Ny EU-lovgivning om batterier – kender du de nye krav?
Forordningen er gældende fra august 2023, men de fleste af kravene træder først i kraft løbende i løbet af de kommende år. F.eks. vil krav om CO2-aftryk og minimumskrav til genanvendt materiale træde i kraft i midten af 2025. Hvilken metode skal bruges til at beregne CO2-aftryk? Product Environment Footprint-metoden (PEF). Se mere her.
Danmark skal forske i at lagre energi, batterier, kemiske …
Ny rapport anbefaler, at dansk forskning og udvikling af energilagring koncentreres på tre områder. person. Sanne Wittrup. Artiklen er ældre end 30 dage. ... Jeg bliver ked af det (og negativ = surt indlæg, beklager) når det er politik der først og fremmest driver forskning, især på noget der i bedste fald er tvivlsomt.
Politisk aftale sikrer fremtidens grønne elnet
For at sikre en grøn omstilling af Danmark og 70 procents reduktion i vores udledning af drivhusgasser skal vi bruge grøn strøm i langt flere sammenhænge, end tilfældet er i dag. Der …
Batterier
Ny lovgivning. Batteriforordningen - nye kategorier fra august 2025. EU''s batteriforordning er trådt i kraft. Det betyder, at senest august 2025 skal batterier registreres i nye batterikategorier i producentansvarsregistret, miljømålene skærpes og der bliver indført batteripas og godkendelsesprocedurer for producenter såvel som kollektive ordninger.
Energipolitisk Redegørelse 2021
2 Overordnede udviklingstræk i dansk energipolitik . Med indgåelse af Aftale om Klimalov af 6. december 2019 satte regeringen (Socialdemokratiet), Ven-stre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet den overordnede retning for dansk klimapolitik helt frem mod 2050.
Lagring af strøm
Flowbatterier. Et miljørigtigt, sikkert og langtidsholdbart energilager til lagring af energi fra vedvarende energikilder og/eller direkte fra elnettet. VisBlue leverer løsninger til private og offentlige virksomheder og institutioner. Læs mere, her eller giv os et kald. Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe jer.
Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...
Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser. Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050. ... Det fremhæves i en kortlægning, som Det Strategiske Forskningsråd og de danske energiprogrammer EUDP, ForskEL ...
Forstå vigtigheden og metoder til energilagring
Vigtigheden af energilagring. Energilagring gør det muligt at skabe en mere stabil og pålidelig elektricitetsforsyning – særligt hvad angår udjævning af udsving i produktionen af sol- og vindenergi. Energilagring er altså en vigtig del af energistyringen. Desuden forbedrer energilagring energieffektiviteten.
STATUS, STYRKER, SYNERGIER: DaCES RAPPORT OM …
kortlægning af potentialet for en række energilagringsteknologier: Termisk energilagring, batterier, Power-to-X og systemintegration i et energisystem baseret på vedvarende energi. Vi …
Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...
Energilagring er et fremtidigt tema med stort forretningspotentiale for danske virksomheder. Danmark har et godt afsæt i stærke danske energiforskningsmiljøer, der er et potentiale, som det bestemt er værd at investere i. ... hvad perspektiverne er for at udvikle dansk viden og know-how om energilagring i Danmark. ... som kan rumme stadig ...
POLICY BRIEF BATTERIER GIVER MERE GRØN STRØM
Sammen med ledende danske aktører fra forskning og erhvervsliv har DaCES udarbejdet dette policy brief om batterier og deres afgørende rolle i realisering af en grøn og bæredygtig …
Publikationer – Daces.dk
Her satte vi fokus på, hvordan batterier er helt centrale for elektrificeringen af transportsektoren og spiller en afgørende rolle i en grøn og bæredygtig omstilling. ... Dansk Center for Energilagring Frederiksholms Kanal 30, indgang A8, 1. sal 1220 København K. E-mail: [email protected] CVR: 43977598 . MENU. Nyheder; Arrangementer;
Emaldo produkter
PRODUKTER Emaldo® produkter Emaldo Power Store Enhed til lagring af selvproduceret solenergi, hvilket gør det muligt at opbevare gratis energi, indtil den er nødvendig. Emaldo Power Core AI Alt-i-en løsning til styring af energi …
Nyt Center for Energilagring skal skubbe grønt eksporteventyr
Det er en af opgaverne for det nye Danske Center for Energilagring. Samtidig vil Anne Marie Damgaard både på nationalt og europæisk plan arbejde for flere midler til at understøtte forskning i og test af eksisterende energilagrings-teknologier. – Det er særligt vigtigt at få kanaliseret penge i de store demonstrationsprojekter.
