Teslas nye energilager vil tvinge batteriprisen helt i bund
Præsentationen af et ellager baseret på lithium-ion-batterier kan sætte fart på prisudviklingen. Det vurderer amerikanske analytikere, efter at Tesla Motors'' Twitter-glade formand, Elon Musk, natten til fredag præsenterede virksomhedens nye Powerwall: et nyt energilager til hjemmebrug.
Tørken spreder sig hastigt i Danmark: Sådan håndterer du den
Hvad er status på tørken herhjemme? ... at tørken kommer til at dominere sommermånederne i Danmark, siger Mikael Scharling. Sidste år nåede sommeren op på 800 solskinstimer. Det er 30 timer mere end i 1947, der ligger på andenpladsen. ... men er nu i gang med at udvikle et særligt brandfareindeks, som de også har i landene omkring os ...
Energiselskab tester sten-energilager i skala 1:3000
Seas-NVE''s energilager er – ligesom Gridscales energilager-konceptet, som vi for nylig har skrevet om – også er stenlager, hvor en velegnet stenart, her diabas, gemmer overskydende vindmøllestrøm som varme, der …
Hvad truer Danmark? Få overblikket her
I tredje afsnit gæstede Altinget Arktis'' redaktør, Andreas Krog, studiet for at fortælle om, hvad Danmark laver i Arktisk Råd, og hvordan relationen til Grønland er udfordret. Senere gæstede seniorforsker ved DIIS Flemming Splidsboel Hansen studiet for at tale om situationen mellem rådsmedlemmerne, hvor blandt andre Rusland sidder med om bordet, og hvor Kina har status …
Brintbiler gør stærkt comeback
Det er da også på dette område, at der for tiden sker mest i europæisk bilindustri. Både Renault og Stellantis er på vej med brintdrevne varevogne. Stellantis er ved årsskiftet 2021/2022 klar med brint-udgaver af Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Opel Vivaro. Der er ingen oplysninger om, at Toyota får en brintudgave af Proace.
Deepfake
Deepfake er et begreb, der er blevet brugt en del i de senere år – både på de social medier og på traditionelle nyhedsmedier. Selvom det er helt nyt, har det nemlig allerede stor indflydelse og kan få uoverskuelige konsekvenser for vores samfund og demokrati, som vi kender det i dag.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Forskning og udvikling kan bringe Danmark i front Eftersom både batterier, RFB og Power-to-X i global sammenhæng skal implementeres på terawatt skala - dvs. 1000 GW …
Regeringen vil flytte sundhedsvæsenet tættere på med ny reform
Det skal bl.a. ske gennem en lægereform og en ny national sundhedsplan, der skal være med til at sikre en bedre og mere retfærdig fordeling af sundhedspersonale og økonomi på tværs af Danmark. Det er desværre sådan i dag, at der er færrest læger de steder i Danmark, hvor der er flest syge.
Hvad er Lean? [Artikel + Video]
Hvad er så "den mindst mulige indsats"? ... Vores tal viser, at vi i Danmark ligger på 59% i produktionen (på niveau 1 og 2) og 74% i administrative processer (niveau 1 og 2) (tal opdateret i 2021). Er Lean en god business …
Danmark bliver en ø rigere: verdens første energi ø etableres 80 …
Med en bred politisk aftale er rammerne for energiøen i Nordsøen nu på plads. Dermed er en hjørnesten i den grønne omstilling lagt og danmarkshistoriens største anlægsprojekt et …
Forside | Kritisk Infrastruktur
Vi er et branchefællesskab, der formidler direktiver og sikkerhedsstandarder vedrørende kritisk infrastruktur i en dansk kontekst og tilbyder sikkerhedsløsninger til virksomheder og institutioner. Vi fokuserer på cybersikkerhed, fysisk sikkerhed og beredskabstræning og hjælper med at opfylde kravene i NIS2, CER, og ISO27001-standarderne. Vi tilbyder også OT-sikkerhed, drone …
Nye batterier på vej: Forskere vil fjerne udskældt råstof fra ...
