Klar vinder i energilagring: Pumpekraftværk i lukket kredsløb …
Hvad er forudsætningen for det tal. Der er jo en kæmpeforskel, måske faktor 100 eller 1000 på situationen, hvor man allerede har etableret et vandkraftværk mellem to …
Rapport om energilagring: Teknologier, der hjælper Danmark mod ...
I perioder vil vi få mere vedvarende energi, end vi umiddelbart kan bruge. Brintproduktion er en del af løsningen for at nå i mål med den grønne omstilling, og i Gas …
Energilagring kan blive en dansk styrkeposition
Batterier (med eller uden solceller) er sammen med termisk lagring, Power-to-X og systemintegration nogle af de elementer, Dansk Center for Energilagring beskriver i en ny rapport, ''Status Styrker Synenergi'', der giver 17 anbefalinger til en større dansk satsning på energilagring som nødvendige brikker i den grønne omstilling frem mod et klimaneutralt samfund.
Atomkraft uheld – hvad har vi lært
Ved Tremilleøen i 1979 og den tredobbelte Fukushima reaktornedsmeltning i marts 2011 [3], var effekten af stråling på folkesundheden er så lille, at den ikke kostede nogen menneskeliv fordi meget lidt slap ud. Ingen forventes på langt sigt. Tjernobyl er fortsat det eneste uheld med målbare sundhedseffekter fra stråling.
Geotermisk energi
Den gennemsnitlige CO2-udledning fra geotermiske kraftværker svarer dog kun til fem procent af CO2-udledningen fra konventionelle kulfyrede kraftværker. Vulkansk aktivitet Der er varme i undergrunden over hele kloden, men der er …
Hvad er Power-to-X?
Samtidig har vi store ressourcer inden for vedvarende energi (VE). Resten af Europa har også fået øjnene op for grøn brint og PtX, og der opstår store markeder i vores nabolande. Derfor er der store erhvervs- og eksportpotentialer i PtX-området for Danmark. Video: Bliv klogere på, hvad PtX er, og hvad det kan bruges til i fremtiden
Power-to-X er fremtiden (Tema om CO2 -problem og ressource)
En helt central komponent i power-to-X-tankegangen er, at den energi, som går ind i elektrolysen, er overskudsenergi. I Danmark har vi som eksempel ofte overskud af elektricitet fra vindmøller. Det sker ikke overraskende på dage med meget vind, og på de dage forsøger vi at sælge vores overskudselektricitet til vores nabolande.
Energilagring kræver plads og penge | Klimarealisme.dk
I Danmark har vi slet ikke mere den nødvendige backup-kapacitet, da mange kraftværker er blevet nedlagt. I stedet trækker vi på nabolandenes kapacitet, baseret på vand-, kul-, gas- eller atomkraft.
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
Men når solen ikke skinner, vinden ikke blæser, og de traditionelle kraftværker ikke længere er i drift, hvad gør vi så? Det er en af de store udfordringer i den grønne omstilling, og her er lagring af energi i sten et stærkt svar. Elektricitet fra varme sten. Potentialet i energilagring i sten er dokumenteret i to danske ...
Energiens internet: Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt
Energiens internet: udfordringer og formål. Udfordringer. Internet of Energy er en ny måde at styre energiforbruget på. Det hjælper landene bedre med at styre deres elektricitetsefterspørgsel ved at give kraftværker mulighed for at producere mere elektricitet i spidsbelastningsperioder og mindre i lavbelastningstider.
Hvad er energilagring? Hvorfor gemme energi? | Lithium batteri
Hvad er energilagring? Energilagring er at opbevare elektricitet og bruge den, når det er nødvendigt. Og processen med elektricitet fra produktion til endelig anvendelse er som følger: Produktion af elektricitet (kraftværker, kraftværker) — transmission af elektricitet (netselskab) — brug af elektricitet (brugere)
Hvad er energilagring | Lær om de forskellige typer af energilagring
Hvad er energilagring? Energilagring refererer til teknologier og systemer, der gør det muligt at opbevare energi til senere brug. Dette er særligt vigtigt i forbindelse med vedvarende …
Energilagring i sten tages op til næste niveau
Fiber- og energikoncernen Andel skyder 75. mio. kr. i Stiesdal Storage Technologies og i et storskala-forsøg med energilagring i sten. Vedvarende energi har den udfordring, at den ikke er konstant vedvarende, men svinger med andelen af sol, vind og bølger. Derfor skal energien, eller rettere elektriciteten, fra disse anlæg opbevares, og en af de muligheder […]
Energilagring i sten tages op til næste niveau
Vedvarende energi har den udfordring, at den ikke er konstant vedvarende, men svinger med andelen af sol, vind og bølger. Derfor skal energien, eller rettere elektriciteten, fra disse anlæg …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Eftersom både batterier, RFB og Power-to-X i global sammenhæng skal implementeres på terawatt skala - dvs. 1000 GW skala - og på GW skala alene i Danmark, …
Spændende energilagring i sten
Det er en af de store udfordringer i den grønne omstilling, og her er lagring af energi i sten et stærkt svar. Elektricitet fra varme sten Potentialet i energilagring i sten er dokumenteret i to danske innovationsprojekter gennemført på DTU Risø Campus af henholdsvis Andel og Stiesdal Storage Technologies. I begge projekter bliver ...
Daces.dk
For Vestas er integrering af energilagring og energikonvertering af afgørende betydning, ligeledes for den grønne omstilling som helhed. Med Danmarks ambition om at være førende inden for den globale bæredygtighedsdagsorden har vi brug for et center, som skaber opmærksomhed, driver samarbejde og deling af viden på tværs af industrien og vidensinstitutioner.
