-Sl-N-baserede materialer. Der vil i den fremtidige forskning blive bygget videre på disse resultater.

Den grønne omstilling skal styrkes gennem billigere brint

Et nyt samarbejde mellem private og offentlige aktører skal sikre bedre bæredygtighed i den næste generations elektrolyseanlæg og nedbringe prisen på grøn brint. …

Evaluering af EUDP: Aktuelt, effektivt og vigtigt for den grønne ...

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) støtter hvert år virksomheder og universiteters arbejde med udvikling og demonstration af nye, grønne energiteknologier. I den seneste evaluering af EUDP konkluderes det, at støtteprogrammet spiller en væsentlig rolle i forhold til at nå Danmarks klimamålsætninger. Programmet har blandt …

Udvikling af lokale værdikæder for CO2-fangst, -anvendelse …

ningen af en værdikæde for CCUSi Danmark ydes der støtte til forsknings- og udviklingsaktiviteter, her-under projekter der afsøger og tester den samlede CCS-værdikæde fra fangst til transport og lagring af CO2, eller som afsøger de tekniske potentialer for udvikling af omkostningseffektive fangstteknologier mv.

NOTAT Fangst, lagring og anvendelse af CO (CCUS) …

gen af et dansk CCUS-forskningscenter og grundlaget for 1–2 store de-monstrationsanlæg i Danmark, idet undersøgelsen omfatter (1) det tekniske potentiale for udvikling af omkostningseffektive CO 2-opsam-lingsteknologier, (2) potentialerne for både midlertidig og permanent lag-ring af CO 2 i den danske undergrund, (3) kortlægning af

Politisk aftale sikrer 850 mio. kr. til udvikling af fremtidens grønne ...

Politisk aftale sikrer 850 mio. kr. til udvikling af fremtidens grønne brændstoffer. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Erhvervsministeriet . CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu ...

ARBEJDSGRUPPE FOR TERMISK ENERGILAGRING

TERMISK ENERGILAGRING Kurt Engelbracht Lektor, DTU energi og formand for arbejdsgrup-pen for termisk energilagring i DaCES DaCES arbejdsgruppe for termisk energilagring beskæftiger sig både med implementering og optimering af etablerede teknologier og med udvikling af fremtidige løsninger.

Udvikling af lokale værdikæder for CO2-fangst, -anvendelse …

Udvikling af lokale værdikæder for CO 2-fangst, -anvendelse og-lagring (CCUS) ... Ansøgningsfrist: Torsdag den 22. juni 2023 kl. 12.00 Webinar: Torsdag den 4. maj 2023 kl. 13-15 1. Baggrund Med klimaloven blev klimamålet på 70 procent CO 2 - reduktion i 2030 fastlagt, og med det politiske grund-

Brint som energibærer i Danmarks fremtidige energisystem

Projektets formål er at opstille samlede scenarier for anvendelsen af brint som energilagrings-medie og brændsel i Danmarks fremtidige energisystem, hvor spørgsmål om valg af …

Sweco lancerer Det Planetære Projekt: Et tværfagligt …

Det Planetære Projekt er et Sweco-drevet innovationsprojekt, der skal inspirere til den fremtidige og langsigtede bæredygtige udvikling af Danmark. Den Planetære Taskforce er den drivende kraft, men projektet inddrager også viden og indgår i dialog med eksperter, forskere og andre relevante samfundsaktører, der ønsker at bidrage til at ...

New Zealand vil køre på 100 procent bæredygtig energi allerede i …

Målet er at al energiproduktion er 100 procent bæredygtigt i 2030. Et mål som i øvrigt også er realistisk for Danmark med den nye danske klimalov. Løftet fra New Zealand skal indfries ved at satse stærkt på elektrificeringen af transport og industri, og ved at investere i kommende grønne teknologier som for eksempel grønt brintbrændstof.

Forslag til Lov om ændring af lov om anvendelse af …

hold til fremtidige behov. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet finder det derfor hensigtsmæssigt, at den fremtidige regulering om geologisk lagring af CO2 på under 100 kilotons med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer kan fastsættes ved bekendtgørelse.

