Fotovoltaisk kraftværk energilagring miljøvurdering krav standarder

Fotovoltaisk effekt er en form for fotoelektrisk effekt som genererer elektrisk spenning eller strøm i et materiale som utsettes for lys. Den viktigste anvendelsen av fotovoltaisk effekt er produksjon av elektrisk energi ved hjelp av solceller. Den fotoelektriske effekten opptrer når et materiale, under påvirkning av lys, gir fra seg elektroner.

fotovoltaisk effekt

Fotovoltaisk effekt er en form for fotoelektrisk effekt som genererer elektrisk spenning eller strøm i et materiale som utsettes for lys. Den viktigste anvendelsen av fotovoltaisk effekt er produksjon av elektrisk energi ved hjelp av solceller. Den fotoelektriske effekten opptrer når et materiale, under påvirkning av lys, gir fra seg elektroner.

Vejledning til lov om miljøvurdering af planer og programmer …

beskrivelse af de lovgivningsmæssige krav til såvel indhold som proces, ligesom der gives vejledning om mulige metoder og praktiske anvisninger om udarbejdelse af miljøvurderinger. Vejledningen bygger på lovens forarbejder, dansk nævns- og …

Energilagring i vinden

Vi har merket en gledelig økning i etterspørselen etter standarder som ivaretar kravene til bedre sikring av installasjonene for energilagring, sier Ihler. Det gjenstår fortsatt arbeid med å ta fram bedre standarder, men et initiativ fra bransjen er nettopp det som skal til for å heve kvaliteten på standardene som er under utvikling.

Fotovoltaisk (PV) energi: hvad det er & hvordan det fungerer ...

Fotovoltaisk betyder derfor lys-elektricitet, der beskriver nøjagtigt den måde, fotovoltaiske materialer og enheder fungerer på. Fotovoltaik er en metode til direkte at konvertere lys til elektricitet., Et velkendt eksempel på fotovoltaik er soldrevne regnemaskiner, der bruger en lille fotovoltaisk celle til at drive lommeregneren.

Solenergi

Standarder og lovgivning. Det er vigtigt at være opmærksom på lovgivningen på solenergiområdet, for manglende overholdelse af myndighedskravene kan i værste tilfælde ende med, at du ikke længere har lov til at bruge den strøm, dit solcelleanlæg producerer.

Fotovoltaisk

Fotovoltaisk teknologi. Grundlaget for fotovoltaisk (PV) teknologi er solcellen, som er en enhed, der kan konvertere sollys til elektricitet. En typisk solcelle er konstrueret af halvledermaterialer, mest almindeligt silicium, som har særlige elektriske egenskaber, der gør det muligt for dem at absorbere sollys og generere en elektrisk strøm.

eLov

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Stk. 2 Formålet med en miljøvurdering er, at der under inddragelse af offentligheden så tidligt som muligt og forud for, at myndigheden træffer afgørelse om planen, programmet eller projektet, tages hensyn til planers, programmers og projekters sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet, herunder …

Opsætning af et nyt ve-anlæg

Høring i forbindelse med idéfasen for miljøvurdering (SMV) af Plan for Program Energiø Nordsøen; Høring i forbindelse med idéfasen for SMV af planen for Hesselø Havvindmøllepark og miljøkonsekvensvurdering (VVM) af landanlægget; Høring: Miljøkonsekvensrapport for Aflandshage Vindmøllepark; Offentlig høring af ...

Elmotorer og frekvensomformere

Kravene til motorernes energieffektivitet er afhængig af motorens størrelse og antal poler. Der er endvidere krav om produktinformation på motoren (på/nær mærkepladen), i producentens tekniske dokumentation og på en offentlig tilgængelig hjemmeside. De præcise krav er beskrevet i ecodesignforordningen for elmotorer (EF) nr. 640/2009.

Solceller og grundvandsbeskyttelse

Solceller og grundvandsbeskyttelse. Etablering af solceller og anden vedvarende energi er en vigtig del af den grønne omstilling. Miljøstyrelsen ønsker her at vejlede om, hvilke forhold og hvilken lovgivning der skal tages i betragtning, når der opsættes solceller inden for områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD).

Miljøvurdering af konkrete projekter

Miljøvurdering af konkrete projekter Miljøvurderinger af konkrete projekter foretages på særlige anlægsprojekter, inden bygherren får tilladelse til at påbegynde projektet. Miljøvurderingsprocessen stiller krav om udarbejdelsen af en miljøkonsekvensrapport for projektets forventede, væsentlige påvirkninger af miljøet.

Energistyrelsen offentliggør Analyseforudsætninger til Energinet …

Energistyrelsen offentliggør Analyseforudsætninger til Energinet 2022 samt høringssvar fra energibranchen og styrelsens kommentarer herpå. Analyse-forudsætningerne bruges af Energinet til at planlægge udviklingen af el- og gastransmissionsnettet.

Afgørelse om, at 132 kV kabellægning og demontering af …

Afgørelse om, at 132 kV kabellægning og demontering af luftledning og master mellem Stasevang og Teglstrupgård højspændingsstationer ikke er omfattet af krav om miljøvurdering Miljøstyrelsen har afgjort, at Energinet ikke skal udarbejde en miljøkonsekvensrapport for kabellægning og demontering af luftledning og master mellem …

Strategisk Miljøvurdering af CAP-plan 2023-2027: …

I henhold til Miljøvurderingsloven §8 er CAP-planen underlagt kravet om miljøvurdering og derfor er der udarbejdet en Strategisk Miljøvurdering (SMV). Den strategiske miljøvurdering belyser CAP-planens sandsynlige væsentlige indvirkninger på miljøet. Vurderingen er gennemført af Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet (AU AGRO).

