Brint i Danmark
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer.
Energilager – Andel
Der er tryk på den grønne omstilling, og stadig større energimængder kommer fra vedvarende energikilder som vind og sol. Men en af de store udfordringer er ikke løst endnu – hvad gør vi, når solen ikke skinner, vinden ikke blæser, og de …
Energilagring kan blive en dansk styrkeposition
Batterier for eksempel i regi af borgerenergifællesskaber er sammen med termisk lagring, Power-to-X og systemintegration nogle af de elementer, Dansk Center for Energilagring beskriver i en ny rapport, ''Status Styrker Synenergi'', der giver 17 anbefalinger til en dansk satsning på energilagring.
Sådan bliver vindkraft til energi, der kan planlægges
Nye teknologier skal gøre vindkraft til en mere forudsigelig energikilde. Flere aktører er i øjeblikket ved at udvikle produktion og lagring af brint fra vindkraft – så den overskydende energi kan bruges, når det ikke blæser.
Luft og brint i underjordiske huler kan sikre balance i energisystemet
Eurowind Energys energiparker Vindpark Overgaard, Handest Hede og Boldrup skal levere grøn strøm til Green Hydrogen Hub. Energiparkerne producerer grøn strøm, der …
Fremtiden for Energi lagring
Inden for emnet lagringsenergi har der været et par tendenser, der fangede energientusiasternes opmærksomhed, vi vil diskutere begrebet brintenergilagring. Brintlagringsenergi er en form for kemisk energilagring, hvor …
Er brintbatterier the missing link i den klimavenlige værdikæde?
Jeg har sat mig for at blive klogere på nogle af de mindre udbredte energiteknologiske løsninger, der findes rundt om i energisystemet. Derfor taler jeg med flere af energiklyngens medlemmer, der arbejder med nogle af de mere ukendte, spirende energiteknologier.
Kinesiske forskere: Sådan kan vi spalte vand til brint og ilt med ...
Tre kinesiske forskere fremlægger i en ny artikel i Physical Review Letters et forslag til opfyldelse af den store drøm om at finde en effektiv og simpel måde at spalte vand i hydrogen og oxygen. En simpel og effektiv proces er en forudsætning for i fremtiden at udnytte brint som energibærer og dermed for drømmen om et brintsamfund.
Teknologikatalog for Energilagring | Energistyrelsen
Dette teknologikatalog indeholder data for en række teknologier til energilagring og er udgivet første gang i oktober 2018. Flere batteriteknologier blev tilføjet op til januar 2019.
Smeltet salt som batteri: Verdens første anlæg af sin slags står …
Jeg er enig med dig. Vi kommer til at bruge mange hundrede mia. kr på at blive fossilfrie og uafhængige af energi fra slyngelstater. Jeg ser rigtigt gerne at nogle få af disse milliarder bruges på lotterilodder i lotteriet for spirende …
Virksomheder klar til at levere: Batterier er sjældne i dansk elnet
"Vi skal passe på ikke at smide en af vores danske spidskompetencer ud af vinduet. Vi er rigtig gode til at designe energisystemer. Der kan sagtens være behov for batterier nogle steder i elnettet, men det skal være for at balancere, ikke for at lagre til vindtørker," siger han.
Brint: En Introduktion
Brintens rolle i bæredygtig energi. Brint vigtigste fordel er, at den kan produceres fra forskellige kilder og processer, herunder elektrolyse af vand med strøm fra vedvarende energikilder som vind og sol. Brint kan anvendes i brændselsceller til at producere elektricitet, varme og vand, hvilket gør det til en attraktiv løsning for transportsektoren, herunder biler, busser, tog og endda fly.
Haves: vedvarende energi. Ønskes: effektiv energilagring
Vi skal reducere CO2-udledningen med 70% i 2030 og være klimaneutralt land i 2050. Men spørgsmålet om energilagring bliver overset i den brede debat. Vi er gode til at producere vedvarende energi men for dårlige til at lagre den. Regeringen bør øremærke en afgørende del af den grønne milliard til et nationalt energilagringscenter. Sommerens varmeste …
Tysk havvindmølle skal producere brint på stedet
I et nyt projekt skal to datterselskaber til Siemens udvikle en helt ny havvindmølle, så den kan producere brint direkte i mølletårnet. En fuldskala prototypen skal stå klar inden 2026 og være med til at levere brint til transport og industri.
