Brandgodkendelsessag om energilagringskraftværk

Der er tale om klagers skrivelse af 6. august 2012 om ''Svar på offentlig høring vedr. placering af kystnære områder til havmøller'', skrivelse af 28. maj 2014 om ''Svar på myndighedshøring vedr. an-søgning om opstilling af havmøller i Jammerland Bugt. …

17. maj 2021 ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om …

Der er tale om klagers skrivelse af 6. august 2012 om ''Svar på offentlig høring vedr. placering af kystnære områder til havmøller'', skrivelse af 28. maj 2014 om ''Svar på myndighedshøring vedr. an-søgning om opstilling af havmøller i Jammerland Bugt. …

Godkendelse af infrastruktur

Når ny infrastruktur anlægges eller eksisterende infrastruktur bygges om, vil der ofte være krav om en ny ibrugtagningstilladelse. En ibrugtagningstilladelse for et delsystem i jernbaneinfrastrukturen er en godkendelse af delsystemets sikkerhedsmæssige egenskaber, og en godkendelse af at delsystemet overholder gældende relevant lovgivning ...

Bekendtgørelse om energimærkning af bygninger

bekendtgørelse nr. 1068 af 25. oktober 2019 om Energistyrelsens opgaver og beføjelser: Kapitel 1 Anvendelsesområde, definitioner m.v. § 1. Denne bekendtgørelse omhandler energimærkning …

Bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomhed

bekendtgørelse om standardvilkår i godkendelse af listevirksomhed. § 7. Ansøgning om godkendelse skal indgives til kommunalbestyrelsen, jf. dog stk. 8. Stk. 2. Ansøgningen skal indgives ved anvendelse af den digitale selvbetjening, Byg og Miljø. BEK nr 2080 af 15/11/2021 3

Ny praksis på andelsboligområdet

Højesteret har den 25. august 2023 truffet afgørelse i en principiel sag, om hvem der hæfter for skader på fællesejendommen og andre andelsboliger, som opstår i forbindelse med at en andelshaver får foretaget ændringer i sin lejlighed med bestyrelsens tilladelse, og under anvendelse af autoriserede håndværkere.

Beredskab, brand, førstehjælp Overnatninger

Jf. punkt 11.3 om redningsåbninger. Ifølge Bornholms Brandvæsen er en redningsåbning et vindue eller lignende med en højde på mindst 0,6 meter, en bredde på mindst 0,5 meter og hvor summen af højden og bredden er mindst 1,5 meter. Hvis der er dør direkte til det fri, bortfalder kravet om redningsåbninger. Punkt 11.4

Sag nr. 10: Godkendelse af indstilling til ejerkommunerne om …

I denne sag godkender Bestyrelsen indstilling til ejerkommunerne om "FASE 1 af Udviklingsplan for Østjyllands Brandvæsen for perioden 2024-2028". Fase 1 dækker perioden 2024-2025. Sagsfremstilling: Østjyllands Brandvæsen udgør det kommunale redningsberedskab for Aar- hus, Skanderborg, Odder og Samsø Kommuner. ...

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om godkendelse …

i sag om godkendelse af projektforslag fra Værum-Ørum Kraftvarme-værk A.m.b.a. Energiklagenævnet har modtaget en klage fra Evida1 (tidligere HMN GasNet P/S, herefter klager), der er repræsenteret af Bruun & Hjejle Advokatpartner-selskab, over Randers Kommunes afgørelse om godkendelse af projektforslag

Brandforebyggelse på virksomheder og institutioner

Beredskabsstyrelsen udarbejder regler om forebyggelse af brand ved brandfarlige virksomheder og oplag samt steder, hvor der er særlige forhold i tilfælde af brand. Derudover omfatter reglerne mulighed for, at de kommunale redningsberedskabers kan gå brandsyn på steder, som er omfattet af Beredskabsstyrelsens brandforebyggende regler.

Bygningsreglementets vejledning om brandtekniske installationer

krav om et højt vidensniveau hos byggeriets parter i alle byggeriets faser. Det er derfor også afgørende, at aktørerne kan dokumentere tilstrækkelig viden, alt efter om der er tale om brandteknisk dokumentation eller projektering og installation af …

Love og regler for forsyningssikkerhed

Har til formål at sikre et beredskab i tilfælde af forsyningsafbrydelser eller risici vedrørende olieområdet. Du kan læse mere om olieberedskabet generelt her. Lagringspligt bekendtgørelse …

Vejledning til afbrændingsbekendtgørelsen (nr. 1339 af 10.

