Vedvarende energi skal lagres i svævende svinghjul
Den nye teknologi til energilagring kan være med til at fjerne en af de helt store barrierer for yderligere udbredelse af vedvarende energi. Innovationsfonden investerer 12 mio. kr. i projektet. Bedre magneter skal …
Parlamentet vedtager nye regler for at øge energibesparelser
Den 14. juli 2021 vedtog Europa-Kommissionen "Fit for 55"-pakken, der tilpasser den eksisterende klima- og energilovgivning til at opfylde det nye EU-mål om en reduktion af …
Europa-Parlamentet ønsker mere vedvarende energi og …
Vi bekræfter behovet for mere grænseoverskridende samarbejde for at udvide udbredelsen af vedvarende energi og opfordrer til en diversificeret importstrategi for brint. Vi …
Nyheder
I løbet af sommeren har Energy Cluster Denmark sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. Energy Cluster Denmark skal styrke innovationskraften indenfor alle energiområder fra energiproduktion og lagring til infrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling, og med helt friske tilsagn til seks nye …
"Fit for 55": Rådet når til enighed om strengere regler ...
Rådet nåede i dag til enighed (generel indstilling) om et forslag til revision af direktivet om bygningers energimæssige ydeevne. Hovedformålet med revisionen er, at alle …
KOMMISSIONENS FORSLAG TIL DIREKTIV OM KRITISKE EN
2 Rådets direktiv 2008/114/EF af 8. december 2008 om indkredsning og udpegning af europæisk ... kedsinfrastruktur og digital infrastruktur ikke vil blive pålagt nye krav i medfør af CER-direktivet, da disse enheder allerede er dækket af ... kun skal videreformidle en overordnet/aggregeret version af den nationale risikovurdering, der ...
FREMTIDENS ENERGIFORBRUG ER GRØNT, SMART OG …
En skærpet version af EU''s Bygningsdirektiv betyder, at der fremover stilles helt nye krav til den energi, vi bruger i bygninger, og ikke mindst hvordan vi bruger den. Med god grund. Kloden koger, elnettet syder, og den grønne energiproduktion rækker stadig ikke til beho-vet, alt imens evnen til at sørge for egen energi
Solceller og husstandsvindmøller
Høring: Bekendtgørelser om bæredygtighedskrav til biobrændsler mm. Indkaldelse af idéer og forslag til afgrænsning af Miljøkonsekvensrapport for Grøn Gas Lolland-Falster; Høring af fire bekendtgørelser om hhv. direkte linjer, interne elektricitetsforbindelser, VE-egenforbrugere og indtægtsramme for netvirksomheder
Byggeri og renovering
Energistyrelsen indkalder i perioden fra den 27. august til 15. november 2018 ansøgninger om tilskud til udvikling af databaserede metoder til bestemmelse af den energimæssige ydeevne og energibesparelsesmuligheder for bygninger. Du kan læse mere om det nye tilskudsprogram på følgende link. Data til fremme af energieffektivisering
Politisk aftale sikrer fremtidens grønne elnet
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået politisk aftale om en mere robust el-infrastruktur. Aftalen lægger første grundsten til, at vi i Danmark i fremtiden kan bruge grøn strøm langt mere end i dag. Det er centralt for at indfri klimamålet om 70 procents reduktion i 2030. Aftalen lægger fundamentet for regeringens kommende elektrificeringsstrategi.
Krav om europæisk rejsetilladelse fra 2024
Siden 2016, har der været nye regler på vej, for at få oprettet et europæisk system vedrørende rejseinformation og rejsetilladelse (ETIAS). ... Krav om europæisk rejsetilladelse fra 2024 IUNO 30/05/2023 Transportret ... hvis forretningsrejsen går til ét af de 30 europæiske lande. IUNO anbefaler, at virksomheder allerede nu introducerer ...
