Havmiljøloven
Såfremt der i denne lov eller i regler, der udstedes i medfør af denne lov, stilles krav om anvendelse af bestemte systemer og anlæg, skal disse være godkendt for så vidt angår danske skibe af erhvervs- og vækstministeren eller den, som ministeren bemyndiger dertil, for så vidt angår danske platforme af energi-, forsynings- og klimaministeren eller den, som ministeren …
Solceller og grundvandsbeskyttelse
Solceller og grundvandsbeskyttelse. Etablering af solceller og anden vedvarende energi er en vigtig del af den grønne omstilling. Miljøstyrelsen ønsker her at vejlede om, hvilke forhold og hvilken lovgivning der skal tages i betragtning, når der opsættes solceller inden for områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD).
BEK nr 654 af 19/05/2020, Miljø
1) Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører dele af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/147/EF af 30. november 2009 om beskyttelse af vilde fugle (fuglebeskyttelsesdirektivet), EU-Tidende 2010, nr. L 20, side 7, som ændret ved Rådets direktiv 2013/17/EU af 13. maj 2013 om tilpasning af visse direktiver vedrørende miljø på grund af …
Beskyttelse af sundhed og miljø mod persistente organiske miljøgifte
HOVEDDOKUMENT. Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2019/1021 af 20. juni 2019 om persistente organiske miljøgifte (omarbejdning) (EUT L 169 af 25.6.2019, s. 45-77). TILHØRENDE DOKUMENTER. Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2008/98/EF af 19. november 2008 om affald og om ophævelse af visse direktiver (EUT L 312 af …
Afdeling for Miljø og Råstoffer
Afdelingen rådgiver Grønlands Selvstyre om beskyttelse af det arktiske miljø i forbindelse med udnyttelse af undergrunden. Formålet med rådgivningen er at sikre, at landets råstoffer kan kortlægges og udnyttes forsvarligt og bæredygtigt, samtidig med at de levende ressourcer og dermed det traditionelle fødegrundlag for befolkningen ikke belastes.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Hvor et batteri opbevarer den elektrokemiske energi i sine elektroder gør et RFB det i lagertanke, der kan gøres arbitrært store uden nødvendigvis at være ret dyre. Derfor er …
WWF: Sådan beskytter vi havet
Havet er hjem for myriader af fantastiske natur- og dyrearter, men vi har de sidste 100 år udnyttet disse og deres hjem uden omtanke. Vores udnyttelse af havet er accelereret voldsomt gennem de sidste mange årtier, og …
LBK nr 5 af 03/01/2023, Miljø
De ændringer, der følger af § 1, nr. 49 og 53, i lov nr. 807 af 9. juni 2020 om ændring af lov om miljøbeskyttelse (Implementering af affaldsdirektivets minimumskrav til eksisterende udvidede …
§ 3-beskyttede naturtyper
Miljøstyrelsen har opgjort kommunernes administrationspraksis af § 3-beskyttede natur for 2016. Denne opgørelse kan findes her. Administrationspraksis af Nbl § 3; Græsning og naturpleje. Her findes information om omfanget og kvaliteten af det plejekrævende areal i Danmark. Der er også her, du kan få mere at vide om metoder og erfaringer ...
Styring af fremtiden: Udforskning af elektrokemiske …
Disse individuelle celler indeholder de elektrokemiske reaktioner, der lagrer og frigiver elektrisk energi. Valget af batterikemi afhænger af de specifikke anvendelseskrav, såsom energitæthed, strømkapacitet og cykluslevetid. 7. Batterimoduler: Batterimoduler består af flere indbyrdes forbundne battericeller. De giver en standardiseret og ...
Miljøkonsekvensvurderinger
Miljøvurderinger gennemføres for at undersøge miljøeffekten af byggeprojekter og andre projekter med det formål at sikre en høj grad af miljøbeskyttelse. Assessment of plans, programmes and …
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse1) Herved bekendtgøres lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 100 af 19. januar 2022, med de ændringer, der følger af lov nr. 373 af 28. marts 2022, lov nr. 374 af 28. marts 2022, lov nr. 575 af 10. maj 2022, § 1, nr. 1-3, nr. 5-9, nr. 10 (delvist), nr. 11-13 og nr. 15, i lov nr. 898 ...
