Stasjonstiltak for nye lokaltog i Oslo-regionen
De nye togene på L1 og L2 skal fases inn i 2025 og 2026, og vi legger derfor til grunn for planleggingen at alt må være klart til å ta i bruk innen 2026. Hva har skjedd i prosjektet? Bane NOR har en avtale med Jernbanedirektoratet om å legge til rette for at lokaltogstrekningene L1 og L2 i Oslo-området kan benyttes av nye, lengre togsett.
Kendte veje og nye spor til 70 procents reduktion
Omstillingen mod 70 pct. reduktion af drivhusgasudledninger i 2030 kræver, at vi som samfund skal accelerere den omstilling med kendte teknologier og praksisser, som vi allerede er i gang med, men den kræver også, at vi skal …
Nye regler for energiledelse og energi
Hvornår skal energiledelse eller energi-og klimasyn været udført? De nye regler træder i kraft 1. juli 2024. Du kan i vejledningen om Energiledelse og energi- og klimasyn finde tidsfrister for, hvornår din virksomhed skal udføre energiledelse, energi- og klimasyn.
Nye Aker og Nye Rikshospitalet
Ved Nye Oslo universitetssykehus skal hele seks nye sykehusbygg gi bedre helsetjenester for Oslos befolkning, for regionen og for hele landet. Totalt 400.000 nye og mer effektive kvadratmeter med nybygg skal erstatte gamle udaterte bygg. Planleggingen har pågått i snart 10 år, flere bygg er allerede igangsatt.
Endringer i lover og forskrifter fra 1. januar 2024
Endringer i lov om interkommunale selskaper og ny forskrift om økonomiplan, årsbudsjett, årsregnskap og årsberetning for interkommunale selskaper (budsjett- og regnskapsforskriften for IKS) trer i kraft 1. januar 2024. Fra 1. januar 2024 endres IKS-loven og ny forskrift trer i kraft.
Gigantisk bevilling: Danmark får 13 nye grundforskningscentre
»Det giver nye fantastiske muligheder, som vi ikke ville have uden bevillingen. Nu kan jeg samle et hold virkelig stærke forskere i et grundforskningscenter og bruge vores komplementære kompetencer til at gå i dybden med at udvikle nye energimaterialer,« siger Dorthe Ravnsbæk i en pressemeddelelse fra Aarhus Universitet.
Forside
Videreutviklingsarbeidet i Nye metoder og implementering av HTAR var blant temaene – i tillegg til en panelsamtale mellom brukerne og lederne av Bestillerforum og Beslutningsforum. Brukerstemmen 2024: - På god vei, men ikke i mål. 21. november 2024. Bestillerforum for nye metoder 18.11.2024.
DTU åbner laboratorium på 10.000kvm til nye gennembrud i grøn ...
DTU åbner et 10.000 kvadratmeter stort laboratorie, hvor fysikere, kemikere, energiingeniører og mikrobiologer skal arbejde sammen med forskere fra andre fagdiscipliner samt studerende, virksomheder og andre universiteter i Danmark og udlandet for at finde nye gennembrud i den grønne omstilling. Laboratoriet får navnet Climate Challenge Laboratory, og …
Nye energietiketter i 2021
Flere piktogrammer er de samme som tidligere, noen har blitt revidert og det har også kommet til noen nye. Viktige datoer i implementeringsprosessen for kjøl/frys, vask, oppvask, TV-er og skjermer. Viktige datoer i implementeringsprosessen for lyskilder. Ytterligere krav.
Ny teknologi og nye løsninger
Nye teknologiske løsninger vil kunne gi nye arbeidsmåter og endrede oppgave- og ansvarsforhold mellom grupper av helsepersonell og mellom helsepersonell og pasienten/pårørende. For å møte behovet for omstilling, blir det viktig å utdanne kandidater med endring- og omstillingskompetanse, men også hos dagens helsepersonell.
Professor i grøn energi får 60 mio. kroner til at sætte strøm til ...
"Vi er blevet dygtige til at studere uorden, og nu kan vi samle vores kompetencer inden for forskellige energimaterialer og gå i dybden med de nye metoder til at forstå materialerne bedre og finde nye muligheder," siger professoren. Ambitiøs, fornyende og potentielt banebrydende forskning.
Olje
Nesten alle inntekter i 2022 kom fra gass. Eksportverdien for gass fra landsdelen har i hele perioden vært noe høyere enn for olje. Høy etterspørsel etter gass ved utgangen av pandemien og krig i Europa skulle sende prisene til nye høyder, og i 2022 ble det eksportert gass for 185 milliarder kroner, mens oljeeksporten summerte seg til 33 milliarder kroner.
