Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og …
Energistyrelsen administrerer udbud af tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 i den danske undergrund. Der foretages samtidig jævnligt høringer af borgere, erhvervsliv, kommuner og andre myndigheder i takt med at nye, …
Designere innoverer i nye bæredygtige materialer
Inspirationen til udvikling af helt nye produkter kan vi ofte finde fra naturen, som allerede har opskriften på cirkulær design (Biomimicry kaldes metoden, hvor naturen bruges som inspiration til innovation). ... Innovationen i nye materialer er et vigtigt indsatsområde, og vi skal tænke os godt om. Når vi definerer lovgivning, så vi ...
Nye og spændende materialer til 3D-print
Alle fremstillingsteknologier har nogle materialemæssige begrænsninger. Ligesom man ikke kan støbe eller fræse i alle materialer, så kan man heller ikke 3D-printe i alle materialer. Til gengæld sker der lige nu rigtig meget inden for udviklingen af materialer til 3D-print - og der kommer nærmest nye materialer dagligt.
Klimaprogram 2023: Regeringen vil bygge vejen til …
Klimaprogram 2023 viser, at Danmark har reduceret udledningerne med 49,3 pct. i forhold til 1990, svarende til at Danmark siden 1990 er nået knap 99 pct. af vejen til at indfri 2025-målet. Regeringen har …
Bæredygtige materialer
Huskeliste til eftersyn af dit nye sommerhus; Energistyrelsens tjekliste til eftersyn af nybyggeri; Tilbygning. Planlægning. Værd at vide. ... Desuden er der både dyre og billigere løsninger i forhold til valget af bæredygtige materialer, så du behøver …
Retsinformation
Det følger af de foreslåede ændringer af § 3, stk. 1, 1. pkt. og § 24 g, stk. 1, 1. pkt., i undergrundsloven, at "anvendelse af undergrunden til lagring eller andre formål end indvinding" ændres til "lagring af CO 2 på 100 kilotons eller derover, lagring af CO 2 på under 100 kilotons til andre formål end forskning, udvikling eller afprøvning af nye produkter og processer ...
Efter TESLA: Danske forskere giver deres bud på fremtidens …
Metal-luft batterier er specielt egnede til hurtig lagring og frigivelse af store mængder energi fra vedvarende energikilder som solceller og vindmøller. Metallet, der …
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med omstillingen til …
Energiteknologier – vind, sol og batterier – der bidrager til at øge andelen af vedvarende energi; Power2X og accelerering af materialeudvikling til katalysatorer, der skal levere grønne …
Udvikling af lokale værdikæder for CO2-fangst, -anvendelse og -lagring ...
Frem til den 31. august 2023 havde indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling åbent for ansøgninger fra operatører, der vil gennemføre indsatser, som understøtter udviklingen af lokale værdikæder for CO2-fangst, -anvendelse og -lagring (CCUS). Aktiviteter skulle gennemføres i Nordjylland og/eller Sydjylland.
Nye seismiske data fra kortlægning af potentiale for CO2-lagring ...
I forbindelse med undersøgelserne blev der indsamlet nye seismiske data, som bruges til at kortlægge de dybere geologiske strukturer i undergrunden. Med frigivelsen af processerede data fra GEUS2023-THORNING 2D surveyet er data nu gratis tilgængelig via Undergrundsportalen for alle områder, hvor GEUS har erhvervet nye seismiske data.
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med omstillingen til …
Salt smeltet ved høje temperaturer (op til 700 grader) kan være en en af løsningerne til lagring af vedvarende energi. Her kontrolleres en ventil for korrosion ved Sandia''s Molten Salt Test Loop. (Foto: Randy Montoya, Sandia Labs/Flickr, CC BY-NC-ND) Koncentration af solenergi er stadig en forholdsvis omkostningsfuld affære.
Nu regnes genbrugte byggematerialer for 0 kg CO2 i bygningers ...
Genbrugte byggematerialer er indtil nu blevet værdiansat på lige fod med nye materialer i krav til bygningers klimaregnskab. Men det bliver der gjort op med nu, hvor genbrugte byggematerialer fremover belønnes i beregning af bygningers klimapåvirkning. ... Fra 1. januar 2024 gælder der nye beregningsprincipper for genbrugte byggematerialer ...
Nyt Geoviden om CO2-lagring i undergrunden
Bladet handler nemlig i denne omgang om geologisk lagring af CO2, som er en teknologi, der kan sænke CO2-udledningen. ... Den nye udgave af Geocenter Danmarks populærvidenskabelige magasin Geoviden ser nærmere på, hvad det er for nogle geologiske egenskaber, undergrunden skal have for at være velegnet til CO 2-lagring, og hvordan man ...
Det skal du vide, om lagring af elektricitet
Hvilke batteriteknologier er tilgængelige, til lagring af elektricitet? Den fremherskende batteriteknologi til lagring i private husholdninger, er lit-ion-batteriet. I de tidlige dage med lagring i hjemmet, var blybatterier stadig fremherskende, men denne teknologi er nu forældet, og spiller ikke længere nogen rolle.
GEUS er del af et nyt, internationalt projekt om CO₂-fangst og -lagring
I forbindelse med et nyt Horizon 2020-projekt leder GEUS forskningen i midlertidig og permanent lagring af CO₂ i dybe sandstensreservoirer i Danmark. ... og demonstration af nye teknologier til CO 2-fangst, -omdannelse og -lagring. I ConsenCUS vil De Nationale ... CO 2 til at producere råvarekemikalier og materialer," forklarer Nikolai ...
