Krav til energiforbrug til produktion af energilagringsudstyr

Onsdag åbner det udbud, der skal udmønte 1,25 milliarder kroner til produktion af grøn brint. PtX-udbuddet er et vigtigt skridt på vejen til at kickstarte den danske brintindustri og understøtte det enorme potentiale, som Danmark har for at producere bæredygtige brændstoffer på basis af brint fremstillet ved hjælp af strøm fra vindmøller og solceller.

Hvor sparer Energistyrelsen?

Energistyrelsen driver bl.a. forbrugersitet SparEnergi.dk, hvor du kan læse om forskellige tiltag, hvor du både sparer på energien og samtidig sparer penge. Som led i aftalen om udmøntningen af energireserven blev det i december 2015 besluttet at afsætte midler til gratis mail- og telefonrådgivning i perioden 2016-18.

Hvad er energiforbruget i bygninger?

Energiforbrug i bygninger udgør næsten 40 % af det samlede energiforbrug i Danmark. Energien går primært til opvarmning, ventilation og belysning. Effektivisering af energiforbruget i bygninger spiller en afgørende rolle for, at vi kan nå det politiske mål om at være uafhængige af fossile brændsler i 2050.

Hvornår registreres Energimærkning af produkter?

Produkter, der bringes i omsætning mellem 1. august 2017 og 1. januar 2019, skal senest registreres den 30. juni 2019. EU's Forordning om energimærkning af 4. juni 2017 er det lovmæssige grundlag for at gennemføre energimærkning af produkter og erstatter det tidligere rammedirektiv om energimærkning.

Hvad er rådgivning for Energibesparelser?

Rådgivningen omfatter både små energibesparende tiltag som valg af lyskilder og hårde hvidevarer samt introducerende rådgivning i forbindelse med større projekter, f.eks. renovering af boligens varmeforsyning, klimaskærm mm. I forbindelse med initiativet vil der også blive udviklet og afprøvet andre former for rådgivnings-aktiviteter.

Hvad er forordningen om Energimærkning?

EU's Forordning om energimærkning af 4. juni 2017 er det lovmæssige grundlag for at gennemføre energimærkning af produkter og erstatter det tidligere rammedirektiv om energimærkning. Forordningen er direkte gældende i EU’s medlemslande, herunder Danmark. Energimærkningen har eksisteret siden 1995.

Hvad er Energistyrelsens ansvar for?

Energistyrelsen har ansvaret for implementering af EU’s bygningsdirektiv samt en række nationale initiativer, som understøtter energieffektvisering i form af energirigtigt byggeri og renovering af den eksisterende bygningsmasse. Læs mere om initiativerne nedenfor:

Nu kickstartes dansk produktion af grøn brint med udbud til 1,25 ...

Onsdag åbner det udbud, der skal udmønte 1,25 milliarder kroner til produktion af grøn brint. PtX-udbuddet er et vigtigt skridt på vejen til at kickstarte den danske brintindustri og understøtte det enorme potentiale, som Danmark har for at producere bæredygtige brændstoffer på basis af brint fremstillet ved hjælp af strøm fra vindmøller og solceller.

Nye energikrav til bygninger: Disse krav er afgørende for din …

Det handler blandt andet om nye krav til ladestandere til elbiler, løft af bygninger med dårlig energistand, stop for fossil opvarmning og opsætning af solceller. Her …

Vejledning til Klimakompasset September 2023

Aktivitetsdata til energiforbrug 34. Forbrug af elektricitet – vejledning til Miljødeklaration og Eldeklaration 35 Egen produktion af el, damp, varme eller køling 37 ... Din virksomhed kan blive mødt af krav fra kunder, samarbejdspartnere, banker og lignende om, at jeres klimaregnskab skal have tredjepartserklæring. ...

Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders …

Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU''s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som herefter skal godkendes formelt af Europa-Parlamentet, inden den bliver offentliggjort.

Nye krav om reduktion af drivhusgasser fra byggeriet indføres i ...

Fra 1. januar 2023 er det derfor ikke længere udelukkende energiforbrug, og dermed CO2 -udledning fra benyttelsen af bygningen, der skal overholde bestemte krav i Bygningsreglementet. Fremover stilles der også krav til begrænsning af de drivhusgasser, der stammer fra produktion af byggematerialer og fjernelsen af bygningen ved endt levetid.

