DanmarkHvad er energilagringsteknologi

Vindenergi, bioenergi, fjernvarme og energieffektivitet. Det er områder, hvor Danmark allerede har betydelige danske forsknings- og erhvervsstyrker. Der er imidlertid også et stort potentiale for forskning i energilagring, energikonvertering samt digitale løsninger, der kan bidrage til regeringens klimamål.

Analyse: Forskning i energilagring, energikonvertering og digitale ...

Vindenergi, bioenergi, fjernvarme og energieffektivitet. Det er områder, hvor Danmark allerede har betydelige danske forsknings- og erhvervsstyrker. Der er imidlertid også et stort potentiale for forskning i energilagring, energikonvertering samt digitale løsninger, der kan bidrage til regeringens klimamål.

Teknologikatalog for Energilagring | Energistyrelsen

Dette teknologikatalog indeholder data for en række teknologier til lagring af energi, som varme, el og gas og er udgivet første gang i oktober 2018. Kataloget omhandler både kommercielt …

Kort om Energi Danmark | Markedsleder inden for handel med el

Energimarkedet er under konstant forandring, og det er derfor essentielt altid at have en finger på pulsen og være på højde med den seneste udvikling på energimarkederne. Vores Trading afdeling holder konstant et vågent øje med den seneste udvikling, og Energi Danmark koncernen er derfor ledende, når det kommer til viden om de europæiske energimarkeder.

Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...

Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050. Batterier, termisk energilagring og …

Energilagring skal være en dansk styrkeposition

Han vurderer, at Danmark allerede er førende, når det gælder flere typer termiske lagringsteknologier, og har velfungerende løsninger til lagring af varme under 100 °C. – Men optimering af teknologierne er nødvendig for at levere varme og kulde i intelligent og fleksibelt samspil med fluktuerende vedvarende energi.

Energi

Den globale udledning af drivhusgasser fra dansk forbrug og investering udgør Danmarks Klimaaftryk. Statistikken er en eksperimentel, og er blevet udarbejdet siden 2021 i samarbejde med Energistyrelsen, der anvender den til den årlige udgivelse "Danmarks Globale Klimapåvirkning – Global Afrapportering".

Teknologikatalog for Energilagring | Energistyrelsen

Dette teknologikatalog indeholder data for en række teknologier til lagring af energi, som varme, el og gas og er udgivet første gang i oktober 2018. Kataloget omhandler både kommercielt modne og umodne teknologier.

DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk

Vi dykker desuden ned i forskellige energilagringsteknologier og præsenterer en række cases fra virksomheder og vidensinstitutioner, der er med til at accelerere udviklingen. Omstilling af …

Samlet nationalregnskab

Statistikken er blevet hovedrevideret siden seneste offentliggørelse. Ved denne hovedrevision er statistikken revideret tilbage til 1981. Hovedrevisionen er et fælleseuropæisk projekt, der gennemføres hvert 5. år. Formålet med revisionen er at indarbejde ny viden og nye metoder samt sikre ensartede opgørelsesmetoder for alle lande.

Dansk klimapolitik

Klimaministeren skal som afslutning levere en redegørelse for den danske klimapolitik til folketinget. På baggrund af redegørelsen skal Folketinget vurdere, om regeringen lever op til klimaloven, eller om den skal pålægges at handle yderligere. Folketinget er den endelige dommer over, om den planlagte klimapolitik er tilstrækkelige.

Vedvarende energi og Danmarks mål

Der er stort potentiale for yderligere udvikling af geotermisk energi i Danmark, især med forbedringer i boringsteknologi og bedre forståelse af underjordiske varmekilder. Investeringer i forskning og udvikling kan bidrage til …

Middellevetid

Den primære kilde til statistikken er Det Centrale Personregister (CPR). Grundlaget for befolkningsstatistikken er dermed den løbende ajourføring af CPR-registeret, som finder sted i de enkelte kommuner i takt med ændringer i kommunens befolkning som følge af fødsler og dødsfald, ind- og udvandring fra kommunen samt ændringer i civilstand for kommunens borgere.

Energiforsyning

Der er flere årsager til, at priserne på energi og brændstof stiger, og at vi i foråret 2022 oplever historisk høje energipriser. En af årsagerne er, at mange leverandører af bl.a. naturgas nedjusterede produktionen under coronapandemien, fordi verden i høj grad lukkede ned, og man forventede langt mindre forbrug over en længere ...

Energilagring kan blive en dansk styrkeposition

Batterier (med eller uden solceller) er sammen med termisk lagring, Power-to-X og systemintegration nogle af de elementer, Dansk Center for Energilagring beskriver i en ny rapport, ''Status Styrker Synenergi'', der giver 17 anbefalinger til en større dansk satsning på energilagring som nødvendige brikker i den grønne omstilling frem mod ...

Energilagring skal være en dansk styrkeposition

Han vurderer, at Danmark allerede er førende, når det gælder flere typer termiske lagringsteknologier, og har velfungerende løsninger til lagring af varme under 100 °C. …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Det er simpelthen for dyrt at lade lovende ideer forblive uprøvede. Danmark har mulighed for at spille en nøglerolle inden for dette område. Det kræver dog, at der bliver …

Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...

Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050. Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser.

Nøgletal for nationalregnskabet (BNP)

Det er både en beskrivelse af økonomien som helhed og af de transaktioner, der foretages mellem personer, virksomheder og institutioner. Nationalregnskabet indeholder også transaktioner mellem Danmark og udlandet. Der findes nationalregnskabstal tilbage til 1930''erne. Sammenhængende tidsserier for nationalregnskabets årlige tal findes ...

