§ 13-1. Generelle krav til ventilasjon
§ 8-4. Generelle krav til gangatkomst og ganglinjer § 8-5. Gangatkomst til bygning med boenhet § 8-6. Gangatkomst til byggverk med krav om universell utforming § 8-7. Gangatkomst til uteoppholdsareal med krav om universell utforming § 8-8. Parkeringsplass, annet oppstillingsareal og kjøreatkomst § 8-9. Trapp i uteareal § 8-10. Opphevet
Krav til overgangsmotstand i IT og TN
Hva er kravet til overgangsmotstanden i IT og TN? Jeg tenker ikke på 1667 ohm hvis det er jordfeilbrytere og klasse 2 frem, eller at overgangmotstanden skal være lavere enn 50V/ Id-maks ( 2mA x trafo kVA)
Veiledning om tekniske krav til byggverk
Bestemmelsen gjør unntak fra enkelte krav til tilgjengelighet for studentboliger. Unntaket er begrenset til 80 prosent av boenhetene og omfatter ikke atkomst og fellesarealer i bygninger for studentboliger. Det gjøres unntak fra krav til rom og annet oppholdsareal (§ 12-7 annet og tredje ledd), krav til entre og garderobe (§ 12-8 første
Tekniske krav til utleiedel i egen bolig
Når man etablerer en ny boenhet, vil dette kunne utløse krav til ekstra parkering, lagringsplass og uteoppholdsareal. I tillegg er det egne krav til innemiljø, rømningsveier og brannsikring (boenheten må utgjøre en egen branncelle). Så fort boenheten er godkjent, kan du leie den ut. Du trenger ikke å søke om utleie i tillegg.
Systemjording i TN-installasjoner – NEK TR 402
NEK TR 402 Systemjording i TN-installasjoner er en teknisk rapport som beskriver forskjellige forhold knyttet til forsyning av en TN-installasjon, med eller uten interne strømforsyningsenheter.
Forskrift om energimerking av bygninger og energivurdering av …
§ 1. Formål. Forskriften skal bidra til å sikre informasjon til markedet om boliger, bygningers og tekniske anleggs energitilstand og mulighetene for forbedring, for derigjennom å skape større interesse for konkrete energitiltak, konkrete tiltak for omlegging til fornybare energikilder, og gi en riktigere verdsetting av boliger og bygninger når disse selges eller leies ut.
Regler vedr. pulterrum
I Aarhus kommunes folder som du kan downloade her, fastsættes vejledende minimumsstørrelser på arealer til opbevaring i forhold til forskellige boligtyper. "En lokalplan kan fastsætte andre krav til opbevaringsplads, f.eks. krav om individuelle depotrum og størrelsen af dem. Arealerne skal være tilgængelige og praktisk anvendelige.
Installation af ladestander til elbil i boliger
Ladestander-bekendtgørelsen og krav til installation af ladestandere. I dette afsnit kigger vi på ladestanderbekendtgørelsen og kapitel 722 i standarden HD 60364, som Læs mere. Få seneste nyt om regler og …
§ 14-4. Krav til løsninger for energiforsyning
§ 8-4. Generelle krav til gangatkomst og ganglinjer § 8-5. Gangatkomst til bygning med boenhet § 8-6. Gangatkomst til byggverk med krav om universell utforming § 8-7. Gangatkomst til uteoppholdsareal med krav om …
Forskrift om arbeidslokaler og personalrom
§ 1. Definisjoner. Arbeidsrom: Rom der arbeidstakeren skal oppholde seg for å utføre arbeid som inngår i virksomhetens faste program.. Birom: Rom der det ordinært ikke skal utføres arbeid, men der det f.eks. lagres materialer eller rekvisita som hentes til tilfeldige tider.. Personalrom: Garderobe, tørkerom, vaskerom og dusjrom, toalett, spiserom, hvilerom, soverom og venterom.
Lovforslag nr. L 22, Folketinget 2022-23, Forslag til Lov om krav til ...
Krav til arbejdsgivere, som stiller bolig til rådighed for én eller flere ansatte 3.1.1. Gældende ret 3.1.2. Beskæftigelsesministeriets overvejelser og den foreslåede ordning 3.1.2.1. Lovens anvendelsesområde 3.1.2.2. Krav til boligen ved indkvartering 3.1.2.3. Indkvarteringsplan 3.2. Tilsyn med boligforhold
§ 8-8. Kjøreatkomst
§ 8-2. Uteareal med krav om universell utforming § 8-3. Plassering av byggverk § 8-4. Uteoppholdsareal § 8-5. Generelle krav til gangatkomst og ganglinjer § 8-6. Gangatkomst til byggverk § 8-7. Gangatkomst til uteoppholdsareal med krav om universell utforming § 8-8. Kjøreatkomst § 8-9. Parkerings- og annen oppstillingsplass § 8-10 ...
