Klimaprogram 2023: Regeringen vil bygge vejen til 2025
Klimaprogram 2023 viser, at Danmark har reduceret udledningerne med 49,3 pct. i forhold til 1990, svarende til at Danmark siden 1990 er nået knap 99 pct. af vejen til at indfri 2025-målet. Regeringen har præsenteret tiltag, der kan indfri målet. I 2030 vil vi producere mere grøn strøm og grøn gas, end vi forbruger.
Økonomisk og organisatorisk analyse af el-lagres rolle i det ...
form af brint gennem elektrolyseanlæg, til elektrokemisk energi i batterier, til gravitationsenergi i vandkraftværkers reservoirer eller ved, at komprimere lift i tryklufttanke. Når der i almindelig tale snakkes om el lagring, er det disse former for konvertering af …
Stationære batterier til lagring af sol
– kræver nye billige materialer med lav miljøpåvirkning Verden over forskes der intensivt i nye, billige vandige batterier til lagring af strøm fra vindmøller og solceller. To af de stoffer, der forskes i, er organiske antrakinoner som anode og uorganiske ferrocyanider som katode. De har begge vist lovende resultater. Læs originalartiklen her Artiklen har været […]
270 mio. kr. til CO2-lagring i Nordsøens oliefelter
To projekter åbner ballet for CO 2-lagring i Nordsøens danske oliefelter r er givet 197 mio. kr. til Project Greensand, med INEOS Oil & Gas Danmark som hovedansøgere, og 75 mio. kr. til Projektet Bifrost med TotalEnergies som hovedansøger.. De to projekter, der skal lave CO 2-lagring i danske oliefelter Harald og Nini, har netop modtaget samlet 272 mio. kr. i …
Daces.dk
DaCES skal være med til at udvikle fremtidens grønne brændstoffer 16. december 2021 ESTECH modtager EUDP-bevilling til kombineret ... næste udfordring, nemlig energilagring på grund af dets intermitterende karakter. I Topsoe er …
Stort EU-projekt udvikler teknologier til CO2-fangst
Udgivet d. 26.04.2021 Stort EU-projekt udvikler teknologier til CO2-fangst I et nyt fireårigt internationalt innovationsprojekt er Aalborg Portland gået sammen med partnere fra Danmark, Holland, Storbritannien, Rumænien, Grækenland, Kina …
CCUS-projekt 2020
Som en del af en prioriteret indsats for fangst, lagring og anvendelse af CO₂ (CCUS) i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet blev GEUS i 2020 tildelt en projektbevilling til forskningsinitiativer, der skal skabe et større grundlag af viden om de tekniske muligheder for CCUS i Danmark. GEUS ledede forskningsinitiativerne, der bl.a. også inddrog Energistyrelsen, …
Nordjysk projekt skal være med til at sikre energi i Europa
Bragt i Energy Supply den 26. november 2021 Af Søren Bjerregaard Pedersen, direktør for Hydrogen Valley En fed knappenål er netop stukket ind på EU-kommissionens kort over, hvordan forsyningen af energi skal sikres i et fremtidigt Europa. Green Hydrogen Hub ved Hobro er blevet optaget på kommissionens liste over "projekter af fællesinteresse for Europa",
Solceller – og lagring af elektricitet – Et Elforsk-projekt
Simpel økonomiberegning pr kWh lager Varmt vand Batteri Betongulv Størrelse 200 liter 5 kWh 100 m2 Udnytteligt el-optag pr. cyklus kWh 3 kWh 4 kWh 15 kWh Ekstra investering pr. kWh lager kr. 1.333 kr. 5.000 kr. 267 kr. Levetid år 15 år 12 år 30 år Antal årlige cykler 250 cyklus 250 cyklus 150 cyklus Total cykler i levetid 3.750 cykler 3000 cykler 4.500 cykler
GEUS er del af et nyt, internationalt projekt om CO₂-fangst og
Det undersøger, hvordan innovation inden for elektrokemisk drevet CO 2-lagring og –konvertering kan kombineres med sikker transport og/eller lagring gennem økonomisk bæredygtige netværk og klynger med særlig fokus på interaktionen mellem lokalsamfund og …
GEUS er med i to EUDP-projekter om CO2-lagring
Ved Carbon Capture and Storage (CCS) fanges CO 2 typisk i forbindelse med udledningen, og så transporteres den gennem rør eller med skib til et egnet sted, hvor den kan pumpes ned i undergrunden.. Et egnet reservoir i undergrunden består f.eks. af sandsten, som har mange forbundne porerum, som CO 2 ''en kan fordele sig ud i. Henover skal der være et …
Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
20. april 2021 Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten ... behov for lagring af vedvarende energi", siger CEO Glenda Napier, Energy Cluster Denmark. ... FAKTA OM ANDELS RISØ-PROJEKT I perioden fra 2016 til og med 2019 gennemførte Andel, i samarbejde med DTU, AU, Energinet, Rockwool, Dansk Energi og EUDP et ...
