fett
Fett er en type beslektede kjemiske forbindelser som ofte fungerer som energilager. Fett dannes i cellene hos både dyr og planter.For mennesket og andre dyr er fettet særlig viktig som kilde til energi.I menneskers kosthold er …
Typehuse fra 1970''erne er blevet samleobjekter
1970''er-arkitekturen er blevet så populær, at nybyggede huse nu også begynder at have stilen. Her ses indgangspartiet til et moderne 70''er-hus, hvor det flade tag, udhænget, store glaspartier og samspillet mellem træ og mursten viser de …
Det danske sundhedsvæsen
Statsmagtens interesse for befolkningens sundhed går tilbage til i midten af 1700-tallet, hvor man begyndte at se en sund og rask befolkning som forudsætning for et lands rigdom. Måske netop fordi sundhedsvæsenet i dag er blevet så central en del af det danske velfærdssamfund, er det ofte til debat, når systemet fejler.
BBR oplysninger
I BBR-meddelelsen er det desuden beskrevet, hvornår boligen er bygget, hvilke tilbygninger der er, hvilke materialer der er brugt, hvordan boligen varmes op og meget mere. Disse BBR-oplysninger kan du bruge til at lære din egen bolig at kende eller til at få oplysninger om en bolig, du er interesseret i at købe.
Energilager til vindmøllestrøm bliver baseret på afløbsrens
Det er bygget i den rigtige størrelse, og vil sikre, at vi på sigt kan levere frekvensydelser og stabilitet som vi fx kender det fra kraftvarmeværker. ... Det gælder dog ikke i Vindinge, hvor der er fuld fart på udrulningen af fjernvarme. Allerede nu er de såkaldte Magnoliahusene, Toftebuen og Vindinge Skole koblet fuldt på den ...
Nyt salt-energilager skal bygges i Esbjerg » Energy Cluster …
Pilot-anlægget bliver det første af sin art i verden. Ifølge Ask E. Løvschall-Jensen er det planen at udrulle lageret i Danmark først, for så at lancere det som et produkt i …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Det svarer til en besparelse på næsten 100 km² solceller eller ca. 500 havvindmøller. Faktisk kan det meget vel være, at der også kan skæres hundredevis af millivolt …
Nyt salt-energilager skal bygges i Esbjerg » Energy Cluster …
"Udfordringen er, at natrium hydroxid er korrosiv, og det stiller store krav til materialevalg og konstruktion af heateren, når det flydende salt skal varmes op fra 350 °C til 700 °C. Vi er kommet langt med et design, som skal testes i kontakt med det flydende salt, så vi er klar til at levere en løsning til demonstrationsanlægget," siger Peter Munk, Technical Sales & …
Verdens første salt-baseret energi-lager skal bygges i Esbjerg
Ifølge Ask E. Løvschall-Jensen er det planen at udrulle lageret i Danmark først, for så at lancere det som et produkt i det globale marked. Demonstrationsanlægget i Esbjerg bliver vores …
Kongeskibet Dannebrog
Det afløste det forrige kongeskib hjuldamperen Dannebrog fra 1879. Skroget er bygget af stål i nittet konstruktion på et tværskibs spantesystem, skibet har klipperstævn og elliptisk hæk. Set udefra kan Kongeskibet deles i to sektioner: – foran skorstenen, hvor der er plads til besætningens underbringelse, laster og maskine.
Salt energilagring er tæt på gennembrud
Det samlede danske bruttoenergiforbrug i 2018 var 781 PJ, heraf var 12,5% elproduktion og 6,4% fra vindproduktion. ... Inden jeg går i detaljer med energilager, så er det værd lige at bemærke, hvorfor vi overhovedet er interesserede i energilager? ... så kunne alle danskere få et langt varmt bad på dage, hvor vinden blæser. Det er jo ...
Hvor lang tid tog det at bygge Børsen?
Hvor lang er Børsen? Børsen blev bygget som varebod med kaj til begge sider, hvor skibene kunne losse deres varer. Den fungerede som varebørs til op i 1800-tallet. Det 127 m lange bygningsværk i nederlandsk renæssance blev bygget for Christian 4. af Hans van Steenwinckel d.y.
Nyheder
I løbet af sommeren har Energy Cluster Denmark sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. Energy Cluster Denmark skal styrke innovationskraften indenfor alle energiområder fra energiproduktion og lagring til infrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling, og med helt friske tilsagn til seks nye …
Hvor smiler fager den danske kyst
Johannes V. Jensen skildrer "den danske kyst" sådan, som han forestiller sig landet set med en hjemvendende dansk-amerikaners øjne (7,1-4) – det land som er resultatet af generationers arbejde. Den danske identitet har rødder bagud, konkretiseret af vore fortidsminder: "Hvad hånden former er åndens spor" (6.1).
Se listen over København: Så mange boliger er der bygget
Se listen over København: Så mange boliger er der bygget i din bydel – eller der, hvor du gerne vil bo. Der skal bygges mere, hvis ikke boligpriserne skal fortsætte opad. Men der er stor forskel på, hvor i København de nye boliger skyder op. Her kan du se listen over, hvor der er blevet opført mere end 1.000.