Læs anbefalingerne: Batterier giver mere grøn strøm
Den grønne omstilling har brug for, at også Danmark får en batteristrategi, lyder det fra dele af erhvervsliv og forskere. Her kan du læse deres anbefalinger til politikerne, der er udarbejdet af …
Redox flow-batterier til energilagring
Læs originalartiklen her Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 5, 2021 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Projektet "DanKoBat" har til formål at udvikle en fremtidig generation af billige stationære redox flow-batterier til lagring af vedvarende elektricitet, der vil reducere omkostningerne ved ellagring. Af Kobra Azizi1, Dirk Henkensmeier2,Søren ...
Mulighederne er mange for energilagring i batterier
Hvordan energilagring spiller ind i den valgte løsning, afhænger af de valgte energikilder, og hvordan de anvendes. Battery Box''en kan fungere som hovedstrømforsyning med en generator som backup, eller som backup for elnettet i tilfælde af peakshaving. Energilagring og en generator. I mange tilfælde er der tale om en svingende ...
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Hvis man kan skære blot 1 mV af tabet i en 1 terawatt proces, skal der bygges i størrelsesordenen 1 GW mindre input-effekt. Det svarer til en besparelse på næsten 100 km² solceller eller ca. 500 havvindmøller. Faktisk kan det meget vel være, at der også kan skæres hundredevis af millivolt af tab ved at anvende ny, kløgtig teknologi.
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
100 centrale aktører klar med køreplan for dansk power-to
Det er beskeden til de danske myndigheder fra Dansk Center for Energilagring, seks universiteter, Energy Cluster Denmark og Maritime & Logistics Innovation Denmark, der i fællesskab har taget initiativ til at samle over 100 aktører heriblandt A. P Møller Mærsk, Haldor Torpsøe, Kalundborg kommune, PFA Pension og Ørsted.
Fremtidens Danmark skal drives af grøn strøm
Med elektrificeringsstrategien udstikker regeringen for første gang en klar retning for, hvordan Danmark skal elektrificeres frem mod 2030; Strategien viser, at der på sigt er et teoretisk potentiale for, at 60 procent af vores CO 2-udledninger kan elektrificeres t svarer til en reduktion på 28 mio. ton CO 2.; Strategien indeholder otte konkrete pejlemærker, som …
Strategisk indsats for den danske batterisektor 2024
AB - Dansk Center for Energilagring udgav i 2023 notatet "Batterier giver mere grøn strøm". Her satte vi fokus på, hvordan batterier er helt centrale for elektrificeringen af transportsektoren og …
Teknologisk Institut: Energilagring bør indtænkes i ...
Sidst, men ikke mindst, vil operatør kunne understøtte danske leverandører af teknologier til energilagring og herunder løsninger baseret på genbrugte batterier. Det bør sikres, at de involverede aktører såsom kommunerne bliver klædt på til at kunne vurdere, hvornår anvendelse af energilagre vil tilføre værdi til deres ladeinfrastruktur
Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...
Rapporten beskriver kort analyser af behovet for energilagring i fremtiden og giver vurderinger af, hvor i energisystemet lagring af energi kan forventes at spille en rolle. …
Det skal du vide, om lagring af elektricitet
Enhver der beslutter sig for et solcelleanlæg med integreret energilagring, tager sin energifremtid i egen hånd. Tidligere, skulle store apparater som vaskemaskiner, tørretumblere, bilopladere eller opvaskemaskiner bruges, på det mest solrige tidspunkt på dagen, for at konvertere den producerede energi direkte, men med batterilagring er det muligt at bruge den dag og nat.
Batterier skal hjælpe dansk selskab med spændings
Det største batteri til energilagring i Danmark har en kapacitet på 30 MW og kan lagre op til 43 MWh – og befinder sig lige nu om bord på et skib fra Kina. Når det ankommer til Kalundborg, skal det fragtes videre til Bornholm og installeres på transformerstationen ved Hasle, hvor 60 kV-kablet fra Sverige kommer i land.
