Fremtidens energilagring og konverteringsteknologier
For at opfylde EU''s mål om CO 2-neutralitet i 2050 er der derfor behov for vedvarende og bæredygtige teknologier til energilagring og -konvertering på terawatt-skala [2]. Denne globale energiudfordring betegnes ofte som "The Terawatt Challenge" (Terawatt-udfordringen).
Elektrisk energilagring
Anlæg med elektrisk energilagring (herunder også hybridanlæg) skal overholde de krav der bliver stillet i den Tekniske Forskrift 3.3.1 fastsat af Energinet. Green Power Denmark har derfor udarbejdet en række bilag til nettilslutning af energilageranlæg til lav-, mellem- og højspændingsnettet baseret på TF 3.3.1.
Love og regler for CO2-kvoteordningen
Officielt navn: Bekendtgørelse om henlæggelse af visse beføjelser i lov om CO 2-kvoter til Erhvervsstyrelsen, BEK nr. 1357 af 17/12/2012. Bekendtgørelse om Erhvervsstyrelsens beføjelser. CO 2-kvoteregisteret. Officielt navn: Bekendtgørelse om EU''s CO 2-kvoteregister og Det Danske Kyoto-register. BEK nr. 1637 af 18/11/2020.
Energilagring skal være en dansk styrkeposition
Dominansen af grønne, fluktuerende energikilder i fremtidens danske energisystem vil kræve lagring af energi i større omfang end hidtil. Energilagring har endda fået sin helt egen fanebærer, nemlig Dansk Center for Energilagring (DaCES), som siden 2021 har arbejdet for at gøre Danmark førende, når det gælder forskning, teknologiudvikling, innovation, …
Energilagring med batterier och vätgas
Energilagring med batterier och vätgas. Energilagring är ett sätt att lagra energi till dess den behöver användas. Det kan handla om att lagra när elen är billig och använda när den är dyr, eller att balansera kraftsystemet …
Energilager – Andel
Energilagring i sten er en billig og effektiv måde at gemme energi fra dage med masser af sol og blæst til dage, hvor efterspørgslen er større end produktionen. Det er dokumenteret i to danske innovationsprojekter på DTU Risø af henholdsvis Andel og Stiesdal Storage Technologies.
Virksomheder klar til at levere: Batterier er sjældne i
Virksomheden håber, at de to pilotanlæg gør anlæggene klar til det danske og det internationale marked. Virksomheder sikrer sig selv. Potentialet er stort, mener man i tænketanken Axcelfuture, der frem mod udgangen af 2024 har sat sig for …
Bæredygtighedskrav til faste biomassebrændsler
Du finder certificeringsordninger godkendt til VEII-direktivets krav på EU-Kommissionens hjemmeside. Energistyrelsen har derudover godkendt følgende certificeringsordninger/claims til at kunne dokumentere, at biomassen opfylder VEII-direktivets krav til skovbiomasse samt kravene til affald og restprodukter fra træindustri:
Forstå vigtigheden og metoder til energilagring
Termisk energilagring er en billig og effektiv måde at gemme energi på. Dog vil termisk energilagring, sammenlignet med andre metoder til energilagring, have en lavere effektivitet, hvor tabet kan overstige 50%. Energilagring i varme sten. Energilagring i sten fungerer ved at opbevare varme i knuste sten i ærtestørrelse i isolerede ståltanke.
EU, den danske model og direktivet om mindsteløn
Den danske regering stiller derfor heller ikke krav til, at udenlandske virksomheder skal betale en mindsteløn. ... Det skyldes blandt andet, at regeringen og Folketinget i den danske model overlader et stort ansvar til arbejdsmarkedets parter. ... Den nuværende formand for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, lovede også EU-lovgivning ...
Forbedring af strømkvalitet ved energilagring. En case ...
