Energilagringsprojekt undtaget fra kravene til miljøkonsekvensvurdering

Respektafstanden fastsættes til 200 meter, projektejers evt. egne boliger er dog undtaget fra denne. I Kommuneplan 2021 beskrives, at solcelleanlæg som udgangspunkt skal placeres udenfor denne afstand, men at planlægningen indenfor denne grænse skal ske under hensyntagen til beboelse.

Solceller ved Estruplund

Respektafstanden fastsættes til 200 meter, projektejers evt. egne boliger er dog undtaget fra denne. I Kommuneplan 2021 beskrives, at solcelleanlæg som udgangspunkt skal placeres udenfor denne afstand, men at planlægningen indenfor denne grænse skal ske under hensyntagen til beboelse.

Nye krav til dine vinduer

Fra 1. februar 2021 skal alle husejer som bygger nyt, bygger til eller bygger om, bruge vinduer, der svarer til energiklasse A. Det er normalt vinduer med 3-lags glas eller det som Vinduesindustrien kalder A-mærkede vinduer. Undtaget er sommerhuse og u-opvarmede rum. Her kan B-mærkede elementer anvendes. Bemærk:

Miljøkonsekvensvurdering af ny motorvej i Midtjylland

I Infrastrukturplan 2035 er der afsat 65 millioner kroner til en miljøkonsekvensvurdering af en ny motorvej i det centrale Jylland. Den nye motorvej skal give bedre vejforbindelser samt aflaste Rute 13 og motorvej E45. ... LA og KD besluttet at afsætte 65 millioner kroner til en miljøkonsekvensvurdering af en ny motorvej på strækningen fra ...

Ændringer til Stærkstrømsbekendtgørelsen

Sikkerhedsstyrelsen har udgivet en række ændringsbekendtgørelser til de eksisterende afsnit 8, 6 og 6A i Stærkstrømsbekendtgørelsen. Her finder du en kort gennemgang af de nye bekendtgørelser. Ændringsbekendtgørelserne indeholder ændringer af eller tilføjelser til den oprindelige tekst, og skal derfor læses sammen med disse afsnit.

Energistyrelsen igangsætter høringer i forbindelse med CO2 …

Energistyrelsen har igangsat en høring på seks uger fra 2. november 2022 til 14. december 2022 for at afgrænse de strategiske miljøvurderinger for planen og bekendtgørelsen. Her har …

Krav til indeklima | Social

I bygningsreglementet er der regler bl.a. i forhold til luftskiftet, radon, støj, lydisolering til naboer, lys, temperaturer, sikring mod kemikalier fra undergrunden og afgasning af kemikalier til indeluften fra byggematerialer. Det er den professionelle bygherre, der skal sørge for, at kravene til indeklima er overholdt ved opførelsen.

Erhvervsstyrelsen har sendt tre udkast til bekendtgørelser om krav til ...

Dette gælder dog ikke oplysninger eller dokumenter, som er undtaget fra offentlighed efter offentlighedsloven eller forvaltningsloven. Denne bekendtgørelse træder i kraft den 1. januar 2023 - men registreringen og udstedelse af registreringsbevis kan tidligst finde sted fra 1. oktober 2023. ... Bekendtgørelsen fastsætter at følgende ...

Tidsregistrering lovkrav: Bliv guidet i den nye lov

Medarbejderne skal dog stadig have adgang til egne oplysninger i tidsregistreringssystemet, og systemet skal leve op til kravene om at være "objektivt, pålideligt og tilgængeligt". ... og kan blive undtaget fra pligten til …

Ofte stillede spørgsmål om lyskilder til boliger | Energistyrelsen

Ja. Lyskilder med G9 fatning er omfattet af kravene i forordning (EF) 244/2009. Men lyskilder med G9 sokkel (og R7 sokkel) er undtaget fra kravene i fase 6. EU har vedtaget en ændring til forordning (EF) 244/2009 så fase 6 først har virkning fra 1. september 2018 (i stedet for fra 1. september 2016).

EU''s krav om produktion af solenergi til danske bygninger

Alle nye bygninger skal således være nulemissions­bygninger (også kendt som ZEB – Zero Emission Buildings) senest i 2030.. I 2050 er det alle eksisterende bygninger i Europa, der skal leve op til kravene om klimaneutralitet. Kigger vi på bygninger, der er ejet af det offentlige, er det allerede fra 2028, at de skal være nulemissions­bygninger. ...

Miljøvurdering af konkrete projekter

Miljøvurderinger af konkrete projekter foretages på særlige anlægsprojekter, inden bygherren får tilladelse til at påbegynde projektet. Miljøvurderingsprocessen stiller krav om udarbejdelsen af en miljøkonsekvensrapport for projektets forventede, væsentlige påvirkninger af miljøet. Miljøkonsekvensrapporten skal udarbejdes og i ...

Læs om energikravene til nybyggeri i Bygningsreglementet.

Der findes endnu ikke krav til maksimal CO 2-udledning i mindre bygninger. Efter planen vil der komme krav i 2025. Kravet til CO 2-udledning gælder ikke for tilbygninger, ombygninger, sommerhuse og sekundære bygninger som f.eks. garager, drivhuse eller overdækkede terrasser. Reglen gælder heller ikke for byggerier, som opvarmes til under 5 °C.

Tidsregistrering lovkrav: Bliv guidet i den nye lov

Medarbejderne skal dog stadig have adgang til egne oplysninger i tidsregistreringssystemet, og systemet skal leve op til kravene om at være "objektivt, pålideligt og tilgængeligt". ... og kan blive undtaget fra pligten til registrering af arbejdstid, skal det tydeligt fremgå af ansættelseskontrakten eller et tillæg til kontrakten.