Standarder for bæredygtighed (ESRS)

Standarder for bæredygtighed (ESRS) Med det nye bæredygtighedsdirektiv, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), stilles der krav til øget rapportering om bæredygtighed. Hvordan virksomhederne skal rapportere, …

Solceller og husstandsvindmøller

Høring i forbindelse med idéfasen for miljøvurdering (SMV) af Plan for Program Energiø Nordsøen; Høring i forbindelse med idéfasen for SMV af planen for Hesselø Havvindmøllepark og miljøkonsekvensvurdering (VVM) af landanlægget; Høring: Miljøkonsekvensrapport for Aflandshage Vindmøllepark; Offentlig høring af ...

Standarder for bæredygtighed (ESRS)

Standarder for bæredygtighed (ESRS) Med det nye bæredygtighedsdirektiv, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), stilles der krav til øget rapportering om bæredygtighed. Hvordan virksomhederne skal rapportere, kommer til at afhænge af de bæredygtighedsstandarder, der kaldes for European Sustainability Reporting Standards (ESRS

Ny struktur och nya krav i ISO 14001:2015

I den nya utgåvan av ISO 14001 har både struktur och innehåll ändrats. På sikt kommer tillämpningen av ISO:s nya struktur för ledningssystem att ge fördelar för alla som använder någon ledningssystemstandard. Kortsiktigt kan det bli en utmaning att göra de ändringar som behövs för att uppfylla kraven i ISO 14001:2015 och att utföra revision mot dessa krav.

eLov

§ 7. Miljøministeren fastsætter regler om fælles og samordnede procedurer for miljøvurdering af projekter, for hvilke der både gælder krav om at gennemføre en vurdering af indvirkningen på miljøet efter denne lov og krav om en vurdering af virkningen på et internationalt naturbeskyttelsesområde og generelt beskyttede arter efter bekendtgørelse om udpegning og …

Krav om tekniske standarder – hvad skal man være opmærksom …

Hvilke tekniske standarder kan man som ordregiver stille krav om, at tilbudsgiverne skal leve op til? Og hvor store krav kan der stilles til tilbudsgivers dokumentation for opfyldelse af "tilsvarende" egenskaber? De to spørgsmål er blandt dem, som Klagenævnet for Udbud har belyst i en ny kendelse. Læs mere om kendelsen i det følgende.

Elnät och energilagring

Energilagring kan ske på flera sätt men det vanligaste är olika typer av batterier. Vätgas kan också användas för att lagra, transportera och tillhandahålla energi. Redan 2009 försågs alla svenska hushåll med elmätare, vilket har bidragit till att många fastighetsägare har insett fördelarna med energieffektivisering och de ...

Flere projekter vil blive mødt med krav om miljøvurdering

Det er Miljøstyrelsens vurdering, at der som udgangspunkt skal stilles krav om miljøvurdering, hvis et projekt har behov for dispensation fra artsfredningsbekendtgørelsens § 10, stk. 1 nr. 1 og § 11, stk. 1, som bl.a. omfatter forbud mod forsætlig indfangning og drab af bilag IV-arter. Der vil dog altid være tale om en konkret vurdering ...

Energilagring med batterier

Vattenfall erbjuder även batterier som fossilfria lagringslösningar. Med batterilagring kan industrikunderna hantera sin förbrukning på ett mer flexibelt sätt genom att kapsla in höglaster med så kallad peak shaving.

Miljøvurdering af konkrete projekter

Miljøvurderingsprocessen stiller krav om udarbejdelsen af en miljøkonsekvensrapport for projektets forventede, væsentlige påvirkninger af miljøet. Miljøkonsekvensrapporten skal …

Naturvärdesinventering (NVI)

Detta dokument omfattar kartläggning av biologisk mångfald. I detta dokument beskrivs en process som innebär att ekosystem, livsmiljöer och arter undersöks och värderas med avseende på deras betydelse för biologisk mångfald. Dokumentet omfattar krav och vägledning för beställning, genomförande och leverans av resultat. Dokumentet omfattar …

Regulering af varmeområdet

Det er særligt varmeforsyningsloven og projektbekendtgørelsen, som regulerer de overordnede rammer for varmeforsyningsplanlægningen i Danmark.. Kommunalbestyrelsen har kompetencen som planmyndighed for kommunens varmeforsyning. Det er derfor kommunalbestyrelsen, der har ansvaret for at tage initiativ til enten udvikling eller afvikling af den kollektive varmeforsyning.

Forskrift om IT-standarder i offentlig forvaltning

Generelt krav om å vurdere bruk av åpne standarder. På bruksområder der denne eller andre forskrifter ikke setter spesifikke krav til bruk av standarder, skal det ved anskaffelse, utvikling, oppsett, drift og bruk av IT-løsninger, vurderes om det finnes relevante åpne standarder som kan brukes.

Standard kraftleveringsavtale

§ 2-3 Fremgangsmåte ved krav om tilbakebetaling eller tilleggsbetaling. Krav om tilbakebetaling eller tilleggsbetaling på grunn av feil ved måledata eller feil håndtering av måledata, rettes direkte til nettselskapet som er ansvarlig for målingen. Det vises til nettleieavtalens § 5 for regler for kontroll av måleutstyr.

Kontakt Os