Ansøgningsproces for lagring af vandlagring af energi

Energistyrelsen har samlet input fra borgere, foreninger og virksomheder i forbindelse med den strategiske miljøvurdering af planerne om lagring af CO2 i potentielle områder i den danske undergrund. Høringen af borgerne, foreningerne og …

Energistyrelsen offentliggør høringsmateriale på områder med …

Energistyrelsen har samlet input fra borgere, foreninger og virksomheder i forbindelse med den strategiske miljøvurdering af planerne om lagring af CO2 i potentielle områder i den danske undergrund. Høringen af borgerne, foreningerne og …

Klima-, Energi

Energistyrelsen har nu vurderet ansøgningerne og har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele de tre første eneretstilladelser til efterforskning for fuldskala CO2-lagring i Nordsøen til TotalEnergies og et konsortium bestående af INEOS E&P og Wintershall DEA. Tilladelserne er et vigtigt skridt i retning mod realisering af Danmarks CCS …

Pilotprojekt anvender salt til energilagring

I Topsoe er vores fokus på kemisk lagring og batterilagring af energi, og vi udvikler grønne teknologier til kemikalier og brændstoffer. For at disse teknologier kan blive virkelighed, er det …

Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med …

Som forsker ved National Renewable Energy Laboratory arbejder jeg sammen med den amerikanske regering og det private erhvervsliv for at udvikle teknologier til lagring af vedvarende energi. I en nylig rapport …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

For lagring af el over længere tid, i flere dage, er Redox Flow Batterier (RFB) en lovende teknologi. Et RFB er en slags kombineret elektrolysecelle/brændselscelle men hvor …

Energilagring: Grønnere strøm begynder med et hul i jorden

Forskere er i gang med at finde ud af, hvordan man kan gemme strøm til det tidspunkt, hvor vindmøllerne ikke blæser. ... op for 50 år siden, fortæller Kurt Engelbrecht, der er seniorforsker ved DTU''s Institut for Energikonvertering og -lagring: »Et af de store problemer hidtil har været at finde en måde, hvor vi kan gemme energi til ...

Opsamling og lagring af CO2

Direktivet skal sikre, at denne lagring gøres på en sikker og ansvarlig måde. CCS-direktivforslaget regulerer udvælgelse af lagringslokaliteter for kuldioxid i undergrunden, herunder også tilladelser til lagring, foranstaltninger i driftsperioden, lukning af lagre, tredjepartsadgang samt myndighedsforhold. Læs mere om CCS

Energistyrelsen offentliggør høringsmateriale på områder med …

Den danske undergrund rummer flere steder gode geologiske forhold for lagring af CO 2, som er et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.Ligesom de fossile kulbrinter i de naturlige olie- og gasfelter, vil CO 2 blive lagret langt nede i undergrunden i porøse sandsten overdækket af tykke lag af massiv lersten som sikrer, at CO 2 ikke siver op. Fem danske …

Lagring af fluktuerende vedvarende energikilder i Danmark

Energilagring er reserver af energi, som muliggør at have tidsmæssig forskel på produktion- og forbrug af energi. Døgnlagring er lagring over kan leveres over et spænd der går fra minutter til flere timer og dermed kan afhjælpe mangel på energi i løbet af en dag (IRENA 2017: 43)

Energilagring kræver plads og penge | Klimarealisme.dk

Lagring af energi i større skala har p.t. slet ikke nogen nem og prisbillig løsning. Det er ellers en helt nødvendig forudsætning for satsning på vindkraft i stor skala. Men blot backup svarende til 10 MW installeret vindmølle-effekt vil kræve meget store og dyre installationer. Hvis man skal have 10 MW kontinuerlig forsyning, kræver ...

Billig lagring af vedvarende energi | Innovationsfonden

Billig lagring af vedvarende energi. Periode. 2017 - 2021. Innovationsfonden. 18 mio. Samlet budget. 25 mio. Program. Grand Solutions. ... Danmark og mange andre lande har som mål at øge andelen af vedvarende energi i deres energisystemer væsentligt, men står over for den udfordring at elproduktionen fra sol og vind ikke kan styres på ...

Lagring og konvertering af energi i fremtidens transport og ...

Den danske plan for omlægning af det samlede energisystem til vedvarende energi i 2050 afstedkommer meget store tekniske udfordringer især i perioden efter 2020, hvor andelen af vedvarende energi vil overstige 50 %. Balancering af energisystemet og omlægningen af transportsektoren til vedvarende energi udgør to helt centrale problemstillinger.

Fra udledning til undergrund: De første efterforskningstilladelser til ...

Sidste år åbnede vi for efterforskning og lagring af CO 2 i den danske del af Nordsøen, og nu åbner vi døren på land. Vi har en undergrund, der er som skabt til CO 2-lagring – det skal vi udnytte," siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard. Der er i første omgang tale om efterforskningstilladelser.

