Energistyrelsen åbner for ansøgninger til efterforskning og CO2 lagring ...
Klima-, energi- og forsyningsministeren meddelte i februar 2023 tre efterforskningstilladelser til CO 2-lagring offshore, og i juni 2024 tre tilladelser til efterforskning og anvendelse af undergrunden til geologisk lagring af CO 2 på land. I forlængelse af dette åbner Energistyrelsen nu en tredje udbudsrunde, omfattende det tidligere udbudte område ved …
Fangst, transport og lagring af CO2
Klaus Skaalum Lassen, der leder virksomhedens udvikling af enzymer til CO2-fangst, mener, at alle virksomheder og offentlige institutioner, der har en aktie i CO2-fangst, -transport og -lagring bør være med. Og det er …
Analyse: Forskning i energilagring, energikonvertering og digitale ...
Analysen fremhæver også visse nicher af solenergi, geotermi og konvertering og lagring af CO2, som områder med potentiale. På baggrund af analysen kommer IRIS Group …
Energistyrelsen udgiver oversigt over områder for nye …
Energistyrelsen har over kort tid modtaget 15 nye ansøgninger om forundersøgelsestilladelse til nye projekter. Ansøgningerne er modtaget for følgende områder: Aalbæk Bugt, Esbjerg, Falster, Gjerrild Bugt, Hanstholm Havn, Hirtshals Havn, Lolland Syd, Stevns og Tønder.
Lagring af solcelle-el på batterier og gennem varmepumper
Lagring i el-opvarmet varmtvandsbeholder er en af de mest økonomiske lagringsmuligheder, da der også er behov for varmt vand om sommeren med meget soloverskud. I projektet er der …
Metoder til finansiering af grønne projekter
Byer verden over arbejder med forskellige innovative løsninger til optimering af økonomistyring og til finansiering af grønne projekter, som både hjælper dem med at reducere deres CO 2-udledning og opnå betydelige gevinster. Danske kommuner kan med fordel søge inspiration fra nogle af disse løsninger.
Geologisk lagring af CO2 på land og kystnært
2 Rambøll Danmark A/S Prinsensgade 11 DK-9000 Aalborg CVR. NR. 35128417 T +45 5161 1000 F +45 5161 1001 https://dk.ramboll Projektnavn Miljøvurdering af udbud af områder til injektion og lagring af CO 2 i undergrunden på arealer på land og kystnært, omfattende Stenlille, Havnsø, Rødby, Gassum, Thorning, Jammerbugt,
Geologisk lagring af CO på land og kystnært
rapporten kan derfor ikke i sig selv bruges til at forudsige væsentligheden af projekter-nes påvirkninger. 1.1 Oversigt over planens miljøpåvirkninger De aktiviteter, der muliggøres af planen, vil overordnet set lede til væsentlige redukti- ... -lagring. Tabel 1-1 Oversigt over udbuddets påvirkninger på de enkelte miljøemner, deres
Regeringsudspil om fangst og lagring af CO2
Vi giver her en oversigt over kerneindholdet i regeringens udspil. ... En ny lov skal sikre klare og ensartede rammer for rørført transport af CO2, både til lagring og anvendelse (alle former for rørført CO2-transport). Regeringen lægger op til, at både offentlige og private selskaber skal kunne etablere, eje og drive CO2-transportrør ...
Verdenspremiere på lagring af grøn energi sker i Esbjerg
Disse udfordringer skal det ambitiøse innovationsprojekt MOSS i Esbjerg bidrage til at løse med lagring af energi i et nyudviklet saltlager, der udvikles i partnerskab mellem bl.a. Hyme Energy og Semco Maritime med Energy Cluster Denmark som facilitator. ... "Omkring 15 pct. af energiforbruget i Europa går til varmeprocesser over 200 ...