Jordingsanlegg og målinger
egnet til å klarlegge de krav som stilles i FEF 2006. Tradisjonelt har målinger stort sett vært begrenset til motstandsmålinger for elektrodeanlegg i 11-22 kV fordelingsnett og i kraft- og transformatorstasjoner. I tillegg har det normalt vært behov for å måle berøringspenninger i …
§ 14-2. Krav til energieffektivitet
Det er ikke krav til energimåling på lokalt plasserte elektriske varmtvannsberedere der disse har underordnet betydning. Varmemåler tilsvarende nøyaktighetsklasse 3 i NS-EN 1434-1:2022 og strømmåler tilsvarende nøyaktighetsklasse A i henhold til NEK-EN 50470-3:2022 og NEK-EN 50470-3:2006/A1:2018 tilfredsstiller forskriften, …
Krav til skorstein i småhus
Det er også unntak fra kravet om skorstein dersom årlig netto energibehov til oppvarming ikke overstiger kravet til passivhus. Dette er beskrevet i standarden NS 3700:2013 Kriterier for passivhus og lavenergibygninger - boligbygninger. Krav til skorstein reguleres også i § 15-3 i byggteknisk forskrift. Dette kravet må ses i sammenheng med ...
§ 15-5. Generelle krav til innvendige vann
§ 14-1. Generelle krav § 14-2. Krav til energieffektivitet § 14-3. Minimumskrav til energieffektivitet § 14-4. Krav til løsninger for energiforsyning § 14-5. Unntak og krav til særskilte tiltak § 14-6. § 14-7. § 14-8.
Hvilke krav og forventninger kan jeg ha til arbeidslivet?
For å kunne stille krav til arbeidsgiveren, må man først demonstrere at man kan tilby noe av verdi. Det er viktig å ha realistiske forventninger til arbeidslivet. I Norge kan man forvente rettigheter som et trygt arbeidsmiljø, rettferdig lønn, regulert arbeidstid, ferie og sykepenger, som sikres gjennom Arbeidsmiljøloven.
Forskrift om tekniske krav til byggverk (Byggteknisk forskrift)
For søknader om fritidsbolig over 70 m 2 til og med 150 m 2 som kommer inn til kommunen før 1. januar 2018, kan tiltakshaver velge å følge bestemmelsene i forskrift 26. mars 2010 nr. 489 om tekniske krav til byggverk (TEK10) § 14-6 som gjaldt før 1. januar 2016.
§ 11-11. Generelle krav om rømning og redning
§ 14-1. Generelle krav § 14-2. Krav til energieffektivitet § 14-3. Minimumskrav til energieffektivitet § 14-4. Krav til løsninger for energiforsyning § 14-5. Unntak og krav til særskilte tiltak § 14-6. § 14-7. § 14-8.
Krav til kabelgrøft
Krav til dokumentasjon og innmåling av kabelforlegging. Etter at nedre fundament er lagt tas det foto av grøften for hver 10 m. Det tas et foto der grøften avsluttes ved skap eller stolpe. Når kabelen er lagt, men før sanding tas det foto hver 10 …
§ 13-5. Radon
§ 8-4. Generelle krav til gangatkomst og ganglinjer § 8-5. Gangatkomst til bygning med boenhet § 8-6. Gangatkomst til byggverk med krav om universell utforming § 8-7. Gangatkomst til uteoppholdsareal med krav om universell utforming § 8-8. Parkeringsplass, annet oppstillingsareal og kjøreatkomst § 8-9. Trapp i uteareal § 8-10. Opphevet
Kravene til energi i byggteknisk forskrift
Les også: Krav til energibudsjett og formålsdelte energimålere. Unntak fra kravene. For enkelte bygningstyper er det reduserte kravene til energieffektivitet og energiforsyning. Dette er beskrevet i § 14-5. Unntak og krav til særskilte tiltak første til fjerde ledd. Reduserte krav gjelder for:
Energiföretagen förklarar: Vätgas som energilager
Vätgas är en populär och omtalad teknik, inte minst för att det finns stora förhoppningar om att den kan bidra till att minska samhällets beroende av fossila bränslen. Men hur kan man använda vätgas som energilager i elsystemet? Energiföretagen förklarar.