Nyhedsbrev om Avanceret Energilagring
Modtag nyhedsbrevet få gange årligt om avanceret energilagring med fokus på batterier og smart grid. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet her modtager du også invitation til den årlige konference under samme emne. ... Teknologisk Institut. Taastrup; Gregersensvej 1; 2630 Taastrup; Telefon 72 20 20 00; Send e-mail; Aarhus;
Nyheder
Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren. ... Ambitionen er at tage energilagring i sten til nyt niveau. Læs nyheden. 9. april 2021. ... hurtigere implementering af teknologisk ...
Fremtidens Energiforsyning: Teknologier og Initiativer, der …
Fremtidens energiforsyning formes af innovative teknologier som solenergi, vindkraft, hydrogenbrændselsceller og avancerede energilagringssystemer. Politisk vilje, teknologisk …
Forum for CO2 infrastruktur
Teknologisk Institut etablerer nu nationalt et forum for CO 2 infrastruktur - med fokus på de tekniske udfordringer og muligheder ved at designe, bygge og drive infrastruktur til transport af CO 2 i Danmark. Det gør vi ud fra en hypotese om, at der er behov for at dele viden mellem virksomheder på tværs af værdikæden, samt initiere nye projekter for at sikre en hurtig og …
Smart home energistyring og batterier
Det er nogle af de spørgsmål, der bliver taget op på kurset, der er designet til at give et bredt overblik over energilagring og -styring. Vi fremviser også eksempler på smart home udstyr og ser på, hvor man kan hente specifik produktinformation og anden nyttig information på nettet.
Energi og Klima
Energi og Klima - Teknologisk Institut | 3.310 følgere på LinkedIn. Vi hjælper industrien med at udvikle fremtidens energiløsninger med afsæt i ny viden og nye teknologier. | Vi udvikler nye løsninger indenfor energiområdet, som hjælper virksomheder med at blive mere konkurrencedygtige og omstille til en grønnere fremtid. Her på siden kan du følge med, når vi …
Danmark skal være førende inden for Power-to-X
Nye effektive teknologier til at lagre og konvertere sol- og vindenergi skal opruste den danske energisektor og styrke Danmarks konkurrenceevne inden for Power-to-X. ... Det er netop visionen med en ny resultatkontrakt omkring …
Energilagring og -konvertering
I indsatsområdet udvikles, testes og demonstreres komponenter til energilagring og -konvertering for danske komponentleverandører og -producenter inden for Power-to-X, elektrisk transport, varmepumper, elektriske og termiske lagre. Alle centrale komponenter i fremtidens energisystem.
Danske vindmøller: En bæredygtig revolution for grøn energi
Dansk vindenergi har potentialet til ikke kun at dække Danmarks egne energibehov, men også at bidrage til den globale overgang til grøn energi og reduktion af CO2-udledning. Teknologiske fremskridt og innovation inden for danske vindmøller. Teknologiske fremskridt og innovation spiller en afgørende rolle i udviklingen af danske vindmøller.
Energilagring og intelligent styring skal øge udnyttelsen af …
Teknologisk Institut sætter fokus på øget fleksibilitet gennem energilagring og intelligent styring af energiforbrug i EU-projektet SMILE (smart island energy systems). Projektet udruller ni Smart Grid-teknologier på tre forskellige europæiske øer. Projektet løber frem til april 2021 og er støttet med ca. 82 mio. kroner.
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med omstillingen til …
Her er tre nye teknologier, der kan hjælpe med at gøre det til en realitet. Teknologi nummer 1: Længere opladning. Fra alkaliske batterier, over mindre elektroniske …
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med …
Batterier er nyttige til kortsigtet energilagring, og koncentrerede solenergianlæg kan hjælpe med at stabilisere elnettet, men de skal også være i stand til at lagre en masse energi på ubestemt tid. Det er en opgave for …
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Grøn strøm kan ved hjælp af elektrolyse omdannes til brint, som kan bruges direkte eller omdannes tilbage til strøm. Det sikrer, at vi også har grøn strøm, når solen ikke …
Teknologisk Institut
Teknologisk Institut | 45.187 følgere på LinkedIn. Teknologisk Institut (DTI) hjælper virksomheder med grøn omstilling og digitalisering gennem ny teknologi og innovation. | Teknologisk Institut styrker danske virksomheder og har som formål at udvikle, formidle og implementere innovative løsninger, metoder og produkter til gavn for erhvervsliv og samfund. Fagligt har vi mange …
Kortlægning af teknologier til korttidslagring af el til elnettet
I PSO-projektet ''Fast Electricity Storage for Ancillary Services – FESTAS'' undersøgte en række eksperter de teknologiske muligheder for ellagring i forhold til elnettet. Fokus i rapporten lå på de tekniske muligheder for korttidslagring, dvs. de meget værdifulde, hurtige reaktioner, der skal hjælpe til at stabilisere elnettet, når andelen af fluktuerende, vedvarende energi øges ...
Konference om Avanceret Energilagring
Teknologisk Institut afholder årligt en konference om avanceret energilagring. Energilagring får stadig større samfundsmæssig relevans, når fluktuerende sol og vind i stigende grad skal dække det danske energibehov.Teknologisk Institut ønsker med konferencen om avanceret energilagring at give et overblik over nye teknologier og aktuel status på forskning i energilagring.