Men udfordringen er stadig, at energitætheden er lavere, så batteriet er tungere, og det kan betyde, at man får svært ved at øge rækkevidden betydeligt.« I en længere artikel på det amerikanske medie CNBC har professor og materialekemiker Shirley Meng tidligere luftet samme pointe om litium-jernfosfat batterier, i forbindelse med at Tesla annoncerede at de vil …
Hvad er biodiversitet?
Derfor er bevarelse af biodiversitet ikke kun et spørgsmål om at skabe gode betingelser for flest mulige naturtyper og arter. Det er også et spørgsmål om hvilke naturtyper og arter, vi skal bevare. Arter og deres beskyttelse. Det skønnes, at der lever cirka 35.000 forskellige plante- …
Hvad vil partierne med klimaet? Her er overblikket
Socialdemokratiet vil investere i en ny, grøn fremtidsfond, hvor der skydes 20 milliarder kroner ind som en grundkapital. Fonden skal medvirke til, at der på globalt plan løses de udfordringer, som klimakrisen og den voksende verdensbefolkning skaber, herunder sikre udbredelse af vedvarende energi, lagring og bedre anvendelse af energi, adgang til rent vand …
Stort potentiale i at udvikle nyt bæredygtigt brændstof
Stort potentiale i at udvikle nyt bæredygtigt brændstof ... Et innovationsprojekt med i alt 17 partnere fra Danmark og andre europæiske lande har modtaget over 30 mio. kr. fra Innovationsfonden til at bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering. ... "Der er et stort potentiale i at udvikle ...
Fakta om solenergi
Der er et stort potentiale for at udnytte solens energi i Danmark. Samtidig er omkostningerne forbundet med at producere el fra solceller faldet markant over de seneste år, og solceller er nu en af de mest omkostningseffektive og konkurrencedygtige måder at producere elektricitet på.
Nyheder
I et nyt projekt vil fem sjællandske virksomheder udvikle teknologier, der med fokus på sidestrømme og CO2 kan gøre produktion af brint og grønne brændsler billigere. Det sker blandt andet med opførslen af et elektrolyseanlæg hos Kalundborg Forsyning.
Virksomhed mener at have knækket koden til at lagre grøn energi
På Esbjerg Havn har virksomheden Hyme Energy netop åbnet et nyt såkaldt termisk energilager, som er det første af sin slags i Danmark. Jeg tror, det her bliver fremtiden …
Innovation er et mindset og begynder med os selv
Når forskere og iværksættere går sammen om at udvikle et energilager, der er så smart, at andre lande er interesserede i at købe det, så forvandler de sten til brød, om jeg så må sig. De bidrager til dansk økonomi og skaber vækst. Men de er …
Danmark er nærmere klimamålet end først antaget
"Vi er kommet langt på bare ét år og vi er kommet længere end først antaget. Det er godt nyt – ikke mindst for klimaet. Bredt samarbejde i Folketinget har skabt et solidt grundlag. Det betyder ikke, at vi hviler på laurbærerne. Vi arbejder videre for at finde reduktioner på vej mod et klimaneutralt samfund.
Fremtidens fødevarer er grønne og fra Danmark
Danmark producerer verdens bedste fødevarer. Hvad end det er ost, kød, mælkepulver, korn og foderstofprodukter, græsfrø, tomater og meget mere, er Danmark blandt verdens absolutte bedste. Samtidig understøtter fødevareklyngen 125.000 arbejdspladser, og hele fødevareklyngens vareeksport er knap 170 mia. kr.
Velfærdsstatens udvikling i Danmark
Det er dog utvivlsomt, at reformen betragtes som en milepæl i udviklingen af den danske velfærdsstat, og at dens udarbejdelse og gennemførelse er tæt knyttet til den socialdemokratiske minister K.K. Steincke. Steincke var stærkt optaget af spørgsmålet om sociale rettigheder frem for tildelelse af ydelser med baggrund i medlidenhed.
KF24: Klimamålet for 2030 er rykket tættere på
Sektorernes bidrag til udledning er forskellige. I KF24 forventes det, at energisektorens udledninger næsten er væk i 2030, og at industriens udledninger reduceres løbende. Landbruget efterfulgt af transportsektoren er derfor de sektorer, der skønnes at stå for den største andel af udledningerne i 2030.