Bæredygtig planlægger 2023
Kurset afholdes den 9. november og 29.-30. november 2023. Behovet for viden og ønsket om at kunne stille flere krav til bæredygtighed i planlægningen bliver større og større. Det gælder både på miljømæssige, sociale og økonomiske parametre – og i stigende grad på de klimamæssige parametre. Bæredygtighed i planlægningen beror langt hen ad vejen på frivillige …
Idéfase om ny planlægning ved Hejring | Mariagerfjord Kommune
Idéfase om ny planlægning ved Hejring. Idéfase for et område til vedvarende energi. ... Den videre planlægning Den nuværende idéfase er første fase i en række aktiviteter frem mod en eventuel realisering af vindmølleprojektet. I idéfasen har alle borgere, foreninger, interesseorganisationer og myndigheder mulighed for at komme med ...
Fysisk planlægning for trygge boligområder | Dansk …
Nyt kursusforløb for kommunale planlæggere. Kriminalitet, utryghed og indbrudstal i et boligområde kan mindskes med fysisk planlægning. Med baggrund i den nyeste kriminalpræventive viden og relevant jura får du inspiration og nye metoder til, hvordan tryghed og kriminalprævention kan indtænkes i planarbejdet. Kurset fokuserer på de boligområder, vi ikke …
Strategisk planlægning for bymidter | Dansk Byplanlaboratorium
På vores nye kursus Strategisk Planlægning af Bymidter får du redskaber, viden og erfaringer, der kan hjælpe dig i udviklingen af bymidtestrategier. På kurset får du: • Indsigt i strategisk planlægning: Vi introducerer dig til de grundlæggende greb og processer, så du bliver skarp på, hvad strategisk planlægning indebærer.
Institut for Bæredygtighed og Planlægning
Institut for Bæredygtighed og Planlægning. Vi arbejder med planlægning, teknologi og samfund for at skabe en mere bæredygtig fremtid. Vores forskning og uddannelser repræsenterer en unik kombination af samfunds- og teknologiforståelse.
Om Plan 22+ | Dansk Byplanlaboratorium
Målet er, at Plan22+ skal udvikle ny viden og redskaber, der kan understøtte kommunernes arbejde med at bruge den helhedsorienterede fysiske planlægning som et af flere midler til at implementere DK2020-klimahandlingsplanerne. …
Byplanmødet
Byplanmødet er dansk byplanlægnings største, årlige konference, hvor +700 planlæggere, politikere og rådgivere samles for at netværke og blive klogere på aktuelle temaer. Byplanmødet 2025 bliver afholdt den 2.-3. oktober i Vejle. Temaet bliver annonceret snarest. Se eller gense oplæg fra Byplanmødet 2024 herunder, med bl.a. Kate Raworth, Dani Hill-Hansen, Heidi …
Velkommen til Plan22+ | Dansk Byplanlaboratorium
Plan22+ har til formål at udvikle ny viden om klimamål i den fysiske planlægning og desuden understøtte, at der skabes ny viden om, hvordan klimahensyn kan indarbejdes i den fysiske planlægning. Relevant viden om feltet, som vi kommer frem til gennem indsatsen, vil løbende blive tilføjet her på siden.
Velkommen til Plan22+
Plan22+ har til formål at udvikle ny viden om klimamål i den fysiske planlægning og desuden understøtte, at der skabes ny viden om, hvordan klimahensyn kan indarbejdes i den fysiske planlægning. Relevant viden om feltet, som vi kommer frem til gennem indsatsen, vil løbende blive tilføjet her på siden.
Ny institutleder på Institut for Bæredygtighed og Planlægning
Af Nelly Sander, TECH Dekansekretariat.Foto: Emilie Lærke Henriksen. Anne Merrild Hansen bliver ny institutleder på Institut for Bæredygtighed og Planlægning (PLAN). Som professor MSO er hun allerede et kendt ansigt på instituttet, hvor hun arbejder med konsekvensvurdering, planlægning og forvaltning af storskalaindustri, nærmere bestemt indvinding af råstoffer til den …
Netværk om sommerhuse og planlægning 2022 | Dansk …
Netværk via webinarer 1. netværksmøde 4. februar2. netværksmøde 11. marts3. netværksmøde 29. april4. netværksmøde 20. maj OBS udskudt. Ny dato følger. Om netværksmøderne Byplanlaboratoriet udbyder i 2022 en række af netværksmøder om sommerhuse og planlægning. Udgangspunktet er den store interesse, der er for sommerhuse og turisme. Og de …
Skemaer og skabeloner – Planlæg bedre
Planlæg bedre – få mere tid indeholder mange skemaer og skabeloner som kan støtte dig i den daglige planlægning. På siden herunder finder du alle bogens skemaer, klar til brug. Du kan downloade skemaer og skabeloner i PDF- eller Word-versioner. Du kan frit bruge alle skemaer og skabeloner til eget brug.