Her opfinder de energiteknologi til en bæredygtig fremtid
En ny forskningsbygning på DTU - Climate Challenge Laboratory – samler energi- og materialeforskere fra danske og internationale miljøer, som skal sætte fart på …
Fangst, lagring og anvendelse af CO2
Partnerskabets vision er at bidrage til klimamålene ved at sikre effektiv fangst og lagring af CO2 samt udvikle metoder til at genbruge CO2 som byggesten til nye materialer. Ambitionen er at komme helt væk fra de fossile kulstofressourcer …
Potentialet for både nye og bæredygtige materialer er enormt
Det er et vigtigt aspekt i udviklingen af nye materialer, nemlig at bæredygtighed og materialespecifikationer skal gå hånd i hånd. Blandt andet derfor er FUTURECEM nu fortsat i det såkaldte CALLISTE-projekt, hvor man arbejder på at udbrede anvendelsesmulighederne med henblik på at opnå maksimal styrke hurtigere samtidig med, at det ...
Nye anbefalinger til økonomisk effektive instrumenter …
Biokul er et trækulagtigt produkt, som dannes ved pyrolyse af biomasse. Biokul dannes som et restprodukt i de fleste brande, for eksempel i skovbrande eller når heden blev brændt af i gamle dage. I dag bliver det …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Det svarer til en besparelse på næsten 100 km² solceller eller ca. 500 havvindmøller. Faktisk kan det meget vel være, at der også kan skæres hundredevis af millivolt …
Planlægning af gyllekøling i svinestalde | Byggeri
Bemærk at ansøger gerne må stille forslag til vilkårene ved ansøgning om miljøgodkendelse. På den måde kan ansøger medvirke til at vilkårene bliver nemmere at opfylde. Ved den tekniske planlægning og …
Gastæt lagring af korn
Herefter er der sket en gradvis udvikling af siloer til gastæt lagring af korn. Nye materialer er taget i brug, og høje siloer af stål og glasfiber er nu dominerende, men fleksible siloer af butylgummi eller pvc på et stålskelet anvendes også. ... Bioteknisk Institut har mange års erfaringer vedrørende gastæt lagring af korn. Et ...
Nye højeffektive batterier skal skabe disruption på elmarkedet
Det gør flowbatterier meget velegnede til lagring af sol- og vindenergi, og det nye projekt sigter efter at reducere prisen yderligere. - For stationær el-lagring er det overordnede mål at opnå en kostpris under 0,05 euro pr. kWh pr. cyklus, som anses for tærsklen for, hvornår batterier skaber disruption inden for lagring af vedvarende energi, siger Anders Bentien og fortsætter:
CO2 skal være ressource i stedet for problem
Der udvikles systemer, som kan sikre gennemsigtige og miljøforsvarlige metoder til dokumentation af skovrejsning. Produktion af biokul fra bioaffald skal forbedres. 3) Geologisk lagring af CO2. Teknologier og infrastruktur til at lagre CO2 i undergrunden forbedres. 4) Anvendelse af CO2. Forskning i nye materialer hvor CO2 indgår som råmateriale.
Ny aftale skal sikre anlæg til CO₂-fangst og lagring i drift i 2025
En køreplan for fangst, transport og lagring af CO 2 er anden del af den samlede strategi for fangst og lagring af CO 2.Første del kom i juni. Aftalen lægger op til at udmønte tilskudspuljen på 16 mia. fra Klimaaftalen for energi og industri fra 2020 over to gange til udvikling af fangst, transport, lagring og anvendelse af CO 2.; Midlerne udmøntes på den korte …
Geologisk lagring af CO₂
Udledning af CO₂ fra menneskelig aktivitet er en vigtig årsag til drivhuseffekten, som påvirker Jordens klima. Fangst og lagring af CO₂ anbefales af FN''s klimapanel og det danske klimaråd som et væsentligt bidrag til at opnå de CO₂ …
Nye batterier på vej: Forskere vil fjerne udskældt …
Parallelt med den voksende flåde af elbiler stiger behovet hastigt for råstoffer som litium, kobolt og nikkel, som indgår i litium-ion batterierne. Elbilbatteriets anden følgesvend, litium, efterlader også ar på miljøet, når det …
Fortum Recycling & Waste i Nyborg tager et stort skridt mod ...
"Med valget af erfarne AKER som partner til vores pilotprojekt for fangst og lagring af CO2, er vi i de bedste hænder til at udvikle den optimale løsning for Fortum. Pilotprojektet er en vigtig ... Når vi fanger CO2''en og udnytter den i produktionen af nye materialer, kan det på længere sigt gøre klimapåvirkningen fra ...
Kæmpe investering i Hirtshals: Frontløber inden for lagring af …
Virksomheden Green Energy Vault investerer i et avanceret anlæg til lagring af energi, som kommer både lokale virksomheder og det lokale elnet til gode. Det nye energilager vil nemlig medføre betydelige besparelser for de virksomheder, der bruger store mængder el samtidig med, at energilageret bidrager til at reducere spidsbelastninger på ...
Grøn energi står til at få endnu et boost: Nye metoder til lagring af ...
Termisk energilagring: Denne metode bruger materialer som vand, sand eller sten til at lagre varme, der kan udnyttes til opvarmning eller elproduktion. Markedet for termisk energilagring forventes at tredobles inden 2030, drevet af industriel og bygningsapplikationer.
CCUS
Video: Test af materialer til transport og lagring af CO 2 (undertekster på dansk eller engelsk kan tilvælges). Danmarkskort over fangst, anvendelse og lagring af CO 2. I Danmark satser et stigende antal virksomheder, videninstitutioner, myndigheder, organisationer og projekter på at udvikle og implementere CCUS-teknologier.