Ny pulje til energifællesskaber: Søg om støtte til større projekter …
Den 6. september 2022 åbner en ny tilskudspulje, der indeholder fire mio. kr. årligt til større projekter med deltagelse af energifællesskaber og informationskampagner om vedvarende energiløsninger i lokalsamfundet. Puljen skal booste den lokalt forankrede grønne omstilling og er et vigtigt lokalt supplement til den markante udbygning med vedvarende …
Om CCS
Fangst og lagring af CO 2 (CCS) er en klimateknologi, som har et stort potentiale i forhold til at håndtere den stigende koncentration af drivhusgasser i atmosfæren. CCS virker ved at indfange CO 2 fra røggasser og lagre den i undergrunden. I Danmark skal CCS bruges til både at nedbringe vores udledning af CO 2 til atmosfæren og fjerne noget af den CO 2, der allerede er …
CCS-udbud og anden støtte til udvikling af CCS
Midlerne vil i den første fase udmøntes til én større fangstoperatør eller et konsortium af mindre CO 2-kilder, der efterfølgende køber sig til transport og lagring. Midlerne vil således skulle dække omkostningerne ved CCS i alle led af værdikæden fra fangst til …
Webinar: EU-finansiering af CCUS-projekter — Uddannelses
Fangst, anvendelse og lagring af CO2 har stort potentiale til at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser. Hvis du vil blive klogere på de politiske tiltag og muligheder for EU-finansiering til virksomheder og forskningsinstitutioners CCUS-projekter, så deltag i webinaret den 11. maj kl. 10-14.
Ni selskaber vil lagre CO2 i den danske undergrund
Områderne er udpeget af De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), fordi de geologiske forhold i netop de områder er særligt velegnede til lagring af CO 2 i undergrunden. Energistyrelsen har modtaget ansøgninger om efterforskningstilladelser i alle fem områder.
Energistyrelsen åbner for høringer af de strategiske ...
Energistyrelsen har igangsat en høringsperiode, hvor borgere, virksomheder og andre myndigheder har mulighed for at komme med bemærkninger til forslagene til de strategiske miljøvurderinger. Styrelsen afholder således en række borgermøder, hvor det er muligt at komme med kommentarer og stille spørgsmål, og hvor resultaterne af miljøvurderingerne bliver fremlagt:
CO2-lagring i Danmark
CCS-teknologien har til formål at reducere CO 2-udledningen til atmosfæren. CCS står for Carbon Capture and Storage, det vil sige fangst og lagring af CO 2 i undergrunden. Redskab til at nå klimamål. CCS-teknologien har potentiale til at bidrage væsentligt til at opnå Danmarks mål om reduktion af udledningen af drivhusgasser.
Smeltet salt som batteri: Verdens første anlæg af sin slags står …
Men -- I 1974 fik jeg hos rådgivende virksomhed (Folmer Andersen) lejlighed til at idesætte muligheder for energilagring (længe før, det blev normalt at diskutere det emne): …
ANBEFALINGER TIL STRATEGI FOR CO2-FANGST, ANVENDELSE OG LAGRING …
CCU og CCS består af 34 virksomheder, som dækker i hele værdikæden. Dette er Advisory Boards første anbefalinger til regeringens strategi for anvendelse og lagring af kulstof. Vi vil med rapporten gerne pege på de markedsmuligheder og det erhvervspotentiale, der er i anvendelse og lagring af kulstof for danske virksomheder. CO2-fangst og ...
Lagring af energi i batterier
Udviklingen af Vattenfalls "Power-as-a-Service"-løsninger til mobile energilagre fortsætter. Sammen med Uppsala-virksomheden AirForestry gennemføres nu et etårigt pilotprojekt, hvor …
Lagring af strøm » Fordele ved solcellebatteri | nettopower
Lagring af strøm fra solceller er en effektiv og bæredygtig løsning, som kan forbedre udnyttelsen af den energi, der genereres af dit solcelleanlæg. Dette kan gøres ved hjælp af et solcellebatteri, som kobles til anlægget, og som lagrer strøm til senere brug. Men hvilke fordele er der ved lagring af strøm, og hvordan fungerer det i ...
Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring …
Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker …
Glem lagring af vindmøllestrøm: Brint via elektrolyse er fremtiden
Lagring af vindmøllestrøm som el er ikke en vigtig teknologi på den lange bane. Vi skal i stedet koncentrere os om at udvikle elektrolyseteknologier, der kan konvertere el til brint - og brinten skal så bruges til opgradering af biomasse til forskellige transportbrændsler.
Danmark har planer klar til at sikre gas til borgere og virksomheder
Det er i alt ca. 50 større virksomheder, som kan få lukket for gassen i en periode. Der er stor forskel på virksomhedernes gasforbrug, men i gennemsnit bruger de hver gas svarende til opvarmningen af 4-6.000 boliger. Størstedelen af virksomhederne har planer for, hvilke andre energikilder de kan bruge i stedet for gas.
