Hvor kan jeg lade? Se hvor du kan lade din elbil henne i Danmark …
Her kan du få et godt overblik over samtlige offentlige tilgængelige ladestandere i Danmark fra samtlige udbydere. Sorter i stiktype, udbydere og se hvilke ladestandere der er nær dig.
Registrerede jordskælv i Danmark
Hvis du har mærket et jordskælv i særligt Danmark eller Grønland, kan du indberette det til GEUS. Det har stor betydning for jordskælvsforskningen både at få kortlagt det område, hvor jordskælvet er følt, og få oplysninger om, hvor kraftige rystelserne har været de enkelte steder. Lokale forhold, som virker forstærkende eller ...
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
På DaCES årsdag den 14. september 2023 udgav vi vores første rapport om energilagring i Danmark under titlen: "Status, styrker og synergier – DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023." Rapporten præsenterer en kortlægning af potentialet for en række energilagringsteknologier: Termisk energilagring, batterier, Power-to-X og ...
Danmarks oliehistorie
1993: Danmark bliver nettoeksportør af olie og gas. 2003: Regeringen forlænger DUCs eneretsbevilling fra 2012 til 2042 og etablerer Nordsøfonden, der er statens olieselskab og skal indgå i DUC fra 2012. Derudover justeres eneretsbevillingens regler for at skabe stabile rammevilkår for medlemmerne af DUC .
Danske kort
Her finder du en samling af kort over Danmark, som du kan få vist på skærmen. Du kan zoome ind på kortet og flytte dig rundt forskellige steder i landet. Korttemaerne kan vises sammen med forskellige baggrundskort og hjælpelag, som f.eks. kystlinjer og terrænskygger.
Månedlig og årlig energistatistik
Publikationsplan for energistatistik 2024. Månedlig energistatistik. Energistyrelsen udarbejder en månedsstatistik over energiproduktion og -forbrug, som er tilgængelig online på regneark. (Seneste version: september 2024. Næste version for oktober 2024 vil være tilgængelig 12. december 2024).
Energiforbrug
Undersøgelsen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse, der er udsendt til en stikprøve af husstande i Danmark. Undersøgelsen er gennemført hvert andet år, og på Energistyrelsens hjemmeside kan findes rapporter tilbage til 2009. Den aktuelle undersøgelse er gennemført af Danmarks Statistik i samarbejde med Energistyrelsen.
Världens första "energiö" ska byggas av Danmark
År 1991 var Danmark det första landet i världen som byggde en vindkraftpark till havs. Tack vare ett avtal mellan alla partier i Folketinget – med undantag för Ny Borgerlige – tar Danmark nu steget längre och får sin första "energiö". Ön blir det största byggprojektet i dansk historia och ska kunna täcka elförbrukningen för ...
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på …
Danmark har mulighed for at spille en nøglerolle inden for dette område. Det kræver dog, at der bliver investeret i alt fra grundforskning til rammevilkårene for high-risk start-up virksomheder for at få afprøvet ny …
Industrialiseringen i Danmark
Industrialiseringen i Danmark foregik over ca. 150 år fra midten af 1800-tallet til anden halvdel af 1900-tallet, der topper i perioden cirka 1850 til 1920. [1] Kendetegnet ved denne periode er at virksomhederne begynder at bruge maskiner for at forøge produktiviteten og elektrificeringen breder sig også over Danmark.
Energiforum Danmark
Bliv en del af Energiforum Danmark, og få adgang til netværk, arrangementer og tværfaglig videndeling med aktører fra hele byggeriets værdikæde. Med et medlemskab hos Energiforum Danmark er du garanteret et stærkt netværk hos en af de førende medlems- og vidensorganisationer i energibranchen.
EPD Danmark
EPD Danmark er en organisation, som udgiver miljøvaredeklarationer for byggevarer iht. kravene i den europæiske standard EN15804, og arbejder for en europæisk harmonisering af verificerbar dokumentation af byggevarers miljøegenskaber. Kontakt os +45 72 20 20 23; [email protected] ...
Dansk energipolitik
Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske …
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
Energilagring skal være en dansk styrkeposition
I rapporten "Status, Styrker, Synergier – DaCES'' rapport om energilagring i Danmark 2023" præsenterer centeret 17 anbefalinger fordelt på fem områder: termisk energilagring, batterier, PtX, systemintegration og …
Roadmap for elektrificering i Danmark
Roadmap for elektrificering i Danmark. Balmorel: Energisystemsmodel | oktober 2018 - februar 2020 . Elektrificering ses i stigende grad som en afgørende forudsætning for at nå de danske klimaambitioner om mindst 55% vedvarende energi i 2030 og uafhængighed af …
Danmarkskort viser (ledig) kapacitet på 900 netstationer
Vi skal sætte fart på elektrificeringen af Danmark. COP29. 24. november 2024. COP29 førte kun til små fremskridt. POLITISK AFTALE. 22. november 2024 ''Rød løber'' kan bane vej for grønne produktionsvirksomheder. Flere nyheder. Relaterede nyheder. Elektrisk Europa.
