§ 13-5. Radon
§ 8-4. Generelle krav til gangatkomst og ganglinjer § 8-5. Gangatkomst til bygning med boenhet § 8-6. Gangatkomst til byggverk med krav om universell utforming § 8-7. Gangatkomst til uteoppholdsareal med krav om universell utforming § 8-8. Parkeringsplass, annet oppstillingsareal og kjøreatkomst § 8-9. Trapp i uteareal § 8-10. Opphevet
Krav til jordingsledere
Krav til jordingsledere og jordelektrode fra HD60364. Dimensionering, beregning og gode råd til jording. ... Alternativt kan man lave en beregning af jordledere med følgende formel (60364-5-543.1.2): ... Ved …
Elmotorer og frekvensomformere
Krav til energieffektivitet: For frekvensomformere normeret til drift med elmotorer med en effekt mellem 0,12 kW og 1 000 kW: Effekttab må ikke overstige de maksimale effekttab, der svarer til effektivitetsklasse IE2. Krav til produktinformation: En række nærmere specificerede produktoplysninger skal tydeligt fremgå af:
Love og regler om tagbelægninger
Krav til tagets hældning. Tagbelægninger skal have en hældning, så regn og smeltevand fra sne kan løbe af. Krav til hældningen kommer an på, hvad tagbelægningen er lavet af, men taget skal som minimum have en hældning på 2,5 centimeter pr. meter. Teglsten kræver stor hældning, mens tagpap kræver lav eller ingen hældning.
Overspændingsbeskyttere vs strømafbrydere: Hvad er forskellen?
A afbryder er en automatisk betjent strømbeskyttelsesafbryder, der bruges til at beskytte et elektrisk kredsløb mod skader forårsaget af overbelastning eller kortslutning. Den overvåger strømstrømmen og afbryder automatisk kredsløbet, når den registrerer, at strømmen overstiger en sikker tærskel. Hovedformålet med en afbryder er at forhindre overophedning af …
§ 12-7. Krav til rom og annet oppholdsareal
(1) Rom og annet oppholdsareal skal ha utforming tilpasset sin funksjon og ha tilstrekkelig størrelse, romhøyde og plass til fast og løs innredning.[guidance-text index="1"/](2) Tilgjengelig boenhet skal være dimensjonert for rullestol på inngangsplanet. Rom skal ha trinnfri tilgang og snuareal med diameter på minimum 1,5 m. Rom skal utformes slik at rullestolbruker …
ISO 14001 – Fordele og krav til Miljøcertificering
Certificering forudsætter, at der implementeres et miljøledelsessystem som opfylder de gældende krav i ISO 14001 standarden. Der sættes høje krav til vedligeholdelse og løbende udvikling af miljøledelsessystemet, herunder at virksomheden løbende auditeres, så det er bestemt ikke en engangsforestilling at blive ISO 14001 certificeret.
Dimensionering af hovedledning eller stikledning med sikringer
Dimensionering af hovedledning eller stikledning med sikringer Krav til valg af kabel: Max. tværsnit = 70 mm2 Der skal anvendes aluminiums kabel Hovedsikring, HS: Første betingelse: IN ≥ IB (bilag 6: NH1, 224A) 224 ≥ 218 → OK Anden betingelse: IS+5sek. ≥ Ist ( Ist = IB • K ) (Største motor startes op, resten kører fuldlast)
Nye energikrav til bygninger: Disse krav er afgørende for din …
Efter trilogforhandlingerne i starten af december er der nu landet et nyt politisk forslag for bygningsdirektivet i EU. Det handler blandt andet om nye krav til ladestandere til …
Nye krav om etablering af ladestandere til elbiler
Bygninger, der ikke er til beboelse, kan fx være kontorbygninger, hospitaler eller uddannelsesinstitutioner. Det afgørende for, om der er krav om at etablere eller forberede etablering af ladestandere, er det antal af parkeringspladser, der …
Certificering af komponenter af stål og aluminium
3834-4: Meget lempelige krav (til EXC1) 3834-3: Standardkrav (til EXC2) 3834-2: Fuld kvalitetsstyring (til EXC3 og 4) Standardkravene er bl.a. krav til kravgennemgang, brug af certificerede svejsere, brug af svejseprocedurer (WPS), brug af svejsekoordinator, inspektioner, krav til udstyr m.m.