1. Anvendelsesområde, definitioner m.v.

Visse nye naturtyper, som opstår på et areal med lavbundsprojekter til reduktion af drivhusgasser m.v. er undtaget fra naturbeskyttelseslovens § 3, for så vidt angår tilstandsændringer som følge af ammoniakdeposition fra husdyrbrug. Disse naturtyper er også undtaget fra kategori 1,2 og 3 natur.

Miljøkonsekvensvurdering af projekter

Få miljøvurdering (VVM) af høj faglig kvalitet og få styret processen sikkert i land af vores projektledere. Vi gennemfører miljøkonsekvensvurdering af konkrete projekter. Fra …

Miljøvurdering af konkrete projekter

Miljøvurderinger af konkrete projekter foretages på særlige anlægsprojekter, inden bygherren får tilladelse til at påbegynde projektet. Miljøvurderingsprocessen stiller krav om udarbejdelsen af …

Miljøvurdering af projekter (VVM)

Lovens § 20 og lovens bilag 7 beskriver kravene til indholdet af miljøkonsekvensrapporten, som blandt andet omfatter beskrivelse af projektet og de forventede væsentlige indvirkninger på …

Guide til arbejdstids

rettelæggere" undtaget fra arbejdstidslovens §§ 3-5, som indeholder følgende regler: § 3, pausereglen § 4, 48-timers reglen § 5, regel om varighed af natarbejde. Da kravet om tidsregistrering er indført af hensyn til de netop nævnte regler, vil selvtilrettelæggere altså også være undtaget fra at registrere arbejdstid.

Erhvervsstyrelsen har udstedt tre bekendtgørelser om …

Dette gælder dog ikke oplysninger eller dokumenter, som er undtaget fra offentlighed efter offentlighedsloven eller forvaltningsloven. Ad. 3. Bekendtgørelse om ikrafttræden af dele af lov nr. 700 af 24. maj 2022 om …

Miljøkonsekvensvurdering VVM

Miljøkonsekvensvurdering VVM. Formålet med en miljøkonsekvensvurdering er at sikre, at man vurderer et projekts miljøpåvirkninger, før der træffes beslutning om at give tilladelse eller afslag. Det er særligt vigtigt for anlægsprojekter, som kan have en væsentlig indvirkning på miljøet.

Kompensation for flystøj

Hvis du er undtaget fra at bruge e-Boks vil du få brevet tilsendt. ... kan du rette henvendelse til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Hvis du overtager en bolig efter 1. juli 2020, som er omfattet af kompensationsbekendtgørelsen, er du velkommen til at kontakte Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse for at får tilsendt ...

Miljøkonsekvensvurdering av kjølevannsutslipp til …

NIVA gir her en miljøkonsekvensvurdering knyttet til mulige, fremtidige utslipp av kjølevann fra Frier Tråk til Frierfjorden. To alternative rørtraséer, hhv. trasé nord og trasé sør, er vurdert. For utslippsdyp ≤10-20m er trasé sør signifikant kortere og gir derfor lavere sedimentoppvirvling i anleggsfasen. Beregninger viser begrenset

Nye EU-regler løfter ambitionerne for energiomstillingen – men …

Overholdes reglerne i de konkrete planer vil det endvidere betyde, at det enkelte VE-projekt inden for et område til fremskyndelse af vedvarende energi, er undtaget …

Bekendtgørelse om energimærkning af bygninger 1)

4) Anden bygning til landbrug, industri m.v. (290). Stk. 2. Hvis over halvdelen af det samlede etageareal i en bygning anvendes til formål, som er nævnt i stk. 1, er bygningen som helhed undtaget fra krav om energimærkning. § 4. Bygninger, der ifølge registrering i BBR anvendes til følgende formål, er undtaget fra krav om energimærkning:

EU skal fremskynde tilladelsesprocessen for projekter om

solenergiprojekter på eksisterende kunstige strukturer være undtaget fra kravet om at skulle gennemføre en særlig miljøkonsekvensvurdering. Installation af solenergiudstyr …

opdaterede frister for krav om digital bogføring

Du kan læse en mere dybdegående gennemgang af kravene til digitale bogføringssystemer på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. ... undtaget fra en række af de foreslåede krav til digitalisering af bogføringen, hvis nettoomsætningen i to på hinanden følgende indkomstår ikke overstiger 300.000 kr. NB! Den nye bogføringslov ændrer ikke på ...

Transformere til eltransmission og -distribution

Ved én-til-én-udskiftning Hvis opfyldelse af fase 2-kravene (der gælder fra 1. juli 2021) ved én-til-én-udskiftning af en eksisterende mellemstor eller stor effekttransformer medfører uforholdsmæssigt store omkostninger til installation mv. behøver udskiftningstransformeren kun at opfylde fase 1-kravene.

Regler for solceller: Komplet guide til afregning, skat og ...

I maj 2023 meddelte Energinet, at der fra 1. januar 2024 indføres en ændring i reglerne for afregning af solceller i Danmark. Ændringen medfører, at private solcelleejere kun kan øjebliksafregne overskudsstrømmen fra deres solcelleanlæg (se mere på Energinet.dk).. De eksisterende regler indtil 1. januar 2024

Energikrisen: Fremme af udbredelsen af vedvarende energi

Installation af solenergiudstyr ville være undtaget fra kravet om at foretage en miljøkonsekvensvurdering. For at få mere vedvarende energi til nettet hurtigst muligt vil …

Kontakt Os