Sommerhuse og planlægning i Danmark | Dansk …
Tre webinarer d. 27. 5, 10.6 og 24.6 Målgruppe: Planlæggere, lokalpolitikere, interesseorganisationer og forskere COViD19 har for alvor sat gang i den indenlandske turisme og efterspørgslen på sommerhuse har nået nye højder; både når det gælder udlejning og køb. Med i udviklingen får kommunerne i vandkanten både nye muligheder og nye udfordringer. Med …
ISA 300 Planlægning af revision af regnskaber
2. Planlægning af en revision omfatter fastlæggelse af en overordnet revisions-strategi for opga-ven og udarbejdelse af en revisionsplan. En hensigtsmæssig planlægning gavner revisionen af regnskaber på flere måder, herunder følgende (jf. afsnit A1-A3): • den hjælper revisor med at rette opmærksomheden mod vigtige revisionsområder
planlægning af autocamperturen
Autocamperguiden udgives af Dansk Autocamper Forening. Guiden er en fortegnelse over steder i Danmark, hvor du kan overnatte i din autocamper. Autocamperguiden giver dig en oversigt over overnatningssteder i Danmark. Den indeholder også en oversigt over sanitære tømmestationer, hvor du kan fylde vand på autocamperen og tømme gråvand og …
KORT FORTALT BÆREDYGTIG PLANLÆGNING AF …
DANSK KYST- & NATURTURISME RÅDGIVERE: Skeelslundvej 99, 1. 9440 Aabybro BÆREDYGTIG PLANLÆGNING AF FERIEHUSOMRÅDER 1 udgave, 1 opslag, Juni 2023 Forsidefoto: ©Jakob Gjerluff, Destination Vesterhavet Dette er en forkortet version af den samlede udgivelse ''Idékatalog - Bæredygtig planlægning af …
Bæredygtig planlægger
BÆREDYGTIG PLANLÆGGER er et kompetenceudviklingsforløb for byplanlæggere, hvor du får viden og metoder til at arbejde med bæredygtighed, overblik over relevant jura samt inspiration til hvordan man griber dagsordenen an med en organisatorisk og tværfaglig tilgang. Kort sagt: Du får langt flere og bedre kort på hånden i den proces, hvor idéerne opstår, planerne skabes og den ...
Hvad er ny reguleringsmodel for kvælstof?
Landbruget er en vigtig del af løsningen for at sikre et godt vandmiljø i vores søer, vandløb og i havet. Med "Aftale om grøn omstilling af dansk landbrug" fra 2021 blev det politisk besluttet, at der skal udvikles en ny model for, hvordan vi kan regulere det danske landbrugs udledning af …
| Dansk Byplanlaboratorium
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater. Kontakt os gerne hvis du har en ide til et …
Homepage
Ny udvidet positivliste: nu bliver det enklere at tilslutte solceller på bygninger ... Dansk Solcelleforening har afgivet høringssvar den 30. august 2024 til vejledning om planlægning for lokalplanpligtige solcelleanlæg i det åbne land. Dansk Solcelleforening takker for muligheden for at afgive høringssvar til Plan- og ...
Inspirationswebinarer: Planlægning og grøn omstilling | Dansk ...
Plan22+ og Dansk Byplanlaboratorium sætter ved en række webinarer fokus på, hvordan den fysiske planlægning kan styrke den grønne omstilling og bidrage til at reducere CO2-udledningerne. Webinarerne holdes onsdage kl. 12-13 i november.
Beslutningsforslag nr. B 39, Folketinget 2021-22, Forslag til …
Beslutningsforslag nr. B 39, Folketinget 2021-22, Forslag til folketingsbeslutning om at indføre en ny strategi for vedvarende energi, således at elpriserne fremadrettet bliver billigere, danskerne …
Netværk om sommerhuse og planlægning 2022
Netværk via webinarer 1. netværksmøde 4. februar2. netværksmøde 11. marts3. netværksmøde 29. april4. netværksmøde 20. maj OBS udskudt. Ny dato følger. Om netværksmøderne Byplanlaboratoriet udbyder i 2022 en række af …
Høringssvar: vejledning om planlægning for lokalplanpligtige ...
Dansk Solcelleforening har afgivet høringssvar den 30. august 2024 til vejledning om planlægning for lokalplanpligtige solcelleanlæg i det åbne land. Dansk Solcelleforening takker for muligheden for at afgive høringssvar til Plan- og Landdistriktsstyrelsens udkast til vejledning af planlægning for lokalplanpligtige solcelleanlæg i det åbne land. Vi ser …
Kommuneplanlægning
Kommunens planlægning skal reelt være åben for offentlighedens indflydelse. Kommunalbestyrelsen skal derfor bl.a. overholde de mindstekrav, som planloven fastsætter. Struktur og indhold. Kommuneplanen skal bl.a. indeholde overordnede mål for udvikling, retningslinjer for arealanvendelse og præcise rammer for lokalplanernes indhold. ...