Tidsregistrering
Det er nu lovpligtigt for alle virksomheder at få et tidsregistreringssystem til registrering af arbejdstimer. Med en nem og skræddersyet løsning fra Intempus sikrer I, at I overholder alle krav. ... Registrering af vare- og materielforbrug …
Danmark skal være førende inden for Power-to-X
Hvis Danmark skal lykkes på udvikling og implementering af nye energiteknologier som energilagring og -konvertering, er det nødvendigt med en bred viden om politiske og juridiske …
Støttede EUDP-projekter (ansøgningsrunde 2020-I) S
Side 1 af 5 Støttede EUDP-projekter (ansøgningsrunde 2020-I) Der er givet tilsagn på ca. 301 mio. kr. til 40 EUDP ansøgninger, heraf ca.10 mio. kr. til 11 IEA projekter. I særpuljen "Power-to-X" er der givet tilsagn til ét projekt på ca. 7 mio. kr. I alt er der givet tilsagn om støtte for ca. 308 mio. kr.
Teknologikatalog for Energilagring | Energistyrelsen
Høring over udkast til bekendtgørelse om oprindelsesgarantier for elektricitet, gas, fjernvarme og fjernkøling fra vedvarende energikilder; Høring: Bekendtgørelser om bæredygtighedskrav til …
Energilager – Andel
Andel står klar til at investere over 90 milliarder i en grønnere fremtid for alle frem til 2035. ... og Andel har været engageret i udviklingen af energilagring i sten og arbejder nu med Power-to-X og produktion af brint. En stor brintproduktion kan hjælpe med at opretholde balancen mellem produktion og forbrug af energi i takt med at ...
Storskala mellemlang energilagring IEA-opgavedeltagelse
Formålene med dette projekt er at danne et fællesskab omkring energilagring af mellemlang varighed, at nå til enighed om definitioner, at give en oversigt over eksisterende energilagringssystemer af mellemlang varighed, at undersøge teknologierne bedst egnet til stor skala energilagring af mellemlang varighed og at vurdere de tilgængelige ressourcer til disse …
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Power-to-X teknologien relativt umoden, og vi er kun så småt begyndt at se enkelte større projekter. Igen betyder det, at der er gode muligheder for forbedringer og nye ideer. Forskning og udvikling kan bringe Danmark i front
Teknologikatalog for Energilagring | Energistyrelsen
Høring over udkast til bekendtgørelse om oprindelsesgarantier for elektricitet, gas, fjernvarme og fjernkøling fra vedvarende energikilder; Høring: Bekendtgørelser om bæredygtighedskrav til biobrændsler mm. Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af Miljøkonsekvensrapport for Grøn Gas Lolland-Falster
Energilager – Andel
Energilagring i sten er en billig og effektiv måde at gemme energi fra dage med masser af sol og blæst til dage, hvor efterspørgslen er større end produktionen. Det er dokumenteret i to danske innovationsprojekter på DTU Risø af henholdsvis Andel og Stiesdal Storage Technologies.
Registrering i PERSON
Registrering i PERSON - SBL - Ophør af sognebånd Registrering i PERSON - SBL - Præsters egen valgret ... Liste over sognebåndsløsere i Excel (opdelt): Relaterede artikler. Registrering i PERSON - SBL - Stiftelse af sognebånd - voksen ... Generelt - Sognebåndsløsning (SBL) LÆS HER: Beredsskabsskema til print til nødsituationer ...
Lagring af energi i batterier
Batterilagringsanlæg har potentiale til at spille en vigtig rolle i integrationen af vedvarende energi i elnettet. Vattenfall driver store batterilagringsanlæg i kombination med vindmølle- og solcelleparker flere steder i Europa.
1 milliard EUR til grønne projekter i 2020
EU''s innovationsfond åbner første ansøgningsrunde med 1 mia. EUR til grønne projekter i 2020. Fondens fokus er på store grønne projekter inden for energiin-tensive industrier, vedvarende energi, energilagring og CCUS projekter.
DTU part i projekt om energilagring i sten
Potentialet i energilagring i sten er dokumenteret i to danske innovationsprojekter gennemført på DTU Risø Campus af henholdsvis Andel og Stiesdal Storage Technologies. I begge projekter bliver elektricitet lagret som varme i sten – og den varme kan benyttes til at producere elektricitet, når der er behov.
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
Rapporten præsenterer en kortlægning af potentialet for en række energilagringsteknologier: Termisk energilagring, batterier, Power-to-X og systemintegration i et energisystem baseret på …
Er du ansvarlig for et hestehold? Husk registrering af hestene i
Gebyr ved registrering. Når dyr bliver registreret i CHR, vil der ofte være et gebyr forbundet med registreringen. Gebyret går til at dække Fødevarestyrelsens udgifter til bl.a. udvikling og drift af databasen og kontrol af CHR-reglerne. Fødevarestyrelsen forventer, at der på et tidspunkt vil komme et gebyr for registrering af hestehold ...
Nye regler for registrering af brugere af køretøjer
Skatteministeriet har indført nye regler om registrering af brugere af køretøjer. De nye regler trådte i kraft den 1. juli 2024 og har især betydning for leasingselskaber og virksomheder, som stiller køretøjer til rådighed for deres ansatte i mere end 30 dage.
