Daces.dk
I ATV har vi ambitioner om, at energilagring skal blive et af de teknologiområder, hvor Danmark bliver førende i verden. Danske virksomheder skal opnå en styrkeposition, der bygger på et tæt samspil mellem forskning og virksomheder …
Danmark er nærmere klimamålet end først antaget
Samtidig er det næsten to mio. tons mere end forventet i forhold til de senest offentliggjorte tal i Redegørelse for klimaeffekter fra december 2020. At den grønne omstilling har fået yderligere fart, skyldes især, at gassen i Danmark bliver markant grønnere, fordi der bliver produceret mere biogas, blandt andet som følge af politisk prioritering af området.
Finanslovsaftale: Danmark ansvarligt ud af krisen – …
Danmark har de seneste år gennemgået en sundhedsmæssig og økonomisk krise, men en fælles og resolut krisehåndtering samt den høje tilslutning til vacciner har været med til at få Danmark godt igennem krisen. …
De danske målepunkter
De danske målepunkter er en konkretisering af FN''s 17 Verdensmål i dansk kontekst. De 197 danske målepunkter skal bidrage til at måle status for den bæredygtige udvikling i Danmark. Danmarks Statistik belyser samtlige 197 målepunkter, og vi vil frem til 2030 vise den statistiske udvikling for dem.
Aftale om et mere grønt og sikkert Danmark
Partierne er også enige om at udbyde 4 gigawatt ekstra havvind til realisering senest i 2030, hvilket vil betyde, at Danmark kan femdoble produktionen af havvindmøllestrøm de næste 8 år. "Et vigtigt redskab til hurtigt …
Bred politisk aftale om bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark ...
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om flere og bedre muligheder for at tage en uddannelse i hele Danmark. Som en del af aftalen indføres bl.a. et nyt regionalt taxameter og en 2030-målsætning om højere optag uden for storbyerne og lavere optag i de største byer.
Danmark kan mere
Nu skal vi finde modet til forandring – reformer, innovation, uddannelse, flere i arbejde, grøn omstilling og vækst. Med ''Danmark kan mere'' ønsker regeringen at starte en fælles samtale om Danmark de næste ti år. …
Bander i tal og statistik
Antallet af registrerede personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet er overordnet set steget kontinuerligt de seneste år, dog med et lille fald ... Det er et fald i forhold til de foregående to år, hvor der blev registreret hhv. 33 og 49 skudepisoder. ... Antal skudepisoder relateret til rocker- og bandekonflikter. Kilde ...
Sådan står Danmark i forhold til andre lande, når Delta-varianten ...
Men Danmark står faktisk bedre end de fleste lande, når Delta-varianten bliver dominerende, lyder det fra flere eksperter. De peger på flere årsager til, at en bølge af deltasmitte vil ramme ...
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Dette kolossale potentiale for besparelser er grunden, til at der bør forskes massivt i alle disse teknologier. Hele paletten - fra den mest nørdede grundforskning til industriel R&D - skal i spil. Det er simpelthen for dyrt at lade lovende ideer forblive uprøvede. Danmark har mulighed for at spille en nøglerolle inden for dette område.
Klimarådet gør status for dansk klimapolitik og kommer med …
Klimarådet konkluderer i sin årlige statusrapport, at der de seneste to år er sket en betydelig fremdrift mod opfyldelse af 70-procentsmålet i 2030, og i alt er reduktionsbehovet i 2030 reduceret med cirka 10 mio. ton CO2e. Siden Klimarådets seneste statusrapport har Folketinget vedtaget konkrete reduktionseffekter i en landbrugsaftale og i finanslovsaftalen for …
Vi er kommet tættere på at nå klimamålet i 2030
Danmark vil i 2030 have reduceret udledningen af drivhusgasser med 55 pct. med de beslutninger, der er truffet. Det seneste års politiske aftaler og øvrige udvikling har reduceret de forventede udledninger i 2030 med 8,2 mio. ton …
Nyheder | Læs de seneste markedsnyheder mm. fra Energi Danmark
Energi Danmark-koncernens forretningsområde, der servicerer kunder i de nordiske lande, har dog haft betydelige tab på grund af langsigtede kontrakter i vindporteføljen. Energi Danmark har med det gode resultat bidraget betydeligt til samfundet med en selskabsskat på DKK 2,5 mia. vedrørende 2022.