Den 1. januar 2015 trådte Beredskabsstyrelsens bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys og varmekilder m.v. Læs hele artiklen

Kontakt kundeservice og få hjælp nu | Alm. Brand

Læs mere om, hvordan du får og bruger vejhjælp og find de vigtigste telefonnumre. Tilkald Vejhjælp . Find selv hjælp. Se spørgsmål og svar. Hent og brug vores apps Log på Mit Alm. Brand. Anmeld en skade. Opsig eller fortryd forsikring. Klag over afgørelse. Læs om …

Nye lovændringer og bekendtgørelser skal understøtte …

Lovændringen er ledsaget af en ny bekendtgørelse om grøn pulje, der blandt andet tager højde for de nye regler om ratebetaling og deling af midler. VE-bonusordningen …

BR18

Spørgsmål og svar om anvendelse af isoleringsmaterialer, som ikke mindst er materiale klasse D-s2,d2 [klasse B materiale] i bygninger, hvor gulv i øverste etage er højst 22 meter over terræn (28.02.2022) Information Byggeriets regler. Bygningsreglementet udspecificerer byggelovens krav og indeholder de nærmere detaljerede krav, som alle ...

Se Sag

Se om vi venter på svar fra dig; Svare på henvendelser fra os; S ikkert skrive til os og sende oplysninger, der er relevante for sagen; Få en kvittering, når du skriver til os; Anmode om at få adgang til andres sager; Hvis du er tilskadekommen, kan du give andre adgang til din sag ; Se parter og fuldmagtshavere på sagen

Sag om etablering og godkendelse af skydebane

Fundet, at det havde været ønskeligt, om miljøstyrelsen (og miljøankenævnet) forud for godkendelse af en skydebane - og fastsættelse af vilkårene for godkendelsen - havde tilvejebragt et mere fyldestgørende oplysningsgrundlag om støjulemperne, herunder med hensyn til betydningen af visse støjdæmpende foranstaltninger.

Vejledning om brandsikring af større oplag af

Der kan eksempelvis være tale om oplag af udtjente batterier på genbrugspladser, hos autoværksteder, hos modtagevirksomheder af udtjente batterier og hos virksomheder, som genanvender udtjente litiumionbatterier. 1.2 – Vejledningens anvendelsesområde Denne vejledning formidler viden om, hvorvidt beredskabsloven kan finde anvendelse for

Ankestyrelsens principafgørelse 20 16 om socialtilsyn …

En ansøgning om godkendelse af fleksible pladser efter servicelovens §§ 66, 107 og 108, kunne derfor ikke godkendes. Lovgivning: Lov om socialtilsyn - lovbekendtgørelse nr. 124 af 2. februar 2016 - §§ 5 og 6. Bekendtgørelse om socialtilsyn – bekendtgørelse nr. 551 af 28. april 2015 - …

Byggetilladelse | Hvornår skal du søge om en, og hvordan gør du?

Hvis du får afslag på din ansøgning om byggetilladelse, kan du klage til Byggeklageenheden hos Nævnenes hus senest 4 uger efter, at du har fået kommunens afgørelse. Den kan dog kun behandle klager, som handler om retlige spørgsmål. Fx om kommunen har forstået reglerne i byggeloven eller i bygningsreglementet rigtigt.

Solcelleanlæg på tag

Tal altid med dit forsikringsselskab, inden du får installeret et solcelle-anlæg. Vær opmærksom på, at solceller kan reflektere til omgivelserne. Tjek altid lokalplanen, om der er servitutter om solcelleanlæg. Solceller bør ikke installeres på tage med brandbar tagkonstruktion eller tagkonstruktioner med brandbar isolering.