Vi vil anvende et 3.3 MW magnetisk svinghjul som energilagring, til at belaste el-nettet med en jævn, men lille belastning, som så kan levers til togene, når dette er påkrævet. Svinghjulet vil blive testet på en togtransformerstation i Nordsjælland ... Fluktuationer i strømforbruget på det overordnede danske (132/150 kV) el-net er et ...
Danmark har alle muligheder for at tage føringen på energilagring
Danmark har mulighed for at spille en nøglerolle inden for dette område. Det kræver dog, at der bliver investeret i alt fra grundforskning til rammevilkårene for high-risk start …
Danske forskere: Det haster stærkt med at finde nye katalysatorer til ...
Jakob Kibsgaard og Ib Chorkendorff fra DTU gør i en kommentar i Nature Energy status over de nuværende metoder til spaltning af vand, ... men 1TW er altså voldsomt meget at sammenligne med. Den danske elproduktion ligger omkring 4GW. ... Der er ingen egnede løsninger til energilagring. Som bekendt bruger "transportsektoren" omkring 40% ...
Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse
Brugen af biomasse er omfattet af en række af både danske og EU-krav til bæredygtighed. Fx må skovbiomasse kun komme fra resttræ, der ikke kan sælges til byggematerialer, skov skal genskabes efter fældning og en del døde træer skal efterlades i skovbunden til biller og svampe. ... fastholde nuværende danske særkrav og hertil gå et ...
Dansk energipolitik
Dansk energipolitik. Det langsigtede mål for dansk energipolitik er målet om, at Danmark skal være uafhængig af kul, olie og gas i 2050. Uafhængigheden vil øge den danske forsyningssikkerhed, gøre den danske økonomi mere robust overfor svingende priser på olie og gas, og bidrage til at nedbringe drivhusgasudledningerne.
Produktion
Produktionsanlæg skal overholde tekniske krav for at blive tilsluttet til distributionsnettet. ... og Elforsyningsloven. Green Power Denmark har udarbejdet vejledninger, som samler alle danske krav for nettilslutning af produktionsanlæg i distributionsnettet. ... Elektrisk energilagring - tekniske krav og vejledninger; Anmeldte ændringer til ...
Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse
Danske bæredygtighedskrav til biomasse er blandt de skarpeste i Europa, og nu får de et ekstra grønt nøk. ... fastholde nuværende danske særkrav og hertil gå et nøk længere. "Vi stiller i forvejen høje krav til biomasse, og Danmark vil fortsat gå forrest med grøn handling, som virker.
kom (2021) 0557
egetforbrug, VE-fællesskaber og lokal energilagring kombineret med energieffektivi- ... forhøjes fra de nuværende 1,75 pct. til 2,2 pct. i 2030. Kravet på 0,5 pct. i. 2025 foreslås uændret. Reglerne om dobbelttælling foreslås afskaffet. ... kommer til at afspejle de danske krav, som er indeholdt i.
Nye regler for arbejdstilladelser fra 1. april
Efter de nye lovforslag vil de nuværende regler blive suppleret med en ny beløbsordning, der stiller krav om tilbudt ansættelse til en løn på 375.000 kr. Desuden er det et krav i den nye beløbsordning, at den sæsonkorrigerede bruttoledighed inden for de seneste tre måneder ikke overstiger 3,75 pct.
2023_06 Ny EU-lov kan gøre mange boliger usælgelige
Energiklasserne stemmer ikke helt overens med de nuværende danske energimærker, men der er en stor sammenhæng. ... Build forventer samtidig, at hvis husene som helhed skal opfylde de nye krav til minimum energimærke F i 2030 og energimærke E i 2033, vil det ud over et eventuelt skift af varmeforsyning kræve en betydelig renoveringsindsats ...