Se kortet: Her er de 32 steder i Danmark, hvor regeringen
Landets kommuner og virksomheder har selv kunnet byde ind med forslag til arealer, der vil være egnet til parkerne, og nu har regeringen udpeget de 32 arealer, der er med i opløbet. Se hele regeringens udspil her. Især Midtjylland, Sønderjylland og Nordsjælland kan komme til at spille en rolle.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Ligegyldigt hvordan fordelingen af de nye energikilder bliver - sol, vind, bølgekraft, geotermi osv. - så er der et centralt problem, vi skal have løst: Der bliver behov for …
STATUS, STYRKER, SYNERGIER: DaCES RAPPORT OM …
Danmark har fundamentet til at blive førende inden for energilagring, energikonvertering og integrering af vedvarende energi på tværs af sektorer og systemer. Vores specialiserede viden …
Politisk aftale sikrer fremtidens grønne elnet
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået politisk aftale om en mere robust el-infrastruktur. Aftalen lægger første grundsten til, at vi i Danmark i fremtiden kan bruge …
Fakta og tal om danskernes frivillige engagement
Det går igen i alle befolkningsundersøgelser af frivillighed i Danmark, som er gennemført gennem de seneste mange år. Det gælder også i VIVE''s frivillighedsundersøgelse fra 2020, hvor andelen af befolkningen, der er …
Forstå vigtigheden og metoder til energilagring | 1KOMMA5° Danmark
Termisk energilagring er en billig og effektiv måde at gemme energi på. Dog vil termisk energilagring, sammenlignet med andre metoder til energilagring, have en lavere effektivitet, hvor tabet kan overstige 50%. Energilagring i varme sten. Energilagring i sten fungerer ved at opbevare varme i knuste sten i ærtestørrelse i isolerede ståltanke.
Nyt Center for Energilagring skal skubbe grønt eksporteventyr
Lige nu arbejder danske forskere på innovative teknikker til alt fra at gemme overskydende vindmølleenergi til at fremstille superbatterier. Indsatserne er vigtige, men de …
Pengepolitikken er stram og dæmper inflationen
Nationalbankens pengepolitiske renter er uændrede siden september 2023. De betydelige pengepolitiske renteforhøjelser siden 2022 påvirker fortsat dansk økonomi. Størstedelen af gennemslaget til danske husholdninger og virksomheders renteudgifter har nu fundet sted. Pengepolitikken vurderes at være stram og bidrager til at dæmpe den økonomiske …
Energilagring kan blive næste skridt for dansk energiinnovation ...
I 2016 steg de globale investeringer indenfor intelligente elmålere, energilagring, energieffektivitet og elbiler med 29 % til over 4 mia. USD. Det er Bloombergs tal fra i år. Den højst profilerede virksomhedshandel i 2016 var Teslas køb af Solar City til næsten 5 mia.
Konference om Avanceret Energilagring
Med de seneste teknologiske fremskridt er de første storskala-pilotanlæg nu i drift, både i Danmark og internationalt. Termisk lagring bidrager til en mere bæredygtig og effektiv fremtid ved at tilbyde omkostningseffektive løsninger, der kan skaleres til at håndtere store energimængder uden brug af sjældne og kritiske materialer som litium og kobolt.
De bedste VPN-tjenester
En af mine yndlingsfunktioner er NordVPNs forslag til delt tunnelering. Når tjenesten ved, at en app ikke vil spille sammen med VPN''en, giver den dig mulighed for at opdele tunnelen og lade den køre uden for VPN-forbindelsen. ... har den svært ved at konkurrere med NordVPN i de seneste tests. Når det er sagt, er den ikke uduelig. Vi kunne ...
Redox flow-batterier til energilagring
Læs originalartiklen her Artiklen har været bragt i Dansk Kemi nr. 5, 2021 og kan læses uden illustrationer, strukturer og ligninger herunder. Projektet "DanKoBat" har til formål at udvikle en fremtidig generation af billige stationære redox flow-batterier til lagring af vedvarende elektricitet, der vil reducere omkostningerne ved ellagring. Af Kobra Azizi1, Dirk Henkensmeier2,Søren ...
Udbredelse af delta-varianten i Danmark
usikkerheder relateret til følgende: at der fortsat er tale om få tilfælde af delta-varianten i Danmark at der foretages smitteopsporing i 2. led for delta-varianten, hvor der kun smitteopspores i 1. led for øvrige varianter, hvilket kan medføre en overestimering af væksten af delta-varianten i forhold til alpha-varianten.
Flydende salt skal bringe Danmark i front på …
Selvom det er jomfruelig jord, Peter Badstue Jensen betræder – i hvert tilfælde i Danmark – skorter det ikke på ambitionerne. - Danmark vil være nummer et til vind, nummer et til fjernvarme og nummer et til grøn omstilling. …
Danske vindmøller: En bæredygtig revolution for grøn energi
Vindmøller har gennem årene etableret sig som en central del af Danmarks grønne energiproduktion. Med deres imponerende syn på landets horisontlinje og stille, men kraftfulde rotation har de bidraget til en bæredygtig revolution inden for grøn energi. Denne artikel undersøger dansk vindmølleteknologis historiske udvikling, deres betydning for grøn …
Danmark risikerer en periode med større udsving i energipriser, …
De seneste års udsving i gas- og elpriserne har tydeligt vist, hvor afgørende energipriser er for inflationen. I de kommende år vil kolde vintre eller reduktioner i forsyningen af naturgas kunne betyde nye perioder med stigende gas- og elpriser. På længere sigt risikerer Danmark større udsving i elprisen i takt med, at sol- og vindenergiens andel af den samlede …
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Sådan lyder det om den grønne omstilling fra Radikale Venstres formand, Martin Lidegaard, der får lov til at skyde årsmødet for Dansk Center for Energilagring (DaCES) i gang …
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
Vi fremlægger 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin position som grønt foregangsland inden for energilagringsteknologier, systemintegration og forskning til gavn for …