TENDENSER OG FREMTIDSPERSPEKTIVER FOR …
rækkevidde. Realiseringen af de identificerede gamechangere stiller stigende krav til håndtering af øget kompleksitet. Nye forretningsmodeller kan i sig selv være gamechangere: Med en gamechanger forstår vi ofte en ny teknologisk opfindelse. Men i de senere år har vi set et utal af eksempler på, at –
Elmotorer og frekvensomformere
Krav til energieffektivitet: For frekvensomformere normeret til drift med elmotorer med en effekt mellem 0,12 kW og 1 000 kW: Effekttab må ikke overstige de maksimale effekttab, der svarer til effektivitetsklasse IE2. Krav til produktinformation: En række nærmere specificerede produktoplysninger skal tydeligt fremgå af:
EU''s nye Bygningsdirektiv skærper krav til | BygTek.dk
EU''s nye Bygningsdirektiv skærper krav til energimærkning. ... Godt en tredjedel af EU''s CO2-udledning er knyttet til bygninger, og energiforbruget er cirka10 gange højere i bunden af energiskalaen end i toppen. Energirenoveringer …
DI-kampagne skal gøre virksomheder klar til nye EU-krav
DI-kampagne skal gøre virksomheder klar til nye EU-krav Danske virksomheder skal fremover rapportere om, hvordan de er bæredygtige. ... Fra regnskabsåret 2024 er børsnoterede virksomheder med over 500 ansatte omfattet af det nye lovkrav om bæredygtighedsrapportering. ... Danske virksomheder er meget langt fremme på europæisk …
Standardisering i Europa – tekniske krav – harmoniserede standarder ...
Standarder og andre standardiseringspublikationer er frivilligeretningslinjer med tekniske specifikationer for produkter, serviceydelser og processer (alt lige fra sikkerhedshjelme, over opladere til elektronik og til kvalitetsniveauer for offentlig transport). Standarder udvikles af private standardiseringsorganisationer, for det meste på initiativ af interessenter, der ser et …
NIS2 er vedtaget • Bliv klog på NIS2
Er du interesseret i at høre mere eller i tvivl om, hvor din virksomhed står i forhold til det nye NIS2-direktiv, så er du meget velkommen til at kontakte Klaus Ahrensbach på telefon (+45) 2145 1390 eller mail klaus.ahrensbach@bureauveritas .
Elektrisk energilagring
Anlæg med elektrisk energilagring (herunder også hybridanlæg) skal overholde de krav der bliver stillet i den Tekniske Forskrift 3.3.1 fastsat af Energinet. Green Power Denmark har derfor udarbejdet en række bilag til nettilslutning af energilageranlæg til lav-, mellem- og højspændingsnettet baseret på TF 3.3.1.
Akkumuleringstank: Den grønne løsning til energilagring
En af fordelene ved brugen af akkumuleringstank til energilagring er, at det reducerer behovet for at bruge fossile brændstoffer til opvarmning og energiproduktion. Ved at udnytte vedvarende energikilder mere effektivt kan man reducere udledningen af drivhusgasser og bidrage til at bekæmpe klimaforandringer.
MiCA har i dag besluttet den nye EU aftale for europæisk regulering af ...
Aktører på markedet for kryptoaktiver vil freomver skulle angive oplysninger om deres miljø- og klimaaftryk. Den Europæiske Værdipapir- og Markedstilsynsmyndighed (ESMA) vil udarbejde udkast til reguleringsmæssige tekniske standarder for indhold, metoder og præsentation af oplysninger vedrørende de vigtigste negative miljø- og klimarelaterede virkninger.
Forslag om lov om styrket beredskab i energisektoren
De supplerende krav vil bl.a. blive centreret omkring: krav til hvorfra net- og informationssystemer med betydning for energiforsyningen (tidl. forsyningskritiske systemer) kan driftes samt tilgås via fjernadgang; udarbejdelse af risiko- og sårbarhedsvurderinger for indkøb, design og etablering af energiinfrastruktur; alarmer hvorved der kan reageres på fx indtrængen; netværkssikkerhed ...
Den nye bogføringslov
3. Grundlæggende krav til bogføringen og beskrivelsen af bogføringen – et uddrag 4. Digitale bogføringssystemer 4.1 Tekniske krav til digitale bogføringssystemer 4.2 Afgrænsning af, hvad der skal opbevares digitalt 5. Krav til udbydere af digitale bogføringssystemer 6. Krav til virksomheder, der anvender bog-
Smart energilagring kan gøre virksomheder mere robuste
– Vores kerneydelse er smart energilagring med anlæg med en energikapacitet på 80 kWh til 1 MWh. Det er størrelser, der passer til mange danske virksomheder, og er et rigtig interessant segment for os. ... er en del af det nye værdikædefællesskab for Intelligent Energi. Netop batterier er en af de teknologier, der går på tværs af ...
Nye energikrav til bygninger: Disse krav er afgørende for din …
Efter trilogforhandlingerne i starten af december er der nu landet et nyt politisk forslag for bygningsdirektivet i EU. Det handler blandt andet om nye krav til ladestandere til elbiler, løft af bygninger med dårlig energistand, stop for fossil opvarmning og opsætning af solceller.