Energieffektivitet
Elnettet er opdelt i højspændingsnet og regionale distributionsnet. I fremtiden vil både private boliger og industrien formentlig selv producere en stor del af den nødvendige energi lokalt. En boligejer vil endda kunne tjene penge på at sende eventuel overskudsproduktion tilbage i elnettet.
Atomkraft ⇒ Hvad er atomkraft og findes det i Danmark?
Når det kommer til forskellige energiformer, er atomkraft en type af energi, som vi sjældent hører om i Danmark, når det kommer til aktivt selv at producere denne energitype.Siden 1985 har det været lovmæssigt vedtaget, at Danmark ikke må producere strålingsenergi med et atomkraftværk, og dermed er det ikke en del af fremtidens energiplanlægning.
Hvad er et kraftværk?
Et kraftværk er en slags fabrik, der fremstiller strøm. Nogle kraftværker laver kun strøm, men der findes også kraftvarmeværker, som laver både strøm og fjernvarme. Det er smart, fordi der går mindre varme til spilde, når man samler produktionen. Halvdelen af det brændsel, de danske kraftværker bruger i dag, er kul.
Alt om elektricitet: Hvad det er, hvordan vi bruger det …
Elektricitet er en form for energi, som vi bruger til at drive forskellige elektriske apparater. Elektriciteten produceres ved at omdanne kemisk energi (f.eks. fra brændsel) til elektrisk energi. I denne artikel fortæller vi lidt …
Fremtidens bæredygtige energisystem
Kigger vi frem mod 2030, er der i dag langt fra de nødvendige politiske ambitioner og økonomiske midler afsat til at realisere omstillingen til vedvarende energi i den skala, som der er brug for – både for at kunne reducere klimaaftrykket fra …
Hvor kommer strålingen fra?
Introduktion Baggrundsstråling refererer til den naturlige stråling, der er til stede i vores omgivelser og kommer fra forskellige kilder. Denne stråling er til stede overalt på jorden og kan komme fra både naturlige og menneskeskabte kilder. Naturlig baggrundsstråling Den naturlige baggrundsstråling refererer til den stråling, vi modtager fra naturlige kilder i vores …
Solceller mindsker behov for energilagring | Ingeniøren
Illustration: Privatfoto. Gorm B. Andresen er post.doc. og Martin Greiner er professor ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet. De danske vindressourcer er nogle af de bedste i verden, og vi er godt på vej til at dække 50 procent af vores elforbrug med vindkraft alene i 2020. Men også sol-el har et betragteligt potentiale i Danmark. Faktisk kan sol …
Sikker elforsyning med sol og vind
altid er strøm nok at hente på den anden side af grænsen. Det er vigtigt at være opmærksom på dette, når regeringen og myndighederne skal planlægge, hvordan udfordringerne med elforsyningssikkerheden skal håndteres. Analysen ser på elforsyningssikkerheden under nogle af de værst tænkelige forhold
Kraftvarmeværk: En grundig forklarende og informativ artikel
Hvad er et kraftvarmeværk? ... Kraftvarmeværker bidrager til at reducere CO2-udledningen og andre luftforureninger sammenlignet med traditionelle kraftværker. Dette skyldes den effektive udnyttelse af brændstoffet og den mulighed for at bruge CO2-neutrale brændsler som biomasse. ... Energilagring og fleksibilitet.
20 fordele og ulemper ved vindenergi
Hvad er nogle af udfordringerne i udviklingen af havvindmølleparker? Havvindmølleparker er en lovende kilde til vedvarende energi, men deres udvikling byder på betydelige udfordringer. Et af hovedspørgsmålene er den miljøpåvirkning, de kan have på marine økosystemer, såsom støjforurening og forstyrrelse af dyrelivshabitater.
Akkumuleringstank: Den grønne løsning til energilagring
I denne artikel vil vi udforske, hvad en akkumuleringstank er, hvordan den fungerer, og hvilke fordele den kan tilbyde som en løsning til energilagring. Samtidig vil vi se på, hvad fremtiden bringer for akkumuleringstanke og energilagring som helhed. Hvad er en akkumuleringstank? En akkumuleringstank er en enhed, der bruges til at lagre og ...
Fjernvarme/Blokvarme: En grundig forklaring – ∙∙I.S.D. Universet
Fjernvarme/blokvarme har eksisteret i Danmark siden midten af 1900-tallet. Det blev introduceret som en effektiv måde at udnytte overskudsvarme fra kraftværker og industri. I dag er fjernvarme/blokvarme en vigtig del af den danske energiforsyning og spiller en central rolle i omstillingen til grøn energi. Hvordan fungerer fjernvarme/blokvarme?
Fremtidens atomreaktor er lille – og kører måske på smeltet salt
Smeltet salt-reaktorer er faktisk en gammel opfindelse. Den første blev udviklet på teststadiet på Oak Ridge National Laboratory i USA i 1960''erne. Du kan se mere om den i denne -video. En vigtig forskel på den gamle ''molten salt reactor'' og den nye type er, at den gamle brugte grafit til at styre processen (neutronerne).
Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
kraftværker ikke længere er i drift, hvad gør vi så? Det er en af de store udfordringer i den grønne omstilling, og her er lagring af energi i sten et stærkt svar. Elektricitet fra varme sten Potentialet i energilagring i sten er dokumenteret i to danske innovationsprojekter gennemført på DTU Risø af henholdsvis Andel og Stiesdal ...