Lagring af solenergi til virksomheder og kommuner
Lagring af solenergi til virksomheder og kommuner. Flere og flere virksomheder og kommuner har eller er ved at investere i solceller for at kunne udnytte den grønne energi. Kommuner har ofte mange bygninger med solcelleinstallationer, såsom …
Dansk undergrund har plads til 1.000 års CO2-udledning
I mange årtier har vi haft stor økonomisk gavn af den olie og gas, som lå gemt i den danske undergrund. Det er ved at være slut, men vi kan også få glæde af vores undergrund i fremtiden. Her ligger en vigtig del af løsningen på klimaudfordringerne, for den danske undergrund er nemlig ideel til lagring af CO2 – også kaldet CCS.
Stor interesse for PtX-udbud: Seks projekter får del i 1,25 …
Branchen har vist stor interesse for at få del i de 1,25 milliarder kroner, som er sat af til at kickstarte dansk produktion af grøn brint. Der blev afgivet bud for mere end 4 milliarder kroner, og vinderne af det statslige udbud blev Plug Power Idomlund Denmark, European Energy/Vindtestcenter Måde K/S, European Energy/Padborg PtX ApS, Electrochaea/Biocat …
CCS – fangst og lagring af CO2
Tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 og miljøhøringer Energistyrelsen administrerer udbud af tilladelser til efterforskning og lagring af CO2 i den danske undergrund. Der foretages samtidig jævnligt høringer af borgere, erhvervsliv, kommuner og andre myndigheder i takt med at nye, potentielle områder for CO2-lagring miljøvurderes.
Verdenspremiere på lagring af grøn energi sker i Esbjerg
Disse udfordringer skal det ambitiøse innovationsprojekt MOSS i Esbjerg bidrage til at løse med lagring af energi i et nyudviklet saltlager, der udvikles i partnerskab mellem bl.a. Hyme Energy og Semco Maritime med Energy Cluster Denmark som facilitator. ... Det handler også om tiltrækning af kompetencer og virksomheder på et helt nyt ...
Tre danske områder skal undersøges for lagring af CO2
- Tillykke til bl.a. Ørsted og Equinor. Det er her et vigtigt skridt på vejen mod at få storskala-lagring af CO2 på land i Danmark. Lagring af CO2 på land er afgørende for at drive omkostningerne ned og etablere lagring af CO2 på markedsvilkår, siger Martin Dam Wied, afdelingschef for termisk, handel og marked.
CO2-lagring: De 5 bedst egnede steder at skaffe indfanget kuldioxid af ...
Det hænger sammen med, at planterne "udpiner" jordbunden, når der er underskud af næring. Det sker gennem mineralisering af den organiske humuspulje. Så de kvælstofnormer, som "eksperterne" har rådgivet politikerne til at indføre af hensyn til vandmiljøet, har altså ikke kun kostet 100 mia. kroner på samfundsregnskabet.
Millionstøtte til CO2-lagring flopper: Kun en tredjedel af forventet ...
Danmarks første udbud om fangst og lagring af CO2 fra biogasanlæg er netop blevet afgjort. 166,3 millioner kroner uddeles fra 2026 til 2032 til fangst og lagring af 160.350 ton om året, men selvom det gavner klimaet, så forhindrer pengene langt mindre CO2 i …
Danmarks største batteri skal lagre grøn strøm i sten
Konceptet med at lagre vedvarende energi i sten tager nu et stort skridt fremad med opførslen af demonstrationsanlægget GridScale. Med en energikapacitet på 10 MWh …
Virksomheder klar til at levere: Batterier er sjældne i dansk elnet
Batterier og andre typer lagring kan hjælpe elnettet ved at sikre mod afbrydelser, når efterspørgslen bliver særligt stor. Flere virksomheder vil også gerne levere egentlig lagring, …
Tre nye CCS-projekter får tilsagn om støtte til at fange og lagre CO2
Udbuddet af puljen til negative CO2-emissioner (NECCS-puljen) er afsluttet, og Energistyrelsen har tildelt kontrakt til tre selskaber om nye CCS-projekter. Tilsammen vil projekterne sikre fangst og lagring af 160.350 tons CO2 årligt i perioden fra 2026 til og med 2032. Det svarer til det årlige CO2-optag fra cirka 16.000 hektar skov.
Danmark skal være førende inden for Power-to-X
Teknologisk Institut – Som en af de første lufthavne i Europa har Københavns Lufthavn installeret et batteri til lagring af grøn strøm. Det er en milepæl, der er realiseret, hvor …
Ny aftale skal sikre anlæg til CO₂-fangst og lagring i drift i 2025
En køreplan for fangst, transport og lagring af CO 2 er anden del af den samlede strategi for fangst og lagring af CO 2.Første del kom i juni. Aftalen lægger op til at udmønte tilskudspuljen på 16 mia. fra Klimaaftalen for energi og industri fra 2020 over to gange til udvikling af fangst, transport, lagring og anvendelse af CO 2.; Midlerne udmøntes på den korte …
Aktører: Lagring af elektricitet giver fordele for elnettet
Energinet og lokale elnetselskaber henter viden om el-lagringsteknologier for at få inspiration til fremtidens tariffer, så de kan understøtte et optimalt samspil mellem elnet og …