Sådan kan vedvarende energi gemmes
I foråret 2013 var DTU Energikonvertering koordinator af et større fælles europæisk initiativ til udarbejdelse af anbefalinger til Europa-Kommissionen vedrørende udvikling af teknologier til …
Realisering af bæredygtighed: nye EU-politikker giver en unik …
EU''s politikker har længe tacklet miljøforringelser og klimaforandringer — med nogen succes og visse fiaskoer. Støttet af voksende krav om handling fra offentligheden giver denne nye politiske periode — med en ny Kommission og et nyt Europa-Parlament — en unik mulighed for at opskalere og fremskynde en grøn og fair omstilling af Europa.
Energibesparelser: EU''s tiltag til at mindske energiforbrug
EU-landene skal sikre, at mindst 3% af de offentlige bygninger renoveres hvert år, så de kommer tættere på at være nulenergi- eller nuludslipsbygninger. der er nye krav til …
Inkalelse af ansøgninger til EUDP 2023-I
afsnit 2, herunder til udviklingen af nye energiteknologier inden for hele spektret fra energiforsyning, omdannelse til nye energibærere, lagring og udnyttelse af CO2 samt energilagring til et effektivt og fleksibelt energiforbrug. Det er vigtigt, at de udviklede og demonstrerede teknologier bringes videre ud på markedet. I den
Intelligent power konvertering til smart grids | Danfoss
Smart grids udvikler sig på grund af de nye krav til vores energiforsyning. Smart gridudvikling er tæt knyttet til integrationen af vedvarende energikilder (RES) og elektriske køretøjer (EV) i distribueret generation (DG) eller distribuerede energiressourcer (DER) i …
EjendomDanmark: Tidshorisonten for realisering af nye EU-krav …
Det drejer sig for eksempel om de nye, centrale krav i direktivet – de såkaldte MEPS eller "minimum energy performance standards", der er kommende minimumskrav til bygningers energimærker. Det er givetvis en god idé at stille sådanne krav til bygningerne, men tidshorisonten, som Europa-Parlamentet foreslår, er ikke realistisk, hvis det skal hænge …
Nye energikrav til bygninger: Disse krav er afgørende for din …
Det handler blandt andet om nye krav til ladestandere til elbiler, løft af bygninger med dårlig energistand, stop for fossil opvarmning og opsætning af solceller. Her kan du læse mere om, hvad det kommer til at betyde for din virksomhed og hvornår kravene træder i kraft. Bygninger står for 40 % af det samlede energiforbrug i EU.
Oprindelsesgarantier
Oprindelsesgarantier bidrager indirekte til at fremme opførelsen af nye VE- kilder. ... CEN-EN er en europæisk standard, som fastsætter tekniske krav (revision af udstyr, beregningsmetoder m.m.) og bidrager til lettelse af standardiseringsprocessen for oprindelsesgarantier i medfør af VE-direktivet. ... og skal efterleves af alle ...
EU''s krav om produktion af solenergi til danske bygninger
Alle nye bygninger skal således være nulemissionsbygninger (også kendt som ZEB – Zero Emission Buildings) senest i 2030.. I 2050 er det alle eksisterende bygninger i Europa, der skal leve op til kravene om klimaneutralitet. Kigger vi på bygninger, der er ejet af det offentlige, er det allerede fra 2028, at de skal være nulemissionsbygninger. ...
Rådet vedtager holdning til nye krav til europæiske ...
Den udbredte om end frivillige brug af dem blandt fabrikanter i hele Unionen gør det muligt at opfylde de væsentlige krav til produkter, der er fastsat i EU-retten. En harmoniseret europæisk standard er en standard, der efter anmodning fra Europa-Kommissionen er blevet udviklet af en af ESO''erne.
Forbrug
English Below. Forbrugsinstallationer og forbrugsenheder, der leverer ydelser. Forbrugsinstallationer og forbrugsenheder, der leverer ydelser til elnettet skal overholde de tekniske krav, som netselskaberne og Energinet har fastsat efter EU-forordningen 2016/1388 – Demand Connection Code (DCC) og Elforsyningsloven.
Nationalt Center for Energilagring Center for Energy Storage …
udvikling og demonstration af nye og mere effektive teknologier til energilagring og - konvertering Vindmøller var ikke en god økonomisk forretning i starten. Det samme gælder for energilagring. I dag: Næsten 60.000 er beskæftiget i energiindustiren Dansk eksport af energiteknologi var 74,4 mia. kr. i 2014 = 12 pct. af den totale