Ny lovgivning medfører skærpede krav til virksomheders …
Med revisionen af det europæiske energieffektiviseringsdirektiv (EED) følger opdaterede og skærpede lovkrav til danske virksomheders energieffektiviseringsindsats. Der er …
Dansk Fjernvarme ENERGILAGRING ER ENERGILAGRING VEJEN TIL …
EL TIL VARME LØSNINGER El fra vedvarende energi som vindkraft og solceller eller vandkraft i udlandet kan omdannes til fjernvarme. Elpatron (dypkoger) kan omdanne el 1:1 til varme. Under 500 driftstimer om året Høj effekt (MW) lille energiforbrug (MWh) De …
Smart energilagring kan gøre virksomheder mere robuste
– Vores kerneydelse er smart energilagring med anlæg med en energikapacitet på 80 kWh til 1 MWh. Det er størrelser, der passer til mange danske virksomheder, og er et rigtig interessant segment for os. Vi forventer størst vækst i forhold til erhvervsliv og forsyningsselskaber i de kommende år, fortæller direktør Morten Ebbesen fra Xolta.
DaCES rapport om energilagring i Danmark 2023 – Daces.dk
Vi fremlægger 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sin position som grønt foregangsland inden for energilagringsteknologier, systemintegration og forskning til gavn for …
Tilskud til udviklings
Tilskud til udviklings- og demonstrationsprojekter indenfor energilagring. På finansloven for 2019 var afsat en pulje på 128 mio. kr. til projekter, der udvikler og demonstrerer nye energilagringsteknologier. Energilagringspuljen havde ansøgningsfrist d. 22. oktober 2019.
Udkast til lovforslag, der skal implementere CSRD, …
Den danske implementering af Rapporteringsdirektivet (CSRD), der udvider og skærper årsregnskabslovens nuværende krav til rapportering af samfundsansvar, er i øjeblikket sendt i høring. Høringsudkastet pålægger en …
Dansk atom-startup vil lagre vedvarende energi i smeltet salt
Det er Seaborg-medstifteren Ask Løvschall-Jensen, der er direktør i det nye firma, og til at komme i gang har Hyme fået en investering på 79 millioner kroner fra Seaborgs nuværende investorer, som tæller blandt andre den danske Bestseller-milliarder Anders Holch Povlsen gennem investeringsselskabet Heartland A/S.
Elmotorer og frekvensomformere
Krav til energieffektivitet: For frekvensomformere normeret til drift med elmotorer med en effekt mellem 0,12 kW og 1 000 kW: Effekttab må ikke overstige de maksimale effekttab, der svarer til effektivitetsklasse IE2. Krav til produktinformation: En række nærmere specificerede produktoplysninger skal tydeligt fremgå af:
EU''s kvotesystem vil undergrave danske klimakrav efter 2030
Når EU''s kvotesystem i forhold til CO2-udslip kommer til at fungere, vil det undergrave klimaeffekten af særlige danske krav til CO2-udslip. Det vurderer formandskabet i Det Miljøøkonomiske Råd (herefter omtalt som Formandskabet) i deres rapport Økonomi og miljø 2023, der udkom tidligere i december. I øjeblikket er EU''s kvotesystem kendetegnet ved, at der …
7 /849:4 #5# /.8:8 4 5( #$48:$( /:$/8(# ( / ;$#/8:$ 4/9 8 ...
Gennemførelse af EU-forordningen 1 om fastsættelse af netregler om krav til nettilslutning for produktionsanlæg (Requirements for Generators - RfG) har medført behov for en revision af den nuværende Teknisk forskrift 3.3.1 for batterianlæg. ... Kommissionens forordning EU 2016/631 inkluderer ikke energilagring, dog med undtagelse af ...
Standarder skal hjælpe med at indfri EU''s nye krav til ...
Produkter skal fremover leve op til en række krav til bæredygtighed og cirkularitet, hvis de skal kunne markedsføres inden for EU''s grænser. Europa-Parlamentet og Rådet er netop blevet enige i forhandlingerne om den nye ecodesign-forordning, som herefter skal godkendes formelt af Europa-Parlamentet, inden den bliver offentliggjort. Forordningen skal …