Innovation Roadmap 2024 er klar
Vi ser fx at energilagring i stigende grad er i fokus for alle, der arbejder med energisystemet, som en nøgle til grøn omstilling. Vi er derfor glade for at byde ind med anbefalinger til den forskning, udvikling og demonstration, energiklyngen faciliterer, siger direktør for Dansk Center for Energilagring Anne Marie Damgaard. Her er Roadmap 2024
Konference om Avanceret Energilagring
På konferencen har du en enestående mulighed for at møde årets udstillere, der står i spidsen for innovation og udvikling inden for energilagringsteknologier. Disse udstillere tilbyder et indblik i …
2nd Life for Power Plants
Projektstart: januar 2023. Forventet projektafslutning: juni 2026. I nyt europæisk innovationsprojekt på Bornholm vil Teknologisk Institut være med til demonstrere et skalerbart og hybridt energilagringssystem, der udnytter kraft- og kraftvarmeværkers unikke position i elnettet til at udvide kapaciteten for energilagring.
Batterisystemer til elnettet
Teknologisk Institut tilbyder viden om, hvordan batterisystemer anvendes i elnettet og optimering af levetid, service, sikkerhed og driftsøkonomi. ... Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 87. Facebook LinkedIn Twitter. Batterisystemer til elnettet. Energilagring i form af store batterisystemer ...
Innovation og Digital transformation
Vi arbejder holistisk, praksisnært og helhjertet med innovation og skaber en sund innovationskultur med mennesket i centrum og med et vågent øje på helheden: mindset, praksis, virkelighed, relationer, viden og bæredygtig forandring – elementer, som vi mener er afgørende i enhver systematisk og vedvarende tilgang til innovation og forandringsprocesser.
Nyt samarbejde løfter forskning og innovationen på energilagring
For bedst muligt at understøtte både omstilling og udvikling på energilagring har Energy Cluster Denmark og Dansk Center for Energilagring (DaCES) nu indgået en …
Avanceret energilagring 2020
Topbillede: Anlæg ejet af CTR, HOFOR og VEKS - støttet af EUDP. Hvert år afholder Teknologisk Institut en konference om energilagring – Avanceret energilagring, som sætter fokus på forskellige emner inden for elektrisk og termisk lagring. I år var formatet en smule anderledes, da vi på grund af Covid-19 situationen ikke kunne afholde konferencen fysisk.
Vedvarende energi skal lagres i svævende svinghjul
Energilagring er en af det 21. århundredes helt store udfordringer og en forudsætning for at kunne udnytte det fulde potentiale i vedvarende energi i energiforsyningen. En løsning kan være at …
CCUS
Carbon capture anlæg skal CE-mærkes, og kan være omfattet af bestemmelserne i både Maskin-, trykudstyrs- og ATEX-direktiverne. Hos Teknologisk Institut er vi specialister i at afdække lovkrav relateret til disse direktiver og hjælper dig sikkert gennem CE-mærkningsprocessen.
Avanceret Energilagring 2024
Kom til konferencen Avanceret Energilagring 2024 og bliv klogere på teknologiske løsninger og potentialer inden for energilagring. For at energisystemer kan bindes sammen på den mest optimale måde er energilagring afgørende - uanset om det er elektrisk eller termisk lagring. Deltag i konferencen og få: Den nyeste viden om energilagring
Energilagring
Der er flere metoder til energilagring, hver med deres egne fordele og ulemper. En af de mest almindelige metoder er batterilagring, hvor energi oplades i batterier til senere brug, det kunne være solcellebatterier. ... Teknologisk Institut - Som en af de første lufthavne i Europa har Københavns Lufthavn installeret et batteri til lagring af ...
EU-projekt skal gøre CPH og europæiske lufthavne klar ...
I tæt samspil med Teknologisk Institut har et konsortium ledet af Københavns Lufthavn (CPH) i samarbejde med 14 andre europæiske partnere vundet et EU-udbud om at skabe fremtidens bæredygtige lufthavn. Med en bevilling på knap 90 mio. kroner skal der i Københavns Lufthavn udvikles og demonstreres konkrete løsninger og eksempler på, hvordan man kan indrette en …
Københavns Lufthavn får et stort batteri til lagring af grøn strøm
Batterisystemet er bygget specielt til Københavns Lufthavn, der er Danmarks største lufthavn, med hensyntagen til lufthavnens høje sikkerhedsniveau både i forhold til IT- og brandrisici. Lufthavnen er ramme for en række forsøg med at lagre strøm med henblik på at gemme og bruge grøn strøm, produceret af sol og vind, på den mest effektive måde.
Bæredygtige batterier er fremtiden
Webinaret Avanceret Energilagring 1. december 2020 fokuserede på batterier, som bidrager til den grønne omstilling. Især den nye svenske batteriproducent Northvolt tiltrak sig en del opmærksomhed med deres strategi for bæredygtig batteriproduktion.
Ny undersøgelse: Accelererende innovation i robotter …
En ny undersøgelse, lavet af Teknologisk Institut, viser, at udviklingen af robotter til sundhedsvæsenet tager fart i mange lande og deriblandt også Danmark. Men samtidig er der en række barrierer, som skal tages i betragtning, inden de …