ELFORSK 350-035 – Energinøgletal for energieffektivitet og ...

I dette projekt er det bl.a. undersøgt hvilke variable, der er relevante for fastlæggelse af ener-ginøgletal til specifikke udvalgte brancher og processer med udgangspunkt i deltagelse fra fire …

"Hvorfor stiller politikerne ikke CO2-krav til reduktion …

Aseteks løsning halverer som tommelfingerregel dette energiforbrug (svarende til 25 pct af et datacenters samlede totale strømforbrug). Det er igen svarende til, at fjerne en hel procent af verdens energiforbrug og medfølgende CO2-aftryk. Og …

ENERGIHÅNDBOGEN 2019

af en beholder til en højisoleret gennemstrømningsvandvarmer. Udførelse Dimensionering af varmtvandsanlæg Varmt brugsvand Anlæg til produktion af varmt brugsvand dimensioneres efter DS 439, Norm for vandinstallationer. Anlæg til produktion af varmt brugsvand skal under hensyntagen til varmtvandsstedernes antal og brug kunne yde

Bilag 6: Beregning af bygningers energibehov (til kap 7)

Bygningsreglementet 2015 (BR15) udløber 30. juni 2018. Det nye bygningsreglement 2018 (BR18) træder i kraft 1. januar 2018 og vil fremover være tilgængeligt på bygningsreglementet.dk BR15 finder du fremover på historisk gningsreglementet.dk, hvor du også kan læse mere om overgangsperiode fra BR15 til BR18.

Vejledning til nystartede fabrikanter af medicinsk udstyr

Påvisningen af at udstyr lever op til de væsentlige krav til sikkerhed og ydeevne, som fremgår af bekendtgørelsen om medicinsk udstyr bilag I, skal omfatte en klinisk evaluering i overensstemmelse med bilag X. ... Et bemyndiget organ skal involveres ved produktion af alt medicinsk udstyr, med undtagelse af klasse I udstyr, der ikke er ...

Enhed Vejledning til kapitel 11

A3 Fremstilling Klimamæssige konsekvenser som følge af proces-ser til fremstilling af den færdige byggevare eller det præfabrikerede system. Brug B4 Udskiftning Klimamæssige konsekvenser som følge af påvirk-ninger relateret til udskiftninger af bygningsdele. B6 Energiforbrug til drift Klimamæssige konsekvenser som følge af pro-

Tegl og bæredygtighed

-udledning fra produktion af mursten med op til 48 pct. Der er sket en løbende optimering af produktionen på mange ... teglværkerne i stand til at reducere deres energiforbrug til brænding med mere end 9,5 pct. i perioden 2014-2018. Teglværkerne indgik i ... hvor der er store krav til akustikken. Et fuldmuret hus sikrer lyddæmpning udefra og

Læs om energikravene til nybyggeri i Bygningsreglementet.

Der findes endnu ikke krav til maksimal CO 2-udledning i mindre bygninger. Efter planen vil der komme krav i 2025. Kravet til CO 2-udledning gælder ikke for tilbygninger, ombygninger, sommerhuse og sekundære bygninger som f.eks. garager, drivhuse eller overdækkede terrasser. Reglen gælder heller ikke for byggerier, som opvarmes til under 5 °C.

Reduktion af energiforbrug gennem AI

Brugen af AI til optimering af energiforbrug er ikke kun en teknologisk landvinding; det er et skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Virksomheder verden over benytter sig i stigende grad af avancerede AI-systemer til at analysere og forbedre deres energianvendelse.

SYNERGI: Nye EU-energikrav til bygninger er et kvantespring …

Bygningsmassen i EU tegner sig for 40 pct. af energiforbruget og mere end en tredjedel af CO2-udledningen. EU''s bygningsdirektiv, Energy Performance of Buildings Directive (EPBD), er derfor et vigtigt element i den grønne omstilling, da det har til formål at reducere unionens udledning af drivhusgasser og energiforbrug i bygninger.