Salt energilagring er tæt på gennembrud
Det er godt to år siden Copenhagen Atomics sidst gav en update her på ingeniøren og der er sket rigtig meget i mellemtiden. Så vi tænker, det er på tide, vi genstartede denne blog og informerer om Copenhagen Atomics'' løbende aktiviteter i …
Brint: En alternativ energikilde
Brintgeneratorsæt . Brint anvendes allerede med succes som brændstof til generatorer. I 2009 lancerede Bredenoord en Purity generator med brændselscelleteknologi. Ud over alle de førnævnte fordele ved brint som …
Ny dansk brintgenerator baner vejen for det fossilfri samfund
Det er slut med at bruge store mængder kostbare metaller eller døje med stort energispild i brintproduktionen. Ny teknologi på DTU kan sikre en så billig fremstilling af brint, at det fossilfrie Danmark er kommet tættere på.
Energilagring-power-to-x – Energimuseet
Historien om det danske vindmølleeventyr begynder i 1891 på Askov Højskole med fysikeren Poul la Cour, der blev kaldt "Danmarks Edison". Poul la Cour var den første i Danmark, der satte en generator i en vindmølle og brugte møllen til at lave elektricitet.
Brintenergi, den nye kode for moderne energisystem
Brintenergi er en slags sekundær energi med rigelige kilder, grønt og lavt kulstofindhold og bred anvendelse. Det kan hjælpe med stort forbrug af vedvarende energi, realisere storskala …
Energilagring
Jeg har set lidt mere på, hvordan man kunne forenkle de tekniske systemer, som skal bruges til at drive et termisk energilager. Som bekendt er lagring af elektrisk energi i form af varme i en stor dynge sand eller sten et godt bud på, hvordan energilagring på systemniveau kan udføres. Ved at bruge en varmepumpe til at oplade systemet, kan man opnå …
Brint
Tre naturligt forekommende isotoper af hydrogen. Da alle tre har én proton er de alle hydrogen (brint).. Brint eller hydrogen (græsk hydōr "vand" og genes "skaber") er et grundstof med atomnummer 1 i det periodiske system.. Brint er luftformigt ved atmosfærisk tryk i brint optræder som brintmolekyler, H 2 int er brændbart.
Hydrogen Power: Den nye brintgenerator
Pålidelig og robust som en dieselgenerator, bare på brint. Dette er udfordringen, Bredenoord tog hul på for to år siden. Et multidisciplinært team mødtes hver uge og kom med en løsning, som vi nu kan præsentere med stolthed: Hydrogen Power.
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med …
I de seneste årtier er omkostningerne ved vind- og solenergiproduktionen faldet dramatisk. Det er en af grundene til, at det amerikanske energiministerium har lavet en fremskrivning, der viser, at …
Energilagring Archives
Vind og sol På gode placeringer kan vind- og solkraft konkurrere med konventionel elproduktion. Ea Energianalyse har hjulpet med at analysere hvorledes den varierende elproduktion bedst muligt integreres i så forskellige systemer som: Europa, Kina, Vietnam, Indonesien, Etiopien, Sydafrika og Mexico.
Energilagring
Energilagring . Stort set al den energi, der får det moderne samfund til at fungere, kommer som enten elektricitet eller som kulstof. Elektriciteten er tilgængelig via el-nettet og kan umiddelbart benyttes til opvarmning (el-radiatorer) og til at drive computere, mobiltelefoner og alle andre elektriske apparater og el-motorer i husholdninger, institutioner, industri, sundhedsvæsen og ...
Forskere: Et grønt dansk energisystem har brug for brint
Brint fremstillet ved hjælp af elektrolyse er dyrt, og ifølge en ny rapport fra Dansk Energi vil det først være fornuftigt at bruge det i større stil efter 2035. Men to danske forskere peger på, at der er brug for brint langt tidligere – og i store mængder.