Glem lagring af vindmøllestrøm: Brint via elektrolyse er fremtiden

Lagring af vindmøllestrøm som el er ikke en vigtig teknologi på den lange bane. Vi skal i stedet koncentrere os om at udvikle elektrolyseteknologier, der kan konvertere el til brint - og brinten skal så bruges til opgradering af biomasse til forskellige transportbrændsler. ... Besparelser på energi er slet ikke noget, man vil fra ...

Tilskud til udviklings

Det kræver teknologiske løsninger, der kan håndtere ubalancer mellem produktion og slutforbrug af energi. En øget fleksibilitet mellem produktion og forbrug kan fremme et mere balanceret energisystem, og lagring af energi er en måde til at fremme fleksibiliteten.

CCS – fangst og lagring af CO2

Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer Energistyrelsen administrerer udbud af tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 i den danske undergrund. Der foretages samtidig jævnligt høringer af borgere, erhvervsliv, …

Energistyrelsen åbner for høringer af de strategiske …

Den strategiske miljøvurdering af planen såvel som bekendtgørelsen for geologisk lagring af CO 2 på land og kystnært fokuserer derfor på de overordnede miljømæssige konsekvenser ved beslutningen om at muliggøre CO 2-lagringsaktiviteter i de udpegede områder.

Solenergi og lagring

Solenergi er i dag den hurtigst voksende energiteknologi i verden. Hos Ørsted gør vi brug af naturens kræfter og benytter nu også solenergi til at levere grøn, vedvarende energi til befolkningen Vi styrker elnettet. Vi tror på, at solenergi …

Stort potentiale for lagring af CO2 i den danske undergrund – I …

Fangst og lagring af CO2 (CCS) er nødvendigt for at nedbringe de globale temperaturstigninger, og den danske undergrund er særligt egnet til lagring af CO2. GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) vurderer, at der i den danske undergrund er potentiale for at lagre flere hundrede gange Danmarks årlige CO2-udledninger. …

Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring

Vi må ikke være bange for, at det er "for stort" for Danmark. Her i landet har vi virkelig fine traditioner for at være på forkant med nye energiteknologier, og lagring af energi er den næste store udfordring, som vi skal klare. Og samtidig en kæmpe mulighed for at kan komme i front globalt. Hvis vi altså vil.

Smeltet salt som batteri: Verdens første anlæg af sin slags står …

Vi kommer til at bruge mange hundrede mia. kr på at blive fossilfrie og uafhængige af energi fra slyngelstater. Jeg ser rigtigt gerne at nogle få af disse milliarder bruges på lotterilodder i lotteriet for spirende teknologier, som måske kan støtte omstillingen. ... Til lagring af el ved hjælp af varme har man brug for varmelagring ved ...

Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og …

I medfør af undergrundslovens § 23, kan der søges om tilladelser til efterforskning og geologisk lagring af CO 2 i afgrænsede områder omkring Gassum, Havnsø, Rødby, Stenlille og Thorning. Forud for licensrunden er der gennemført en …

Et termisk kinderæg: El-lagring, varmeforsyning og billigt …

Hvis du er tosset med carnot-batterier, så er 2024 dit år. Til næste år er det nemlig hundrede år siden, den belgisk-tyske ingeniør Fritz Marguerre lavede og patenterede sit bud på lagring af termisk energi – carnot-batteriet.

Vi hapser løs af naturens store energilagre – nu må vi …

På en måde er det en menneskelig grundkamp: at forsøge at trække energi ud af naturen og gemme den til trængte tider. Netop nu vokser en skov af eksperimenterende projekter, der prøver at gemme den flyvske vind- …

Danmark skal forske i at lagre energi, batterier, kemiske …

Det vil sige, at 50 pct. af elforbruget skal dækkes af vindenergi i 2020, at forbrug af el og varme skal dækkes af ikke-fossile ressourcer i 2035, og at Danmark skal være …

ENERGILAGRING Kunsten at lagre energi

lagre energi Lagring af energi kan blive en vigtig faktor i fremtidens elsystem, der i højere grad vil være baseret på fl uktuerende kilder som f.eks. vindkraft. Pumpelagerkraftværk ved Kruonis i Litauen – et eksempel på lagring af energi ved hjælp af vand og en højde-forskel på ca. 100 m.

Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...

Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. …

Vindenergi på lager: Dansk teknologi ''gemmer'' overskudsstrøm i …

Nemlig med lagring af energi i kemikalier som brint, metan, methanol og ammoniak, der kan bruges som brændstof. Opgradering af biogas sparer CO2. Teknologien hedder elektrolyse. Det foregår ved, at overskudsstrøm fra fx vindmøller eller solceller bruges til at spalte vanddamp (H2O) til ilt og brint i en såkaldt elektrolysator.

Nyt saltbatteri er et gennembrud inden for lagring af vedvarende energi

De kommer derimod til sin ret som store batteriløsninger til lagring af overskydende vedvarende energi. Fordelen ved at bruge et smeltet salt-batteri er samtidig, at mængden af litium, der skal udvindes, kan begrænses til den mængde, der er nødvendig til produktionen af fremtidens elbilbatterier.

Kontakt Os