Støttede EUDP-projekter (ansøgningsrunde 2023-I)
Side 1 af 6 Støttede EUDP-projekter (ansøgningsrunde 2023-I) EUDP''s bestyrelse har besluttet at støtte: 14 EUDP-projekter og 10 IEA-samarbejder. Tabel 1 – Liste over støttede EUDP-projekter. Fokusområde Projekttitel Hovedansøger Medansøgere Tilsagn1 Projektbeskrivelse Mere grøn el - og til flere formål IEA OES Task 10 Fase III – WEC
CCS – fangst og lagring af CO2
Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer Energistyrelsen administrerer udbud af tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 i den danske undergrund. Der foretages samtidig jævnligt høringer af borgere, erhvervsliv, …
Oftest stillede spørgsmål om CCS
CO 2 er en af hovedårsagerne til den globale opvarmning. Derfor haster det at få bremset udledningen af CO2 til atmosfæren. Fangst og lagring af CO 2 (CCS) er et afgørende redskab, hvis vi skal kunne levere de store reduktioner af drivhusgasser, der er nødvendige for at begrænse klimaforandringerne og mindske klimakrisen. CCS kan nemlig være med til indfange …
Geologisk lagring af CO på land og kystnært
7 Skematisk oversigt over miljøemner, vurdering, og afgrænsning ..... 36. 4 1 Introduktion ... Alle disse forhold skal miljøvurderes i forbindelse med myndighedsbehandlingen af de konkrete projekter for injektion og geologisk lagring af CO 2, som kan følge efter ... Anvendelse af undergrunden til lagring af CO 2
Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring …
Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker …
Eksplosiv vækst i solenergi kræver hurtig udrulning af …
Battery storage som lagringsteknologi vinder hurtigt frem, da det er en enkel og velafprøvet løsning. Det gælder særligt i Tyskland, hvor der i takt med omstillingen til vedvarende energi …
Termisk lagring: En oversigt over teknologien og dens …
Til trods for udfordringerne er termisk lagring stadig en lovende teknologi, der kan hjælpe med at øge andelen af solenergi i energimikset og reducere afhængigheden af fossile brændstoffer. Ved at overveje både fordele og udfordringer kan solcelleanlægsejere og beslutningstagere træffe informerede beslutninger om, hvorvidt termisk lagring er en passende teknologi for deres behov.
Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer
Energistyrelsen forventer, at der fastsættes et nyt tidspunkt for åbningen af den næste offshore licensrunde senere i 2023. Opdatering 13. december 2023: Der pågår i øjeblikket en screening af, hvilke områder vil være mest gunstige for havvind.Når den er færdiggjort vil der blive taget stilling til, hvilke områder der kan udbydes til CO 2-lagring i den vestlige del af Nordsøen og ...
Pyrolysepuljen: Tre projekter modtager 194 mio. kr. til grøn …
Offentlig høring af bekendtgørelse for pilot- og demonstrationsprojekter for lagring af CO2 i Nordsøen med tilhørende miljørapport ... Energistyrelsen har den 21. juni 2022 truffet endelig afgørelse om udmøntningen af ordningen for tilskud til projekter, som fremmer teknologier til reduktion af drivhusgasudledningen inden for ...
Vejledninger til Rigsarkivets indtastnings-projekter
Vejledninger til Rigsarkivets indtastnings-projekter Her finder du de vejledninger, du skal læse, inden du går i gang med tastearbejdet på Indtastningsportalen. Uanset om du skal i gang med at være frivillig indtaster via Indtastningsportalen, eller du allerede har valgt, hvilket projekt du ønsker at være med til at indtaste, finder du vejledningerne her.
Støttede EUDP-projekter (ansøgningsrunde 2020-I) S
Side 1 af 5 Støttede EUDP-projekter (ansøgningsrunde 2020-I) Der er givet tilsagn på ca. 301 mio. kr. til 40 EUDP ansøgninger, heraf ca.10 mio. kr. til 11 IEA projekter. I særpuljen "Power-to-X" er der givet tilsagn til ét projekt på ca. 7 mio. kr. I alt er der givet tilsagn om støtte for ca. 308 mio. kr.
Nyt kort viser mulige gemmesteder til grøn energi
Effektiv lagring af overskydende energi er en af grundpillerne i at lykkes med den grønne omstilling, og forskere fra blandt andet GEUS er nu klar med et værktøj, der kan vise …
Værdi af batterier og andre ellagre
På vegne af Energinet har Ea Energianalyse undersøgt fordele ved og drivkræfter bag etablering af ellagre i det danske energisystem. Analysen er et supplement til det seneste teknologikatalog om lagring af el.. Der har været en stigende interesse i ellagring i de seneste år på grund af et generelt fald i priser, de mangfoldige potentielle anvendelser i energisektoren og en bred vifte …
Vedvarende energikilder
På grund af det kraftige prisfald på lagring af solenergi, kombineres solcelleanlæg og lagring ofte, hvilket gør det muligt for husholdningerne at forsyne sig selv, med op til 75 % af den energi de producerer hvert år. Den solcellestrøm, der produceres af solceller, kan også bruges til at producere varmt vand, ved hjælp af en el-varmer.
Oversigt over støttede projekter | EUDP
Hent oversigter over støttede projekter. Du kan læse mere om projekterne i projektgalleriet. ... Oversigt over støttede projekter Hent oversigter over støttede projekter. Du kan læse mere om projekterne i projektgalleriet. ... Send link til siden via mail. Udskriv siden. Kontakt. Claus Meineche Sekretariatschef +45 33 92 77 93.
Ørsted vinder CCUS-udbud og modtager otte milliarder til fangst …
"Med sit bud har Ørsted kunnet fremlægge en plan for, hvordan fangsten på de to værker kan føre til lagring af 0,43 mio. ton CO2 om året fra 2026 og 20 år frem. "Det svarer til et tilskud på 1000kr/ton plus det Ørsteds kunder skal ryste op med. Man kan sammenholde det med disse 400.000 ejendommme med gas/olie.