Vand som energilager | Ingeniøren
en effektiv lavteknologisk løsning Af Hans Iversen Ingeniør og ejer af Polar Lab Vindmøller producerer som bekendt strøm som vinden blæser. Den nuværende løsning på dette problem er at sælge den overskydende effekt til udlandet. Dette system har to ulemper. For det første: Når man står i en situation hvor man skal have afsat en vare, har det naturligvis den …
Brintpiller som energilager
Det moderne samfund er bygget på pålidelig, enkel og billig adgang til energi. Uden strøm i stikkontakterne, varme i radiatorerne og brændstof til biler, busser, fl y mv. ville samfun-det slet ikke eksistere i den vante form. Derfor er det altid en stor nyhed, når olieprisen ændrer sig, for den pris påvirker netop samfundets
Energilager – Andel
Energilagring i sten er en billig og effektiv måde at gemme energi fra dage med masser af sol og blæst til dage, hvor efterspørgslen er større end produktionen. Det er dokumenteret i to danske innovationsprojekter på DTU Risø af henholdsvis Andel og Stiesdal Storage Technologies. I begge projekter er elektricitet blevet lagret som varme i ...
Kongeskibet Dannebrog
Dannebrog blev bygget på Orlogsværftet i 1931 og tjener som officiel og privat residens for den kongelige familie. ... Ved anløb af danske og udenlandske havne benyttes det overdækkede agterdæk til receptioner. ... Formålet er at følge, hvor mange besøgende vi har, og hvilke sider der er mest besøgte. Udløb: Op til 1.000 dage, ...
Sommerhusets historie | Historien bag de danske fritidshuse
Sommerhusboomet ramte først for alvor Danmark i 1960''erne og langt størstedelen af de sommerhuse, vi har i dag, er bygget i 60''erne. De mange sommerhuse, der blev bygget på den tid, er et symbol på det velstandsdanmark, der opstod, hvor den bredere middelklasse fik råd til et sommerhus.
Hvad er en præstegård? Læs om præstegårdenes …
150 danske præstegårde er fredet. De er især bygget i 1700-tallet plus enkelte i 1500- og 1600-tallet. De fleste i bindingsværk. I de senere år er der næsten ikke sket fredninger. En del præstegårde er erklæret …
Banebrydende energilager klar til brug i Esbjerg
Det nye, termiske energilager i Esbjerg er det første i MW-skala i verden. På sigt vil et kommercielt anlæg kunne opbevare grøn strøm i op til 700 grader smeltet hydroxidsalt i …
Fakta om Kongeskibet Dannebrog
Kongeskibet Dannebrog er navngivet af Dronning Alexandrine i København i 1931 og hejste kommando første gang den 26. maj 1932. Dannebrog blev bygget i 1931-1932 på Orlogsværftet i København, som afløser for det forrige kongeskib hjuldamperen Dannebrog fra 1879.
Fremtidens atomreaktor er lille – og kører måske på smeltet salt
Danske Seaborg er med fremme. Atomkraft kommer fremover fra små enheder, som skal være langt mere sikre end de gamle. De skal endda bruge radioaktivt affald til at skabe ny energi. ... Inden 2030 håber Seaborg at have bygget reaktorer nok til at kunne ... som kan sejles til eksempelvis Sibirien, hvor det er svært at komme frem. Efter 12 år ...
Det danske arbejdsmarked er skræddersyet til fremtidens forandringer
Den mest ustabile branche er hotel- og restaurationsbranchen, hvor hvert femte job hvert år nedlægges og oprettes i en anden virksomhed i samme kommune. Det er især ufaglærte, der oplever denne ustabilitet på deres jobmarked. Kapitel 3: Den danske model er den bedste vej ind i fremtiden
Energilagring
Jeg har set lidt mere på, hvordan man kunne forenkle de tekniske systemer, som skal bruges til at drive et termisk energilager. Som bekendt er lagring af elektrisk energi i form af varme i en stor dynge sand eller sten et godt bud på, hvordan energilagring på systemniveau kan udføres. Ved at bruge en varmepumpe til at oplade systemet, kan man opnå …
Øresundsforbindelsen
Øresundsforbindelsen er en fast kombineret bro- og tunnelforbindelse over Øresund mellem Danmark og Sverige (Amager og Skåne), der blev indviet 1. juli 2000.Forbindelsen består af Øresundstunnelen mellem Amager (ved Kastrup syd for København) og den kunstige ø Peberholm (syd for Saltholm) samt Øresundsbroen, en kombineret bjælkebro og skråstagsbro …
Nyt energilager skal opsamle grøn energi i varme sten
Læs også: Siemens bygger fuldskala ellager efter dansk idé Strømmen opvarmer kort fortalt luft, der blæses ind mellem stenene og opvarmer dem til 600 grader. Varmen kan derefter via en turbine og generator omsættes til strøm, når der er behov for det. Ifølge Seas-NVE kan mellem 30 og 41 procent af energien sendes videre til elnettet, mens en del af den …
Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
"Målet er at fastlægge, hvordan stenlagring bedst hjælper Danmark og Europas grønne omstilling. Ambitionen er at have et alternativ klar til opførelse på vind-øer og mange …
Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
Det er en af de store udfordringer i den grønne omstilling, og her er lagring af energi i sten et stærkt svar. Elektricitet fra varme sten. Potentialet i energilagring i sten er …
Holger Danske
Sagnet om Holger Danske har mange og lange aner næsten 1000 år tilbage. Første gang vi støder på Holger Danske (eller Ogier le Danois) er således i det franske Rolandskvad, La Chanson de Roland, fra 1060. Her er Holger Danske …
Hvor mange nye huse bliver der bygget i Danmark?
6 · Hvor mange huse bliver bygget i Danmark om året? Vi forventer, at antallet af nybyggeri af parcelhuse i 2022 bliver på 8.000, hvilket er samme niveau som i 2021 og derefter falder til 7.500 i 2023. ... Men gennem årene er de nye, danske huse blevet større og større, og i 2022 var den gennemsnitlige størrelse på et nybygget parcelhus oppe ...