Hvad er planerne for revision af den nationale energilagringspolitik

Væsentlige dele af lovgivningen og rammerne på energiområdet er baseret på aftaler mellem skiftende danske regeringer og de øvrige politiske partier i Folketinget eller mellem regeringen …

Politiske aftaler på energiområdet

Væsentlige dele af lovgivningen og rammerne på energiområdet er baseret på aftaler mellem skiftende danske regeringer og de øvrige politiske partier i Folketinget eller mellem regeringen …

National Energi

Et af de centrale elementer i forvaltningssystemet er, at medlemsstaterne skal udarbejde nationale energi- og klimaplaner for perioden 2021-2030. I planerne skal EU''s medlemsstater redegøre for den nuværende og fremtidige udvikling inden for Energiunionens 5 dimensioner: Reduktion af drivhusgasudledninger og udbredelse af vedvarende energi

National Energi

Et af de centrale elementer i forvaltningssystemet er, at medlemsstaterne skal udarbejde nationale energi- og klimaplaner for perioden 2021-2030. I planerne skal EU''s medlemsstater redegøre for den nuværende og fremtidige udvikling inden for Energiunionens 5 dimensioner: …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Ligegyldigt hvordan fordelingen af de nye energikilder bliver - sol, vind, bølgekraft, geotermi osv. - så er der et centralt problem, vi skal have løst: Der bliver behov for at lagre. Både at lagre elektricitet på kort sigt - og energi på længere sigt.

"Fit for 55": Rådet når til enighed om højere mål for ...

Det nuværende mål på EU-plan er mindst 32 %. Medlemsstaterne vil skulle øge deres nationale bidrag, der er fastsat i deres integrerede nationale energi- og klimaplaner, og som skal ajourføres i 2023 og 2024, for i fællesskab at nå det nye mål.

Politiske aftaler på energiområdet

Væsentlige dele af lovgivningen og rammerne på energiområdet er baseret på aftaler mellem skiftende danske regeringer og de øvrige politiske partier i Folketinget eller mellem regeringen og energiselskaberne. Aftalerne har bidraget til stabilitet om energipolitikken. Læs Danmarks Energifortider: Hovedbegivenheder på energiområdet

Ny politisk aftale skal sikre mere vedvarende energi

Med i aftalen er SF, Konservative, Enhedslisten, Radikale og Alternativet. Aftalen er en del af planerne om at firedoble den samlede elproduktion fra sol og vind på land frem mod 2030. Samlet vil en firedobling af produktionen kræve op mod 1,3 procent af Danmarks landareal mod omkring 0,5 procent i dag.

Status over energiunionen 2023: EU reagerer effektivt på …

indeholder den første vurdering af de statusrapporter, som medlemsstaterne har indsendt om deres nationale energi- og klimaplaner for 2019, og som er afgørende for at gøre status over, hvorvidt EU har nået sine klima- og energimål. Kommissionen …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Ligegyldigt hvordan fordelingen af de nye energikilder bliver - sol, vind, bølgekraft, geotermi osv. - så er der et centralt problem, vi skal have løst: Der bliver behov for …

Status over energiunionen 2023: EU reagerer effektivt på …

indeholder den første vurdering af de statusrapporter, som medlemsstaterne har indsendt om deres nationale energi- og klimaplaner for 2019, og som er afgørende for at gøre status over, …

Dansk energipolitik

Som en del af den tidligere energiaftale fra marts 2012 blev det besluttet at igangsætte en række analyser og udredninger af forskellige dele af den danske energisektor. Formålet var at sikre et tilstrækkeligt videngrundlag til at træffe beslutninger, der kan understøtte de mest økonomiske og effektive løsninger til omstillingen af ...

Ajourføring af Danmarks nationale energi

Medlemsstaterne skal senest den 30. juni 2023 sende deres udkast, mens de endelige ajourførte nationale energi- og klimaplaner skal foreligge et år efter. De nationale energi- og klimaplaner …

Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

Regeringen vil forsøge at få vedtaget de nye mål for vedvarende energi og energieffektivitet i forbindelse med den revision af EU''s energilovgivning, som forventes …

Genopretningsfonden: Rådet giver grønt lys for ajourførte …

I løbet af 2023 forventes det, at hver af de 27 medlemsstater gradvist vil forelægge ændringer af deres nationale genopretnings- og resiliensplaner mindst én gang for …

Genopretningsfonden: Rådet giver grønt lys for ajourførte nationale ...

I løbet af 2023 forventes det, at hver af de 27 medlemsstater gradvist vil forelægge ændringer af deres nationale genopretnings- og resiliensplaner mindst én gang for at få adgang til de nye REPowerEU-tilskud, for at anmode om disponible lån eller for at tage hensyn til den ajourførte tildeling fra genopretnings- og resiliensfaciliteten.

"Fit for 55": Rådet når til enighed om højere mål for ...

Det nuværende mål på EU-plan er mindst 32 %. Medlemsstaterne vil skulle øge deres nationale bidrag, der er fastsat i deres integrerede nationale energi- og klimaplaner, og …

Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

Regeringen vil forsøge at få vedtaget de nye mål for vedvarende energi og energieffektivitet i forbindelse med den revision af EU''s energilovgivning, som forventes offentliggjort til sommer. Revisionerne er en del af den såkaldte "Fit for 55"-pakke, som skal sikre, at EU kan levere på sit opjusterede klimamål for 2030. Pressekontakt:

Ajourføring af Danmarks nationale energi

Medlemsstaterne skal senest den 30. juni 2023 sende deres udkast, mens de endelige ajourførte nationale energi- og klimaplaner skal foreligge et år efter. De nationale energi- og klimaplaner giver bl.a. Kommissionen et samlet overblik over, om EU er …

Kontakt Os