Forstå vigtigheden og metoder til energilagring | 1KOMMA5° Danmark
Danmark har en ambitiøs satsning på vedvarende energi. Danmark har blandt andet en betydelig vindenergikapacitet, som forsyner en stor del af landets grønne energiforbrug. Samtidigt spiller solenergi også en vigtig rolle i Danmarks energiomstilling. Dermed er energilagringsteknologier afgørende for, at vi kan udnytte både solenergiens og ...
Aktører: Lagring af elektricitet giver fordele for elnettet
EWII er et af de selskaber, der etablerer BESS-anlæg, hvor de store bogstaver står for ''Battery Energy Storage Solutions''. I første omgang bliver et allerede etableret BESS …
Forstå vigtigheden og metoder til energilagring | 1KOMMA5° …
Energilagring gør det muligt at skabe en mere stabil og pålidelig elektricitetsforsyning – særligt hvad angår udjævning af udsving i produktionen af sol- og …
Energilagring: Grønnere strøm begynder med et hul i …
Et hul fyldt med sten, isolering og en stor hårtørrer kan gemme strøm og potentielt være med til at gøre Danmark mere CO2-neutral. Forskere er i gang med at finde ud af, hvordan man kan gemme strøm til det tidspunkt, …
Rapport om energilagring: 5 teknologier, der hjælper Danmark …
Dertil er der 2 store gaslagerer i DK. For at sikre, at man tilskriver udgifterne har man jo netop energiplanlæggere til at regne på energisystemer, og ikke f.eks. vindmøller- eller …
For en styrket udbygning med solceller i Danmark
og teknisk forskrift 3.3.1 om energilageranlæg. Positivlisterne er lister over bl.a. invertere, der af Green Power Denmark er vurderet til at overholde de tekniske betingelser, som de skal opfylde for at blive tilsluttet distributionsnettet. Green Power Denmark og Dansk Solcelleforening har netop indgået en brancheaftale, som ændrer kravene til
Solenergi | Energistyrelsen
Solenergi. Solenergi er en vedvarende energiform. I Danmark bruges solenergi på to måder: Solfangere bliver brugt til at opvarme bygninger og til at producere varmt vand, og solceller bliver brugt til at producere el. Ligesom andre former for vedvarende energi kan solenergi være en del af vejen til at gøre Danmark uafhængig af fossile brændsler i 2050.
Nyheder
Den danske energibranche ærgrer sig over, at Sverige ud af det blå har aflyst 13 havmølleparker af hensyn til militær sikkerhed. ''Havvind og vores militære aktiviteter skal leve sammen, og jeg håber meget, at man i …
Vindmøller – den store guide – Andel
Produktion af strøm er muligt, når vinden blæser, og teknisk er det en stor udfordring at skulle integrere de store udsving i elproduktionen i elnettet Udskiftningen til mere moderne vindmøller vil betyde, at vindenergiproduktionen vil stige med ca. 83 procent, selvom antallet af møller vil falde med cirka 30 procent.
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Vi må ikke være bange for, at det er "for stort" for Danmark. Her i landet har vi virkelig fine traditioner for at være på forkant med nye energiteknologier, og lagring af energi er …
Danmarks 25 største byer ⇒ Find listen med de største byer her
De 100 største byer i Danmark fordeler sig med 49 byer på Sjælland, 44 byer i Jylland, 4 byer på Fyn, 1 by på Falster, 1 by på Lolland og 1 by på Bornholm. I gamle dage boede store dele af befolkningen ude på landet, men der har været en urbanisering de sidste mange år, der har gjort, at byerne generelt bliver større og større.
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
På DaCES årsdag den 14. september 2023 udgav vi vores første rapport om energilagring i Danmark under titlen: "Status, styrker og synergier – DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023." ... til at ske, men det er hævet over enhver tvivl, at vi som samfund er på en mission. I DaCES arbejder vi med at sætte de rigtige hold og ...
Børnefattigdom i Danmark: Hvad er op og ned?
Vil du selv læse mere om børnefattigdom i Danmark? Svarene på spørgsmålene ovenfor er lavet på baggrund af avisartikler og kilder som Beskæftigelsesministeriet, FH og AE-Rådet, og især en AE-rådets analyse fra april 2021 ''Relativ fattigdom i Danmark''. Du kan læse mere i denne denne hvidbog om kontanthjælp fra FH.
Luft og brint i underjordiske huler kan sikre balance i …
Eurowind Energys energiparker Vindpark Overgaard, Handest Hede og Boldrup skal levere grøn strøm til Green Hydrogen Hub. Energiparkerne producerer grøn strøm, der omdannes til brint og via brintrør transporteres til …
Smart Grid – Alt om fremtidens intelligente elnet her!
Smart Grid i Danmark. Smart Grid i Danmark er på vej. Det tør vi godt at love for. Pr. EU-lovgivning skulle alle elselskaber have installeret et såkaldt ''smart meter'' senest i 2020 i alle danske hjem. Med dette smart meter blev det gjort muligt at aflæse og måle strømforbruget i boligen på afstand, og det er faktisk de data, som ligger til grund for, at vi i fremtiden bedre kan ...