7 /849:4 #5# /.8:8 4 5( #$48:$( /:$/8(# ( / ;$#/8:$ 4/9 8 ...
benyttelse af det kollektive elforsyningsnet, som er nødvendige for, at Energinet kan varetage sine opgaver. Ifølge § 7, stk. 1, nr. 3 og 4, skal der udarbejdes forskrifter for adgang til og be …
TEKNISKE KRAV TIL SAMPLACEREDE OG/ELLER
Følgende dokument indeholder Energinets første udkast til justeringer af tilslutningskravene for transmissionstilsluttede produktions-, forbrugs- og energilageranlæg gældende for over …
KRAV TIL ENERGILAGERANLÆG
i. en udsættelse af den endelige anvendelse af elektricitet til et senere tids-punkt end det, hvor elektriciteten blev produceret, og ii. en konvertering af elektrisk energi til en energiform, der kan lagres, og lag-ring af sådan energi og den efterfølgende rekonvertering af sådan energi til …
Batterier og energilagring
Eldrift af mobilt værktøj, redskaber, køretøjer mm. stiger i takt med efterspørgslen på mobile, emissionsfrie og støjsvage produkter. Det stiller krav til batterier og her kan vi hjælpe med design af batteripakke mv., som sikrer optimal og sikker brug.
Krav til vinduer ved udskiftning
For nye særligt gode vinduer er energitilskuddet positivt svarende til A-mærkede vinduer. Energimærkningsordningen er en hjælp til valg af vinduer, når du har besluttet dig til at udskifte dine gamle vinduer. Mærkningen er baseret på en standardstørrelse vindue på 1,23 x 1,48 m.
Installation af ladestander til elbil i boliger
Generelle krav for installation af ladestander til elbil i boliger. Regel nr. 1 når du installerer en ladeboks i en bolig: Følg altid fabrikantens anvisninger. Derudover er der en hel række generelle krav, som du skal huske …
Din boligs idealmål og minimumskrav
Valg af facade; Kunsten at vælge mursten; Ydervægge i boligen; Valg af materiale til facader; Vælg fuge med omhu – Den binder det hele sammen; Facadebeklædning og materialevalg – det skal du overveje; Genbrug af mursten: Kend begrænsninger og anvendelsesmuligheder; Værd at vide om valg af træfacader; Tegl, tegl og atter tegl med et twist
Specifikation af krav til bygningsdele i klimaskærmen
Specifikation af krav til bygningsdele i klimaskærmen Pilotprojekt SBI 2020:11 Projekteret løsning Er løsningen innovativ? Vurder e t produkt i løsningen Ja Er det et velkendt produkt? Nej Nej ... Valg af bygningsdel Som illustration for den foreslåede metodik for fastsættelse af krav til pro-dukter, som indgår i løsninger i bygninger ...
Valg af løbesko til nybegyndere
Valg af løbesko er ikke det vigtigste valg du skal træffe. Jeg nævner blot dette for at sætte valget af løbesko lidt i perspektiv. Valget af løbesko er IKKE det vigtigste valg, du skal træffe, når du skal påbegynde din …
Systemkrav til Windows 11
Hvis din pc administreres af en it-administrator, skal du kontakte dem om muligheder for vurdering af berettigelse og opgradering til Windows 11. Vigtigt!: Med et af disse scenarier, hvor du foretager ændringer på din pc for at gøre den berettiget til opgradering, anbefaler vi, at du venter med at opgradere, indtil Windows Update giver dig besked om, at Windows 11 er klar til din enhed.
Forstå vigtigheden og metoder til energilagring
Termisk energilagring er en billig og effektiv måde at gemme energi på. Dog vil termisk energilagring, sammenlignet med andre metoder til energilagring, have en lavere effektivitet, hvor tabet kan overstige 50%. Energilagring i varme sten. Energilagring i sten fungerer ved at opbevare varme i knuste sten i ærtestørrelse i isolerede ståltanke.
Krav om brug sikkerhedsglas i Danmark fra hvornår?
Standarden specificerer hverken krav til anvendelse eller holdbarhed. 2007. DS/INF 119 2. udg. Trådte i kraft 1/10-2007. Iht EN 12600, EN 12150, EN 14179, EN 1863, EN 14449 og EN ISO 12543. ... SCANGLAS tilbyder fra årsskiftet low carbon glasset Oraé Glas til elevatorer Valg af personsikkerhedsglas – skal ske med omtanke! Ridser og skader ...
Fundamenter: Hvad skal du vide?
Valg af facade; Kunsten at vælge mursten; Ydervægge i boligen; Valg af materiale til facader; Vælg fuge med omhu – Den binder det hele sammen; Facadebeklædning og materialevalg – det skal du overveje; Genbrug af mursten: Kend begrænsninger og anvendelsesmuligheder; Værd at vide om valg af træfacader; Tegl, tegl og atter tegl med et twist
Viden om nye elregler – Fokus på områder med ændringer fra ...
Her på siden har vi samlet relevant viden om ændringerne i de nye standarder og nye krav til elektriske installationer, som ikke længere er som vi kender dem fra …