Medhold i landsretten i sag om brand i lade

Gårdejerens police havde et afsnit om branddækning og indeholdt en bestemmelse om, at gældende brand- og beredskabslovgivning skal være overholdt for at opnå forsikringsdækning. Spørgsmålet var herefter om ordene "det er en betingelse for brænddækning, at gældende brand- og beredskabslovgivning er overholdt" var en sikkerhedsforskrift i …

B-sag: 4. sag om bevillingsmæssige ændringer 2020 og …

De enkelte fagudvalg skal fire gange årligt behandle sager om bevillingsmæssige ændringer inden for deres områder. Herefter samles fagudvalgenes bidrag af Økonomiforvaltningen og forelægges Økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen. Dette er årets fjerde sag om bevillingsmæssige ændringer i 2020.

Læsevejledning til Vejledning om miljøgodkendelse

Her kan virksomheder læse om, hvordan de udarbejder en fyldestgørende ansøgning om miljøgodkendelse, hvis de skal bygge nyt eller foretage ændringer i produktionen. Kapitlet er struktureret efter de trin, som processen indeholder. Første trin handler om, hvad virksomheden skal overveje før den søger (afsnit 1.1).

Få hjælp til din byggetilladelse | Nymann & Juhl byggerådgivning

Nymann & Juhl er en af de førende i Danmark ifht. at rådgive private om byggetilladelser, lovliggørelser og færdigmeldinger. Vi har specialiseret os i at få private hurtigt og smertefrit igennem systemet, og faktisk handler 90% af vores sager om lovliggørelse, byggetilladelser og færdigmeldinger for private, da dette er vores klare fokus.

DBI | Dansk Brand

Du lærer også om drifts- og alarminstrukser og om den driftsansvarliges ansvar og pligter. Bemærk, at information om funktion af netop dit anlæg skal du have fra den installationsvirksomhed, der har installeret anlægget. Det bliver ikke …

Afgørelse om godkendelse af Energi

Afgørelsen er truffet i medfør af § 73 a, stk. 1 og § 76, stk. 1, nr. 1, i lov om elforsyning, jf. § 1, stk. 1, metodebekendtgørelsen. Forsyningstilsynet skal ved afgørelsen vurdere, om metoderne er i overensstemmelse med kravene i § 31, stk. 2, i lov om elforsyning, …

Hvilke regler gælder for godkendelse og eksklusion af …

I andelsboligloven er der et krav om en saglig begrundelse, hvis en andelskøber nægtes adgang til foreningen. Her er særlig herkomst, køn, seksuel orientering eller lignende ikke et sagligt argument ifølge loven. Nogle …

Forebyggelse af brand i forsamlingslokaler m.v.

Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 740 af 23. september 1999 om ændring af bekendtgørelse om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, skoler, dagin-stitutioner og butikker. Bilag 2: Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 739 af 23. september 1999 om ændring af bekendtgørelse om brandsyn ...

Lovgivning om energimærkning

Her kan du også tilmelde dig nyhedsbrev om energimærkning af bygninger. Energikonsulentens honorar. Energikonsulentens honorar ved energimærkning af ejendomme bliver pristalsreguleret hvert år den 1. januar. Se bekendtgørelses om gebyrer og honorarer for ydelser efter lov om …

Ny lov om energiparker vedtaget – regler om kortere ...

Et bredt flertal af Folketinget indgik den 12. december 2023 en aftale om større energiparker på land - Klimaaftale om mere grøn energi fra sol og vind på land 2023. …

Effektiv brandsikring

Effektiv brandsikring Brandegenskaber for indvendig loftsbeklædning og vægbeklædning er afgørende for, hvordan en brand udvikler sig. Ved evakuering er det vigtigt, at temperatur, røgkoncentrationer, varmestråling eller andre forhold ikke forhindrer personer, der opholder sig i bygningen, i at bringe sig i sikkerhed eller øger risikoen for brandfolkenes indsatsmuligheder.

Vejledninger | Dansk Brand og Sikringsteknisk Institut

DBI har for Energistyrelsen udarbejdet en vejledning om, hvordan man bedst kan sikre sig mod indbrud i private hjem. Vejledning om indbrudssikring af private hjem giver en række praktiske råd om, hvordan man med relativt simple midler kan forebygge, forhindre og begrænse indbrud i sit hjem. V. DKK 14,00 (medlem) DKK 14,00 (ikke medlem)

Kontakt Os