Vindenergi i Danmark
Middelgrundens Vindmøllepark. Vindenergi i Danmark omfatter den bæredygtige energi, som bliver høstet fra vind.. Danmark har været pioner indenfor udvikling af kommerciel vindenergi helt tilbage i 1970''erne.Mange af verdens vindmøller er produceret af danske producenter såsom Vestas og Siemens Wind Power sammen med mange komponentleverandører.. I 2012 vedtog …
Energilagring kræver plads og penge | Klimarealisme.dk
Volumenet af tanken er ca. 150 l (3). Et problem ved brint er de relativt store energitab ved omdannelsen fra elektrisk strøm til brint, håndtering af brinten og derefter tilbagekonvertering til el til bilens motor. Fig. 2 viser situationen. I alt tabes der omkring 60 % af den oprindelige energimængde.
Se kortet: Her er de 32 steder i Danmark, hvor regeringen
Aabenraa, Skive, Ikast-Brande, Silkeborg, Halsnæs og Hillerød. Det er nogle af de kommuner, der frem mod 2030 kan komme til at lægge jord til de nye energiparker, som med vindmøller, solceller og power-to-x-anlæg skal øge Danmarks produktion af vedvarende energi.
Dansk klimapolitik
EU''s 2030-mål for drivhusgasreduktion i de ikke-kvotebelagte sektorer er udmøntet i en dansk national reduktionsforpligtigelse for så vidt angår udledningerne i de ikke-kvoteomfattede sektorer, herunder bygninger, landbrug og transport på 39 pct. reduktion ift. udledningen i 2005.
Energikilder i Danmark i 2023 | Bliv klogere hos Modstrøm
Hvad er vedvarende energi? Vedvarende energi er de energiformer, der er en del af jordens normale ressourcer og ikke er udtømmelige i menneskets levetid. Olie er et eksempel på en udtømmelig ressource, og forskere har forudsagt, at olie vil være opbrugt inden 2050.
Disse 3 energilagrings-teknologier kan hjælpe med omstillingen til …
I de seneste årtier er omkostningerne ved vind- og solenergiproduktionen faldet dramatisk. Det er en af grundene til, at det amerikanske energiministerium har lavet en fremskrivning, der viser, at vedvarende energi vil være den hurtigst voksende amerikanske energikilde frem til 2050.. Det er dog stadig relativt dyrt at lagre energi, og fordi produktionen af …
Luft og brint i underjordiske huler kan sikre balance i energisystemet
Eurowind Energys energiparker Vindpark Overgaard, Handest Hede og Boldrup skal levere grøn strøm til Green Hydrogen Hub. Energiparkerne producerer grøn strøm, der omdannes til brint og via brintrør transporteres til Lille Torup, hvor brinten tilføres i kavernen, der kan lagre 140 GWh grøn energi, eller batterikapaciteten i to millioner elbiler.
Energilagring kan blive en dansk styrkeposition
Batterier for eksempel i regi af borgerenergifællesskaber er sammen med termisk lagring, Power-to-X og systemintegration nogle af de elementer, Dansk Center for Energilagring beskriver i en ny rapport, ''Status Styrker Synenergi'', der giver 17 anbefalinger til en dansk satsning på energilagring.
Top 15 største øer i Danmark (opdateret i 2024)
Oversigt: Her er Danmarks 15 største øer målt efter størrelse i kvadratkilometer. Danmarks er rig på øer - hver med sin egen karakter og charme, der bidrager til landets kulturelle og naturlige mangfoldighed. Fra klippekyster og bløde sandstrande på Bornholm til de historierige bymidter på Fyn, fortæller de 15 største øer i Danmark, en historie
Nyheder
I løbet af sommeren har Energy Cluster Denmark sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. Energy Cluster Denmark skal styrke innovationskraften indenfor alle energiområder fra energiproduktion og lagring til infrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling, og med helt friske tilsagn til seks nye …
Haves: vedvarende energi. Ønskes: effektiv energilagring
Vi skal reducere CO2-udledningen med 70% i 2030 og være klimaneutralt land i 2050. Men spørgsmålet om energilagring bliver overset i den brede debat. Vi er gode til at producere vedvarende energi men for dårlige til at lagre den. Regeringen bør øremærke en afgørende del af den grønne milliard til et nationalt energilagringscenter. Sommerens varmeste …
Fakta om dansk energi
Danmark er førende inden for grøn energi. Som et led i Danmarks ambitiøse klima- og energipolitik har Danmark opnået en førerposition, hvad angår udviklingen af grønne energiløsninger. I dag er Danmark således et af de førende lande inden for vedvarende energi og effektivisering af energiforbruget. Der er stor international ...
Energilagring-power-to-x – Energimuseet
En af de helt store udfordringer i klimaproblematikken er, hvordan vi kan lagre grøn strøm, som vi ikke bruger, f.eks. om natten, samt hvordan den grønne strøm kan laves om til noget andet, vi kan udnytte som energi. Problematikken går i dag under navnet Power-to-X. Altså energi til noget vi ikke ved, hvad er endnu.
Rapport om energilagring: Teknologier, der hjælper Danmark mod ...
Jeg har hørt, at pumped hydro storage er den billigste måde at lagre elektricitet på, - og jeg tror på det, dog uden at have tal at underbygge det med. I Danmark er der næppe de store muligheder for det. Men det er der i Norge og mange andre steder på kloden. Japan har vist en hel del i drift.
Fakta om geotermi
Lagene med varmt vand skal gerne ligge dybere end ca. 700 meter for, at der er varme nok til, at de kan udnyttes til opvarmning i form af fjernvarme. Geotermiske boringer er typisk mere end 1.000 meter dybe. Temperaturerne i den danske undergrund er for lave til, at kunne udnytte den geotermiske energi til at producere elektricitet.