Den Ansvarlige Indkøber
En vejledende hjemmeside med inspiration til offentlige indkøbere. Find krav, gode værktøjer og netværk - herunder Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI)
Guide til effektiv lagertelling
Herunder kan du se vores råd til, hvordan du bedst gør lageroptælling så effektiv som muligt. 3 gode råd til lagerstatus 1. Vær altid på forkant med lageroptællingen. Lagerstatus bliver kun mere overvældende, hvis du først tager stilling til projektet på statusdagen. Derfor er her nogle ting, du løbende bør gøre for at være på ...
Charter for godt og grønt indkøb
Gå til statens fælles skabeloner. SKI''s hjælp til grønne udbud. SKI har udarbejdet skabeloner, som indkøbere kan anvende, når de skal gennemføre deres egne indkøbsaftaler. Skabelonerne omfatter bl.a. et inspirationskatalog til grønne …
Generelle regler for farlige produkter og produktsikkerhed
De krav, som stilles til dig i loven, afhænger af din rolle i forhold til produktet. Der stilles forskellige krav til dig alt efter, om du producerer produktet (uanset om du selv får det fremstillet eller får andre til at gøre det for dig), importerer det fra et land uden for EU eller distribuerer eller forhandler det inden for EU.
Kriterier for støtte til Pris
o 10 000 kroner for en installasjon av Pris- og effektstyrt energilagringssystem. o 1 Med «Fakturadokumentasjon» menes vedlagt dokumentasjon som tilfredsstiller kravene som stilles til et salgsdokument, jfr. ... Bokføringsforskriften § 5-1-1. Dokumentasjonen må blant annet spesifisere hva kjøpet gjelder, vise til krav mot kunden og/eller ...
Retningslinjer for bæredygtige indkøb i ATP
Det gør vi blandt andet ved at stille krav til vores leverandører og til det, vi køber ind. Det gælder for eksempel hensyn til miljø og krav til ordentlige arbejdsforhold. ATP anvender endvidere udbudslovens frivillige udelukkelsesgrunde efter en konkret vurdering i …
Det nye, digitale produktpas – få indblik i fremtidens krav
Cyber Resilience Act og de kommende krav til danske virksomheder . Se eller gense webinaret om Cyber Resilience Act, hvor du får en introduktion til Cyber Resilience Act og et indblik i de kommende cybersikkerhedskrav som danske virksomheder skal leve op til. Nyhedsarkiv Det nye, digitale produktpas – få indblik i fremtidens krav.
TEKNISKE KRAV TIL SAMPLACEREDE OG/ELLER
Denne udmøntning af krav på hver anlægstype i forskellige netregler er vurderet nødvendig for at overholde rammerne fastsat i EU-forordningerne NC RfG og NC DC. Ingen af forordningerne …
Gennemførelse af grønne udbud
ges ved gennemførelsen af en markedsdialog. Derudover kan du også få inspiration til, hvilke krav du kan medtage i udbud. Kravene er delt op i miljøkrav, sociale krav og krav til samfunds-ansvar i det omfang, de er relevante i forhold til anskaffelsens genstand. I forhold til brugen af mærker kan du på Miljømærkning Danmarks hjemmeside
§ 12-7. Krav til rom og annet oppholdsareal
(1) Rom og annet oppholdsareal skal ha utforming tilpasset sin funksjon og ha tilstrekkelig størrelse, romhøyde og plass til fast og løs innredning.[guidance-text index="1"/](2) Tilgjengelig boenhet skal være …
Krav til installation af solcelleanlæg
Krav til beskyttelse mod transiente overspændinger på a.c.-siden findes i kapitel 443 i HD 60364-4-443:2016. Hvor der kræves overspændingsbeskyttelse, er der i punkt 712.534.103 i HD 60364-7-712 foruden krav om en SPD ved inverteren, hvis afstanden til inverteren er mere end 10 m. Er der krav om overspændingsbeskyttelse på inverterens a.c ...
Bekendtgørelse om forberedelse til og etablering af ladestandere i ...
elektrisk maskine som energiomformer med et elektrisk genopladeligt energilagringssystem, der kan genoplades eksternt. ... Krav Bestående bygninger § 3. Bestående bygninger med mere end 20 parkeringspladser, der ikke er beboelsesbygninger, skal ... bindelser til det kombinerede opladningssystem »Combo 2« som beskrevet i standarden EN 62196 ...