Danmarks Arealer – Danmarks Fremtid
Vi skal bruge land til energi, infrastruktur og fødevareproduktion. Samtidig skal vi beskytte biodiversiteten bedre, klimatilpasse Danmark, og så skal den menneskelige trivsel tænkes ind i arealanvendelsen. Fremtidens arealanvendelse skal altså kunne mange ting på samme tid. Pladsen er begrænset, og landskaberne er allerede i brug.
EPD Danmark
EPD Danmark er en organisation, som udgiver miljøvaredeklarationer for byggevarer iht. kravene i den europæiske standard EN15804, og arbejder for en europæisk harmonisering af verificerbar dokumentation af byggevarers …
Danmark
Danmark er et land i Skandinavien t er den sydligste af de skandinaviske nationer, sydvest for Sverige og syd for Norge, og det grænser op til Tyskland mod syd. Danmark indgår sammen med Grønland og Færøerne i Kongeriget Danmark, hvor Danmark, Grønland og Færøerne er rigsdele. Grønland har selvstyre [11] og Færøerne har hjemmestyre. [12] Danmarks forhold til de to …
Et overblik over Verdensmålene
Data foreligger ikke, eller indikatorer er globale i sin karakter og kan ikke opgøres for Danmark (37.5%) 17.7.1 Finansiering af miljøtilpassede teknologier. 17.10.1 Tarifgennemsnit. 17.11.1 Global eksport. 17.12.1 Udviklingslandes gennemsnitstariffer. 17.14.1 Policy-kohærens af …
Se kortet: Her er de 32 steder i Danmark, hvor …
Aabenraa, Skive, Ikast-Brande, Silkeborg, Halsnæs og Hillerød. Det er nogle af de kommuner, der frem mod 2030 kan komme til at lægge jord til de nye energiparker, som med vindmøller, solceller og power-to-x-anlæg skal …
7-døgnsudsigt
2 · Siden DMI i 2019 lancerede Klimaatlas som et nøgleværktøj til at ruste Danmark til klimaforandringer, er både... Havisen i Arktis og Antarktis er igen langt under gennemsnittet. 10. oktober 2024. I Arktis har en meget våd sommer fået udbredelsen af havis til at falde hurtigt. På den sydlige halvkugle har vinteren...
Varmeplan Danmark: Mere fjernvarme og mere energiplanlægning
Konkret har forskerne i Varmeplan Danmark 2021 kortlagt landet i forhold til, hvordan den grønne omstilling kan gennemføres på den økonomisk mest fordelagtige måde. Deres analyse viser, at. 260.000 boliger med naturgas med fordel kan skifte til fjernvarme, mens 115.000 bør få en individuel varmepumpe i fremtiden. På samme måde bør 44. ...
Green Power Denmark: Energisystemet skal indrettes
Elproduktionen i Danmark og resten af Europa er under hastig forandring, og det kan inden for få år få meget konkrete konsekvenser for alle forbrugere. I praksis vil det betyde, at vi oftere vil …
Danmark
Danmark har en blandingsøkonomi, og Danmark nyder godt af frihandelen inden for EU. Landet har et lille hjemmemarked, og økonomien er derfor i høj grad baseret på udenrigshandel. Danmarks økonomi baseret på offentlige og private serviceydelser, en moderne og veludviklet industri og landbrug. Landbruget er ikke længere en hovederhverv ...
Vores teknologier – Forsyning Danmark
Hos Forsyning Danmark får du fjernvarme produceret fra flere forskellige grønne energikilder. Dette gør, at vi kan garantere forsyningssikkerhed og tilmed også en billigere pris end andre steder. Nedenfor kan du læse mere om vores enkelte energikilder: Solfelt.
Dansk Center for Energilagring er snart en realitet
Udviklingen af teknologier til energilagring er ikke kun en potentiel god forretning for Danmark – det er også nødvendigt for at Danmark kan nå målet om at blive uafhængig af …
Danmark
Siden DMI i 2019 lancerede Klimaatlas som et nøgleværktøj til at ruste Danmark til klimaforandringer, er både... Havisen i Arktis og Antarktis er igen langt under gennemsnittet. 10. oktober 2024. I Arktis har en meget våd sommer fået udbredelsen af havis til at falde hurtigt. På den sydlige halvkugle har vinteren...
Kortlægning af behovet for energilagring i det fremtidige danske ...
Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser. Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod …
6. Energiforbrug i Danmark | Geografi 7-9 | Gyldendals fagportaler
Energiforbrug i DanmarkVi er udfordret i Danmark I Danmark er det en udfordring at dække vores energiforbrug. Det skyldes ikke mindst væksten i transportsektoren. Danskerne er derimod gode til at spare på energien i boligen. Det er bemærket meget i…
Dansk klimapolitik
Danmark har under EU''s 2030-ramme for klima- og energipolitikken forpligtet sig til at nedbringe udledningerne fra de ikke-kvoteomfattede sektorer med 39 pct. i 2030 ift. 2005-udledningen, herunder opfyldelse af gradvist skærpede årlige delmål fra og med 2021. Ifølge Energistyrelsens Basisfremskrivning fra 2020 forventes udledningerne fra ...