Nyheder

Det er målet med det nye europæiske GAMMA-projekt, hvor virksomheder og forskere fra Europa med 17 millioner euro i ryggen vil udvikle og ombygge et fragtskib til at sejle på klimaneutrale brændstoffer og grøn strøm. ... Banebrydende energilagringsteknologi skal give gamle fossile kraft- varmeværker ny fremtid som grønne batterier. Læs ...

Sverige og Tyskland er førende inden for udviklingen af

Teknologien fungerer ved hjælp af en bevægelig arm, der finder skinnen i vejbanen. Så længe køretøjet er lige over skinnen, er forbindelsen i sænket position. I tilfælde af overhaling løftes forbindelsen automatisk. Standardisering er nødvendig. Alle disse teknologier har fordele og ulemper.

Fakta om solenergi

Der er et stort potentiale for at udnytte solens energi i Danmark. Samtidig er omkostningerne forbundet med at producere el fra solceller faldet markant over de seneste år, og solceller er nu en af de mest omkostningseffektive og konkurrencedygtige måder at producere elektricitet på. Derudover er solenergi et godt supplement til vindenergi ...

Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...

Energilagring er et fremtidigt tema med stort forretningspotentiale for danske virksomheder. Danmark har et godt afsæt i stærke danske energiforskningsmiljøer, der er et …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Det er simpelthen for dyrt at lade lovende ideer forblive uprøvede. Danmark har mulighed for at spille en nøglerolle inden for dette område. Det kræver dog, at der bliver investeret i alt fra grundforskning til rammevilkårene for high-risk start-up virksomheder for at få afprøvet ny teknologi fra laboratorierne i en industriel ...

Bioenergi i Danmark

Er bioenergi klimavenligt? Bioenergi udleder CO 2 ved afbrænding, men det indgår i et kort naturligt kulstofkredsløb og fortrænger fossile brændsler, som har lagret CO 2 i millioner af år. Derfor er bioenergi den bedste og mest klimavenlige løsning, vi hidtil har kunnet udvikle i stor nok skala til at forsyne størstedelen af Danmark med den el og varme, der er brug for.

Tidsforskel, tidszoner og tidsforskelle i verdenen

Velkommen til denne service, hvor du enkelt og nemt kan se de forskellige tidsforskelle i verdenen. Det er simpelt og nemt at bruge denne service - det eneste du skal gøre, er at vælge det land du gerne vil sammenligne dansk tid med. Vælger du eksempelvis USA på listen, så vil den fortælle dig hvad klokken er i USA, men idet at USA har forskellige tidszoner, da det er et …

Knust granit lagrer energi effektivt » Energy Cluster Denmark

Lagring af vedvarende energi over længere tid er en forudsætning i fremtidens energisystem. Lagring af energi i en termisk lagerenhed kan fx ske ved at omdanne el til varmt vand eller …

Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...

Energilagring er et fremtidigt tema med stort forretningspotentiale for danske virksomheder. Danmark har et godt afsæt i stærke danske energiforskningsmiljøer, der er et potentiale, som det bestemt er værd at investere i.

Knust granit lagrer energi effektivt » Energy Cluster Denmark

Lagring af vedvarende energi over længere tid er en forudsætning i fremtidens energisystem. Lagring af energi i en termisk lagerenhed kan fx ske ved at omdanne el til varmt vand eller varm luft, der i rør føres ind i lagerenheden.

Energilagring kan blive en dansk styrkeposition

Batterier (med eller uden solceller) er sammen med termisk lagring, Power-to-X og systemintegration nogle af de elementer, Dansk Center for Energilagring beskriver i en ny rapport, ''Status Styrker Synenergi'', der giver 17 anbefalinger til en større dansk satsning på …

7 varmekilder: Her er deres fordele og ulemper

Tips & Råd. 7 varmekilder: Her er deres fordele og ulemper. Her er en gennemgang af 7 forskellige varmekilders fordele og ulemper. Se, hvad de koster årligt, og hvor meget der er at spare sammenlignet med de ca. 35.000 kr. det koster at varme parcelhuset op med et gammelt oliefyr.

Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …

Traditionel pumped hydro er rigtignok ikke noget vi kommer til at se i Danmark. Men hvad med at udnytte undergrunden? Quidnet energy har f.eks. udviklet et system hvor vand fra et overfladereservoir pumpes ned under stort tryk, hvorefter man senere kan hente energien. Sage Geosystems er ved at udvikle noget tilsvarende dog i meget dybe boringer.

DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk

Vi dykker desuden ned i forskellige energilagringsteknologier og præsenterer en række cases fra virksomheder og vidensinstitutioner, der er med til at accelerere udviklingen. Omstilling af vores energisystemer er så omfattende og indgribende, at det kun lader sig realisere interdisciplinært og på tværs af sektorer.

Peder Christian Kirkegaard (1956-)

Peder Christian Kirkegaard er borgmester i Skive for Venstre, valgt førstegang til posten i 2014. Kirkegaard blev født i 1956 og er opvokset i Hald, på slægtsgården. I 1977 blev Kirkegaard uddannet til landmand fra Asmildkloster Landbrugsskole. Foruden arbejdet for borgerne i kommunen, er Kirkegaard medlem af en række bestyrelser og repræsentantskaber herunder …

Forskere rygende uenige om atomkraft i Danmark – her er deres ...

Derfor er der kun én måde, hvorpå Danmark kan få mere atomkraft, og det er ved selv at bygge et kraftværk – eller at vores nabolande gør. Og det sidste er der ikke udsigt til.

Kontakt Os