CCS – fangst og lagring af CO2
Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer Energistyrelsen administrerer udbud af tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 i den danske undergrund. Der foretages samtidig jævnligt høringer af borgere, erhvervsliv, kommuner og andre myndigheder i takt med at nye, potentielle områder for CO2-lagring miljøvurderes.
Et omkostningseffektivt storskala energi til energi lager
GridScale konceptet dækker både 8-18 timers behovet for dag-til-dag udjævning af solenergi og de 3-7 dages lagring, som vindenergi har brug for til at udjævne lavvindsperioder. ... hvor der er behov for lagring af vedvarende energi. Key figures. Periode: 2021 - 2024. Bevillingsår: 2020. Egen finansiering: 13,96 mio. Støttebeløb: 21,43 ...
Energilagring som vejen til 100% fossilfrihed. Vær med når …
Hvordan ser forholdet mellem sektorkobling, energilagring og udbygning af vedvarende energi i form af vind- og solkraft ud? Er det overhovedet realistisk at omstille til et …
GEUS deltager i projekt om risikovurdering af CO2-lagre
Med CO 2-fangst og -lagring (CCS) i hastig fremmarch verden over er der et stigende behov for at kunne lave pålidelige vurderinger af lagringsmuligheder i storskala.En af de væsentligste usikkerheder er, hvordan et muligt CO 2-lager vil reagere på nedpumpningen af CO 2 og dermed risikoen for lækager. I et nyt internationalt projekt med navnet SHARP Storage ønsker forskere …
Nyt projekt: Flowbatterier kan være en del af energi-lagrings-løsningen
Et nyt projektkonsortium bestående af Nordisk Energirådgivning, Dansk Energirådgivning, Inter Terminals, Hofor Vind og Skanda har med støtte fra EUDP sat sig for at undersøge nogle af mulighederne for ellagring i stor skala. Parterne har fundet frem til en effektiv el-lagringsløsning som involverer flow-batterier. Elektrokemisk væske
Tilladelser til CO2-lagring i undergrunden: Hvad er status?
Med vedtagelsen af lovforslag L 137 den 19. maj 2022 vil der blive indsat en bestemmelse i undergrundslovens § 23 x, der giver klima-, energi- og forsyningsministeren bemyndigelse til at fastsætte regler om en særskilt tilladelsesordning for geologisk lagring af CO2 på under 100 kilotons med henblik på forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og …
Anbefalinger til implementering af sektorkobling
Dansk Industri og Dansk Energi har været involveret i en samskabende proces, hvor vi blandt andet har gennemført hackathons med over 60 deltagere på tværs af virksomheder, energi og forsyningssektorer og myndigheder i december 2020 og januar 2021. Vi er klar til at fortsætte det store engagement med
CCS-udbud og anden støtte til udvikling af CCS
Høring: Indkaldelse af idéer til miljøkonsekvensrapport for Jammerland Bugt Kystnær Havmøllepark; Offentlig høring af National Energi- og Klimaplan til EU; Offentlig høring af bekendtgørelse for pilot- og demonstrationsprojekter for lagring af CO2 i Nordsøen med tilhørende miljørapport; Offentlig høring af miljøkonsekvensrapport mv ...
Nyt projekt: Flowbatterier kan være en del af energi-lagrings …
Parterne har fundet frem til en effektiv el-lagringsløsning som involverer flow-batterier. Elektrokemisk væske. Flowbatteri-teknologien går ud på, at energien fra sol og vind …
Elektrokemisk: En Dybdegående Forklaring og Information
Elektrokemisk er et adjektiv, der bruges til at beskrive noget, der involverer både elektriske og kemiske processer. Det refererer til brugen af elektrisk strøm til at initiere eller styre en kemisk reaktion. ... Elektrokemiske systemer som batterier og brændselsceller spiller allerede en vigtig rolle i lagring og frigivelse af elektrisk ...