Danmark skal være førende inden for Power-to-X
- Vi vil udvikle, teste og demonstrere nye effektive komponenter inden for fire aktivitetsområder: Power-to-X, el til transport, el til varme og elektrisk og termisk lagring, siger Christian Kallesøe, centerchef på Teknologisk Institut.
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
Rapporten præsenterer en kortlægning af potentialet for en række energilagringsteknologier: Termisk energilagring, batterier, Power-to-X og systemintegration i et energisystem baseret på vedvarende energi.
Opsætning af et nyt ve-anlæg
Høring over udkast til bekendtgørelse om oprindelsesgarantier for elektricitet, gas, fjernvarme og fjernkøling fra vedvarende energikilder; Høring: Bekendtgørelser om bæredygtighedskrav til biobrændsler mm. Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af Miljøkonsekvensrapport for Grøn Gas Lolland-Falster
Energilagring Archives
Listen over projekter nedenfor illustrerer de typer projekter, vi arbejder på. GreenLab Skive Projektet GreenLab Skive P2X har som hovedformål at demonstrere og udvikle et effektivt samspil mellem energi fra vind og sol, infrastruktur, lagring, og produktion af brint og metanol..
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Hvis man kan skære blot 1 mV af tabet i en 1 terawatt proces, skal der bygges i størrelsesordenen 1 GW mindre input-effekt. Det svarer til en besparelse på næsten 100 km² solceller eller ca. 500 havvindmøller. Faktisk kan det meget vel være, at der også kan skæres hundredevis af millivolt af tab ved at anvende ny, kløgtig teknologi.
Trin-for-trin guide: Sådan laver du en god projektplan
Succesfulde projekter har alle en ting til fælles. Nemlig at de har en konkret projektplan fra starten. I nogle tilfælde ændres planen undervejs i projektet, hvilket er okay, hvis det viser sig, at den oprindelige plan ikke var korrekt, eller at der var bedre muligheder end oprindeligt specificeret.
Samlet liste over euforiserende stoffer opført på bilag 1 til ...
konventioner eller med henvisning til at stoffet er optaget på baggrund af en afgørelse i Rådet. Henvisning til FN''s Enkeltkonvention af 30. marts 1961 om kontrol med narkotiske midler angives med N og henvisning til FN''s Konvention af 21. februar 1971 om psykotrope stoffer angives med P. Henvisning til Rådets afgørelse angives med EU.
Registrering af ansatte ved arbejde med kræftrisikable stoffer
Registrering af ansatte ved arbejde med kræftrisikable stoffer Arbejdsgivere har pligt til at registrere ansatte, der vurderes at kunne være udsatte for risiko ved kræftrisikable stoffer. Ved arbejde med kræftrisikable stoffer skal risikoen for at blive udsat for stofferne fjernes eller begrænses mest muligt, og de udsatte ansatte skal registreres.
om ændring af Europa -Parlamentets og Rådets forordning (EU) …
den femte liste over projekter af fælles interesse) ... 1.15 Reversibel hydraulisk energilagring til pumpekraftværk, LOS GUAJARES (ES) 1.16 Green Hydrogen Hub Denmark, trykluftenergioplagring (DK) (nr. 1.21 på den femte liste over projekter af fælles interesse) 1.17 Energioplagring til pumpekraftværk, WSK PULS (DE) ...
Daces.dk
Hvis Danmark skal lykkes på udvikling og implementering af nye energiteknologier som energilagring og -konvertering, er det nødvendigt med en bred viden om politiske og juridiske rammer, økonomiske modeller, civilsamfundets rolle samt nye former for organisering og samarbejde på tværs af sektorer og discipliner.
Forbedring af strømkvalitet ved energilagring. En case ...
Elektriske tog har et stort men kort effektforbrug, hvilket er problematisk for el-nettet. Vi vil anvende et 3.3 MW magnetisk svinghjul som energilagring, til at belaste el-nettet med en jævn, men lille belastning, som så kan levers til togene, når dette er påkrævet. Svinghjulet vil blive testet på en togtransformerstation i Nordsjælland
UPHS
Dette projekt har til formål at udvikle og teste kritiske parametre for en teknologi, der lagrer energi i vand efter det velkendte Pumped Hydro Storage (PHS)-princip med en nedgravet geomembran, ved at etablere et 10 x10 meter testanlæg.
Workshop: DaCES State of the Nation -rapport om energilagring i …
DaCES workshop om udvikling af DaCES State of the Nation-rapport om energilagring i 2023, tirsdag den 7. marts kl. 9.30 – 15.00 Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV.. Energilagring er et afgørende værktøj, som vi i fællesskab skal udvikle, opskalere og kommercialisere, før vi kan realisere et klimaneutralt, integreret og …
Batterier og energilagring
Eldrift af mobilt værktøj, redskaber, køretøjer mm. stiger i takt med efterspørgslen på mobile, emissionsfrie og støjsvage produkter. Det stiller krav til batterier og her kan vi hjælpe med design af batteripakke mv., som sikrer optimal og sikker brug.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Power-to-X teknologien relativt umoden, og vi er kun så småt begyndt at se enkelte større projekter. Igen betyder det, at der er gode muligheder for forbedringer og nye …