Nye lovregler om bærekraftsrapportering
Nye lovregler vil gi betydelig bedre tilgang på pålitelig, relevant og sammenlignbar informasjon om vesentlige miljømessige, sosiale og styringsmessige forhold (ESG) i store og noterte foretak. ... foretakene som oppfyller vilkårene for å få rapporteringsplikt fra regnskapsåret 2024 om å gjøre seg kjent med de nye rapporteringspliktene ...
Nye lovkrav for energisyn og energiledelse
17. november 2023. Er du opdateret på de nye regler indenfor energisyn og energiledelse, og hvordan det kommer til at påvirke din virksomhed? Den nye lovgivning, vedtaget den 13. september 2023, har indført regler om energisyn og energiledelse, der kan have betydelig indvirkning på din virksomhed.
Energi21 – Nasjonal strategi for forskning og utvikling av ny ...
Utvikle nye grønne industrier og marine erngiteknologier. Strategien trekker frem åtte prioriterte satsingsområder: Havvind, hydrogen, solenergi, CO 2-håndtering, batterier og …
Nye fregatter, flere ubåter og nye standardfartøy
Nye fregatter og maritime helikoptre med anti-ubåtkapasitet – Den mest kostbare enkelsatsingen i langtidsplanen er kjøp av minimum fem nye fregatter med anti-ubåt helikoptre. Dette er en svært viktig investering for å ivareta Norges betydelige maritime interesser. Fregattene skal anskaffes, driftes og vedlikeholdes i et strategisk ...
Udvikling af fremtidens energimaterialer: Industrien skal med
Det er derfor vigtigt, at industrien er med tidligt i udviklingen af de nye energimaterialer og herigennem får indblik i, hvordan ioner bevæger sig gennem materialerne. Med E-MAT er barrieren for at kunne etablere virksomhedssamarbejde omkring udvikling af nye energimaterialer væk. Vi har nu en fælles laboratorieplatform, den stærkeste af ...
Nye energikrav til boligen din
Momsfritak for isolasjon, nye vinduer og dører solgt til forbrukere. Panteordning ved utskifting av gamle vinduer. Skattefradrag for håndverkertjenester til energieffektivisering etter mønster fra det svenske ROT-fradraget. Distriktspakke med miljølån gjennom Husbanken, til boliger i distriktene som ikke får lån i det ordinære markedet. ...
Her opfinder de energiteknologi til en bæredygtig fremtid
På tredje etage i Climate Challenge Laboratory sidder Tejs Vegge. Han er professor på DTU og står i spidsen for Pionercenteret CAPeX (se faktaboks), som er en af Danmarks største satsninger inden for materialeudvikling til Power-2-X. I et samarbejde med blandt andre Aalborg Universitet og en række danske og internationale samarbejdspartnere …
Toyota viser nye elbiler
Men det skal ændre sig, og derfor har Toyota Danmark inviteret til en lille gettogether. Man har simpelthen fået skibet to nye koncepter forbi hovedkontoret. Typisk Toyota – vi kører elbilen Toyota bz4X. Det drejer sig om …
Nye energietiketter for produkter i 2021
Skalaen er sprengt – men nå forsvinner plussene. Energimerking har ført til utvikling av stadig mer energieffektive produkter. Dette har gjort det nødvendig med nye energiklasser: A +, A ++ og A +++.For mange produktgrupper ligger …
Nye energiløsninger | Energi | Deloitte
Batteriproduksjon, blå og grønn hydrogen, ammoniakk, etanol, biodrivstoff og fangst og lagring av karbon er noen av fremtidens løsninger for å lykkes med nye energisystemer, og skape tilbud …
Topmoderne faciliteter gør det muligt at udvikle fremtidens ...
Det er en platform, der giver helt nye muligheder for forskning i funktionelle energimaterialer. Nøglen er, at laboratoriefaciliteterne er åbne. Det vil sige, at de kan bookes af …
Miljøministeren: Gamle byggematerialer skal bruges igen
Lovforslaget forventes fremsat i december 2023, og det forventes sammen med bekendtgørelsesreglerne at træde i kraft 1. juli 2024. Fakta: Med de nye regler og den eksisterende teknologi forventes det i gennemsnit, at: 14 pct. af beton i høj kvalitet kan genanvendes (tæt på 0 pct. i dag), og at 12 pct. kan genbruges (tæt på 0 pct. i dag)
Nye søer forbedrer natur og miljø
Fiskenes artsrigdom i både nye og naturlige søer påvirkes til gengæld positivt af artspuljen i deres opland, som tilfældet er for planterne. Når der korrigeres for denne oplandseffekt, lever der flest fiskearter i søer med neutralt vand med pH 7-8. I surt søvand med pH 4-6 er artstallet lavt, da især æggene og ynglen påvirkes ...