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
For lagring af el over længere tid, i flere dage, er Redox Flow Batterier (RFB) en lovende teknologi. Et RFB er en slags kombineret elektrolysecelle/brændselscelle men hvor …
Ny aftale skal sikre anlæg til CO₂-fangst og lagring i drift i 2025
En køreplan for fangst, transport og lagring af CO 2 er anden del af den samlede strategi for fangst og lagring af CO 2.Første del kom i juni. Aftalen lægger op til at udmønte tilskudspuljen på 16 mia. fra Klimaaftalen for energi og industri fra 2020 over to gange til udvikling af fangst, transport, lagring og anvendelse af CO 2.; Midlerne udmøntes på den korte …
ENERGI n Redox flow-batterier til energilagring
Projektet "DanKoBat" har til formål at udvikle en fremtidig generation af billige stationære redox flow-batterier til lagring af vedvarende elektricitet, der vil reducere omkostningerne ved ellagring.
Ny opfindelse kan sikre mere effektiv lagring af grøn energi
Ny opfindelse kan sikre mere effektiv lagring af grøn energi. ... på DTU er der blevet udviklet en ny og langt mere effektiv måde at konvertere energi fra vindkraft og solceller til eksempelvis lagring i et batteri. ... En anden væsentlig del af projektet var at undersøge muligheden for at inkludere målemetoden elektrokemisk impedans ...
Den danske stat støtter innovativt CCS-projekt ...
Esbjerg, 13. December 2021 – Det nyligt oprettede CCS-partnerskab bag Projekt Bifrost er glade for at kunne offentliggøre, at projektet har modtaget 75 mio. kroner i støtte via en ansøgning til det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), som er en offentlig tilskudsordning. Projektet har modtaget det ansøgte beløb, hvilket skal bruges til at udvikle og …
Elektrokemisk: En Dybdegående Forklaring – Hjort & Rings …
Anvendelser af elektrokemisk energi. Elektrokemisk energi har mange praktiske anvendelser. Det bruges i batterier til at lagre og frigive elektrisk energi. Brændselsceller udnytter elektrokemiske reaktioner til direkte at omdanne kemisk energi til elektricitet. Elektrokemisk energi bruges også i elektrolyseprocesser til at producere brint ...
Energi lagring
Energi lagring biegga 2021-05-21T12:50:44+00:00. Energirådgivning Bygherrerådgivning ... hvori en elektrolyt indeholdende et eller flere opløste elektroaktive elementer strømmer gennem en elektrokemisk celle, der reversibelt omdanner kemisk energi direkte til elektricitet. ... Pris på batteri vil nok komme på 50 til 65% af nuværende ...
Frontløber inden for lagring af grøn energi vil investere 500 mio.
Frontløber inden for lagring af grøn energi vil investere 500 mio. kr. på Hirtshals Havn. ... Samtidigt er projektet med til at understøtte vores store projekt om at skabe et Smart Energi System, hvor overskudsenergi genanvendes i industrielle symbioser, på Hirtshals Havn samt CCUS-projektet Greenport Scandinavia, siger CEO Steen Harding ...
Nyt projekt: Flowbatterier kan være en del af energi-lagrings …
Det er en vigtig brik i den grønne omstilling, men ifølge Kristian Hegner, ingeniør og medejer i Nordisk Energirådgivning, er det afgørende, at der indbygges lagerkapacitet i …
Danmark skal være førende inden for Power-to-X
Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 5, 2021 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Projektet "DanKoBat" har til formål at udvikle en fremtidig generation af …
Verdenspremiere på lagring af grøn energi sker i Esbjerg
Verdenspremiere på lagring af grøn energi sker i Esbjerg. Erhverv 25. april 2024 ... EU-midler til videreudvikling og bidraget til at få teknologien fra Moss-projektet testet i større skala i et EU-projekt – bl.a. med partnere fra Polen, hvor mange kulkraftværker skal omstilles. ... at områdets stærke kompetencer indenfor energi har ...
Politisk aftale sikrer 850 mio. kr. til udvikling af fremtidens grønne ...
Danmark skal være med helt fremme, når det kommer til udviklingen af fremtidens grønne brændstof-løsninger. En stærk transportsektor, en stor produktion af vedvarende energi, et robust forskningsmiljø og en lang tradition for at samarbejde på tværs betyder, at dansk erhvervsliv har et stort potentiale for at bidrage til udviklingen af grønne …
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med …
Som forsker ved National Renewable Energy Laboratory arbejder jeg sammen med den amerikanske regering og det private erhvervsliv for at udvikle teknologier til lagring af vedvarende energi. I en nylig rapport …
Geologisk lagring af CO₂
Udledning af CO₂ fra menneskelig aktivitet er en vigtig årsag til drivhuseffekten, som påvirker Jordens klima. Fangst og lagring af CO₂ anbefales af FN''s klimapanel og det danske klimaråd som et væsentligt bidrag til at opnå de CO₂-reduktioner, der er nødvendige for at bremse klimaforandringerne. På engelsk betegnes dette Carbon Capture and Storage (CCS).