Europa-Parlamentet kræver bindende mål for beskyttelse af biodiversitet
De gentager deres opfordring til, at mindst 30% af EU''s land- og havområder skal være beskyttede områder senest i 2030, og at mindst en tredjedel af disse områder, herunder alle de resterende primær- og urskove i EU, bør gives yderligere beskyttelse. I forbindelse med fastlæggelsen af nationale mål bør der tages højde for forskelle med hensyn til geografisk …
Grundvandsbeskyttelse
Dansk grundvandspolitik har udgangspunkt i princippet forebyggelse frem for rensning. Det betyder, at vi beskytter vores grundvand mod forurening. Det gør vi, fordi vi bruger grundvandet til drikkevand, og vi ønsker, at vores drikkevand skal produceres fra renest muligt grundvand. Vi beskytter også grundvandet, fordi det leverer vand til vores åer og søer, som vi ønsker, skal …
eLov
Lov om miljøbeskyttelse Lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 1093 af 11. oktober 2024, som ændret ved lov nr. 45 af 23. januar 2018, lov nr. 807 af 9. juni 2020, lov nr. 898 af 21. juni 2022 og lov nr. 745 af 13. juni 2023.
Klimatilpasning
Beskyttelse af Danmarks Vestkyst. Det foreslås, at der afsættes godt 1 milliard kroner til sandfodring (i perioden 2025-2029), som skal beskytte store dele af den jyske vestkyst. Formålet med sandfodringen er at opretholde kystlinjen, og forhindre gennembrud af sanddiger og klitter, så baglandet er beskyttet mod oversvømmelse. Faktaark 3
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse1) Herved bekendtgøres lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 681 af 2. juli 20192). Den ændring, der følger af § 1, nr. 2, i lov nr. 45 af 23. januar 2018, er ikke indarbejdet i denne lovbekendtgørelse, da tidspunktet for ikrafttræden af denne ændring fastsættes af ...
Gassensorer til elektrokemiske energilagringskraftværker
Gassensorer til elektrokemiske energilagringskraftværker Den kinesiske nationale standard GB/T 42288-2022 "Sikkerhedsbestemmelser for elektrokemiske energilagringskraftværker" inden for energilagring blev officielt udgivet med godkendelse fra statens administration for markedsregulering og vil blive officielt implementeret den 1. juli i år .
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse1) Herved bekendtgøres lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 5 af 3. januar 2023, med de ændringer, der følger af § 1, nr. 10 (delvist), i lov nr. 898 af 21. juni 2022, § 1, nr. 2-6 og nr. 8-19, i lov nr. 745 af 13. juni 2023 og § 32 i lov nr. ...
Vi har brug for en samlet plan for grundvandet
Et af de store problemer er, at vi ikke ved nok til at foretage konkrete risikovurderinger af biociders effekt på grundvandet. Danske Vandværker foreslår: En national handleplan med fokus på at afdække konsekvenser for drikkevandet; At der nedsættes en biocid-task-force på tværs af myndigheder og med involvering af vand- og byggesektoren
Fjernelse af iltbobler øger stabiliteten af keramiske elektrokemiske ...
I en artikel i det højtrespekterede videnskabelige tidsskrift Nature Materials beskriver forskere på DTU, hvordan de har elimineret en af de største hindringer for at bruge …
Forslag til ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet i den ...
Det bemærkes, at Inatsisartutlov nr. 15 af 8. juni 2017 om beskyttelse af havmiljøet, som gælder for havområdet, der strækker sig fra kysten og ud til 3 sømil fra land, allerede indeholder en tilsvarende hjemmel, som ligeledes forventes brugt til at udstede en bekendtgørelse med nærmere regler om HFO-forbuddet. Der er derfor ikke behov ...
LBK nr 1033 af 04/09/2017
De ændringer, der følger af § 1, nr. 3-11 i lov nr. 463 af 15. maj 2017 om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om miljøbeskyttelse og lov om sikkerhed til søs (Implementering af dele af Hongkongkonventionen), er ikke indarbejdet i denne lovbekendtgørelse, da de endnu ikke er trådt i kraft. ...
Miljøkemikere: Grundvandsparker skal beskytte mod alle
Grundvandsparker skal ses i et bredere perspektiv, for de kan opfylde mange højt prioriterede mål for fremtidens miljø, natur og sundhed. Men for at at det skal lykkes, er man nødt til at regulere den generelle brug af kemikalier i de fredede arealer, skriver fem miljøforskere fra Københavns Universitet.
