Nuværende status for energilagringsteknologi for brintenergi

Den europæiske forsyningskrise og en stærkere indsats mod klimaforandringer peger i én og samme retning: Der skal tempo og skala på den grønne omstilling. Energinet spiller en central rolle og en ny strategi skal sikre, at vi kan levere grøn energi til tiden.

Ny strategi skal sikre Danmark og Europa energi til tiden

Den europæiske forsyningskrise og en stærkere indsats mod klimaforandringer peger i én og samme retning: Der skal tempo og skala på den grønne omstilling. Energinet spiller en central rolle og en ny strategi skal sikre, at vi kan levere grøn energi til tiden.

Status på energiforsyningen

Skulle den nuværende – og fortsat stabile – gasforsyningssituation ændre sig til det værre, vil Danmark kunne gå op i kriseniveau igen. Status for olie. Forsyningen af olie er stabil. Så længe der ikke sker væsentlige afbrydelser i olieproduktionen eller på olieforsyningsruterne, vil det danske marked være tilstrækkeligt forsynet.

Systemydelser i fremtiden

Behovsvurdering for systemydelser 2025 samt rapporten Forventninger til fremtidens Systemydelser giver en status på systemydelser, og udgør tilsammen Energinets bedste skøn på udviklingen i systemydelsesmarkederne.

Dansk brintsystem kan give milliardstor …

Analyse viser en potentiel milliardstor samfundsøkonomisk gevinst ved at lave et nedgravet brintsystem i Jylland og koble det til Tyskland. Da brint er nyt i det danske energilandskab, og markedet er i en opbygningsfase, …

Energi

Hvor stort et energiforbrug står dansk økonomi for, og hvor mange ton drivhusgasser udledes? Hvilke brancher bidrager mest og mindst? Energi- og emissionsregnskaberne belyser hhv. forsyningen med energi, energiens anvendelse og udledningen af drivhusgasser fra dansk økonomi, dvs. den aktivitet der foretages af danske …

Forskere: Et grønt dansk energisystem har brug for brint

Brintenergi ved elektrolyse har lige haft 100 års jubilæum på Askovmøllen, og nu tager teknologien "en tur til". Det på trods af, at produktionsprisen på el også i dag omtales …

Nøgletal om energiforbrug og -forsyning

Danske nøgletal 2023. Danske nøgletal fra 2023 for udviklingen i produktion og forbrug af energi, vedvarende energi, vindkraft, kraftvarme, energiintensitet og CO 2-udledning.. Bruttoenergiforbrug og endeligt energiforbrug 2023

Nyt, stort brintanlæg kan styrke Danmarks grønne omstilling

Vedvarende strøm fra solceller og vindmøller kan konverteres til brint, så det kan lagres til vindstille og overskyede dage eller bruges som grønt brændsel i industri, tung transport, skibsfart m.fl. Projektet Green Hydrogen Hub Denmark undersøger muligheden for at bygge et af verdens største grønne brintproduktionsanlæg og kombinere det med et …

Status på energipriserne: Fortsat lavere og stabile priser

Gaspriserne ser ud til at stabilisere sig omkring det nuværende niveau. Dette ses også på de future-kontrakter, der handles i øjeblikket. TTF futures for resten af 2023 handles for mellem 50-58 EUR/MWh, hvilket svarer til 370-430 kr. pr. MWh. Future priserne er dog forbundet med en vis usikkerhed, idet kontrakternes volumen til næste vinter er relativ lav

Find ejendomsdata på boligejer.dk

Den Offentlige Informationsserver, OIS, indeholder oplysninger om dine og andres ejendomme. Oplysningerne stammer fra en række landsdækkende registre, som ejes og vedligeholdes af kommuner, regioner og stat.

Fakta om dansk energi

Fakta om dansk energi- & klimapolitik. Den danske klima- og energipolitik har mange grene. Den spænder vidt – fra overordnede målsætninger om reduktioner i udledning af drivhusgasser til detaljeret regulering af energiproduktionen.

Dansk klimapolitik

Status for mål under EU. Danmark forventes at nå det i EU fastsatte mål om at reducere udledningen af drivhusgasser fra de såkaldte ikke-kvotebelagte sektorer, herunder bygninger, landbrug og transport, i perioden fra 2013 og frem mod 2020. ... Klimaloven sætter en række rammer, som forpligter den nuværende og fremtidige klimaministre ...

Elpriser time for time | Følg dagens elpriser lige nu | Live

Bemærk venligst, at hvis du benytter dig af historiske elpriser, f.eks. fra 2022, vil prisen blive vist med de nuværende afgiftssatser. Vores graf over elpriser time for time inkluderer følgende afgifter: Elafgift: 0,951 kr./kWh; Systemtarif: 0,068 kr./kWh; Transmissionsnettarif: 0,073 kr./kW; I alt 1,092 kr./kWh inklusive moms.