Afdækning af mysterierne om ren brint: En revolution inden for …

Den globale energilandskab summende af begejstring omkring ren brint. Som en væsentlig spiller i reduktionen af kuldioxidudledninger lover brint en mere bæredygtig …

Hvad er energilagring | Lær om de forskellige typer af energilagring

Typer af energilagring. Energilagring kan opnås gennem forskellige teknologier, der hver især har deres egne fordele og anvendelsesområder. Batteriteknologi. Lithium-ion batterier: Den mest almindelige type batteri til lagring af elektricitet, brugt i alt fra elbiler til solcelleanlæg. De har høj energitæthed og lang levetid.

Store datacentre i Danmark

100 mio. kr. Regningens størrelse kan vise sig både større eller lavere afhængigt af den fremtidige udvikling. Det er fx muligt, at regningen helt går i nul, hvis havvind viser sig billigere frem mod 2030, end denne analyse forudsætter. På den baggrund konkluderer Klimarådet, at datacentrene påfører det danske samfund en

Maj 2023 Roadmap for en brintinfrastruktur til fremtiden

En stor del af den fremtidige grønne brintpro-duktion forventes at kunne leveres fra to de-dikerede brintøer i Nordsøen, på Doggerbanke og i nærheden af den planlagte, kommende statslige energiø, med forbindelser til både Danmark og Tyskland. Dertil kommer produk-tion på energiøen Bornholm, som med fordel

Fremme af vedvarende energi i det danske energisystem

energimiks for el- og varmeproduktion i 2020 med større andel af VE end de nuværende planer og mål. For at undgå import og eksport tages udgangspunkt i bruttoenergiforbruget frem for den faktiske produktion af energi (se afgrænsningen nedenfor). Dette udgør den ene af de to væsentlige analytiske skridt i projektet.

Energistyrelsen offentliggør høringsmateriale på områder med …

Energistyrelsen har samlet input fra borgere, foreninger og virksomheder i forbindelse med den strategiske miljøvurdering af planerne om lagring af CO2 i potentielle områder i den danske undergrund. Høringen af borgerne, foreningerne og virksomhederne er nu offentliggjort. Den danske undergrund rummer flere steder gode geologiske forhold for ...

TotalEnergies øger ambitionen for lagring af CO2 i den danske …

København, 4. oktober 2022: TotalEnergies har ansøgt Energistyrelsen om en licens til at efterforske mulighederne for CO 2 lagring i den danske Nordsø. Ansøgningen dækker et område med formodet geologisk velegnede strukturer, herunder området ved Haraldfeltet samt en tilstødende, vandfyldt geologisk formation. I Haraldfeltet er TotalEnergies allerede i gang med …

TENDENSER OG FREMTIDSPERSPEKTIVER FOR …

er for en teknologisk udvikling, der kan få betydning for elsystemet. Den potentielle udvikling er kategoriseret i en række gamechangere. For hver gamechanger er sandsynligheden for gennembrud i Danmark og påvirkning på elsystemet vurderet. På baggrund af den vurdering er der sammensat en række fremtidsbilleder.

Maj 2023 Roadmap for en brintinfrastruktur til fremtiden

En stor del af den fremtidige grønne brintpro-duktion forventes at kunne leveres fra to de-dikerede brintøer i Nordsøen, på Doggerbanke og i nærheden af den planlagte, kommende statslige …

Aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, …

drift i den globale diskussion om udfasningen af fossil produktion. Derfor vil Danmark tage lederskab i opret-telsen af et nyt initiativ, der kan formalisere dette arbejde, og aktivt søge nye alliancepartnere, og dermed sikre den maksimale klimaeffekt af beslutningerne i denne aftale. Aftaleparterne er enige om følgende ændringer: 1.