Forskere: Skovproduktion må vige for truede arters beskyttelse
Af Bo Jellesmark Thorsen m.fl. (se dokumentationsboks) Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, Københavns Universitet. Regeringen har bedt om forslag til en natur- og biodiversitetspakke, og der er indkommet flere hundrede.. Desværre er der forslag fremme, der skaber unødvendig usikkerhed om noget af den viden, der udgør en del af grundlaget for en …
Beskyttede naturområder
EU arbejder med at stoppe forringelser af den biologiske mangfoldighed. Ét af de vigtigste midler til at opfylde denne målsætning er Natura 2000-direktiver. Habitat- og fuglebeskyttelsesområderne under Natura 2000 danner tilsammen et økologisk netværk af beskyttede naturområder gennem hele EU. Natura 2000 – beskytter natur i hele Europa
Ny rapport: Muligt at beskytte 30% af Danmarks natur
For at nå op på 30% af landarealet har forskerne peget på de landbrugsarealer, som bedst kan bidrage som buffer omkring vigtige naturområder eller som kan sammenkæde værdifulde naturområder, i større geografiske enheder. Forslagene til udpegning fokuserer på de landområder, som er vurderet til at være vigtige for sårbare arter i ...
Energi, klimaindsats og miljøbeskyttelse
Energi, klimaindsats og miljøbeskyttelse EU''s politikker beskytter miljøet og mindsker risiciene for klimaet, menneskers helbred og biodiversiteten. Den europæiske grønne pagt sigter mod at …
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Grøn strøm kan ved hjælp af elektrolyse omdannes til brint, som kan bruges direkte eller omdannes tilbage til strøm. Det sikrer, at vi også har grøn strøm, når solen ikke …
Beskyttelse af § 3-naturtyper
Natura 2000 områderne består af habitat- og fuglebeskyttelsesområder, samt Ramsarområder (internationalt beskyttede vådområder). Områderne har til formål at bevare og beskytte naturtyper og vilde dyre- og plantearter, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene De enkelte medlemslande forpligter sig til at udarbejde ...
Energilagring som motor for omstilling til bæredygtig energiforsyning
Der bør etableres nye saltkaverner til lagring af H2, O2 og CO2 som grundlag for: 1. Brug af højtrykselektrolyse eller brændselsceller til at omdanne (billig) elektricitet til H2 og …
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse
2, i lov nr. 898 af 21. juni 2022 om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om Forsyningstilsynet. Den ændring, der følger af § 1, nr. 10 (delvist),2) i lov nr. 898 af 21. juni 2022 om ændring af lov om miljøbeskyttelse og lov om Forsyningstilsynet (Nye rammer for kommunal behandling af affald egnet til
Inatsisartutlov nr. 9 af 22. november 2011 om beskyttelse af miljøet
2) Begrænsning af forurening fra spildevandsanlæg, forbrændingsanlæg, dumpe, deponier med videre, samt om indretning, drift, vedligeholdelse og bortskaffelse af sådanne anlæg. 3) Renhedsgraden af og tilsætning af stoffer til brændstoffer, der anvendes til opvarmning af bygninger eller drift af transportmidler og maskiner.
Høringssvar: til lovforslag vedr. beskyttelse af de boringsnære ...
Det gælder også natur, fx genopdyrkning af engarealer, der har vokset sig ud af naturbeskyttelseslovens §3. Der er behov for at se på den potentielle udnyttelse af arealet og overveje tinglysning for beskyttelse. Det fremgår ikke klart af forslaget, at de oprindelige beskyttelsesaftaler opretholdes for evig tid.
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse
Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse1) Herved bekendtgøres lov om miljøbeskyttelse, jf. lovbekendtgørelse nr. 48 af 12. januar 2024, med de ændringer, der følger af § 2 i lov nr. 322 af 2. april 2024, lov nr. 323 af 2. april 2024 og § 2 i lov nr. 677 af 11. juni 2024. De ændringer, der følger af § 2 i lov nr.
Elektrokatalyse kan sikre grøn omstilling
Grafikken viser elektrokemisk konvertering af vand, CO 2 og kvælstof til mere værdifulde produkter (brint, kulbrinter, oxygenater og ammoniak) vha. vedvarende energikilder. Kombinationen af teoretiske og eksperimentelle undersøgelser giver indsigt i elektrokemiske …