Nye krav til energirenovering af bygninger

Installatørerne har udsigt til flere energirenoverings-ordrer de kommende år. Aftalen om det nye bygningsdirektiv, der netop er vedtaget i EU, betyder nemlig nye krav til energiforbruget i danske og europæiske bygninger.. Det kommer til at ske i forskellige etaper, hvor en række af de bygninger med de dårligste energimærker - F og G - skal være forbedret i 2030.

FRA SILOER TIL SEKTORKOBLING

produktion til energiforbrug. Den grønne omstilling af vores samfund og den hastige udvikling inden for energi-teknologi åbner imidlertid for nye værdikæder og stiller krav om ny forståelse i hele sektoren af de systemer og sammenhænge, som aktørerne indgår i. Sektorkobling er en afgørende brik i at nå de nationale klimamål i 2030 og ...

Nye krav om reduktion af drivhusgasser fra byggeriet …

Fra 1. januar 2023 er det derfor ikke længere udelukkende energiforbrug, og dermed CO2 -udledning fra benyttelsen af bygningen, der skal overholde bestemte krav i Bygningsreglementet. Fremover stilles der også krav til …

Forskellen mellem målt og beregnet energiforbrug til …

ENERGIFORBRUG TIL OPVARMNING AF PARCELHUSE SBI 2016:09. SBi 2016:09 Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet · 2016 ... krav til energiforbrug ved renovering af bygninger. Med BR10 (Bygningsreg-lement 2010) gælder, at de komponenter, der ændres eller udskiftes ved re-

Krav til bedre dokumentation af energiforbrug i bygningsreglementet

Krav til bedre dokumentation af energiforbrug i bygningsreglementet 17-07-2017. Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen har netop offentliggjort nye regler i bygningsreglementet, hvor dele af Bygningsstyrelsens erfaringer med performancetest er indarbejdet som et krav om funktionsafprøvning af tekniske anlæg. Bygningsstyrelsen har samtidig bidraget ...

Fra 1. januar 2023: Nye klimakrav til alt nybyggeri

Folketinget indgik i foråret 2021 en politisk aftale, der skal mindske byggeriets klimapåvirkning. Aftalen medfører en række ændringer af Bygningsreglementet 2018 (BR18), der senest er ændret ved bekendtgørelse nr. 1286 af 15. september 2022. De nye ændringer kommer til at indeholde krav om maksimal klimapåvirkning fra nybyggeri og træder i kraft den 1. januar 2023.

Produktion

Produktion - Tekniske krav og vejledninger Produktion - Tekniske krav og vejledninger ... Gældende Tekniske krav til tilslutning af produktionsanlæg i distributionsnettet godkendt af Forsyningstilsynet den 18. feb. 2019 efter Kommissionens Forordning (EU) 2016/631 – Requirements for Generators (RfG).

Krav til transport af affald

Grøn produktion og affald; Affald og genanvendelse; Import og eksport af affald; Krav til transport af affald; Krav til transport af affald. Det er vigtigt at orientere sig i kravene til transport af affald, inden affaldet sendes afsted. Herunder kan du læse om hvilke krav der gælder for henholdsvis anmeldepligtigt affald og grønlistet ...

Ny guide til en mere bæredygtig produktion

Derfor har Dansk Standard samlet informationer om krav, termer og udfordringer ift. bæredygtig produktion i en guide, der kan inspirere produktionsvirksomheder til at bruge standarder som hjælp til at arbejde sig hen imod en mere bæredygtig produktion.

Energiforbruget steg i første halvår af 2021

Det faktiske energiforbrug steg i første halvår af 2021 med 5,0 pct. i forhold til samme periode året før. Forbruget af kul, naturgas og vedvarende energi steg, mens olieforbruget faldt især på grund af et lavere forbrug af jetbrændstof. ... Biomassen anvendes på de centrale værker i overvejende grad til kraftvarme­produktion, og ...

Bekendtgørelse om Håndbog om opfyldelse af …

4.2 Opfyldelse af krav til jordbundskvalitet og kulstofindhold i jord 4.2.1 Dokumentation 4.2.2 Verifikation 4.3 Opfyldelse af biodiversitetskrav og krav til beskyttelse af store kulstoflagre 4.3.1 Dokumentation 4.3.2 Verifikation 4.4 Opfyldelse af særligt krav om begrænsning af energiafgrøder til biogas 4.4.1 Dokumentation 4.4.2 Verifikation

Kontakt Os