Alt du behøver at vide om energilagringssystem
Et energilagringssystem (ESS) er en teknologi designet til at lagre overskydende energi produceret på én gang til brug på et senere tidspunkt n fanger energi, bevarer den og giver den tilbage, når det er nødvendigt. ESS kan lagre energi fra forskellige kilder, især fra vedvarende energikilder som sol og vind, og frigive den i perioder, hvor produktionen eller …
Sikkerhetskrav for nettintegrerte energilagringssystemer – NEK 488
NEK 488 omhandler kravene til elsikkerhet og brannsikkerhet ved installasjon og drift av energilagringssystem i strømnettet med tilhørende delsystemer som batterier, invertere og styringssystem. ... NEK 485 Krav til sikkerhet for sekundærbatterier og batteriinstallasjoner – Stasjonære batterier;
KRAV TIL ENERGILAGERANLÆG
Energinet afgør, hvilke krav i denne forskrift der skal finde anvendelse på det væsentligt ændrede anlæg. b) Et transmissionstilsluttet energilageranlæg ændres i et sådant omfang, at dets elektri-
Kriterier for støtte til Pris
Styringssystemet skal styre strømforbruket til dine energilager etter strømpris, slik at strømforbruket flyttes til tider på døgnet med lavest strømpris. Eksempler på energilager er varmtvannstank, batteriet i elbilen og gulvvarme.
Grønne og klimarigtige offentlige indkøb
Dansk Erhverv, at der formuleres konkrete mål og krav til det offentlige indkøb, der un-derstøtter klimalovens målsætning. Med klimaloven har Danmark en målsætning om at reducere CO 2-udledningerne med 70 pct. i 2030. Men der er i dag ingen direkte krav til, at den offentlige sektors indkøb skal bidrage til at reducere udledningen af CO 2
FAQ | Pris
Ofte stilte spørsmål til "Pris- og effektstyrt energilagringssystem for boliger" ... Dette er svært viktig, særlig siden strømmen er billigst om natta og mange vil ønske å flytte strømforbruket sitt til denne perioden. Enova stiller krav om at smart strømstyring som får støtte fra Enova ikke skjer ved hjelp av "smartplugger", men ved ...
Hva er Enova-støtte og hvordan søke? – Abra Kundeservice
For å få Enova-støtte til pris- og effektstyrt energilagringssystem i boliger må følgende krav oppfylles: Styringssystem: Må inkludere en styringssentral som styrer flere energikilder automatisk basert på strømpriser og total strømbruk. Hovedstrømsmåler med HAN-port: Informasjon om boligens strømbruk må sendes til styringssystemet.
Sådan laver du en indkøbspolitik, der passer til din virksomhed
Krav til dokumentation. Din indkøbspolitik skal tydeligt liste de udgifter, medarbejderen kan få refunderet. Og dem, de ikke kan. Gør det klart, hvilken dokumentation der er brug for, hvis medarbejderen skal have refunderet en udgift. Sørg for at dit team inden afrejse ved, hvilken dokumentation, det forventes, de har for deres udlæg.
Modenhedsvurdering af indkøb
krav til realisering heraf. • Kortlæg proces for implementering, herunder timing af initiativer. Virkemidler • Selvevaluér egen performance internt. • Udsend spørgeskema til indkøbs-funktionens interne kunder. • Konsolidér indsamlede data fra selvevalueringer og spørge-skemaer. • Udarbejd indledende diagnose. Omkostningsanalyse
Strategi for grønne offentlige indkøb
Har du spørgsmål til de statslige indkøbsaftaler, kan du kontakte Statens Indkøb gennem TOPdesk. Gå til login. Opret dig som bruger. Du kan også ringe til os på tlf. 3055 0791 mandag til torsdag kl. 10.00-16.00 og fredag kl. 10.00-15.00.
3.2. Krav til kvalitetssikringsrutiner
Foretak som påtar seg ansvarsrett skal ha skriftlige rutiner som sikrer at krav i plan- og bygningslovgivningen etterleves. Kvalitetssikringsrutiner skal være tilpasset hvert enkelt byggetiltak og ansvaret og oppgavene foretaket har i …
LADESTANDER
De øvrige regler for ladestandere til elbiler findes i HD 60364 Del 7-722 ''Forsyning af elkøretøjer''. Kapitlet om forsyning af elkøretøjer hører under krav til særlige installationer, som findes i Bind 2 af HD 60364. Her findes disse vigtige krav til installation af elbilladere, som er anderledes end for øvrige faste installationer:
Energilagring • Storskaliga energilagringssystem för företag
Energilagring med ett energilagringssystem är en typ av teknologi som möjliggör lagring av överskottsenergi för senare användning. Detta kan innefatta allt från batterier till mer avancerade system som använder fysiska eller kemiska processer för storskalig energilagring.
Indkøb af tjenesteydelser og brug af energirigtige produkter
Energistyrelsens indkøbsanbefalinger kan bruges til at vurdere, hvilke krav I kan stille til leverandørens produkter ved udbud af en tjenesteydelse. Indkøbsanbefalingerne …