Dansk Center for Energilagring er snart en realitet
Industriens Fond har bevilget 11 mio. kroner til etablering og udvikling af et Dansk Center for Energilagring over de næste to år. Håbet er, at energilagring kan blive en ny dansk styrkeposition.
Smart energilagring kan gøre virksomheder mere robuste
Både solceller og batterier rasler ned i pris, så elproduktion fra solceller kombineret med energilagring bliver globalt set en stadig vigtigere del af et intelligent energisystem. I Danmark bejler batteri-virksomheden Xolta bl.a. til små og mellemstore virksomheder med mod på større selvforsyning eller behov for backup, hvis elnettet en sjælden gang bliver ramt af planlagte …
Energilagring
Energilagring . Stort set al den energi, der får det moderne samfund til at fungere, kommer som enten elektricitet eller som kulstof. Elektriciteten er tilgængelig via el-nettet og kan umiddelbart benyttes til opvarmning (el-radiatorer) og til at drive computere, mobiltelefoner og alle andre elektriske apparater og el-motorer i husholdninger, institutioner, industri, sundhedsvæsen og ...
Stationære batterier til lagring af sol
Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 1, 2019 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Af Solveig Kjeldgaarda, Emil Drazevica, Bo Brummerstedt Iversenb og Anders Bentiena a Kemi og Bioteknologi, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet b Kemisk Institut, Aarhus Universitet
Smeltet salt som batteri: Verdens første anlæg af sin slags står …
Smeltet salt som batteri: Verdens første anlæg af sin slags står klar i Danmark om få år. Plus Energilagring 11. november 2022 kl. 12:21 76. Det kommende anlæg skal ligge ved Rønne Havn på Bornholm. Illustration: Hyme. ... Energilagring fra sol/vind længere end dage eller uge til de mørke stille vinteruger kræver sæsonlagring. I ...
Flydende salt skal bringe Danmark i front på …
Nu kan vi blive nummer et i energilagring, siger Peter Badstue Jensen og tilføjer: - Teknologien er der. Nu skal vi lave en ny model – Den danske model for energilagring. Stabilt og konstant Både for Aalborg CSP og …
Lagring af fluktuerende vedvarende energikilder i Danmark
Antallet af udfordringer omhandlende Danmarks 2050-målsætninger inden for klima- og energi er mange, og integrationen af vedvarende energikilder er en markant problemstilling. Dette projekts fokus på energilagring er betragtet som væsentligt, i forhold til at vurdere potentialet herved.
Energiklyngens Innovation Roadmap 2024 er klar
Danmarks energiklynge har netop offentliggjort årets roadmap for klimavenlig teknologiudvikling i Danmark. Udgivelsen skal sætte retning for alle nye innovationsprojekter i 2024 og tager afsæt i strategiske anbefalinger …
Nyt DaCES-notat: Strategisk indsats for den danske batterisektor …
Dansk Center for Energilagring udgav i 2023 notatet "Batterier giver mere grøn strøm". Her satte vi fokus på, hvordan batterier er helt centrale for elektrificeringen af …
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
På DaCES årsdag den 14. september 2023 udgav vi vores første rapport om energilagring i Danmark under titlen: "Status, styrker og synergier – DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023." ... myndigheder, bevillingsgivere og øvrige erhvervsliv om at realisere potentialet for det danske økosystem af aktører, der arbejder med ...
STRATEGISK INDSATS FOR DEN DANSKE BATTERISEKTOR …
Dansk Center for Energilagring udgav i 2023 notatet "Batterier giver mere grøn strøm". Her satte vi fokus på, hvordan batterier er helt centrale for elektrificeringen af transportsektoren og spiller …
Dansk Batteriselskab – Fremme af videndeling og samarbejde …
Teknologisk Institut har endnu engang fornøjelsen af at byde velkommen til konferencen Avanceret Energilagring, der i år bliver afholdt den 1. december. Du kan glæde dig til at høre en række spændende oplæg, heriblandt BEOF om fremtidens kraftværk med flere energilagringsteknologier og DTU …