Brint

Energinet har en central rolle i at etablere og drive fremtidens danske brintinfrastruktur, så der sikres et stærk samspil mellem produktionen af grøn brint og det øvrige energisystem. Her på siden kan du læse mere om Energinets rolle og arbejde på brintområdet.

Energipriser og afgifter

Energistyrelsen offentliggør løbende månedlige, kvartalsmæssige og årlige energipriser for nogle energityper, men henviser generelt til Energitilsynet vedrørende spørgsmål om energipriser. Prisstatistikken indeholder priser for råolie og olieprodukter, naturgas, el, kul og biomasse for forskellige forbrugsstørrelser og spotmarkedspriser (olie, naturgas, kul og el).

B 239

og afsat under den nuværende regering, og endvidere oplyse status for udmønt- ... Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet gør løbende status for de tiltag, der. vedtages i de politiske aftaler, herunder i Energipolitisk redegørelse. Desuden. oversendes evalueringer til forligskredsen som en del af afrapporteringen om af-

Hvad koster et energimærke?

Maksimumpris for energimærkning af mindre bygninger. Der er en øvre grænse for, hvor meget energimærkning af mindre bygninger må koste, mens der er fri prisdannelse for erhvervsejendomme og andre større bygninger.

Dansk brintsystem kan give milliardstor samfundsgevinst

Fredag den 13. september blev første spadestik taget til byggeriet, som i løbet af de næste to et halvt år vil rejse sig på marken mellem Energinets nuværende hovedbygning og …

Status på energipriserne: Elprisen forbliver lav, imens gasprisen …

Status på energipriserne: Elprisen forbliver lav, imens gasprisen stiger igen ... idet futures med leverance i vintermånederne på nuværende tidspunkt sælges til omtrent 900 kr. pr. MWh. Den 14. november blev 1 MWh med leverance i februar handlet til 122 EUR på den hollandske naturgasbørs TTF, hvilket svarer til en pris på ca. 910 kr. pr ...

Hvem leverer min strøm? | Find dit elselskab her | andelenergi.dk

Her vil det fremgå, hvilket selskab, der er dit nuværende elselskab. Det er den letteste måde at finde ud af, hvem du køber din strøm af. Men som sagt er det ikke det samme selskab, der sørger for, at din strøm bliver transporteret til din adresse. Det er dit netselskab.

Lotusenergy

Med vores banebrydende enkeltstående brintenergi centralt varmer enheder har du nu endelig muligheden for at blive fuldstændig uafhængigt af udefra kommende varme energi.! Ja, Du har læst det rigtigt. A ldrig før har været noget så unik brint opvarmningssystemer som vi præsenterer til verdens samfundet, de er særdeleshed et stor ...

Statistik, data, nøgletal og kort

Energistatistik: metoder mm. Energistyrelsen offentliggør på denne side beskrivelser af anvendte begreber, definitioner, metoder og ansvarsfraskrivelse ved udarbejdelsen af den danske energistatistik.

Vedvarende energi: nøglen til Europas kulstoffattige fremtid

Fremtiden tegner sig lys for vedvarende energikilder, som spiller en større og større rolle i Europas forsøg på at mindske sin afhængighed af fossile brændsler. Vi har talt med Mihai Tomescu, energiekspert i Det Europæiske Miljøagentur, om de kommende muligheder og udfordringer i forbindelse med ren energi.

Markedet for off­shore vind­energi

Vi gør status og fortæller om vores forventninger til markedet for offshore vindenergi. ... Den danske implementering af CSRD, der udvider og skærper årsregnskabslovens nuværende krav til rapportering af samfundsansvar, er i øjeblikket sendt i høring. Høringsudkastet pålægger en større kreds af virksomheder rapporteringsforpligtelser ...

Status på energipriserne: Elprisen er faldet på trods af ...

Efter høje elpriser i slutningen af august og starten af september er prisen faldet igen, på trods af en lille stigning de sidste par dage. Den foreløbige gennemsnitspris for september ligger på 663 kr. pr. MWh, hvilket er 3 pct. højere end gennemsnittet for august, der endte på 642 kr. pr. MWh. Årsgennemsnittet for DK1 og DK2 ligger i øjeblikket på henholdsvis …

Brintteknologi skal være Danmarks næste eksporteventyr

Det betyder, at brint på nuværende tidspunkt er en dyr løsning. Med projektet EEEHy vil forskere på DTU Energi og Aarhus BSS(Aarhus Universitet) sammen med en række private partnere …

Kontakt Os