Klimahandling: Mindst 34 millioner tons CO2 skal ned i …

Ny bred aftale baner vejen for fangst af mindst 34 millioner tons CO2. Aftalen skaber større sikkerhed for fuld fangst og lagring af CO2 allerede fra 2029 – og fjerner samtidig forhindringer og skaber klarhed om etablering af både rør og transport af …

Ny opfindelse kan sikre mere effektiv lagring af grøn energi

Den nye metode betyder ikke blot en langt højere effektivitet ved lagring af energien, men også en reduktion i størrelsen af de komponenter, der skal anvendes til konverteringen. - Vi har bygget en prototype af den nye opfindelse, som i første omgang er testet i de to virksomheder, der er tilknyttet forskningsprojektet.

Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...

Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser. Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050.

Energistyrelsen offentliggør høringsmateriale på områder med …

Den danske undergrund rummer flere steder gode geologiske forhold for lagring af CO 2, som er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.Ligesom de fossile kulbrinter i de naturlige olie- og gasfelter, vil CO 2 blive lagret langt nede i undergrunden i porøse sandsten overdækket af tykke lag af massiv lersten som sikrer, at CO 2 ikke siver op. Fem danske …

Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...

Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. …

Danske vindmøller: En bæredygtig revolution for grøn energi

Vindmøller har gennem årene etableret sig som en central del af Danmarks grønne energiproduktion. Med deres imponerende syn på landets horisontlinje og stille, men kraftfulde rotation har de bidraget til en bæredygtig revolution inden for grøn energi. Denne artikel undersøger dansk vindmølleteknologis historiske udvikling, deres betydning for grøn …

Offentlig høring af forslag til miljørapport for den strategiske ...

Høringssvar til Offentlig høring af forslag til miljørapport for den strategiske miljøvurdering af bekendtgørelse om geologisk lagring af CO2 på under 100 kt med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer på land og kystnært fra Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi ved Jane Kruse

Brint og PtX i fremtidens energisystem.

med 64%-point af Danmarks 70% mål, og at halvdelen af den resterende manko i 2030 leveres af PtX-brændsler. Energi- og forsyningssektoren anbefaler bl.a. følgende fire beslutninger: • En …

Efter TESLA: Danske forskere giver deres bud på fremtidens energilagring

På trods af den store ståhej, er det dog ikke alle, der ser batteriet som det endelige svar på fremtidens problemer med at lagre energi. ... Rundt omkring i verden arbejder ingeniører, fysikere, kemikere og andre med deres bud på, hvordan fremtiden i energilagring kan se ud. Danske forskere giver her eksempler på, hvad de arbejder med, og ...

ENERGILAGRING Kunsten at lagre energi

Sammenligning af samlet vindproduktion og samlet eleksport Den samlede vindproduktion i hele Danmark i den undersøgte periode er 51 TWh. Den samlede nettoeksport til Sverige, Norge og Tyskland er 18 TWh. Ud fra denne vurdering kan man altså sige, at der er imple-menteret 65 % af vindproduktionen i det danske system. Sammenligning af ...

Fremtiden er her: En dybdegående analyse af teknologisk udvikling …

Introduktion til teknologisk udvikling i Danmark Teknologisk udvikling i Danmark har været en konstant proces, der har formet landets økonomi, samfund og kultur. Fra tidlige innovationer inden for landbrug og industri til moderne fremskridt inden for informationsteknologi og vedvarende energi, har Danmark altid været i forkant med at omfavne og udnytte nye …

Energilagring kræver plads og penge | Klimarealisme.dk

I det følgende kigger vi på et udvalg af de løsninger, der kendes – eller er under udvikling – til lagring af energi. Energilagring er helt nødvendig i en elforsyning, der overvejende er baseret på vindmøller, og hvor man vil undgå fossile …

Retsinformation

Fremsat den 23. februar 2022 af klima-, energi- og forsyningsministeren (Dan Jørgensen) Forslag. til. Lov om ændring af lov om anvendelse af Danmarks undergrund1) (Geologisk lagring af CO2 på under 100 kilotons med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer og statslig deltagelse i CO2-lagringstilladelser)

Kontakt Os